Frappante peiling! Forse stijging D66 (+3), Volt (+4) en BBB (+1) voor het eerst in beeld

I&O Research komt op de valreep nog met een zetelpeiling op de proppen. Daarin merken zij een behoorlijke verschuiving ten opzichte van zo’n beetje álle eerdere peilingen: verlies voor de VVD (-3), flinke winst voor D66 (+3) en de opkomst van Volt (+4) en BoerBurgerBeweging (BBB, +1).

Hieronder het volledige overzicht van deze politieke aardverschuiving:

Hier is echt iets vreemds aan de hand en het lijkt hier dan ook te gaan om een peiling met een hoge mate van onzekerheid. Deze peiling is gehouden onder 2.812 respondenten. 1.820 van hen deden ook mee aan een vorige peiling en 10 procent (van die 1.820) is van mening veranderd. Toch zegt twee derde (66 procent) van die 1.820 respondenten nog steeds ‘zwevend’ te zijn.

Mocht er toch iets van waarheid inzitten dan lijkt het om een situatie te gaan waar VVD-stemmers zijn overgestapt naar D66 en in mindere mate het CDA en de PVV. Ook linkse stemmers (GroenLinks, PvdA) wijken uit naar D66.

Voor de nieuwe partijen (Volt, BIJ1, BBB en JA21) is het onzekerheidsmarge ontzettend groot: “Rekening houdend met marges zouden dat er voor BIJ1 en BBB ook nog 0 kunnen worden, de kans dat JA21 en Volt daadwerkelijk in de Kamer komen is wel groot.”
Toch zou het voor die twee partijen nog wel eens tegen kunnen vallen: “Slechts een op vijf kiezers van Volt en JA21 weet zeker dat ze op deze partijen gaan stemmen.”

Maar goed, zoals het er nu uitziet lijkt het dus alsof de holle retoriek van D66 en de continue media-optredens van Sigrid Kaag hun vruchten beginnen af te werpen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. The devil and the deep blue sea

  ‘Kaag geeft toe: Nederlands belastinggeld werd overgemaakt aan Palestijnse terroristen die 17-jarig Israëlisch meisje doodden.’

  DDS

  Die palezwijnensnol behoort achter de tralies!

  1. Beukman

   Wat is je punt: dat je met regeren ook vuile handen maakt? Ja, dat is beslist waar.
   Dat heeft Kaag ook voor op Geert. De laatste vlucht zelfs voor tv-interviews waar hij lastige vragen verwacht.
   Kaag staat met haar poten in de modder, Van oppositieplucheplakker Geert zijn zelfs de nagels nog schoon. Stel dat we moesten kiezen uit die twee. De keus zou niet moeilijk zijn.

   1. Rene van der Grijp

    “Kaag staat met haar poten in de modder”

    Nee hoor, daar is die kakmadam veel te elitair voor.

    1. Beukman

     Kaag praat inderdaad ABN met een licht geaffecteerd accent. Ze is bijzonder intelligent en welbespraakt. Volks kun je haar niet noemen; ze lijkt ook vaak niet echt te begrijpen wat er speelt, typisch D666 dus.

     Van de andere kant durft ze wel regeringsverantwoordelijkheid te dragen en de hierbij horende vuile handen te maken.
     En ze zegt niet, zoals bange Geert dat onlangs deed, afspraken voor tv-interviews niet op het laatste moment af, ook niet als de interviewer er stevig in kan gaan.

     1. Rene van der Grijp

      Natuurlijk zegt ze die niet af. De interviewers zijn immers haar promotors.

      De voorkeur van de NPO lijkt definitief verschoven van de PvdA naar D66. Dat is lood om oud ijzer. Van de regen in de drup.

    2. Max Aue

     Als er iemand is die met de poten in de modder van oorlog, vluchtelingproblematiek en humanitaire ellende stond was het Kaag wel.

     Het is een beschaafde ‘grand dame’, vergeleken bij haar is Wilders een angstige en ignorante provinciaal.

