Een gepassioneerde Wybren van Haga voorspelt: ‘Pieter Omtzigt zal keihard terugslaan en zegevieren!’

Het is onze vrienden van Forum voor Democratie ook opgevallen dat het CDA, VVD en D66 Pieter Omtzigt op ongelooflijke wijze proberen te piepelen. Het is inderdaad vreselijk hoe hij behandeld wordt, aldus FVD-Kamerlid Wybren van Haga, maar vrees niet: Omtzigt zal “keihard terugslaan” en de walgelijke “machtspolitici” die hem buitenspel proberen te zetten terug in hun hoek duwen straks.

De manier waarop Omtzigt behandeld wordt is natuurlijk grotesk. De man heeft zich met hart en ziel ingezet voor de slachtoffers van de Toeslagenaffaire, maar wordt nu als vuilnis behandeld door de (toekomstige) coalitiepartijen. Het is om misselijk van te worden.

En nee, natuurlijk is er er geen mens die gelooft wat de nieuwe verkenners beweren, dat het “op een inventarisatie vanuit meerdere invalshoeken, waaronder berichten in de media” berust. Houd toch op zeg. Er stond heel duidelijk: “Positie Omtzigt, functie elders.” En dat was materiaal om te bespreken in de tweede ronde. Alleen een mongolide blinde kip trapt daar in.

Het zal niemand verbazen dat Forum voor Democratie-Kamerlid Wybren van Haga één van de mensen is die er niet in trapt – en ook niet doet alsof om de lieve vrede te bewaren, want dat gaan we in het debat over deze materie ongetwijfeld ook zien. Sterker nog, op Twitter voorspelt Van Haga dat Pieter Omtzigt “keihard zal terugslaan en zal zegevieren over de amorfe [vormloze] machtspolitici die hem proberen weg te werken.

Daar twijfel ik inderdaad ook geen moment aan. Want Omtzigt heeft nu kunnen zien – net als ieder ander – wat ze met hem van plan zijn. Hem kennende zal hem dit alleen maar sterken in zijn missie… en vanaf nu zal hij werkelijk op geen enkele manier een stap terug doen. Ook al omdat hij, zoals Van Haga ook twittert, een enorm aantal voorkeurszetels heeft bemachtigd.

“When the going gets tough, the tough get going!” gaat Van Haga verder. “Ruim 342.000 stemmen voor Omtzigt, goed voor bijna vijf Kamerzetels!” Dat aantal, 342.000 kiezers, betekent dat Omtzigt vierde staat op de lijst van Kamerleden (die niet lijsttrekker waren van hun partij) met de meeste voorkeursstemmen ooit.

Boem.

Het is heel simpel. Omtzigt heeft een hele grote eigen schare van supporters. Hij is totaal niet afhankelijk van de leiding van het CDA. De enige reden dat hij nog in die partij zit is dat hij denkt dat hij door zijn positie in het CDA, meer invloed heeft op de politiek – als hij uit het CDA stapt denkt hij dat het wellicht makkelijk wordt voor Rutte en co. om hem gewoon te negeren. Nu kunnen ze dat niet juist omdat hij CDA’er is en dus rotzooi kan schoppen in de coalitie, wat natuurlijk precies de reden is dat Rutte zo graag van hem af wil.

Maar als hem het functioneren onmogelijk wordt gemaakt en hij er helemaal klaar mee is kan Omtzigt gewoon uit het CDA stappen… waarna hij die partij totaal kan verwoesten. Want ja, hij neemt minimaal vijf zetels met zich mee als hij opstapt, maar ik vermoed eigenlijk nog wel meer. Die vijf gaan met hem mee, en dan nog een stuk of twee a drie, waarna het CDA terugvalt tot een zetel of acht. Die partij is dan op sterven na dood.

