LOL! Ollongren en Jorritsma geven media de schuld van ‘Omtzigt-passage’

De nieuwe verkenners Tamara van Ark (VVD) en Wouter Koolmees (D66) hebben de verklaring voor de ‘Omtzigt-passage’ uit de doeken gedaan. In hun brief aan de Tweede Kamer zeggen ze: “De passage berust volgens onze voorgangers op een inventarisatie vanuit meerdere invalshoeken, waaronder berichten in de media.” Maar natuurlijk!

Hier kunt u de hele brief lezen in de tweet van RTL Nieuws-verslaggever Roel Schreinemachers:

Van Ark en Koolmees fungeren hier als doorgeefluik voor de vorige verkenners, die nu doen alsof de hele wereld er al vanuit ging dat Omtzigt zou moeten wieberen. U weet wel: het Kamerlid dat prima Kamerlid wilde blijven en zo de macht wilde blijven controleren. Hetzelfde Kamerlid dat er zelfs een boek over heeft geschreven, waarin hij dat puntsgewijs uitlegt. Dát Kamerlid. En dan is het volstrekt normaal en compleet geloofwaardig om zorgen over dat Kamerlid op te schrijven als ‘Omtzigt, positie elders’. Wat een to-ta-le grap!

En natuurlijk blijft Rutte weer buiten schot. De dames Ollongren en Jorritsma vangen de klap zelf wel op. Of nou ja, eigenlijk ook niet helemaal. Zij doen nu namelijk alsof er allerlei bronnen (genaamd “invalshoeken”) zijn die iets over Omtzigt beweerden, dus eigenlijk waren zij niets meer dan de ogen en oren van de samenleving. Zij konden er toch ook niets aan doen dat ze die signalen zomaar oppikten? Eigenlijk deden ze hun werk juist té goed en is het alleen jammer dat ze het zo ongelukkig hebben opgeschreven!

En nou mogen Jorritsma en Ollongren volgende week alle Kamerleden uit gaan leggen welke “invalshoeken” en mediaberichten zij in die periode hebben overwogen en hebben meegenomen. Zul je zien dat ze uitkomen bij de ‘fluistercampagne‘ van het CDA!

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Monty

  ”Hetzelfde Kamerlid dat er zelfs een boek over heeft geschreven, waarin hij dat puntsgewijs uitlegt. Dát Kamerlid”

  Dat miljoenen uitdeelt aan veelal ‘frauderende’ allochtonen.

  1. rafi

   Als ze niet echt frauderen, gezien je aanhalingstekens, dan is er toch niks aan de hand?

 2. rafi

  Ons nep-parlement zal deze smerige leugenachtige kolder voor zoete koek slikken. Want zonder Rutte gaat Nederland helemaal naar de knoppen. Dan zijn we reddeloos verloren!

 3. Beukman

  Een storm in een glas water, opgeblazen door de leugenpers. Ook DDS profiteert door er twintig stukkies aan te wijden. Maar het gaat nergens over.

  1. Meriadoc Brandebok

   De pers verlaagt zich de laatste tijd steeds meer tot een instituut dat zich uitsluitend bezighoudt met het zo veel mogelijk veroorzaken van sensatie. Men lijkt er simpelweg op gericht zo veel als mogelijk views, hits en clicks te genereren. Eindelijk meent men een regeringscomplot tegen die arme, hardwerkende Omtzigt op het spoor te zijn. Nou, nu hebben we een scoop!

   Als er al een probleem met de democratie is, is het wel de hijgerige media dat elk wissewasje opblaast.

   1. Niet L niet R

    Niet de media heeft dit veroorzaakt,Het voorgekookte Rutte doctrine is mislukt!

  2. Harry Haller

   ‘Maar het gaat nergens over.’

   Jazeker Beukman, het gaat over uiterst vreemde en belangrijke zaken, namelijk over een kamerlid dat een rapport uitbracht waarover het kabinet struikelde en een minister moest aftreden. Datzelfde kamerlid wordt nu tijdens verkennende besprekingen -blijkens een geschreven notitie- bij voorbaat al op een zijspoor gerangeerd.

   Uiterst belangwekkend dus omdat het een actie is die de kern van onze democratie direct raakt. Je kunt downplayen wat je wilt, maar de hele Nederlandse pers denkt daar anders over. Dus houdt eens op met dat gezeik dat ‘het nergens over gaat’.

   1. Beukman

    We zitten nog steeds in de speculatieve fase, Dr. Haller. Onmogelijk dus om nu al te beweren dat het de democratie direct raakt.

    1. Beukman

     Herstel. Natuurlijk is het wel degelijk mogelijk om dit te beweren. Alleen is het voorbarig.

    2. coenzoon

     de tróllen vinden karakter moord op een invidueel kamerlid die 5 kamerzetels voorkeur stemmen binnen sleept normaal

     de tróllen die constant roeptoeteren over fatsoenlijk , competent , bekwaam enz

   2. Max Aue

    “Datzelfde kamerlid wordt nu tijdens verkennende besprekingen -blijkens een geschreven notitie- bij voorbaat al op een zijspoor gerangeerd.”