     1. Loelap

      Angstig? Erg laffe opmerking van jou. De man moet zijn leven vrezen en wordt al jaren beveiligd. Hij kan niet meer een normaal leven leiden.
      Heb je overigens weleens de bedreigingen aan zijn adres gelezen, die zijn buitengewoon akelig. En toch blijft hij zijn boodschap verkondigen. Een andere politicus zou allang eieren voor zijn geld hebben gekozen.
      De man is alles behalve angstig.

      Maar blijf zelf maar de terroristen financierder ondersteunen, laffe hond.

     2. usb3.0

      kaag al qaq heeft nog nooit in de modder gestaan, deze “grand dame” smijt met andermans geld daar staan vrouwen immers ook bekend om maar dit terzijde.
      Verder staat maxje enorm ver, net als kaag al qaq, van de beschaving af dat is inmiddels wel duidelijk..

   2. The devil and the deep blue sea

    Geert vlucht niet hoor, die maakt weloverwogen keuzes, vanmorgen was hij nog te gast bij Radio1, wat nu niet echt een PVV vriendelijke radio zender is te noemen, waarschijnlijk was jij toen nog de kopij voor je wijkkrantje aan het intypen en heb je dit niet gehoord!

    😀

    1. Beukman

     Hij is wel degelijk gevlucht voor Marielle, zee, terwijl hij de afspraak notabene maanden geleden al had gemaakt.
     Marielle heeft de afgelopen week al de oren gewassen van een paar andere politici. Geert zal beseft hebben dat hij maar beter niet kon komen. Wel een afgang, vind je niet?

     1. The devil and the deep blue sea

      Nee dat vind ik niet Beukman, Wilders gaf daar vanmorgen een klinkende verklaring voor, Marielle Tweebeke is een ultralinkse kankersnol waar Wilders terecht geen zin in heeft om die te plezieren.

     2. Beukman

      Als Marielle een ultralinkse kankersnol is en Geert confrontatie met haar niet aandurft, waarom heeft hij dan überhaupt de afspraak gemaakt? En waarom kwam hij vorige week dan met de smoes dat hij geen tijd had, @zee?

     3. Max Aue

      Ik zag vanavond Wilders weer eens in debat met Rutte. Rutte gebruikt Geert gewoon als lievelingsopponent om zijn positie van boven de partijen uittorende bestuurder neer te zetten. Geert had het moeilijk, het werd zelfs een beetje gênant. De glans is er goed af.

     4. usb3.0

      Natuurlijk niet, Geert veegde de vloer aan met leugenclown rutte

     5. Beukman

      Wéér gemist, Max. De glans is er ook wel vanaf, en daarmee mijn interesse. Ze voeren samen een show op voor de Bühne, en vinden het wel best zo.

   3. Loelap

    Kaag krijgt amper kritische vragen, wordt met fluwelen handschoenen aangepakt.
    Kaag met haar poten in de modder, haha laat me niet lachen. Ze loopt eerder met haar naaldhakjes over een fluwelen loper.
    Kiezen tussen Wilders en Kaag is inderdaad niet moeilijk.

    1. Max Aue

     “ Geert vlucht niet hoor, die maakt weloverwogen keuzes”

     Ja zo maakte hij de keuze om weg te vluchten voor Nieuwsuur, waar alle andere lijsttrekkers werden gefileerd.

     Laffe man.

     1. The devil and the deep blue sea

      ‘Laffe man’

      Als er iemand laf is ben jij het wel Max de SS weazle, je ontkent wie je in werkelijkheid bent, terwijl bijna iedereen hier weet wie je in werkelijkheid bent, je ontkent je adres, terwijl bijna iedereen hier mede door je eigen toedoen exact weet waar je hoekhuis staat, dus wie is hier nu de werkelijke lafaard?

