Woke-gek Disney waarschuwt kijkers: ‘De Muppets zijn schadelijk, en mishandelen mensen en culturen!’

The Muppets, wie kent ze niet? Kermit, Miss Piggy, Fozzie Bear, Gonzo, Animal. En die rare Zweedse chef. Er zijn hele generaties mee opgegroeid. En wat hebben we er een plezier van gehad. Maar dat mag niet meer van Disney. Want, zegt de hedendaagse woke-productiemaatschappij bij uitstek, in een waarschuwing die kijkers te zien krijgen voor ze show streamen op Disney+: het programma is eigenlijk heel aanstootgevend!

Afgelopen vrijdag zette Disney vijf seizoenen van de populaire serie The Muppet Show online op hun streamingdienst Disney+. Heel leuk, natuurlijk. Geweldig om te zien! Toen ik het hoorde wilde ik het eigenlijk meteen zélf gaan kijken. Maar wacht! Kijkers zagen namelijk bij het begin van de show dat ze een belachelijke waarschuwing te zien kregen. Volgens Disney is de inhoud van de show namelijk “aanstootgevend”:

“Dit programma bevat negatieve afbeeldingen en / of behandelingen van mensen of culturen. Deze stereotypes waren verkeerd toen de show gemaakt werd en zijn dat nog steeds. In plaats van deze inhoud te verwijderen, willen we de schadelijke impact erkennen, ervan leren en een gesprek op gang brengen om samen een meer inclusieve toekomst te creëren,” aldus de waarschuwing.

“Disney zet zich in om verhalen te creëren met inspirerende en ambitieuze thema’s die de rijke diversiteit van de menselijke ervaring over de hele wereld weerspiegelen.”

Om het nog een beetje geschifter te maken kan The Muppet Show alleen gekeken worden op een Disney+-account voor volwassenen. Want kinderen die het kijken, nou, die worden er natuurlijk automatisch kleine KKK-aanhangertjes van!

Het is niet precies duidelijk welke muppets aanstootgevend zijn volgens Disney, want dat wordt nergens helder vermeld. Maar volgens The Blaze kan het mogelijk gaan om Animal of om het ‘objectiveren van vrouwen.’ Daarnaast is er ook nog die Zweedse chef (“oh nee, ze beledigen Zweden!”). Oh, en in een aflevering uit 1981 treedt Johnny Cash op met een Confederate Flag in de achtergrond. Daar kunnen woke-gekkies mogelijk óók aanstoot aan nemen.

Het is om ziek van te worden, deze idioterie. Maar het komt natuurlijk niet als een verrassing dat Disney dit doet. In oktober vorig jaar werden er al vergelijkbare ‘meldingen’ gemaakt bij Dumbo, Peter Pan en The Aristocats. Ook in die gevallen gingen het zogenaamd om een “aanstootgevende” manier van het afbeelden van minderheden.

In juni vorig jaar ging een petitie viraal van social justice-mafketels die beweerden dat de Splash Mountain-rit in Disney Parken heel problematisch en zelfs “racistisch” zou zijn. Disney ging toen meteen overstag en kondigde aan dat de attractie helemaal getransformeerd zou worden.

Oh ja. En eerder deze maand cancelde Disney actrice Gina Carano, omdat ze op sociale media had duidelijk gemaakt dat ze conservatief en anti-woke is.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

En zo gaat de woke-gekte maar door met het kapotmaken van alles dat ooit leuk, mooi en grappig was. Disney is al ruimschoots voor de bijl gegaan. Wie volgt?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Chee

  Je kan kiezen, wel of geen Disney account, wel of geen Disney artikelen

  1. Forlan

   Die keuze maken ze ons wel steeds makkelijker.

   1. Henk42

    Bewust komt er geen Disney in huis.
    Kijk eens naar de oude originele Donald Duck cartoons, en dan die van tegenwoordig.
    Wat een schapachtige eend is het geworden en zijn neefjes al helemaal.
    Er is geen ruk meer aan

 2. Yoyo

  We kunnen beter global ons collectief geheugen wissen, daarna allemaal een usb- aansluiting laten aannaaien, en ons daarna uploaden via het wokie- wokie-channel……manmanman…
  ” Waar moet dat heen, hoe zal dat gaan, waar komt die rotzooi toch vandaan?”

 3. Linksbuster

  De vertrutting van de maatschappij door woke links neemt steeds ernstigere vormen aan.

 4. HD

  Vorige week opgezegd, gaan gewoon weer lekker downloaden.

 5. Linksbuster

  In de nieuwe ” woke” uitvoering van Robinson Crusoe..kust Robinson de voeten van vrijdag en zijn de kannibalen roomwit.

 6. Vrijedenkert

  De Muppet Show een van mijn meest favoriete tv-progamma’s ooit schadelijk en aanstootgevend? Complete onzin, het zijn allemaal dieren en voor de rest alleen maar een verdwaalde kok en wat knettergekke wetenschappers!

  Woke idioterie, er lopen meer gekken buiten de inrichting dan binnen.

 7. vvw

  lees net dat een schaker geblokkeerd is op youtube. Witte en zwarte stukken mag je niet meer zeggen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.