Bij het CDA beseffen ze dat natuurlijk ook, wat ongetwijfeld de reden is dat ze hem daar best graag met een “andere functie” wegsturen, maar liever niet hebben dat hij zich afsplitst.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

De nep-christendemocraten die het tegenwoordig voor het zeggen hebben bij het CDA moeten héél voorzichtig zijn. Want als ze Omtzigt nu niet publiekelijk én achter de schermen in bescherming nemen kon hij weleens een atoombom op die partij gooien. En dan is het zelfs niet uit te sluiten dat als hij weggaat, hij een paar Kamerleden (hallo, Mona Keijzer!) met zich meeneemt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Max Aue

  Haga is een oplichter en fantast mitsgaders criminele huisjesmelker.
  Een perfect Kamerlid voor het FvD dus.

  1. JochemX

   Net als Berhard?

   1. EvertB

    Voor het etiket “criminele huisjesmelker” komt prinsje Bernard 100 procent in aanmerking inderdaad.

   2. Aborifa

    Hoop het ook niet. Het gaat hier dan erg druk worden.

  2. leukeditter

   fantast??? je bent een gemeen smerig mannetje dat op dictator ruttr stemt…hup omtzigt

  3. STOP FVD

   Klopt, Sjopperdepop BV. En maar roepen dat het woningtekort komt door immigranten. Maar op de achtergrond zelf ook niet een heel klein beetje het probleem willen verhelpen. Hypocriete fascisten.

   1. Seneca

    @stop fvd
    welke obsessie bezielt jou, dat je zelfs je nickname met de naam van de door jou gehate partij, gebruikt? overigens is het niet correct dat een groot deel van de woningnood door immigranten – lees: uitvreters – wordt veroorzaakt? kan je niet rekenen? simpel voorbeeld, ik wil je het niet te moeilijk maken: er zijn 50.000 woningen beschikbaar; 20.000 daarvan worden aan statushouders (uitvreters) toegewezen dan blijven er 30.000 over voor de autochtone bevolking die echter meer dan 60.000 woningen nodig hebben om de krapte te bestrijden. nu duidelijk? zeker een socialistisch kleuterschooltje bezocht gezien je niveau van rekenkunde…

    1. STOP FVD

     Wat bezielt mensen te stemmen op een fascist, corona ontkenner en complot gekkie? En zo kan ik nog wel even doorgaan, en dan heb IK een obsessie?

    2. STOP FVD

     Gelukkig ben je niet racistisch aangelegd, en fijn voor je dat je kunt rekenen, tenminste op lagere school niveau. Doe er wat mee zou ik zeggen, wappie!

     1. Seneca

      @stopfvd
      fijn om te weten, dat je in ieder geval tot 10 kunt tellen. opluchting voor mij, daar het problematisch is om in discussie te gaan met iemand die een uitwisseling van gedachten geestelijk niet kan bevatten. helaas ben jij er zo een die meteen, als hij het niet met argumenten kan overtuigen, de opponent met scheldwoorden bekogelt. iemand die de fvd als fascistisch beschouwt terwijl iedereen weet dat nationaal socialisme en fascisme uitingen zijn van links tot extreem links. jammer maar je bent door de mand gevallen…

     2. Janna47

      Stop FVD
      Beetje in de wiek geschoten vent? Ach!

     3. Logica

      Jouw reacties komen altijd vanuit de onderbuik en zijn vol van haat. Heel treurig. Kom eens met argumenten, dat doen anderen hier wel.

   2. coenzoon

    dat bernard jr een rat en vastgoed crimineel is wil nog niet zeggen dat de 500 panden van hem de woningnood kunnen verkleinen als er wekelijks 700 criminele gelukszoekers binnen komen domme onwetende tról

   3. BarryCitroen

    Ehh dat is een bewezen feit, doe je huiswerk.

   4. Logica

    Er is een schrijnend tekort aan woningen. Nu willen ze een miljoen woningen bouwen. Als je de oorzaken niet wegneemt dan zit je over 10 jaar weer met die enorme vraag.

