Ayaan Hirsi Ali veegt vloer aan met VVD-beleid: ‘Integratie met behoud van eigen waarden is onzin!’

Ayaan Hirsi Ali was vandaag (digitaal) te gast bij Goedemorgen Nederland van WNL. Ze sprak er over de naïviteit van veel politieke partijen omtrent het integratiebeleid. Ook had ze kritiek op het beleid van de PVV; de partij belooft allerlei dingen die compleet onrealistisch zijn. Maar haar “eigen” VVD kwam er ook niet genadig vanaf.

Ooit VVD-Kamerlid, maar nu een gerenommeerd en internationaal intellectueel: Ayaan Hirsi Ali. Ze belde in bij WNL en benadrukte hoe belangrijk het is om migranten te wijzen op het feit dat in Nederland de Nederlandse wetten gelden. Het klinkt heel simplistisch, maar volgens haar gebeurt dit simpelweg te weinig. Het is naïef om te denken dat mensen vanuit zichzelf onze wetten klakkeloos accepteren, onderstreepte de geboren Somalische.

Hirsi Ali spraak bij WNL ook over haar nieuwe boek, en over de naïeve houding van politici bij het integratiedebat. Onder meer – pijnlijk genoeg! – die van haar eigen, voormalige partij. De VVD dus. De partij doet simpelweg onvoldoende, aldus een onverbiddelijke Hirsi Ali:

“Hij [Mark Rutte] moet het probleem erkennen en op de agenda zetten. Hij kan kijken naar landen die het goed doen. Er zijn in Denemarken en Oostenrijk projecten die de moeite waard zijn om te bekijken en na te volgen. Je moet mensen die naar Nederland komen, heel duidelijk maken dat hier de Nederlandse cultuur, normen en wetten gelden. Dat je je niet kunt verbergen achter je eigen geloof of cultuur. Het idee van integreren terwijl je vasthoudt aan je eigen waarden, dat is onzin. De resultaten van die benadering zijn enorm negatief, vooral voor vrouwen.”

Hirsi Ali uit dus nogal wat kritiek op het Nederlandse integratiebeleid, zelfs op premier Rutte persoonlijk. Zo bleef Nederland te naïef, vindt ze. Terwijl er genoeg Europese landen zijn waar het stukken beter gaat. In Denemarken zagen de sociaaldemocraten in dat een strenger integratiebeleid voor iedereen een stuk positiever zal uitvallen. De kans dat migranten tussen schip en wal vallen wordt een stuk kleiner als ze de taal perfect kunnen spreken en de lokale cultuur omarmen.

Dit alles werpt één vraag op: hoe groot is de kans dat een hedendaagse Hirsi Ali zich nog thuis zou voelen bij de VVD? Zou die de links-liberale regeringspartij niet véél te soft vinden?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

88 reacties

 1. gargamel

  “Soevereiniteit is het vermogen van de staat om onafhankelijk zijn geld te creëren en te verkopen, wetten aan te nemen, wetten af ​​te dwingen en te beslissen tegen wie en of ze oorlog voeren of niet.”

 2. right

  Zolang deze vrouw geen duidelijke constructieve positieve stellingname kan verkondigen mbt de kwaliteit, kwantiteit en illegaliteit van immigranten, moet ze haar mond houden!
  De basis van de Europese problematiek zijn de aantallen, de overmatige hoeveelheid economische ‘vluchtelingen’, welke met geen mogelijkheid zijn te integreren, ivm cultuurverschillen, analfabetisme, niet inpasbaar in arbeidsmarkt, taalbarière!
  Integratie is een SECUNDAIR probleem, het deel dat énkel betrekking heeft en kan hebben op legitieme statushouders, dat is pas tweede ‘deel ‘ van eventuele betweterige oplossingen!

  1. sonny

   right@
   +++++++
   Eerst de toestroom efficient filteren op rechtmatigheid, voordat er nutteloze energie wordt ingestopt!
   Balletjes opgooien kan iedereen!

   1. pasco

    sonny:
    Wat moet er dan gebeuren met de waggonladingen, reeds onrechtmatig in Europa verblijvende onproductieve uitkeringsgenieters?
    kan Hirsi Ali hieromtrent óók balletjes opwerpen?

   2. gustav

    sonny/
    “Balletjes opgooien kan iedereen!”
    Vooral de Nederlandse regering heeft enorme ervaring met ‘balletjes’ opgooien, het is immers een ballentent!