    Dit is althans hetgeen mijn goede vriend vermoedt.

    1. Harry Haller

     Hoe zou Max Aue de notitie ‘functie elders’ willen interpreteren?

     1. Max Aue

      Ik weet het niet. Het is ook denkbaar dat Omtzigt in de race is voor een andere functie en dit Ollongren ter ore kwam.

      Ik zou echter liever de feiten afwachten voor daar wild over te speculeren.

     2. Meriadoc Brandebok

      Gezien het feit dat de desbetreffende notitie in een en hetzelfde rijtje was genoteerd waar was aangegeven dat Hoekstra een ministerspost ambieert, interpreteer ik het als een gedachte van de VVD. Het is niet onrealistisch dat Omtzigt bij het CDA op de nominatie staat om naar voren te worden geschoven als CDA-bewindspersoon zodat men daarmee de VVD electoraal een hak kan zetten.

      Rutte wil dat koste wat het kost voorkomen, zodat hij straks niet met een CDA-stemmentrekker in het kabinet zit opgescheept. Omtzigt moet dus “een functie elders” krijgen toebedeeld. Zo gaat dat: het is schaken met poppetjes en pionnetjes. In 2017 had de VVD zich van meet af aan ook het ministerie van Buitenlandse Zaken toegeëigend omdat Zijlstra minister van Buitenlandse Zaken wilde worden.

     3. Max Aue

      Ik vind dit vergezocht, Meriadoc. Rutte heeft met Omtzigt als Minister niet zo’n moeite, maar wel met Omtzigt als fractievoorzitter.
      ‘Elders’ betekent ook een andere functie dan Kamerlid.

     4. Beukman

      Hoe zou Max Aue de notitie ‘functie elders’ willen interpreteren?

      Je kan het ook gewoon niet interpreteren en even wachten totdat de verkenners tekst & uitleg hebben gegeven.

     5. Meriadoc Brandebok

      @Max Au

      Ik denk dat Rutte Omtzigt binnen het kabinet een even groot risicofactor acht als Omtzigt als fractievoorzitter. Maar zoals je zegt; het is allemaal speculeren. Het kan van alles betekenen.

   3. Niet L niet R

    Natuurlijk gaat het ergens om, een zeer gewaardeerd kamerlid, moet pootje worden gelicht , wat anders komt er nog veel meer naar boven, waar men bang voor is!

  3. Cootje

   Het gaat nergens over ? als je de hersencellen van een koe heb is het geloofwaardig , dan schijt je je tegenstanders in een bananen republiek onderuit .

   1. Beukman

    En waar gaat dit over, Cootje?

  4. usb3.0

   leugenpers?

 4. Shadow1100

  En….. ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was……
  Wat een circus. Om te huilen.

  1. Niet L niet R

   Systeem Rutte doctrine bepaalt al jaren het gezag!

 5. Cootje

  Pinokkio ruimt zijn tegenstanders uitermate gedegen op . Maar er is nu een kink in de kabel gekomen , zelfs twee kinken , omtzigt blijft , en Corona ook allebei dodelijk effectief en ze gaan tot de bodem . Corona moet nog naar een hoogtepunt derde golf en bereid voor juli augustus de vierde voor , en omtzigt heeft 13 dubieuzen gevallen in zijn bezit tegen Rutte , waarvan er altijd wel een strafbaar wordt en goed wordt uitvergroot , 7700 besmettingen en oplopend zijn de ingrediënten en het betere weer zijn de ingrediënten die het draagvlak de van het Rutte verhaal gaan ondermijnen , nu nog een beetje in het kwade daglicht gesteld door de omtzigt doctrine en wij gaan naar een leuke zomer wie geloofd er nog in de politiek

  1. Branzino

   @Cootje
   Je verzint er weer lustig en heel vermakelijk op los. Maar met al je voorspellingen van de laatste 1 à 2 jaar heb je nog nooit gelijk gekregen, helemaal nog nooit. Nederland zou na deze verkiezingen volledig onderuit liggen. De EU zou al ingestort zijn en Engeland zou floreren onder de eindelijk afgeronde brexit. Niets van dat alles. Waarom zouden deze voorspellingen van jou nu wel uitkomen. Ik kan het niet verzinnen.

