Filmpje! Te ranzig voor woorden: mislukte haatclown Martijn Koning trekt Thierry Baudet door de bagger

Wat er gisteren gebeurde bij Jinek was ongelooflijk ranzig. Nepkomiek Martijn Koning mocht “grappen” maken over Thierry Baudet. In plaats van quasi-lollig te doen besloot Koning om Baudet op ongekende wijze te demoniseren. Zelfs Pim Fortuyn werd niet op deze brute manier behandeld twintig jaar geleden ‒ dit ging nóg een stap verder. En het doet me echt vrezen voor Baudets veiligheid, dat links hem op déze manier probeert te verketteren.

Toen Thierry Baudet gisteravond aanschoof bij Jinek wist hij dat hij de hele avond onder vuur zou komen te liggen. Als rechtse politicus hoort dat er helaas nu eenmaal bij. Het mediakartel is knetterlinks en heeft zich tot doel gesteld om alles wat rechts is kapot te maken.

Maar wat er tijdens de uitzending gebeurde, en dan met name de bijdrage van nepkomiek Martijn Koning, was ongekend. Zelfs bij de NPO zouden ze dit niet zo gedaan hebben. De demonisering van Baudet, die uitgesproken werd door een totaal losgeslagen Koning, ging zo extreem ver… het deed echt denken aan wat er twintig jaar geleden met Pim Fortuyn gebeurde. Met dit verschil dat het nu nóg erger is.

“Mensen zeggen dat alle antisemieten op u gaan stemmen,” aldus Koning onder meer. “Maar dat geloof ik niet. Die trappen heus niet in alle antisemitische berichtjes van u en uw vrienden, en ze weten ook wel dat uw vriendin joods is. Zometeen wordt u vader van Menachem of Sarah Baudet, en dan voel je je als antisemitische kiezer toch behoorlijk in je bruine hemd gezet.”

Deze gek ging dus achter Baudets verloofde aan, en ook meteen achter zijn mogelijke toekomstige kinderen. Kun je je voorstellen dat dit gebeurt met een andere politicus? Nee, hè? En terecht. Want dit soort wangedrag is totaal onacceptabel. Je blijft af van iemands gezin. Maar niet Koning. Want Koning vindt dat Baudet helemaal kapot moet. En zijn gezin ook.

“Maar als ik een racist was, zou ik denk ik ook niet op u stemmen. U zegt wel braaf dat Europa wit moet blijven, maar u bent zelf behoorlijk homeopathisch verdund met allerlei Indonesisch dna. Racisten hebben natuurlijk een mankement aan hun hersens, maar met hun ogen is niets mis. Stemmen ze u aan de macht, wordt iedereen met een zwarte kleur eruit gegooid, maar dan krijgen we opeens heel veel Aziaten hier.”

Dat was het moment waarop Baudet het voor gezien hield. Terecht had hij geen zin in deze knettergekke, totaal doorgeslagen, walgelijke tirade van een nepkomiek. Hij stond op en liep weg.

De demonisering die plaatsvond bij Baudet was zo erg dat niet alleen Baudets vrienden, maar ook zijn critici naderhand op Twitter lieten weten dat het volstrekt onacceptabel was wat er gebeurde. Hier een greep uit tweets, waaronder eentje van Bart Nijman, de GeenStijl-hoofdredacteur die juist aan de basis stond van de beschuldigingen aan het adres van Baudet.

Zelfs de politiek verslaggever van RTL Nieuws Floor Bremer wil niet geassocieerd worden met de totaal doorgeslagen, knettergekke, demoniserende Koning. “Ik sta niet achter de tekst van cabaretier Martijn Koning,” aldus Bremer op Twitter. “Ik distantieer me totaal van de inhoud.”

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Ik kan mij de demonisering van Pim Fortuyn nog héél goed herinneren. Maar zelfs dat ging niet zo ver als er nu gebeurt met Thierry Baudet. Het is ronduit schandalig wat zich gisteravond afspeelde bij Jinek. Wat een ranzige televisie. Ga jullie schamen, Martijn én Jinek!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Winfrida

  Dit kan echt niet. Wie denkt die engerd Martijn wel dat hij is? Jinek had in moeten grijpen.