     2. Appelstroop

      Gewoon strategie, hij heeft NIETS te winnen door bij Nieuwsuur te zitten, laf is hij zeer zeker niet lettende op zijn leven, menig mens zou al lang kapot zijn gegaan aan de 24/7 dreiging van moslims die hem het liefst ritueel zouden willen slachten.

      Hoop teleurgestelde tegenstanders die graag bevestigd wilden worden in hun eigen gelijk met een avondje ja-knik televisie, maar daar ligt niemand wakker van. De ‘rutte debat voorbereiding’ was uiteraard een smoes, had ie eerlijker over kunnen zijn.

     3. Max Aue

      “je ontkent je adres”

      Interessant, The Devil gaat thans zijn NAW-gegevens onthullen. Daarna heeft hij recht van spreken.

      Wat de relevantie van dit soort privé-gegevens voor de inhoudelijke discussie is zal hij, naar ik aanneem, ook gaan toelichten.

   4. usb3.0

    beukho*r verdedigt een met een terrorist getrouwde politicus en meent echt dat deze ordinaire elitaire trut met poten de in de modder staan, hahaha kaag al qaq heeft haar handjes nog nooit vuil gemaakt.
    beukho*r liegt als hij zegt dat Wilders vlucht.
    beukho*r! je moet even lekker op tyfen hier misbaksel dat je bent…

   5. GvdGvd

    Als ik mij goed herinner was het toch Mark Rutte die het interview met Pieter Omzigt afzegde, met het zwakke excuus dat hij het te druk had. Zou het niet eerder kunnen zijn dat Mark liever niet geconfronteerd zou worden met die vragen.. waarom hij Pieter Omzigt de opdracht gaf zich niet verder met het onderzoek Demmink te bemoeien, zou Mark bang zijn dat de beerput alsnog opnieuw zou worden opengetrokken. Zou hij liever niets meer horen over die toeslagaffaire, zodat hij weer die billen bloot zou moeten. Mark zal vast gedacht hebben, liever veilig blijven zo dicht bij die verkiezingen. Praatjes genoeg die Mark met zijn vuistjes met die eeuwige gestrekte duimpjes. Stinken doet het wel allemaal hé Mark.

 2. Beukman

  Stel je toch eens voor dat D666 de tweede partij wordt. DDS zal te klein zijn.

  Veel PVV-stemmers zullen wel uitkijken om opnieuw hun stem te geven aan wegloper Geert, en te kiezen voor Forum. Vanuit hun perspectief is dat een verstandige keus.

  1. Loelap

   Je kunt het duidelijk niet verkroppen dat PVV de tweede grootste partij is en blijft. Je bent niet voor niets zo geobsedeerd door de PVV.
   Zodra er een stukje verschijnt over de PV of FVD ben je er als de kippen bij om te reageren.

   Een bezoekje aan de psychiater wil wel eens helpen!

   1. Max Aue

    Als je de trends in de peilingen weet op te pikken kun je zien dat de PVV wegzakt en D66 in de lift zit.

    Ik snap de paniek onder de PVV-aanhang, maar mooier kan ik het niet maken.

    1. usb3.0

     Paniek? nee hoor helemaal niet

    2. ManX

     Die paniek bestaat alleen in jouw hoofd, Max. Of beter, die fantaseer jij bijeen omdat het zo lekker bekt.

     Elke PVV’er weet dat het grootste deel van het electoraat bestaat uit halfdebielen die de zweep kussen die hen ranselt.

     De Nederlander is een halfzacht mengsel van calvinistische dominees, gierige kruideniers en ongeletterde vissers. Van zo’n bekrompen en burgerlijk volk kun je geen weloverwogen keus verwachten.

    3. Cootje

     Volgens mij kom je niet van je zolderkamertje , Corona met zijn vaccins gaat voor het draagvlak ondermijnen en versterkt de faillissementen hier en in Europa. En die komen op het bordje van de oude politiek , plus Wilders stemmers zijn niet te peilen die doen niet mee met die onzin

   2. ManX

    Rene van der Grijp heeft Beukman kortgeleden getypeerd als een Asperger, gezien zijn obsessionele aandacht voor een beperkt aantal onderwerpen.