   1. Cootje

    Dat ze nog aan de laatste stuiptrekkingen bezig zijn is al verbazend , maar het gaat de goede kant op zelfs gaat het geweldig , Engeland wordt de winnaar maar wel terug lezen ook die hebben pijn dus dat duurt ook 4/5 jaar maar Corona is bezig het Europese front te slopen , overal oplopende besmettingen en overal lock downs , en het hoogtepunt moet nog komen van de derde golf en de doodsklap wordt de vierde golf in juli augustus geen toeristen naar zuid Europa , KLM failliet in Nederland door annexatie Air france in Frankrijk , en we wachten op de fijne reacties van het MKb op het beleid Rutte de komende maanden , het draagvlak bij de horeca is uitstekend die hebben op Rutte gestemd dus die krijgen hun ongenoegen op een presenteerblaadje , en een vierde Corona golf kan een mooi jaar worden 2021 , en die Engelse lachen zich binnen 4/5 jaar te pletter , doen ze nu al met de vaccins

  2. Max Aue

   “ Corona moet nog naar een hoogtepunt derde golf en bereid voor juli augustus de vierde voor , en omtzigt heeft 13 dubieuzen gevallen in zijn bezit tegen Rutte “

   Op welke 13 gevallen doelt, Cootje?

 6. Drostemannetje

  Met een beetje geluk komt er zoveel shit nog naar boven, dat over een paar maanden weer verkiezingen komen.

  1. rafi

   Ik hoop het met je. Maar uit zichzelf afzien van Rutte IV richting functie elders hoef je niet te verwachten van Rutte, gezien het niet functioneren van een geweten bij deze sociopaat. Waar ik wel op hoop dat is, dat de T.K. besluit om niet te geloven in de praatjes die Ollongren en Jorritsma nu doorgeven aan Van Ark en Koolmees, met hun invalshoeken en mediaberichten. Alsof dat iets is waar je op let bij je informatieronden. Dus: ze kunnen het wel roepen, om Rutte, hun afgodje, af te schermen, maar de T.K. GELOOFT het domweg niet, omdat het VEEL aannemelijker is dat Rutte achter de bewuste notitie zit.

 7. Monty

  Eigenlijk is er maar één oplossing.

  Nieuwe verkiezingen!

  1. Niet L niet R

   Helemaal mee eens, de enige en juiste beslissing!

  2. EvertB

   Veel hangt af van het debat over de misstap van verkenner Ollongren. Als de kamerleden overtuigd raken van het ‘ware verhaal achter de notities’ volgen er geen nieuwe verkiezingen. Ik vraag mij af hoe je als Tweede Kamer de beargumentatie van de verkenners succesvol in twijfel kunt trekken. Welk tegenbewijs is er?

 8. Niet L niet R

  Wij zijn een bananrepubliek, afbranden van onze beste kamerlid.
  Dan al dat gekonkel daar men zogenaamd niets van wist!
  Ieder weldenkende Nederlander knapt af van deze dames en heren onderleiding van Rutte!

 9. Edjan

  Het staat naar mijn mening buiten kijf dat het hogere echelon van Omtzigt af wil. Ze schilderen hem af als labiel en autist: dan weet je eigenlijk al genoeg. Hij nam zijn taak als volksvertegenwoordiger wat té serieus en begon de hoge jongens te bekritiseren. Dat is níet de bedoeling. De bedoeling is dat je braaf meedraait binnen het regeerakkoord en als je dat lang genoeg en braaf genoeg hebt gedaan, wordt je beloond met een mooi en goed betaald regentenbaantje. Doe je dat niet, dan pleur je maar op.

  En het oppleuren was precies wat Ollongren per ongeluk aan de pers liet zien. O jee. Het ís natuurlijk wel zo, maar dat moet zo goed mogelijk verborgen worden. Niemand mag zien dat onder schitterende termen al “trias politicas” de zaak corrupt is.

  Dus nu komen de wollige verhalen die moeten verhullen dat de grote jongens van een dwarsligger af willen. Het maakt geen ene moer uit welk verhaal uiteindelijk voldoet, ze zoeken gewoon net zolang tot er een verhaal blijft hangen, maar er zal een verhaal komen dat de grote jongens vrij pleit. Iemand anders zal de schuld krijgen of op zich nemen (in de hoop dat dat ooit beloond wordt).

  Bah. Nep parlement, nep democratie. Corruptie waar ze in Sicilië jaloers op zijn.

 10. macsjang

  De smerigste ratten in dit land zitten in Den Haag. Geleid door opperrat Rutte.

  1. Max Aue

   Welnee joh, die zitten in Leeuwarden.

   1. coenzoon

    klopt , de tról heeft voor 1 keer gelijk , het CJiB te Leeuwarden aangestuurd door de hoofdratten te Den Haag

 11. Arbeider65

  Ik heb er buikpijn van. Van het lachen, wel te verstaan. Nog nooit zulke onzin gehoord en gelezen. Mag nepnieuws wel???

 12. AidemediA

  Ja, de media is de schuld van de misser van mw. Ollongren. Net zoals de missers van mw. van Bijleveld (wachtwoord) of van mw. Broekers – knol (Marokko). Het zijn wel dames die het af en toe niet zo nauw nemen met de veiligheid van, stukken of juiste informatie. Daar heeft pinok, een goed oog voor. Ik wacht met ‘spanning’ de reactie van onze slimmerd, de hr. of mw. aue af.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.