  2. halo1

   Toch ben ik wel blij met haar… de zaak wordt tenminste weer aangekaart..dreigt door covid-19 helemaal weggedrukt… zij wijst op ons kernprobleem: (pseudo-humanistische) naiviteit

   1. usb3.0

    Iedereen die geen recht heeft terug sturen halo en wel direct..

    1. werikke

     daarom uit de EU anders bepalen hun het

    2. halo1

     Dat zeg je nou wel zo makkelijk.. maar zie je het al gebeuren? Hoe dan?: zeggen: wegwezen! Open grenzen: zo terug. Oppakken? Allemaal cameras erbij.. schande, schande ervan gesproken. Simulaties, asiel-advokaatindustrie, verdragen… alles hebbben we tegen. Ik vind dat niemand meer recht op toelating heeft: veel te fraude-gevoelig + ingewikkeld… behalve expats.

     1. werikke

      begin eerst met de illegalen dat moet toch niet zo moeilijk zijn

     2. usb3.0

      halo heeft veel vragen, waar elk normaal weldenkend mens gewoon antwoord op kan geven..

 3. ManX

  Hirsi Ali’s kritiek op de PVV beperkte zich tot het punt van het volledig dichtgooien van de grenzen voor alle immigratie. Dat achtte zij onmogelijk en onwenselijk.

  Zij heeft volledig recht op die mening, maar die deel ik niet. Ik vind dat voor het dichtstbevolkte land van Europa andere regels mogen gelden en dat de grenzen wel degelijk dicht moeten. Is dit omwille van verdragsregels, te hevige Europese druk en dreiging of om zwaarwegende economische redenen niet mogelijk, dan zou een quotum moeten gelden van maximaal 5.000 immigranten per jaar.

  1. Franz Biberkopf

   Het is met het dichtgooien van de grenzen voor asielzoekers en immigranten net als met de Nexit. Het geeft guurrechtse populisten mogelijk een goed gevoel maar het heeft niets met de realiteit te maken. Het kon niet, het kan niet en het zal nooit gebeuren. Natte dromen van mensen die besloten buiten de werkelijkheid te gaan staan.

   Jammer is dat ze met dat soort dromen wel gaan stemmen. Gelukkig is het een kleine minderheid.

   1. werikke

    ga lekker dood of met je vriendjes meisjes verkrachten dat vind je toch oke. vies mannetje

   2. usb3.0

    guurrechtslinks fascistje franzje vindt dat een hele groep weggezet moet worden, en dan heeft franzje panzje het over Nederlanders hè, het blijkt dat franzje panzje een narcistische fascist is die zeer warme gevoelens koestert bij het verkr*chten van 14 jarige meisjes

    1. gustav

     usb3.0/
     Frans(Ernst) negeren is beter, hem niet voederen!
     Hij resigneert, en verdwijnt uiteindelijk!
     Niettemin, om vaak terug te komen met een nieuwe (100ste) nickname, om zichzelf opnieuw te moeten bewijzen als ‘multicilti’ aanhanger!

     1. werikke

      ik hoop altijd dat die struikelt en nek breekt. ik ga hem negeren je hebt gelijk . maar blijft een vies mannetje

   3. ManX

    Hou nu eens op met brallen, Biberkopf, dat komt je geloofwaardigheid niet ten goede. Jij spuit hier jouw natte dromen van een open grenzeloze wereld die van iedereen is en doet alsof die illusie geldend zijn. Het is onzindelijke quatsch.

    Net zo goed als ik, weet jij ook dat in de politiek niets onmogelijk is. De grenzen kunnen wel degelijk dicht en met moderne technische middelen is effectieve contro*le ook vrij eenvoudig mogelijk. Het zou de rust en ontwikkeling zeer ten goede komen.

    De massa-immigratie en integratie zijn volledig mislukt, kost klauwen met geld, veroorzaakt sociale onrust, scherpt tegenstellingen aan en heeft niets goeds gebracht. Dat vindt zo’n 20% van de Nederlanders. Een groep om rekening mee te houden.

    1. werikke

     dat snapt die niet . Frans is deel van het probleem

    2. pasco

     manx:
     Als het je lukt, kan je deze sar beter negeren, wordt hij ziedend van woede!

