Britse topepidemioloog voorspelt: ‘Nog jaren mondkapjes dragen én aan social distancing doen!’

Iedereen die denkt dat we over een maand of twee onze oude manier van leven terugkrijgen moet ik helaas teleurstellen: dat gaat niet gebeuren. De Britse topepidemioloog Mary Ramsay laat weten tegen de BBC dat ‒ en dit is geen grap ‒ we nog járen mondkapjes zullen moeten dragen én ons aan de belachelijke social distancing-regel van anderhalve meter afstand moeten houden. Want corona!

Er wordt ons continu voorgehouden dat we over drie weken terug kunnen naar min of meer normaal. Nee, over een maand. Nee, over twee maanden, en ga zo maar door. Nou, dat gaat uiteindelijk allemaal onzin blijken. De boven-ons-gestelden willen een ‘nieuw normaal’ aan ons opleggen. “Teruggaan naar het oude normaal” is het plan helemaal niet. The Great Reset en het dictatoriale Build Back Better van het World Economic Forum én al die regeringsleiders die we al eerder gemeld hebben hier op DDS zijn er juist op gericht om een nieuw normaal te creëren; een manier van leven waarin grote bijeenkomsten niet langer bestaan, waarin we vrijwel al ons shoppen online doen, en waar we zoveel mogelijk van elkaar geïsoleerd worden.

Case in point, de Britse topepidemioloog Mary Ramsay – hoofd immunisering van Public Health England – zegt dat de belangrijkste ‘anticoronamaatregelen,’ te weten mondkapjes en social distancing, nog jaren zullen gelden. Ook zegt ze dat áls er grote evenementen georganiseerd worden, die heel goed in de gaten gehouden moeten worden en er duidelijke, strenge regels moeten gelden.

“Mensen zijn nu gewend geraakt aan dit soort restricties,” aldus Dr. Ramsay tegen de BBC, ” en mensen kunnen ermee leven, en de economie kan nog steeds functioneren met minder strenge maatregelen. Dus ik denk dat ze zeker een paar jaar ‒ op zijn minst tot andere delen van de wereld zo goed gevaccineerd zijn als wij, en de besmettingscijfers zoveel lager zijn geworden overal ‒ dat we dan pas heel geleidelijk terug kunnen naar een meer normale situatie.”

Maar, waarschuwt ze voor de zekerheid nog even, “het is heel belangrijk dat we niet te snel versoepelen” en “we moeten heel goed nadenken voor we restricties verwijderen.”

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

We moeten ons aan bepaalde restricties houden. We moeten jarenlang afstand houden. We moeten jarenlang een mondkapje op hebben. We moeten, we moeten, we moeten. Wie heeft deze machtshongerige witte jassen eigenlijk tot werelddictators benoemd?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Heras

  Gaan we niet doen…we maken zelf wel uit hoe we met elkaar omgaan.

 2. Max Aue

  “ De boven-ons-gestelden willen een ‘nieuw normaal’ aan ons opleggen. “Teruggaan naar het oude normaal” is het plan helemaal niet. The Great Reset en het dictatoriale Build Back Better van het World Economic Forum én al die regeringsleiders die we al eerder gemeld hebben hier op DDS zijn er juist op gericht om een nieuw normaal te creëren”

  Kijk eens aan, een heuse complottheorie!

  Bewijs blijft, zoals gebruikelijk bij complottheorieën, achterwege en ook de logica moeten we vervangen door paranoïde fantasie, maar dan heb je ook wat.

  1. Patje

   Dus, Hugo de Jonge zit maar wat uit zijn duim te zuigen met zijn: “vanaf 1 juni kunnen we weer richting normaal etc. etc.”.

   Maar een (top) epidemioloog geloof jij op haar woord of bruine/blauwe ogen?

   Jarenlang nog mondkapjes en social social distancing, gebaseerd op eigenlijk wat?

  2. Stanly2000

   Complottheorie of niet?
   “In de internationale context staat het concept BBB al langer voor een gangbare
   benadering van crisisrespons na een (natuur)ramp, waarbij, naast herstel,
   maatschappelijke problemen aangepakt worden met het doel een veerkrachtige,
   en duurzame samenleving te creëren.”
   Bron: Rutte
   “De COVID-19-crisis biedt volgens directeur Klaus Schwab van het World Economic Forum kansen voor een hervorming van de wereldeconomie. Om de Great Reset mogelijk te maken is volgens Schwab een “nieuwe economische en politieke orde” noodzakelijk; een nieuwe maatschappelijke orde dus.”
   Bron: Clingendael

   1. EvertB

    Rutte heeft zich de analyse van de bepalende thema’s van het WEF al eigen gemaakt. Met het proces van de hervorming van de wereldeconomie is een begin gemaakt. Rutte is verre van een visionair maar wel een sterke verbinder. In die rol houdt hij het nieuwe Kabinet bij elkaar en laat hij het denkwerk over aan Sigrid Kaag.

    1. Stanly2000

     Nou dan, arm Nederland. Arme Nederlanders.

  3. STOP FVD

   Geweldig toch die Great Reset. BAM, gewoon doen, niet zo over zeiken met dat kip en het ei verhaal.

   1. gggg

    gisteren noemde je het nog complotdenken zwabberkoning, gisteren bestond 2030 volgens jou niet, domme jongen

 3. Neko-

  Isolatie is een makkelijke manier voor de gevestigde orde om demonstraties en onwelkome woorden tegen het beleid af te schaffen…

  Ik heb meegedaan met alle maatregelen van de regering, met eigenlijk maar weinig effectief resultaat. Maar als de regering meent mij een nieuw normaal op te kunnen leggen… nee.

  Hoe zei Willem Alexander dat? Niet normaal maken wat niet normaal is.

 4. liefdevol rechts

  Weet je dit nog?
  “Koopmans denkt niet aan versoepelingen:”
  wacht nog twee maanden,……..

  En daarna, wacht nog twee maanden,
  En daarna, wacht nog twee maanden,
  En daarna, wacht nog twee maanden,
  En daarna, wacht nog twee maanden,
  Enzv.

  Ik geloof dat ik gelijk krijg.

  1. STOP FVD

   Ja hoor, natuurlijk alsof iemand 8 maanden geleden al hier die versoepelingen komen er, pas met die vaccinaties begon die discussie. Nederland is helaas veel te traag en heeft niet goed opgelet. Maar, nog twee maanden……

 5. gggg

  klinkklare nonsens !!
  De mondkapjes en 1,5 meter zijn bij ons al maanden in de ban. Het vertrouwde handen schudden keert ook terug behalve bij de coronawappies.

 6. STOP FVD

  Komt vooral omdat de rijke westerse landen aan egotrippen doen, zo veel mogelijk vaccins zelf inslaan en de arme landen aan het lot overlaten. Daar gaat het hier om :

  “at least until other parts of the world are as well vaccinated as we are, and the numbers have come down everywhere”

  Persoonlijnk denk dat wanneer je uit zo’n land komt je hier eerst in quarantaine moet of dat vluchten zelfs helemaal verboden blijven totdat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.