  1. Mireille

   Alleen kritiek op Sigrid Kaag is toegestaan, onderbouwd en niet onderbouwd.

   1. Winfrida

    @Mireille

    Als je wordt uitgenodigd in een praatshow als Jinek en persoonlijk wordt aangevallen op zo’n manier, is dit wel heel laf.

   2. usb3.0

    mireille keurt het goed als het Baudet overkomt..

  2. hans-e-pans

   Eva J. wilde/mocht helemaal niet ingrijpen want wat er gedaan en gezegd werd was zeer zeker de bedoeling en waarschijnlijk van tevoren afgesproken.

   Wat het Excuus van RTL/Eva J. betreft is natuurlijk een leugen.

 2. NO8DO

  Vergeleken met de uitlatingen van zowel redactie als reageerders over Kaag of Rutte, snap ik de ophef hier niet.
  Wat een selectieve verontwaardiging.
  De vrijheid van meningsuiting geldt schijnbaar niet voor iedereen.

  1. Marija

   Als Wilders niet eens minder mag zeggen,dan moet idioot konings toch flink aangepakt kunnen worden, wat een vieze mentaliteit.
   Dit is geen selectieve verontwaardiging 8 maar duidelijk rascistisch.

  2. pasco

   ‘Links’ huurde Volkert in om Pim te elimineren!
   Misschien huurt ditmaal ‘rechts’ iemand in!
   Met mijn welbevinden!

  3. FreeThinker

   Zover ik weet is er nog nooit iemand achter Rutte’s familie of Kaag’s familie gegaan. Wat er man op man gezegd wordt is altijd discutable, over iemands familie praten is niet discutable. Dat is een grens die niet overschreden dient te worden.

  4. RvdBe

   Je kunt ook niet verwachten dat iemand met middelbare toneelschool inhoudelijk iets kan toevoegen, dan maar een beetje verloofde, eventuele kinderen er bij betrekken, had toch al een pleuris hekel aan dat paardensmoel, is niet echt minder geworden.

 3. StemPzeweg

  Ik vond die Martijn geniaal en grappig. Ik zakte echt in door mijn stoel toen ik dit zag

  1. Loelap

   Jij bent dan ook een beetje simpel!

   1. AS210854

    HAHAHAHAHA 👍👍👍👍👍👍👍

 4. RvdBe

  Koning is een mislukte cabaratier die niet grappig is getuige zijn mislukte oudejaars optreden, uit frustratie gaat hij nu op deze manier “grappig” proberen te zijn.
  Zou Freek de Jonge indertijd de bijslaap met zijn moeder hebben gedaan?

  1. Edjan

   Gadver! RvdBe!

 5. Monty

  ”’Martijn Koning trekt Thierry Baudet door de bagger”

  Maar niet alleen die nepclown, maar ook Theo Hiddema heeft hem in de rug gestoken door toe te geven dat Baudet wel degelijk racistisch appjes deelde.

 6. Syrah

  Hard aanpakken die charlatan met grootheidswaanzin.
  Moet wel toegeven dat hij prima Tr@mp imiteert maar dat is beslist geen pluspunt.
  Op de str#ntkar en afvoeren.

 7. plakband

  De haat van links komt regelmatig voorbij.
  Vooral bij Jinek.
  Inderdaad, fascisme is de nieuwe moraal van links.

  1. Edjan

   plakband +++

 8. ManX

  Dit optreden van de randdebiel Koning duidt het totale faillissement van links aan: tot niets anders in staat dan demoniseren. Dit heeft niets met vvmu te maken – dit is laster en haat in zijn pure vorm.

  Volstrekt begrijpelijk en logisch dat Baudet opstond en wegliep: bravo Thierry! Dit zal je waarschijnlijk 1 of meer zetels opleveren van nuchtere en realistische mensen die dit ook volledig over de schreef vonden gaan.