    Als je statushouders voorrang wilt geven op onze woningmarkt, dan is dat inderdaad één van de oorzaken. Daarnaast is de extreem lage rente, veroorzaakt door de euro en EU beleid, ook een oorzaak. Hierdoor zijn de prijzen enorm gaan stijgen.

    U woont wel lekker in uw woning? Ik ook maar bij mij gaan Nederlanders voor. Dat mag u fascistisch vinden. Iemand steeds in die hoek duwen is een teken van onverdraagzaamheid en dat kenmerkt juist fascisten die slechts 1 leider en 1 mening accepteren.

  4. Logica

   Kun je ook nog inhoudelijk reageren op dit artikel?

   Ik ben hier een tijdje weggeweest maar lees nog steeds dezelfde onderbuikgevoelens. Van Haga is echt niet de enige huisjesmelker binnen de politiek en de VVD in het bijzonder. Er is altijd een stok om iemand mee te slaan.

 2. Heras

  Ik hoop het van harte dat het lukt om dit schuim te laten opkomen. Ook kunnen de verkiezingen opnieuw worden gedaan, want er is overduidelijk bewijs dat er gefraudeerd is.

  1. EU_K0K

   Dat heb ik ook gezien Heras.
   Bij ons op het stembureau stonden 2 grote zwarte kliko`s om het stembiljet in te doen.
   Op de linker stond “Overige” en op de rechter “PVV & FvD” .

   1. Max Aue

    Ik heb ook gehoord dat duizenden overledenen op Kaag hebben gestemd. Hep op Feesboek gestaan, dus het is waar.

    1. Aborifa

     Dat waren haar oud-collega’s uit de Hel.

    2. coenzoon

     domme decadente tról , klopt als een bus. Immers de stempassen zijn toch verstuurd zoals kenbaar gemaakt door de gemeenten. Wat wil je beweren onwetende ?

  2. Monty

   ”er is overduidelijk bewijs dat er gefraudeerd is”

   Waarom maken de partijleiders hier na twee weken dan nog geen ophef over?

 3. EU_K0K

  De voorspellingen van Haga (we halen minstens 15 zetels!) zullen we maar niet al serieus nemen.

 4. ikweetwatikwil

  t’Ja 1,4,5,6, de waarheid komt hard aan. 4 namaak Rutte’s

  1. ikweetwatikwil

   We lachen alles weg

 5. STOP FVD

  Alleen hier wordt Haga “serieus” genomen. Werkelijk niemand interesseert het ook maar iets wat deze wappie roept. Maar hier onder zijn mede-fvd’ers krijgt hij wel bijstand, vooral ook van Baudet schoothondje Michael vdG, komt nergens aan het werk als journalist, maar dat is ook logisch als je zulke met eigen meningen ontworpen “artikelen” plaatst.

  Als je dit soort onzin uitkraamt “Alleen een mongolide blinde kip trapt daar in.” tja……. En een partij dat volgens deze “kenner” nog maar 8 zetels zal overhouden is daarmee op stervens na dood, heeft FVD ook niet 8 zetels? En hopen ze bij FVD niet dat corona waar ze niet in geloven wel zo lang mogelijk blijft duren zodat ze alleen dan nog een achterban hebben (namelijk de complotwappies), en zijn zij niet ergens over 2 maanden op stervens na dood?

  1. rafi

   Waarom maak je je dan zo druk, als Van Haga volgens jou toch niet echt serieus wordt genomen in dit bericht, gezien je gebruik van die aanhalingstekens?

   1. Max Aue

    Het probleem is dat veel onnozelen de beweringen van Haga wel serieus nemen. Het gevolg is tientallen doden.

    1. Cycle25

     Ach gos, en morgen is Haga de uitvinder van corona ?

    2. Fax uit Darmstad

     Daar heeft u enig bewijs voor?

   2. STOP FVD

    Ik maak mee helemaal niet druk, ik reageer gewoon op dit wederom stompzinnige stukje van een ver rechter. Ik probeer jullie ervan te overtuigen dat je hier genept wordt, gemanipuleerd door een “journalist”. Ik ben hier voor jullie. STOP FVD. Ga lekker links!