    Dat klopt helemaal. Het eerste onderwerp is Trump/Biden, het tweede Geert Wilders. Over iets anders kan hij het niet hebben.

    Je bent een vervelende, eenzijdige tr0l geworden Beukman. En dat is jammer – je kon met jou nog wel eens een aardige discussie hebben, maar die tijd is over.

    1. Max Aue

     Mijn goede vriend beschouwt René van der Grijp als een deskundige psychiater.

     Dat lijkt me een tragisch misverstand, van der Grijp heeft van weinig zaken verstand maar zeker niet van de psychiatrie.

    2. Beukman

     De trоl, dat is de ander, dr. X.

   3. Beukman

    Ik lig er niet wakker van als de PVV de 2e partij blijft, oude dumpzaak. Maar stel dat ze door D666 voorbij worden gestreeft, dan zal dat hier veel leuke reacties opleveren.
    Hebben mensen die van leuke reacties houden een bezoek aan de psychiater nodig? Ik dacht het niet.

  2. usb3.0

   “wegloper Geert”

   Nee hoor beukho* r, Geert is geen wegloper jij daarin tegen bent een gore smerige leugenaar

   1. Beukman

    Noem het voor mijn part “afzegger”, Universele Bus.

    1. usb3.0

     Whatever beukho*r

 3. LifeBuddy

  Arische sLinkse Racisten willen een groep tweederangsburgers creëren, maar da’s geen racisme hoor! Het complot Tegen het Volk Hangt Hoog in het vaandel.

 4. usb3.0

  2,4 miljoen (post) stemmen, geloof mij maar..

 5. Max Aue

  Mooie peiling die de trend bevestigt: D66 groeit flink, PVV zakt weg, FvD blijft hangen op 5 zetels en VOLT bevestigt de grote steun voor de EU.

  De Nederlandse kiezer is in overgrote meerderheid niet gek.

  1. usb3.0

   volt komt uit het niets?, het is een partij gesteund om meer eurofiele achterlijkheid te implanteren in Nederland.. volt is een schande voor Nederland, er is geen grote steun voor de EU dit is pertinent een leugen…..

   1. Vanduinen

    Volt is een populaire partij in opkomst zonder populistich te doen of te willen zijn. Je verkrijgt maatschappelijke verbondenheid zonder uitsluiting van een ieder die hieraan meewerkt. Stem je tevreden.

 6. Edjan

  66 is het ergste van het ergste. Het is zelfs nog een tikkeltje erger dan Groen Links. Dus als ik onder dreiging van een pistool moest kiezen … dan toch maar de flapdrol en niet die elitaire kakmadam.
  Ik stem trouwens Wilders.

 7. Max Aue

  Mooi dat D66 de tweede partij gaat worden.

  1. usb3.0

   Gaat niet gebeuren

   1. Max Aue

    ..hoopte Gerrit.

    😀

    1. usb3.0

     Je laat iig zien wat voor Nederlander jij bent, niet dus..

  2. Loelap

   whisful thinking Ernst, whishfull thinking.

 8. Cootje

  Kaag en Rutte zitten gebakken door de gewonde middenstanders die vol in hun Kruis zijn geraakt en op zeker voor 50% failliet gaan , maar wel op deze malloten stemmen , in Italië weer een volledige lock down , in Nederland 2000 Corona patiënte in de ziekenhuizen , vaccins met bijwerking , en in heel Europa oplopende besmettingen , dus er komt niets van terecht met de gedane belofte met de zomer weer normaal , en voor dat beleid zijn de oude politiek verantwoordelijk , die gaan een prachtig succesvol 2021 tegemoet , wel heerlijke tolk shows

  1. usb3.0

   Verkiezingsfraude 2021

   Door Jan de Man op zaterdag 13 maart 2021

   Nog nooit in de geschiedenis van parlementaire democratie van Nederland waren de verkiezingen zo belangrijk en cruciaal als die van 2021!

