Amsterdamse peiling: GL-kiezers helemaal klaar met gedram GroenLinks – partij gehalveerd

De GroenLinks-mania lijkt helemaal over in Amsterdam. Eerder bleek al uit een peiling gedaan door Maurice de Hond dat Amsterdammers helemaal klaar zijn met D66 én GroenLinks, maar een nieuwe peiling bevestigt dat het o zo progressieve Amsterdam niks meer moet hebben van de groene zeurpieten. 

AT5 peilde onder 2000 Amsterdammers de stemming, en wat blijkt? Mensen zijn helemaal klaar met GroenLinks en lopen massaal weg bij de partij. Het continue klimaatgedram gaat zelfs de groene stemmer irriteren. Waar GroenLinks bij de vorige Tweede Kamerverkiezing nog bijna 20% van de Amsterdamse stemmen kreeg worden ze nu gepeild op zo’n 9%. Een  flinke halvering dus! Ook D66 krijgt een megaklap te verduren en gaat van 19% in 2017 naar zo’n 9% in de huidige peiling.

Het linkse Amsterdam ziet nu de VVD als meest populaire partij op dit moment, met als krappe tweede de PvdA. En dat is niet zo heel verwonderlijk. Het Amsterdamse college wordt gedomineerd door D66 én GroenLinks. De Amsterdammers ondervinden nu het resultaat van het massaal stemmen op deze partijen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Windparken worden uit de grond gestampt tegen het zere been van de GroenLinks-kiezers.

Het zijn allemaal enorm grote voorstanders van duurzame energie totdat ze zelf zo’n mega turbine in de tuin krijgen. Deze kiezers betalen nu de rekening voor wat ze de afgelopen jaren hebben gestemd. Blij zijn ze in ieder geval niet met de gemaakte keuzes uit het verleden. Beide partijen verliezen flink wat steun in het progressieve Amsterdam.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. halo1

  En nu maar hopen dat de democratie niet op slinkse wijze wordt afgeschaft.. want dit is natuurlijk een enorme tegenvaller… socialisme in de praktijk.!!! Het is nog niet eens zo gek dat de VVD (kleine) concessies doet aan links.. taktiek: zo houden ze ze klein.. en worden de ergste uitwassen wellicht voorkomen.

  1. Meriadoc Brandebok

   Mee eens, de consessies zijn hard nodig om de linkse politiek in het gareel te houden. Zelfs het rode bolwerk Amsterdam is nu gevallen.

 2. LifeBuddy

  Hopelijk heeft het Volk door, dat de arische sLinkse moslimbroeders de zusterorganisatie van de taliban hier al bijna de 2e Kamer binnenwandelt en We in een Zorgwekkende toekomst terecht komen, die slecht voor ons en onze kinderen is.

 3. LifeBuddy

  Karen Kamps, fractievoorzitter GroenLinks Doetinchem, deed haar mond open over de 1.300 lekkende gifvaten met oud blusschuim. Gisteravond deed ze haar verhaal in De Monitor. Nu – nog geen dag later – wordt ze haar partij uitgezet.
  h**ps://www.hln.be/buitenland/waarom-u-wakker-moet-liggen-van-het-gigantische-gaslek-in-californie~a491cf6c/
  Waar was de slinkse greenpease???

 4. Drostemannetje

  Op naar de 0 zetels….

 5. Heras

  Goed nieuws.he fijn: sp, pvda en vvd zakken ook. Heerlijk, hadden ze maar niet moeten instemmen met die stompzinnige lockdown.

 6. Linksbuster

  VVD..groen links..d666… zoek de verschillen.
  De VVD gaat jullie niet redden..die windmolens komen er gewoon…wie zijn linkse billetjes heeft gebrand moet op de blaren zitten….parkeren 10 €/h..en minimaliseren van het aantal parkeerplaatsen….van het gas af en isolatie 40.000€…erfpacht +500%…go links go!

 7. AS210854

  De linksekliek jankt nu omdat hun mooi uitzicht op het ij nu veranderd wordt in uitzicht op windmolens. Andere moeten opgezadeld worden met de milieu problemen, zelf ho maar. 🤮🤮🤮

 8. RvdBe

  Met die linkse hypocriete sukkels in Amsterdam: zero medelijden.
  Lekker correct meelopen met het nieuwe bruin totdat het te dichtbij komt.

 9. Cootje

  Als je ex prominenten van de moslimbroederschap in je vereniging toelaat . Draagsters van een button 1873 in de plaats van een ambtsketen . Ex activiste van de ra ra groepering Wijnand Duyvendak in de invloed sferen van je clubje dominant is . En drammer Klaver je uithangbord is . Moet je tegen een verstandsverbijstering zitten wil je daar op stemmen , ecologische boeren die zich 1x per maand wassen met geitenwollen sokken tot hun liezen , en wat milieu hippies zijn verder de achterban van deze club en nieuw is mevr kautar met haar jeugd zonden .

 10. C.A.Barstow

  Gehalveerd?
  dan is deze partij natuurlijk nog te groot, dit soort klimaat wappies die er op uit zijn ons land en volk volledig naar zijn grootje te helpen zouden verboden dan wel bestreden moeten worden.

  Stem daarom,
  FvD/PVV.

 11. Response

  En nu maar hopen dat dit representatief is voor geheel NL.

 12. liefdevol rechts

  Hohoho!
  Alweer goed nieuws, het blijft maar komen.
  Die linkse partijen krijgen op hun donder dat het klapt, ik denk dat ik nog maar een aantal flesjes champagne ga binnen halen 🍾

 13. AidemediA

  groen links (ex communisten) maakt en maakte meer kapot dan je lief is. Onder andere de biomassa centrale (voorheen HEM centrale) vervuild heel Amsterdam en de hele omgeving van Amsterdam, qua luchtvervuiling. Wat een grafclub is het toch. Op naar de halvering van de halvering en daarvan nog een keer de halvering, van deze prutser partij.

  1. ManX

   Heel mesjogge links is op de terugtocht: ze gaan over de volle breedte de boot in!

 14. Duckday

  Waarom geeft van Klaver geen openkaart over N0 9 die koste wat koste in de 2e kamer moet komen.Is dit dan vast een voorproef Deze man speeld een gevaarlijk spel met de vrijheid van de Burgers die eens goed moeten nadenken wat zij op de 17 gaan stemmen

 15. tata

  NIMBY.

 16. sonny

  De gemiddekde burger wilt gewoon Russisch aardgas zoals de Duitsers, sinds de verdoemenis van bruinkool en kernenergie aldaar!
  Bovendien blijven Duitse politici angstvallig van de veebestanden af, Duitsers zijn immers fervente vleeseters!

 17. Kees

  Heerlijk de communisten worden uitgekotst!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.