    1. coenzoon

     De mensen die ons manipuleren zitten in het WEF domme tról. Die gaan voor de nieuwe wereld orde zoals leesbaar op de sites van , De Nederlandse overheid , de VN, het WEF zelf natuurlijk . Dat zijn de linkse regenten die jij aanhangt domme tról.

     Kijk het filmpje en neem is wat educatie tot je domme sprookjes verteller. Links is de oorzaak van alle ellende roeptoeter !

  2. Niet L niet R

   Stop de linkse elite waar u er een van bent, ons land wordt door de linkse elite naar de afgrond gebraçht, kijk wat die uiterst linkse juffrouw van plan was!

 6. rafi

  ‘Nu kunnen ze dat niet juist omdat hij CDA’er is en dus rotzooi kan schoppen in de coalitie, wat natuurlijk precies de reden is dat Rutte zo graag van hem af wil’.

  Juist! Daarom is die beruchte notitie 100% van Rutte, want die heeft dit sterke motief (Rutte IV vs. Omtzigt als fractieleider coalitiepartij). Dat ‘meerdere invalshoeken en geluiden uit de media’ is te meer volkomen ongeloofwaardig omdat Rutte dan niet zou hebben geroepen dat niemand hierover iets gaat zeggen. Dan zegt hij gerust: ‘Die notitie slaat op geluiden uit de media en diverse invalshoeken. Niks bijzonders’.

  De uitleg van Ollongren en Jorritsma is dus en leugenachtige. T.K. moet Rutte’s aftreden eisen (wat kan, ook al is hij demissionair).

  1. ikweetwatikwil

   Als Rutte verdwijnt als MP , wie wordt dan MP. Toch niet Kaag. Got bewaar me.

 7. AidemediA

  Om maar bij het onderwerp te blijven. Van Haga kan er wel eens flink naast zitten. De heer Omzigt is als een luis in de pels voor een nieuw te vormen kabinet met het cda. En van luizen in de pels, of gevaarlijke electorale tegenstanders is de politiek niet gediend. Ik roep de moord op Pim Fortuyn maar in herinnering. In afwachting van een bijdehante reactie van de huisslimmerd aue, AidemediA.

  1. Aborifa

   En Volkert zit zonder werk……

   1. coenzoon

    volkert heeft nog nooit gewerkt !

   2. Niet L niet R

    Volkert is een rat !

  2. Niet L niet R

   Als er iets met de heer Omtzicht iets gaat gebeuren, krijgen wij een burgeroorlog,scheelde met De heer Pim Fortuyn maar heel weinig!

 8. thijshil

  Pieter Omtzigt, als hij alleen al aanwezig is a.s. woensdag in de tweede kamer tijdens het debat,
  LEGT HIJ EEN BOM ONDER DE HELE KABINETSFORMATIE.
  dus Pieter als je kunt, ben aanwezig.

  De Rutte doctrine, want dat is het, MOET OMZEEP GEHOLPEN WORDEN

  1. Niet L niet R

   Hoop van harte dat hij aanwezig is!!!!

 9. Michael M

  Pieter Omtzigt is een eerlijke man met het hart op de juiste plek. Deze mensen vindt je niet zo eenvoudig meer in een kabinet. Je kunt ze nog op 1 hand tellen. Als Pieter een eigen partij zou beginnen dan steun ik hem van harte. Ik ben een FVD/PVVr maar zou dan helemaal voor zijn partij gaan. RDB Rechtvaardige Democratische Burgerpartij of zoiets ?

 10. Niet L niet R

  Hoop dat het voor de heer Omtzicht duidelijk is, dat een overgroot deel van de Nederlandse bevolking volledig achter hem staan!
  De Rutte doctrine moet gebroken worden, en daar is Rutte zelfs bang voor, er komt nog veel meer naar boven!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.