   Mondiale belangen
   Wie goed oplet, kijkt en luistert, heeft gezien, gehoord en gelezen dat er een mondiaal plan wordt uitgerold. Degene die het hebben gelezen, gehoord en gezien weten dat het hier gaat om de 17 Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties. Onze huidige premier, Mark Rutte, is warm pleitbezorger van deze doelen en de lijsttrekker van D66, Sigrid Kaag, heeft deze doelen in haar takenpakket. Hetzelfde geldt voor internationale handel, ontwikkelingssamenwerking en Internationaal milieu- en klimaatbeleid. M.n. dat laatste onderdeel speelt op mondiaal niveau een primaire rol.

   World Economic Forum (WEF)
   Het WEF, onder leiding van Klaus Schwab, steunt en ondersteunt de SDG. In januari 2019, maar ook in 2020 waren Mark Rutte, Wobpke Hoekstra, Maxima Van Oranje en Sigrid Kaag aanwezig tijdens de verhandelingen van Agenda 2030 (pdf). Deze agenda is de routekaart en de gebruikshandleiding voor het invoeren, (politiek) implementeren en uitvoeren van de SDG. Het WEF is de grote promotor en aanjager van deze agenda die ervoor zorgt dat alles wat wij normaal vonden wordt afgeschaft.

   Nederlandse verkiezingen en briefstemmen
   Vanwege de mondiale belangen en de ‘dreiging’ van het SARS-CoV-2 virus is het van het allergrootste belang dat de combinatie VVD + D66 doorgang blijft vinden in de regering en Tweede Kamer van ons land. Deze twee partijen in het algemeen, en Mark Rutte en Sigrid Kaag in het bijzonder, spelen een absolute en fundamentele sleutelrol in de implementatie van de SDG en de daarbij behorende economische- en klimaatdoelen.

   Kajsa Ollongren (D66) staat als minister van Binnenlandse Zaken aan het roer van de organisatie van onze nationale verkiezingen. Vanwege de eerder genoemde ‘dreiging’ van het virus en de daarbij behorende maatregelen, heeft zij bedacht dat er massaal (2.4 miljoen) per post gestemd mag worden. Nu al is verwarring ontstaan en worden er fouten gemaakt en dat terwijl ik mijn artikel al begon met de constatering dat juist deze verkiezingen cruciaal zijn voor ons land en onze bevolking.

   Omdat er zoveel fout kan gaan met het briefstemmen (pdf) ligt de fraude om de hoek en is er niet veel nodig om fraude in de hand te werken. Tot nu toe werden al 10.000 briefstemmen ongeldig verklaard. Maar wat nog veel belangrijker is? De uitslag! En juist wanneer er 2.4 miljoen briefstemmen worden verstuurd, kan er bij de verzameling ervan zomaar van alles ‘fout’ gaan.

   FVD waarschuwt voor fraude
   Al deze maatregelen maken de verkiezingen gevoeliger voor fraude. Zo heeft ook de Kiesraad al gewaarschuwd voor het risico op misbruik bij poststemmen en geadviseerd dit alleen op aanvraag mogelijk te maken. De regering heeft dit advies niet overgenomen.

   Om onbegrijpelijke redenen heeft de minister zelfs besloten dat uitgebrachte poststemmen waarbij de handtekening ontbreekt, tóch mogen worden meegeteld. Het stemmen per volmacht is al jaren omstreden, kan ronselpraktijken in de hand werken en doet ook afbreuk aan het stemgeheim. Dit is nu echter niet verder ingeperkt maar juist uitgebreid.