  1. Monty

   ”Dit zal je waarschijnlijk 1 of meer zetels opleveren van nuchtere en realistische mensen”

   De verklaring van Theo Hiddema over zijn vermeende racistische zal hem dan wel weer 1 of meer zetels doen verliezen van nuchtere en realistische mensen die dit ook volledig over de schreef vonden gaan.

   Netto resultaat 0 dus.

  2. The devil and the deep blue sea

   En dan vindt men het vreemd dat Wilders past voor dit soort programma’s…..

 9. The devil and the deep blue sea

  Thierry reageerde nog netjes, ik had die mafkees met gebroken vingers zijn voortanden op laten rapen!

  Maar goed, dit gaat resulteren in winst voor FvD volgende week, en dat hebben die politiek correcte deugkneuzen dan aan zich zelf te danken.

  1. Brenda Welsh

   Alles moet en mag gezegd kunnen worden. Is dat niet het credo van de club die achter onbeperkte vrijheid van meningsuiting staat?

   1. FreeThinker

    En alles wat beledigend is moet gecensureerd worden, is dat niet het credo van de linkse club?

 10. gustav

  Oog on oog, tand om tand!
  Dit gaat door fanatiek rechts niet/nooit vergeten worden, polarisatie is niet meer terug te stoppen!
  De tijd gaat komen, dat…!
  Niet misschien, maar wanneer!

 11. siemoon

  progamma begon. alle gasten kwamen in beeld ook martijntje moest toen kotsen van die kop van deze eikel. dacht direct aan zijn oudejaars show. uit weg en naar bed.

 12. Spoetnick

  Jinek is vooral een zakkenvuller en daarna een verziekte Amerikaanse met meerdere nationaliteiten.
  Zij zorgt wel dat het haatzaaien in Nederland gecultiveerd wordt.

  1. Syrah

   DDS en zijn reaguurders doe niets anders dan haatzaaien.
   Het is zo hypocriet.

 13. NO8DO

  Michael meent: Je blijft af van iemands gezin. Maar niet Koning. Want Koning vindt dat Baudet helemaal kapot moet. En zijn gezin ook.

  Mag ik hieruit concluderen dat elke verwijzing naar of veroordeling van de echtgenoot van Sigrid Kaag of Kajsa Ollongren door reageerders verleden tijd is en door de redactie verwijderd wordt?

 14. Loelap

  Als je naar Martijn kijkt dan zie je alleen heel veel kin. Het lijkt wel een kind van een neef en nicht. Zijn binnenkant is al even lelijk als zijn buitenkant.

 15. liefdevol rechts

  Zelfs de politiek verslaggever van RTL Nieuws Floor Bremer wil niet geassocieerd worden met de totaal doorgeslagen, knettergekke, demoniserende Koning.

  Maar intussen hebben ze het wel lekker kunnen uitzenden, missie geslaagd 👍

  De grootste kloothommels zitten bij RTL

 16. Realist

  Zet hier een goede advocaat op om die mislukte clown aan te pakken. Hij maakt het nog erger dan Wilders. Ze zijn allemaal bang voor Baudet en Wilders. Wilders is zo verstandig om daar niet te gaan zitten, en dat gelijk bewijst hij structueel. Op naar een vrij, sociaal en veilig Nederland, stem Baudet of Wilders.

  1. Mireille

   Maar heb van binnenuit geen kritiek op de leider. Dan krijg je een zachte hint of meer dan dat, om maar te vertrekken, @Realist !

   1. Realist

    Denk Mireille, dat er intern genoeg commentaar is, zonder dat je er op afgerekend wordt. Daar wordt je juist sterker van. En dat moet intern blijven zoals het hoord.

 17. Drollevanger

  Ik had het idee dat Jinek een beetje aangeschoten was. Maar ik kan me vergissen. Ze kan ook samen met die koning in een borderlijn fase zitten. Maar om dat uit te zoeken hebben we een psychiater nodig.
  Alles mag bij de zich links noemenden. Weet je wie wel echt links was. De oude Drees.
  Wat zou die oude Drees ervan zeggen als hij zag hoe erg zijn club is ontspoort.
  Ik denk trouwens dat Baudet straks, volgens echte peilingen een hoop stemmers gaat trekken, anders maakten de zich links noemenden niet van dit soort bokkensprongen.