    3. Franz Biberkopf

     “ Net zo goed als ik, weet jij ook dat in de politiek niets onmogelijk is. De grenzen kunnen wel degelijk dicht en met moderne technische middelen is effectieve contro*le ook vrij eenvoudig mogelijk.”

     In theorie is dat allemaal mogelijk, maar in de praktijk niet.

     Als we de grenzen dichtgooien (ook praktisch is dat geen sinecure) zal Nederland zich volledig isoleren van de rest van Europa. We zullen geen lid meer kunnen zijn van de EU en onze internationale handelspositie zal volledig ineen storten.
     Alleen dwazen bepleiten zoiets met droge ogen.

     Rechts-populistische zijn irrationele dromers. Wilders wil dit land de-islamiseren maar blijft vaag over de manier waarop dat had gedacht. Hij wil de Koran verbieden (hoe stel je dat in de praktijk in hemelsblauw voor? Razzia’s om Korans op te sporen, het internet afsluiten?), hij wil hoofddoekjesbelasting invoeren (hoe denk je dat praktisch in een belastingmaatregel te vertalen?), hij wil moskeeën sluiten (hoe dacht je de Grondwet op dit punt te kunnen veranderen?), hij wil islamitische scholen sluiten (hoe dacht je het betreffende grondwetsartikel geschrapt te krijgen?) en hij wil voor immigranten een afwijkend strafrechtregime in te voeren (idem).

     Het zijn allemaal irreële fantasieën die onmogelijk kunnen worden gerealiseerd. De narigheid is dat Wilders dat ook heel goed weet maar dat deze rare ideeën toch blijft uitventen. Hij verkoopt dus bewust leugens voor mensen die zo dom zijn te geloven dat het realistische voorstellen zijn.

     Mijn goede vriend stemt op de PVV en hij weet dit ook. Ik vind het lastig dit te begrijpen.

     1. ManX

      “Als we de grenzen dichtgooien (ook praktisch is dat geen sinecure) zal Nederland zich volledig isoleren van de rest van Europa. We zullen geen lid meer kunnen zijn van de EU en onze internationale handelspositie zal volledig ineen storten.”

      De EU kan niet zonder de kwaliteiten van Nederland (haven, transport, technologie, landbouwexport, etc. etc.) en zal zich dus moeten schikken naar de door Nederland gestelde eisen en maatregelen en niet andersom. Een kwestie van gestaalde diplomatie en geduldig troeven uitspelen.

      Los daarvan zou Nederland ook in een geisoleerde positie uitstekend kunnen functioneren. De ligging van Nederland en Israel bijvoorbeeld, zijn goed te vergelijken. Ze liggen beide aan zee, spelen een belangrijke rol in de internationale handel, zijn innovatief op tal van gebieden en onderhouden goede betrekkingen met tal van naties. Op eigen kracht redden we het ook. De Britten gingen ons voort: het eerste land waarmee we uitstekende betrekkingen aanknopen.

      Het de-islamiseren van Nederland kan geleidelijk maar gestaag. Ik ben tegen het verbieden van de koran, maar wel voor het afschaffen van alle privileges van alle religies: geen subsidies, geen faciliteiten of ondersteuning door de overheid en geen eisen op welk gebied dan ook. Ook geen speciaal onderwijs, dus ook geen koranscholen.

      Daarnaast dienen moskeeen toe te staan dat er waarnemers bij de diensten aanwezig zijn die opnames maken en contro*leren op er geen haatzaaiende of anti-integratie teksten worden verspreid. Vergaande dwang achter integratie is noodzakelijk.

    4. Rene van der Grijp

     “De massa-immigratie en integratie zijn volledig mislukt, kost klauwen met geld, veroorzaakt sociale onrust, scherpt tegenstellingen aan en heeft niets goeds gebracht. Dat vindt zo’n 20% van de Nederlanders. Een groep om rekening mee te houden.”

     Het zijn er hoogstwaarschijnlijk veel meer, maar om hen moverende redenen stemmen ze toch op een kartelpartij.

     Nooit is de kiezer gevraagd of ze de multicul wilden. Het is opgedrongen. Nu gist de onvrede overal in Europa. Het kartel en hun media gaan tot het uiterste om die onvrede te onderdrukken en politici die hun jarenlange wanbeleid bekritiseren te demoniseren. Het zijn weerzinwekkende methoden die met een gezonde democratie niet veel meer te maken hebben.

