D66-populist Kaag met haar “nieuwe leiderschap”: vrijdag moest avondklok “snel” weg, nu “cijfers niet hoopgevend”

D66-ministers presteren het om binnen een week compleet te draaien wat betreft het door hen gewenste coronabeleid. Afgelopen vrijdag moest de avondklok er “heel snel” af van D66-leider Sigrid Kaag. Daar bood ze snel haar excuses voor aan en nu, vier dagen later, zijn de cijfers “niet erg hoopgevend.”

Ondanks de zetelwinst voor D66 na deze Tweede Kamerverkiezingen lijkt het er toch op dat ze het populisme nog niet helemaal onder de knie hebben bij die partij. De formatie was nog niet eens begonnen of Kaag begon al over het schrappen van de avondklok. Nu is ineens ‘het wetenschappelijk beeld altijd leidend.’ Dat meldt De Telegraaf.

En ook D66-minister Van Engelshoven (Onderwijs) lijkt ineens 180 graden gedraaid. Op dezelfde dag dat Kaag zat te roeptoeteren over die avondklok, stelde Van Engelshoven dat ‘alle redenen’ er waren om het hoger onderwijs deels open te laten gaan. Nu is dat ineens totaal anders, omdat de besmettingscijfers toch tegen blijken te vallen. Vreemd, want al weken stijgen die. Het nieuwe beeld kan geen verrassing betekenen.

Bij D66 lijken ze dus last te hebben van hetzelfde soort onrealistische optimisme als waar coronaminister De Jonge telkens voor door het stof moet. Het ‘nieuw leiderschap’ van Kaag, waar opzichtig over geroeptoeterd werd in de campagne, lijkt nu dus al vooral meer van hetzelfde te gaan worden.

Het land kan dus de borst natmaken, met aanstaand vice-premier Kaag. Als de VVD samen met D66 gaat regeren, dan krijgt Rutte het nóg drukker met het temperen van de verwachtingen. De D66-ministers lijken namelijk alles aan te willen grijpen om maar een positief vooruitzicht te kunnen schetsen, ook wanneer dat veel te voorbarig is. D66-kiezers, letten jullie op? Zeg maar dag met jullie handjes tegen al die “progressieve” verkiezingsbeloftes!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Kaag kon het Vrijdag proberen om Ramadan vrij spel te geven. Nu kan ze zich verschuilen achter cijfers. Maar vergeet wel dat er veel meer getest wordt.

 2. Duckday

  Leugens bedrog Hoogmoed Waanzin Ook deze partij waait met alle winden mee en zal zorgen dat Nederland Nederland niet meer is .We zijn een afvalbak van Europa geworden,
  j

 3. Monty

  Laten we de avondklok gewoon om 21.00u ingaan.
  Niet buigen voor de islam en pas na het suikerfeest weer opheffen.

  Je moet er iets voor over hebben om te laten zien wie de baas is.

  1. Loelap

   Uiteraard moeten we laten zien wie de baas is en niet over ons heen laten lopen.

  2. Max Aue

   Precies, nu de moslims het wensen houden we de avondklok strak op 8 uur.

   Dat zal ze leren!

  3. Mireille

   Ik denk niet dat we dat gaan doen. We vinden het wel best zo is mijn idee.

 4. Max Aue

  “Afgelopen vrijdag moest de avondklok er “heel snel” af van D66-leider Sigrid Kaag. Daar bood ze snel haar excuses voor aan en nu, vier dagen later, zijn de cijfers “niet erg hoopgevend.”

  Verstandige bestuurders reageren adequaat op gewijzigde omstandigheden.
  De coroanacijfers zijn de afgelopen dagen sterk verslechterd. Alleen idioten als Baudet zien daarin aanleiding om de maatregelen af te schaffen.

  1. Janna47

   @Max
   Welke verstandige bestuurders bedoelt u?
   Mevrouw Kaag misschien? Hoezo bestuurder? Mevrouw komt net kijken en denkt al onmiddellijk de dienst uit te kunnen maken….D66 stijl dus!
   Rutte zal dit niet pikken en wijst haar haar plaats…

  2. RvdBe

   De nieuwe definitie van liegen: adequaat reageren op niet veranderde omstandigheden.

 5. Heras

  eerste leugen van kaag….kijken of ze rutte en de jonge kan inhalen

 6. Aborifa

  Mevrouw Kaag is iemand met verkeerde denkbeelden, die het land de verkeerde kant wil uitsturen. Wait and see.

 7. Mireille

  De volgers van Baudet (ik laat mij niet vaccineren) zijn de enigen die ons tot nu nog steeds dwars zitten. De weg naar de vrijheid gaat door een naald! De ware helden zijn zij die in de rij bij de sporthal staan voor een vaccinatie en ons vrijmaken.

  1. Aborifa

   Baudet kan geen kwaad. Kaag wel.

   1. gggg

    de moslima kaag is volks vijand nr 1 !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.