 18. liefdevol rechts

  Wat zou het fijn zijn om die Martijn koning voor de rechter te zetten en hem te laten boeten hiervoor, en dan te hopen dat het geen linkse rechter is

  1. Vanduinen

   U begrijpt er geen bal van. Wat Rutte, Pechtold en Kaag voor hun kiezen krijgen, kregen kan wel? Mevr Kaag wordt stelselmatig aangewreven een Palestijnen lover te zijn. Zelfs haar huwelijk wordt hier in meegenomen. Ook Rutte kreeg in het begin van de Corona crisis te horen dat hij indirect verantwoordelijk was voor sterfgevallen door onvoldoende ingrijpen. Baudet demonstreerde triomfantelijk mondkapjes die hij kon leveren. Nu zweert hij alles af. Hij houdt zich niet aan de regels. Grapperhaus kreeg op zijn falie, Baudet komt overal mee weg.

 19. Gebande_3

  Het gaat bij Baudet en Koning om het geven van een goede voorstelling, het applaus en de aandacht in de media.
  Beide heren zullen tevreden zijn.
  Op naar het volgende Baudet-relletje/optreden bij het politiebureau.

 20. Vanduinen

  Onder zijn Amerikaanse vrindjes en Marine le Pen is de toonzetting van Baudet wel wat anders.
  Geheel los van de cabarettier is er toch nog een behoorlijke dosis scepticisme aanwezig in zijn oordeel over buitenlanders. Als ze maar mee marcheren, hun eigen cultuur verbloemen. Mogen de Palestijnse bewoners van Israel bijvoorbeeld ook meedelen in zijn enthousiame over de staat?

 21. sonny

  Mijn stem gaat sowieso naar Wilders, Baudet heeft alles aan zichzelf danken!
  Als hij tweet over, homeopatische vedunning, en: “als je dochter thuiskomt met een n*ger” dan moet hij de tweets met rechte rug bevestigen dan wel deze NIET doen!

 22. palko

  Hopenlijk krijgt de zelfbenoemde malloot Martijn Koning binnenkort last van ernstige vergeetachtigheid. En vergeet hij wakker te worden uit één van zijn bizarre dromen.

 23. right

  Pim’s leuze en handelswijze was ” ik zeg wat ik denk en doe wat ik zeg”!
  Wilders heeft dezelfde moed en motivatie!
  Maar Baudet pleegt steeds weer zelfverraad, hij doet op de meest ongelegen momenten, opvallende uitspraken mbt hetgeen hij voelt/denkt, bij confrontatie hiermee, krabbelt hij terug!
  Dat terugkrabbelen verafschuw ik!

  1. FreeThinker

   De Partij voor de Vrijheid wil het minste vrijheid. Is voor die debiele maatregelen en wil de islam verbieden. PVV is een debiele partij. Fatsoenlijke mensen stemmen FvD.

  2. sonny

   Baudet zou veel meer zetels hebben, indien hij alle uitspraken mbt immigratie, kleur, omvolking, blanke cultuur, met kracht en overtuiging zou bevestigen, inplaats van deze laf te verzachten!
   Samen met de PVV, zou het een serieus krachtenveld kunnen zijn!

 24. Piet Klein

  In een uitzending van de vooravond waren Martijn de Koning en zijn vader te gast. Zijn vader die ondanks het feit dat hij ernstig ziek was energiek aan tafel zat. Op een moment kreeg de vader van Martijn de vraag of hij wel eens het niet eens was met Martijn. Hij meldde toen dat hij soms vond dat Martijn te harde grappen maakte. Kennelijk heeft Martijn hieruit lering willen trekken maar toch zijn vader niet begrepen, waar zijn vader het over ‘te hard’ had heeft Martijn juist de grappen laten vallen. Wat Martijn deed kan echt niet en hoewel hij dacht iets te vertellen over Baudet heeft hij veel meer zich zelf laten zien. Niet Baudet is hier de l.l maar de Koning. Ik denk dat hij zich alvast kan gaan aanmelden bij de lotgenoten groep van Van Muijswinkel.