     1. Franz Biberkopf

      Multiculturaliteit is nooit een doelstelling van beleid geweest, het was een neveneffect van een beleid dat in zijn oorsprong gericht was op het profiteren van goedkope gastarbeid. Dit rechtse beleid is gaandeweg uit de hand gelopen en onvoldoende beheerst.

      Geen enkele politicus in Nederland streeft naar meer immigratie. Iedereen wenst dat te beperken en te beheersen maar in de globaliserende wereld blijken de mogelijkheden daartoe beperkt. Dat geldt zowel voor Trump en Biden, Johnsen, Merkel als voor Rutte. We hebben ons verbonden aan internationale verdragen op dit punt en ook praktisch is met open grenzen het tegenhouden van immigratie maar beperkt mogelijk.
      We zullen er ons toe moeten verhouden.

      De voorstellen van rechts-populististen op dit punt missen realiteitszin.

     2. ManX

      Iedere week komen er tussen de 500 en 700 immigranten bij. Week, week uit. Al 25 jaar en langer. Het woningtekort bedraagt -mede daardoor- 340.000 woningen.

      Dit moet stoppen: door het opzeggen van internationale verdragen en het teruggrijpen van onze soevereiniteit en beslissingsbevoegdheid. Grenzen dicht tegen elke prijs.

      Als Orban het kan, kunnen wij het ook.

     3. Rene van der Grijp

      “Multiculturaliteit is nooit een doelstelling van beleid geweest, het was een neveneffect van een beleid dat in zijn oorsprong gericht was op het profiteren van goedkope gastarbeid. Dit rechtse beleid is gaandeweg uit de hand gelopen en onvoldoende beheerst.”

      Het is onvoldoende beheerst omdat links alles wat gedaan had kunnen worden heeft geblokkeerd. Dat is in de periode Janmaat en nadien in de periode Fortuyn wel heel duidelijk geworden. Nu is het te laat. In die zin heb je wel een punt dat het weinig realistisch is om te hopen dat het nog terug te draaien valt.

      Maar het is nuttig om vast te stellen dat de schuld bij links ligt en dat iedere stem op links de kans verkleint dat Europa dit overleeft.

     4. gustav

      manx/
      Je hebt inderdaad groot gelijk, daarenboven is het zeer goed mogelijk!
      Maarrrr, het electoraat in Europa heeft nu bepaald niet het juiste ‘inzicht’, ze zijn bespeelbaar en voorspelbaar als kinderen!
      De kiezer is de zwakke schakel!

     5. Franz Biberkopf

      “Maar het is nuttig om vast te stellen dat de schuld bij links ligt”

      Mogelijk is dit nuttig voor de zielenrust van Rene van der Grijp maar het heeft weinig met de feiten te maken. De massale instroom van gastarbeiders als goedkope arbeidskrachten was een project van rechts (VVD/CDA). De linkse partijen verzetten zich daar vruchteloos tegen.
      Na deze kapitale beleidsfout (deze instroom was gewild beleid en had dus voorkomen kunnen worden) kwam men tot de ontdekking dat de gastarbeiders niet meer zouden vertrekken en toen waren de gevolgen, met name de gezinshereniging die vooral door het CDA werd bepleit, met handhaving van de regels van de rechtsstaat niet meer goed te beheersen. Voor het beleid van nationalisatie en gezinshereniging bestond Kamerbrede steun. Toen figuren als Janmaat en later Bolkestein daar problemen van maakten was het al lang en breed een feit.
      De voorstellen van FvD en PVV zijn mosterd na de maaltijd en volstrekt irreëel en de multiculturele samenleving is een voldongen feit.

      De bewering dat dit probleem, want dat is het wel, de schuld is van links slaat nergens op. Het enige wat je links zou kunnen verwijten is dat men integratie van allochtonen als enige oplossing ziet en we daarbij de rechtsstaat niet willen schenden.

     6. Rene van der Grijp

      “Toen figuren als Janmaat en later Bolkestein daar problemen van maakten was het al lang en breed een feit.”

      Nee, toen had er in ieder geval nog een rem op de migratie gezet kunnen worden, maar onder aanvoering van links werd Janmaat volledig geïsoleerd en weggezet als een racist. Daar was Bolkestein te groot voor, maar ook hij kreeg geen poot aan de grond omdat links er voor ging liggen.

