Zelfs Universiteit van Oxford krijgt woke-ideologie opgelegd: ‘Niet racistisch zijn is niet genoeg’

De ‘woke’-ideologie is genadeloos aan het oprukken. Overal lijken er inmiddels wel activistjes rond te lopen die vinden dat alles racistisch is of inclusiever kan, zelfs bij een eeuwenoude universiteit als Oxford! Studenten krijgen daar lesmateriaal waarin wordt uitgelegd dat het ‘simpelweg niet goed genoeg is’ als je geen racist bent.

We krijgen steeds meer te horen over lespakketten die her en der worden aangeboden en (nog) niet verplicht zijn, maar wel sterk worden aanbevolen. Racisme en discriminatie moet namelijk actief worden bestreden, dus moeten mensen worden opgeleid om niet alleen ‘niet-racistisch’ maar zelfs ‘anti-racistisch’ te zijn. Regelrecht activisme dus. Zélfs bij de Universiteit van Oxford, zo meldt de Telegraaf. Wie daar gaat studeren, krijgt lesmateriaal dat in niet mis te verstane bewoordingen aangeeft dat je niet alleen niet-racisisch moet zijn, maar ook een activist dient te worden.

En zo ook blijkt steeds meer dat deze inclusiviteit- en diversiteitsdrang zich allang niet meer beperkt tot kleine activistische clubjes of één zetel-partijtjes zoals BIJ1. Deze totaal idiote en volstrekt doorgeschoten dram-ideologie begint in de Westerse wereld wortel te schieten bij grote bedrijven (Coca-Cola) en universiteiten.

En het meest opvallende is nog wel dat al praktisch is aangetoond dat diversiteit- en racismetrainingen contraproductief werken. Het maakt mensen dus juist eerder racistisch en discriminerend. Waarom worden die trainingen dan nog steeds gegeven? Omdat er zó hard wordt gedramd over dat zo’n bedrijf of universiteit dan zelf wel racistisch moet zijn, dat ze liever meegaan in het traject van (vermeende) anti-racisme, dan om die beschuldigingen nog langer aan te moeten horen.

De angst voor imago-schade is simpelweg te groot, dus leidt een universiteit als Oxford de studenten liever op met dit soort contraproductieve trainingen, waardoor ze de ideologie en het activisme alleen maar verder in de hand werken. Ongelofelijk dom!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Nostradamus

  De wokies zorgen voor polarisatie. Dat proberen sommigen hier op DDS voor elkaar te krijgen.

 2. Tedje Kruis

  Ik vond die blunder van YouTube over het abusievelijk blokkeren van die schaakvlogger
  eigenlijk wel grappig.

  Black, white en het algoritme maakt je instant een racist.

  Ok…ik begrijp dat je het stukje nog wel gaat jatten van de MSM

  1. Edjan

   Tedje kruisjeis helemaal nief grappig.

   1. Edjan

    Correctie, tedje kruisje is helemaal niet grappig, hij vindt alleen zichzelf zo grappig.

 3. Vrijedenkert

  Het “weg met ons” beleid neemt enorme destructieve vormen aan in het westen…

 4. Flach

  Duizenden organisaties voor Blacks, allemaal alleen voor zwarten. )google maar eens op black only org) Als je die verenigingen op blank zou zetten, dus elke keer het woordje Black veranderen voor Blank, dan was de wereld te klein.
  Puur racisme, maar het zijn de kleren vd keizer en de keizer is naakt!

 5. Rene van der Grijp

  “De angst voor imago-schade is simpelweg te groot, dus leidt een universiteit als Oxford de studenten liever op met dit soort contraproductieve trainingen, waardoor ze de ideologie en het activisme alleen maar verder in de hand werken. Ongelofelijk dom!”

  Het ligt een tikkeltje anders. Deze universiteiten zijn niet de volgers maar de trendsetters omdat ze volledig geïnfiltreerd zijn door links. Zelfs de prestigieuze Harvard-universiteit is hier niet verschoond van gebleven en stond aan de wieg van de zogenaamde Critical Race Theory, wat gewoon weer cultuurmarxisme (Critical Theory) in een andere gedaante is.

 6. Linksbuster

  Ach..moeten ze daar nu bruine billetjes likken?
  Waar blijft de alles verwoestende asteroïde als je hem nodig hebt…helaas wel zielig voor de dieren.

 7. pasco

  ‘Niet racistisch zijn is niet genoeg’
  Nee, vanuit hun perspectief moet men hen behandelen als de heersers van ‘the Planet of the Apes’.
  Waarom gaan ze niet naar de maan? cryptisch? ahum?

 8. ervi

  Ook al wordt je helper whitey, je blijft een racist.
  Vanwege die kleur.
  Wat een wereld.

  1. Wally

   Zo dom is men dus.

 9. Wally

  Eens is eens komen deze sukkels erachter wat ze hebben aangericht. Het kan niet anders of dit komt ook op hun bordjes terug. Deze universiteit (wie zei ooit dat men daar intelligent van zou worden eigenlijk? Wel arrogant en wereldvreemd) kent duidelijk de geschiedenis niet. Elke revolutie, laat ik dit gezeik maar even zo noemen dan, maakt zn eigen kinderen vroeger of later af. En op dat moment, dames en heren, zit ik graag op een goede plek om dit te aanschouwen. Iemand een biertje?

 10. A-BBa

  “En het meest opvallende is nog wel dat al praktisch is aangetoond dat diversiteit- en racismetrainingen contraproductief werken. Het maakt mensen dus juist eerder racistisch en discriminerend. ” De MeToo beweging heeft er toe geleid dat er nu minder vrouwen worden aangenomen. De racisme acties zullen hetzelfde tot gevolg hebben. Ik neem ook niemand meer aan waarbij dat de kans bestaat dat hij/zij substantieel denkt dat ik racistisch ben. En dat betreft dus alle aanhangers van BLM.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.