   En doordat uitgebrachte stemmen dit jaar massaal vervoerd en opgeslagen worden, voordat ze zijn geteld, hebben kiezers bovendien niet meer de mogelijkheid om fysiek toezicht te houden op het proces – vanaf het tijdstip dat de stembureaus open gaan totdat de

   laatste stem is geteld. Ook indien de stembussen worden verzegeld, biedt dit geen absolute garantie dat er niet tijdens het vervoer met de stemmen gerommeld kan worden. Zo heeft in 2012 een grootschalige examenfraude plaats kunnen vinden op de Rotterdamse school Ibn Galdoun, ondanks verzegeling van de examens. (Bron)

   Verkiezingsuitslag
   Tot slot de verkiezingsuitslag. In dit artikel heb ik uitgelegd wat het belang is van de combinatie VVD/D66. Beide partijen voeren nauwelijks campagne waarbij grote overeenkomsten zijn te zien met de verkiezingen van Amerika waarbij Joe Biden nagenoeg onzichtbaar was en toch de grootste overwinning ooit binnensleepte. Hoe kon dat? Met briefstemmen kun je de uitslag beïnvloeden en die beïnvloeding staat ons land te gebeuren omdat ‘ze’ het niet meer kunnen winnen zonder valsspelen. Als VVD en D66 deze verkiezingen winnen, dan weet ik dat we als land verloren zijn omdat deze partijen onze vrijheden, onze democratie en onze gezondheid verder om zeep zullen helpen, want dat is precies wat ze in 2020 hebben gedaan en nog steeds doorzetten.

   FVD
   Wanneer Rutte en Kaag het voor het zeggen krijgen zijn onze kansen na 17 maart 2021 verkeken. De NPO, alle andere staatsgezinde omroepen en mediaorganisaties wijzen graag in de richting van Rutte en Kaag. De Nederlandse kiezers hebben nog één kans! Alleen FVD pleit voor de volledige vrijheid van Nederland. FVD is de enige partij die alle maatregelen wil opheffen en ons volk en ons land de volledige vrijheid wil teruggeven.

  2. Max Aue

   “dus er komt niets van terecht met de gedane belofte met de zomer weer normaal”

   Die conclusie lijkt me te somber. Rond 1 juni is het vaccinatieprogramma zover voortgeschreden dat de maatregelen zullen kunnen worden opgeheven.

   1. usb3.0

    Aldus onze aller fascistische vaccinazi drammende coronafetisjist maxje

   2. Cootje

    In augustus als de zomer voorbij is hier en in Europa rapen de lijken van de reiswereld horeca en aanverwanten bedrijven van de straat en liggen ze verder aan de beademing en het infuus om te overleven , Corona Italië gaat naar een volledige lock down , in Nederland ruim 2000 ziekenhuis opnames , uitbreiding Corona duitsland bijwerkingen vaccins prettige zomer wel om 9 uur binnen wezen

   3. Cootje

    Ze staan in de rij voor AstraZeneca garantie tot de deur . In België 5 verpleeghuizen waar mensen 2 x zijn ingeënt nieuwe besmettingen voor het voorleidde vertrouwen dat er niets gebeurd met de zomer maanden , het bedrijfsleven mogen hun schuld bij de belastingen in 3 jaar bemiddelen .

 9. Vit

  Ik schaam me dood dat ik de vorige ronde de FvD heb gestemd, het wordt woensdag Geert een echte patriot.

  1. ManX

   Hoi Vit, leuk dat je terug bent. En dan nog met zo’n goed bericht, waarvan ik graag een bindend stemadvies maak: STEM PVV.

   1. Vit

    Dank je, ik de indruk dat hij van Baudet een intelligente jongen was maar is een opportunist eerste klas

    1. Vit

     “Ik had”

   2. Monty

    ”waarvan ik graag een bindend stemadvies maak: STEM PVV.”

    Wordt je door Wilders betaald?

    1. ManX

     Word

  2. Max Aue

   Ik betwijfel of de schaamtegevoelens hiermee worden verzacht, vit, je komt zo namelijk van de regen in de stortbui.

  3. usb3.0

   Slappe hap allemaal zeg, rubberen ruggetjes, achteraf zeggen dat je niet achter je stem stond, nu de kans om het anders te doen en gelukkig maar..