      Het is overigens nogal kortzichtig om een 1 op 1 relatie te leggen tussen de gastarbeid uit de jaren 60 en de daaropvolgende multiculturele invasie uit tientallen landen die nooit gastarbeiders hebben geleverd en anderzijds de migratie naar landen die niet of nauwelijks gastarbeiders hebben gehad buiten beschouwing te laten.

      Links weet dat ze schuldig zijn en proberen nu rechts de zwarte piet te geven. Zo kennen we deze ratten weer!

     7. Franz Biberkopf

      “Nee, toen had er in ieder geval nog een rem op de migratie gezet kunnen worden, maar onder aanvoering van links werd Janmaat volledig geïsoleerd en weggezet als een racist. Daar was Bolkestein te groot voor, maar ook hij kreeg geen poot aan de grond omdat links er voor ging liggen.”

      Die rem had dan alleen nieuwe immigranten kunnen betreffen (er vanuit gaande dat die tegen te houden waren) maar de meeste gastarbeiders hadden allang een Nederlands paspoort gekregen. De gedachte dat je gezinshereniging had kunnen blokkeren is een illusie maar dat denk je waarschijnlijk ook niet.
      Bolkestein maakte eigenlijk alleen een cultureel argument. Hij bepleitte geen emigratiebeleid voor allochtonen, daar was hij realistisch genoeg voor. Zijn nadruk lag op de mogelijkheden van integratie.

     8. Rene van der Grijp

      “Die rem had dan alleen nieuwe immigranten kunnen betreffen”

      Dat zou al een enorme slok op een borrel hebben gescheeld want het zijn bij lange na niet alleen Turken en Marokkanen geweest die op de Europese verzorgingsstaten zijn afgekomen.

     9. Franz Biberkopf

      Ik vrees, René, dat het maar een klein slokje op de borrel had gescheeld. Ik stel vast dat sedert de Kabinetten Kok en Balkenende (waarin zelfs de PVV even participeerde) het terugdringen van de de immigratie en het reguleren van het asielbeleid een topprioriteit in het Kabinetsbeleid was en dat men dat weinig bereikte, net zoals dat het geval was in andere Europese landen.
      Zolang de verschillen in welvaart en veiligheid tussen Midden-Oosten, Oostblok en Afrika enerzijds en Europa anderzijds groot blijven zal er een permanente immigratiedruk op Europa blijven bestaan, zoals dat ook het geval is in de V.S. in relatie tot Zuid Amerika.
      Het reguleren van deze immigratiedruk is slechts beperkt mogelijk. Wat Europa betreft zal dat alleen in EU-verband een beetje mogelijk zijn.

     10. usb3.0

      eurofiele staatsmongool franzje is echt een schande voor Nederland..

    5. Abdul is Lam

     De massa imigratie heeft, vanaf 1995 tot en met nu 800 miljard gekost, dat is de volledige baten van de aardgasopbrengst.

   4. Loelap

    Verkrachtingen, onthoofdingen e.d. door de door jouw Linkse vriendjes binnengelaten asielparels, geeft jou een enorm goed gevoel. Gedegenereerd figuur.

  2. gargamel

   Om dat te laten gebeuren, moet NL eerst de EU verlaten, de rest komt vanzelf. Soevereiniteit eerst!!!!!!!!!!

 4. liefdevol rechts

  ‘Integratie terwijl je vasthoudt aan eigen waarden is onzin’

  En welke waarden moeten we dan wel aannemen???
  Die van de migranten?
  Een immigrant past zich aan de normen en waarden van het gastland aan en niet andersom.
  Als ik zou migreren naar een ander land dan pas ik mij aan en ga ik mijn normen en waarden niet opdringen.

  1. Franz Biberkopf

   “Een immigrant past zich aan de normen en waarden van het gastland aan en niet andersom”

   Dit is onzin. Van allochtonen en immigranten kan slechts geeist worden wat ook van autochtone Nederlanders wordt geeist: ze moeten zich aan de wet houden. Zolang ze geen wetsartikel overtreden mogen ze doen wat ze willen.

   Veel mensen begrijpen dit basale gegeven niet en dan krijg je dit soort rare praat.

   1. ManX

    “Een immigrant past zich aan de normen en waarden van het gastland aan en niet andersom”

    Deze stelling beklemtoonde Hirsi Ali ook met nadruk. Ik onderschrijf dat volledig.

    1. Franz Biberkopf

     Als mijn goede vriend deze stelling onderschrijft vindt hij mogelijk dat we emigranten/allochtonen aan meer moeten houden dan wat de wet voorschrijft.