  Kaag deed een pleit om anoniem reageren onmogelijk te maken. Begrijpelijk want de bagger die zij en anderen over zich heen krijgen kan echt niet. Maar het anoniem reageren, ook als het niet om bagger gaat is uiterst begrijpelijk als je ziet hoe politici en media bereid zijn anderen af te maken. Stap 1 is dat politici en media weer normaal gaan doen en iedereen met respect gaan behandelen onafhankelijk van de mening die iemand heeft. Natuurlijk mag je de mening ter discussie stellen en stevig in de debat gaan maar zonder het respect naar de persoon te verliezen. Geef als politici en media eerst eens zelf het goede voorbeeld.

  Wat een goed idee zou zijn dat berichten voor Justitie traceerbaar moeten zijn en fout gedrag, dat is gedrag dat volgens de wet niet kan, kan worden aangepakt gewoon via de rechter voor iedereen duidelijk en openbaar en niet via wazige achterdeur afspraken met techbedrijven. Dit traceerbaar zijn en dus ook voor een account dat publiekelijk anoniem is, en of er door Justitie gebruik van wordt gemaakt moet transparant zijn voor eigenaar van het account ( en een orgaan dat moet toezien op de integriteit van Justitie )

  De uitzending van Jinek had toegevoegde waarde omdat deze uitzending zeer duidelijk maakt hoe zeer Jinek een slecht propaganda kanaal is voor andere meningen dan die van Baudet. Deze uitzending liet goed zien hoe belabberd de kwaliteit is van Jinek.

 25. Monty

  Wel sneu voor Baudet. Heeft hij zoveel reclame tijd ingekocht bij RTL om te verkondigen dat hij echt de enige is die Nederland de vrijheid terug geeft.

  Wordt hij op deze manier door een nepclown geschoffeerd en geconfronteerd met de woorden van Theo Hiddema over zijn racistische appjes.

  1. Winfrida

   @Monty

   Heerlijk toch, dat leedvermaak? De engerd Martijn zet zichzelf ook voor schut.

 26. StemPzeweg

  STEMP BAUDET WEG. StemP op Wilders 🤪

 27. Cootje

  De tweedeling zit diep geworteld in de samenleving , het 75 jaar wegkijken en thee drinken gaat steeds duidelijke vormen aannemen , het voorzien van de multinationals van werkvee bij boeren en tuinders werden ze in een schuur geplaatst met een keukentje , en in de steden met 2 volledige families in een 4 kamer woning gezet met een vuilnisbak en tegen de buurtbewoners wen er maar aan het is cultuur verrijking , daarna kregen ze het voor elkaar dat ze op de camping pertinent kunnen wonen op gestapeld met 8/20 mensen in een caravan , nu mogen de oost Europese chauffeurs de nationale parkeer plaatsen onder schijten en gebruiken het toilet papier aan twee kanten en wonen in hun auto , dit is de zogenaamde achterban van links die deze stroming in stand moeten houden anders komen hun gecreëerde old boys netwerk baantjes in gevaar , oud politici kom je daar in de meeste dubieuze omstandigheden tegen , 75 jaar immigratie heeft tot een duidelijke tweedeling geleid , en dan is de verwante criminelen activiteiten nog niet besproken

 28. josemoonen@70

  HET WORDT STEEDS ERGER EN RANZIGER !!!!!!!!!!! SOMS IS VRIJHEID VAN MENINGSUITING EEN GIF VOOR DE SAMENLEVING .!

 29. Max Aue

  RTL en de redacties van Jinek en RTL Nieuws nemen afstand van de uitspraken die cabaretier Martijn Koning over Thierry Baudet deed in Jinek & RTL Nieuws: de Strijd om de Kiezer. In de verklaring van de zender valt te lezen dat Koning met zijn ‘roast’, waarbij Baudet wegliep, een grens heeft overschreden.”