     Aan welke zaken denkt hij dan?

     1. Franz Biberkopf

      De vraag was niet aan de linkse leugenaar gesteld.

     2. usb3.0

      Kijk links slaat de spijker op z’n kop, franzje gaat ageren

     3. ManX

      Franz Ziemszen: ik denk aan gedwongen integratie. Gedwongen lessen, cursussen, examens. Ook speciaal ontwikkelde pakketen voor laaggeschoolden en analfabeten. En alle Nederlandse waarden en normen dienen geaccepteerd en onderschreven te worden.

      Onvoldoende inspanning geleverd om te integreren? Geen plaats voor je in de Nederlandse samenleving.

     4. Joachim Ziemszen

      ManX, die gedwongen taallessen etc. zijn mogelijk en worden ook toegepast in een inburgeringstraject gekoppeld aan een naturalisatieprocedure. Na het toekennen van de Nederlandse nationaliteit gelden voor allochtonen dezelfde rechtsregels als voor autochtone Nederlanders.
      Het onderschrijven van Nederlandse waarden en normen kan niet gedwongen worden opgelegd, tenzij ze zijn neergeslagen in concrete rechtsregels die ook voor andere Nederlanders gelden. Wat die waarden en normen precies zijn blijft ook onduidelijk. Kun je een voorbeeld noemen ban een waarde of norm die je gedwongen aan allochtonen zou willen opleggen?

     5. ManX

      “ManX, die gedwongen taallessen etc. zijn mogelijk en worden ook toegepast in een inburgeringstraject gekoppeld aan een naturalisatieprocedure. ”

      Dit is je reinste kletskoek. In theorie en op papier bestaat het, maar in de praktijk wordt er op geen wijze op gecontro*leerd, laat staan de hand aan gehouden.

      Het gevolg is een instroom van immigranten (deze week weer 500 waarvoor we geen huizen en geen banen hebben) die in het beste geval niets kunnen bijdragen aan onze samenleving en in het slechte geval daar vijandig tegenover staan.

     6. Joachim Ziemszen

      “ Dit is je reinste kletskoek. In theorie en op papier bestaat het, maar in de praktijk wordt er op geen wijze op gecontro*leerd, laat staan de hand aan gehouden.”

      Ik kan dat niet geheel beoordelen maar ook als de naleving van dit beleid tekort schiet spreken we toch maar over een klein gedeelte van de immigranten in de korte periode van de asielprocedure.

      Moet ik hieruit begrijpen dat jouw aanscherping van de regelgeving zich beperkt tot deze groep van asielzoekers? Of meen je dat ook de eisen ten aanzien van allochtonen, Nederlanders met een Nederlandse nationaliteit, dienen te worden aangescherpt. In dat geval zou ik zo graag willen weten waar je concreet aan denkt. Het blijft allemaal zo vaag.

     7. ManX

      Joachim, ook de moeder van Lale Gül (die de anti-islam bestseller schreef ‘Ik ga leven’) sprak na 35 jaar in Nederland te wonen nog geen woord Nederlands en was/bleef onderdrukt binnen het streng islamitische gezin. Feitelijk woonde ze nog steeds in Turkije. Onacceptabel!

      Het valt niet te tolereren dat nieuwkomers niet integreren, geen Nederlands spreken en de waarden & normen onvoldoende kennen.

      Aangezien het te vaak niet vrijwillig gebeurt moet het afgedwongen worden met harde hand, sancties en wetten. Integreren of opsodemieteren.

 5. ikweetwatikwil

  Aly gelooft nog in sprookjes. Wilders in de realiteit. Grenzen open en de euro was gemakkelijker voor het zakelijk verkeer zeiden ze. Voor de rest hadden ze blinddoeken voor. Het ging ze alleen maar om tijd en geld. Dat de burgers voor kapitalen de boot ingingen interesseerde ze niet. En zo draait de burger op voor onderhoud van duizenden asielzoekers.

  1. Loelap

   Aly sprak haar zorg uit over tribale mannelijke asielzoekers die vrouwen als een prooi zien.
   Als dat niet stopt gaat het er slecht uit zien voor de Westerse vrouw zei ze.

 6. Mar

  Ayaan heeft dan wel ook nog de Amerikaanse nationaliteit, maar Amerikaanse is ze niet geworden in haar denken en doen.
  Of steekt ze in Amerika een ander riedeltje af, meer conform de Amerikaanse mentaliteit.

 7. Drollevanger

  Kan Hirsi Ayaan het stokje van de mislukte Rutte niet overnemen.
  Dan maken we Wilders minister van immigratie, en Baudet komt op cultuur, Marijessen krijgt sociale zaken.
  Ach ook op leeftijd heb je soms nog je dromen.

 8. Duckday

  Al Uw wensen kunnen waar gemaakt worden U bent zelf de BAAS OP de 17 kunt U Uw stem uitbrengen en de huidige politiek een zeer grote slag toebrengen Het kartel kan gebroken worden gewoon weg. Denk hier eens over na voordat U het rode potlood gebruikt We kunnen Nederland weer Nederland maken Het huidige kabinet is zo genaamd afgetreden maar ze veranderen nog wetten en alles dus ze zijn volledig onder de nom vam aftreden en de kudde gelooft dat ze berouw hebben. Maar men gaat gewoon op de oude voet verder met dit handje klap kabinet Stem gewoon eens PVV of FvD laat ze maar eens bewijzen wat zij beloven laat ze het waar maken.Dit zal de laatste kans voor Nederland zijn Want als het huidige blijft bestaan gaan we een zeer onvrije toekomst te gemoed

 9. Heras

  Ondanks de mooie woorden van d66 en gl, doen ze de migranten tekort. De meesten hebben geen werk, zijn niet opgeleid, zullen nooit iets bijdragen aan de maarschappij.
  Een schandvlek van dit kabinet, die deze mensen gewoon laten rotten.
  Dwing hen om te kiezen tussen een verblijf en werk (desnoods schoonmaakwerkzaamheden) of vertrekken. 80 % wil dan terug.

  1. halo1

   Dit was een leuke discussie hier.. maar weet iemand hoe het komt dat je bepaalde reacties wel en andere niet (schijnbaar willekeurig) kan beantwoorden?…

   1. Edjan

    halo. Je hebt: reactie, antwoord daarop, antwoord daarop, antwoord daarop etc. Maar op een gegeven moment kun je geen antwoord meer geven. Anders zou het tot in het oneindige doorgaan. De kolom springt ook steeds verder naar rechts en wordt steeds smaller. Op sommige toestellen blijft er maar 1 cm over.

    Wat je kunt doen, is naar boven gaan en de eerst boodschap die je tegen komt die je beantwoorden kunt, gebruiken. En dan @naam erboven zetten. Vaak komt het dan aardig goed.

    1. halo1

     Hartelijk dank Edjan.. begrepen!

 10. Drollevanger

  Ik las ergens dat er jaarlijks een aantal zich asielzoeker noemende personen, zo groot als als het inwonertal van een stad als Zwolle ons land binnenstroomt.
  De meeste van die mensen zeggen op de vlucht te zijn voor de wantoestanden die in hun veelal islamitische stamlanden heersen.
  Daarom is het mij een raadsel waarom die personen eenmaal van een Nederlands paspoort of verblijfvergunning voorzien, proberen ook in ons lieve landje hetzelfde drukkende wrede regiem te vestigen als nu al in hun stamland heerst.
  Waren deze onverbeterbare figuren niet beter voor ons, en voor henzelf, in hun eigen bijna onbevolkte land gebleven.
  Kijk dat vraag ik me steeds vaker af, als er weer iemand is overhoop gestoken, of als ik weer een hoofddoek zie passeren.

 11. Drollevanger

  Er zijn genoeg baantjes in Nederland waarvoor nauwelijks een vooropleiding wordt gevraagd. Dat werk wordt nu door mensen uit andere EU landen verricht dankzij Schengen.
  Daarnaast zitten duizenden schaapherders van buitenlandse oorsprong thuis in de bijstand of in een uitkering.
  Daarom is het een goede zaak om tegenover een bijstandsuitkering een verplichte tewerkstelling in te voeren. “” Voor wat hoort wat”
  Dit zal ook de instroom van onrendabelen naar ons “gratis” geld paradijs verminderen.

 12. 56RdK

  De integratie wordt vooral verstikt door artikel 1 in onze Grondwet.
  Hieraan verbonden worden aan de islam dezelfde rechten toegekend als aan de hier christelijke religiën.
  Terwijl de islam een satanische ideologie is, die waar het verschijnt, onder andere de vrijheid en veiligheid voor zéker de vrouw verdwijnt!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.