  Nochtans zijn ze verantwoordelijk voor deze nare ontsporing.

 30. Aborifa

  Jinek Lafbek en haar redactie boden hun excuus aan. De aflaat van links. Sie heb es nicht gewusst. Maar ze huren De Koning toch niet in vanwege zijn sympathie voor Baudet?
  Ik las trouwens ook dat er in het interview van Jaïr F. met Hiddema flink ten nadele van Baudet geknipt is.
  Vrijheid van meningsuiting, ja. Strijd met communistische methoden, nee.

 31. Mar

  Thierry had gewoon zijn avond niet.
  Het begon al met zijn opmerking dat hij zich altijd prettig ging voelen in een NPO-studio, waarop Eva hem fijntjes maar scherp mededeelde dat hij in een RTL-studio zat.
  Het ging van kwaad tot erger voor Thierry. Hij was niet scherp, zat alleen maar te ginnegappen en had ook nog eens Farid tegenover hem, die hem nog waarschuwde ook: pas op want Jinek heeft mij ook al eens flink te pakken gehad en ze won er nog een prijs mee ook.
  Zelfs het weglopen deed Thierry onhandig. Staat op, knoopt zijn jasje dicht en kijkt dan naar Eva: zie je me, zeg je of vraag je nou niets. En toen droop hij af.

  Wie uitdeelt moet ook kunnen ontvangen en daar heeft Thierry toch wel moeite mee.

 32. initsoga

  Martijn Koning, op de brandstapel ermee

 33. AidemediA

  Die l*l martijn koning, kon ook al geen leuke oudejaarsconferentie verzorgen. Nu laat deze achterbakse linkse flapdrol zien wat zijn werkelijke aard is. Hij deugd nergens voor. Alleen goed om keihard aangepakt te worden door justitie. Want wat hij deed is vele malen erger dan drie keer het woord minder te gebruiken, zoals een ambtsgenoot van de heer Baudet heeft gezegd. En dan die schijnheilige jellinek, met haar continu afgeven op Baudet en Wilders, moet eens in de spiegel kijken. Deze dame zet in haar praatprogramma regelmatig aan tot dit soort uitwassen.

 34. thijshil

  Dit is allemaal OPZET van Jinek. Ze huurt mensen zoals martijn koning in om alles wat rechts is af te zeiken. Ook michiel vos, de schoonzoon van mevrouw Pelosi wordt ook iedere 2 weken uitgenodigd om Donald Trump af te zeiken, dat deed ze al bij de npo en nu ook bij rtl. rtl is dus gewoon npo 4.
  Deze jinek, gastarbeider uit de vs kan je vergelijken met mensen uit de oorlog. Die werden na de oorlog direct kaal geschoren

 35. Madpo

  Niet Baudet maar de koning heeft hier hopelijk lering uit getrokken, o.a. dat in een paar zinnen je hele carrière naar de klooten kan zijn. Ik zocht wanneer hij zijn kwal-teksten, die niet vermakelijk maar uitermate saai waren, uitspoog al een andere zender. Maar nu zal ik nooit meer één seconde aan hem wijden. Wat een misselijke despoot, laat hem a.u.b. werk zoeken bij een Gemeentereiniging of afvalverwerkingsbedrijf. Foei wat een drek……

 36. yellow thread street

  Koning is een grote haatzaaier.
  Ik mag hopen dat hij zijn eigen carriere om zeep geholpen heeft en nooit meer ergens een podium krijgt.
  Wat een kwal, na de oorlog wisten ze wel raad met landverraders.

 37. H.Vaes

  Je kunt al aan het gezicht van de Koning zien dat het hier een debiel figuur betreft.

 38. Jopie

  Is er niet ’n vereniging naar hem vernoemd?

 39. Rene van der Grijp

  Een welbekende multinational gaat een nieuw braakmiddel op de markt brengen en het heet Martijn.

  De heer Koning krijgt hiervoor een passende vergoeding. Op de verpakking komt een foto van Jinek te staan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.