   1. Vit

    Als er maar wat aan de islamisering wordt gedaan vind ik het goed, voor mij is dat een heet hangijzer.

    1. usb3.0

     Dan is nu je kans..

    2. Beukman

     Vanaf het oppositiepluche gaat Geert niets aan de islamisering doen, Vit. En reken maar niet dat hij daar vanaf zal komen. Je gaat dus stemmen op een man met mooie praatjes maar zonder de bijbehorende daden.

     1. usb3.0

      Jawel hoor dat gaat Geert wel doen, en een stem op Geert is een gewonnen stem

     2. LifeBuddy

      Geert gaat met de PVV. de BEUK erin gooien man!!!!

     3. Cootje

      Maar wel een heerlijke luis in de pels , lekker zout in de Corona wonden strooien als over een maand of twee de huilende MKBers de tolk shows bezetten en er dan lekker inwrijven dat ze zijn beloond voor hun vertrouwen , de faillissement rechters krijgen het druk , en laat de veroorzakers de puin maar opruimen

     4. Beukman

      Inderdaad een heerlijke luis in de pels is die Geert, Cootje. Het heeft er ook alle schijn van dat Mark hem die rol van harte gunt, wetende dat Geert verder ook weinig ambities heeft. Omgekeerd kan Geert wel leven met Rutte als premier, het had immers veel slechter gekund.
      Wat we tussen die twee zien, is vooral toneel.

    3. Cootje

     De gehele bootjes toeristen sector is de grootste business , goedkoop werkvee voor de multinationals , houd de subsidie banen in stand /PvdA/ en is voor 85% de spreekpop van de islam , die cartoonisten en schrijfsters en schrijvers hun vrije ideeën en woorden ontnemen , het sprookje van uithuwelijken besnijdenissen en eerwrake hoog in hun vaandel hebben staan , waar je als Rob Jetten niet gauw op de koffie wordt uitgenodigd , terwijl de gehele regering alles doet om het hun naar de zin te maken , voorrang huisvesting , inrichting vergoeding voor het huis. Gratis zorgkosten , volledige bijstand uitkeringen volledig geholpen om alle sociale uitkeringen aan te vragen , en als klap op de vuurpijl ,na enige gewenning stemrecht dat is om volledig te intrigeren , de taal spreken komt later wel , u bent in goede handen bij Rutte en consorten , u bent welkom de Nederlander werkt graag voor u , wij geven zelf ons gratis geld aan zuid Europa ,onder leiding van Rutte is de dominee geen koopman maar een weldoener van andermans geld , nog een jaartje Corona in Europa en de vlaggen veranderen vanzelf of halfstok

 10. Meriadoc Brandebok

  Met deze peiling komt de regeringscoalitie op 74 zetels uit. Als dit de verkiezingsuitslag wordt zal Rutte de huidige regeringscoalitie dan ook met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijk voortzetten, eventueel op de achtergrond gesteund door een kleine partij als bijvoorbeeld JA21 of SGP. SGP heeft Rutte I destijds ook gedoogd.

  Hoekstra en Kaag schuiven dan door naar het vicepremierschap en Rutte blijft premier. Eigenlijk gaat er helemaal niet zo gek veel veranderen! Zeker als de VVD in de peilingen wordt ondergewaardeerd (is standaard zo).

  1. usb3.0

   Wat is dat toch met gasten die Nederland echt he-le-maal naar de klote willen hebben..

 11. Duckday

  Palestijnse Presidente in welk kan dat

  1. usb3.0

   Jordanië

 12. Piet Klein

  D66 is de meest merkwaardige partij van Nederland. Waar ze ooit zijn gestart als partij die de democratie wilde versterken zijn ze nu een regenteske partij geworden. In de afgelopen perioden hebben ze het referendum om zeep geholpen, Ollogren ging zich bezig houden met censuur via achterkamertjes met techbedrijven. D66 is bijna sektarisch fan van de EU. Een sterk gemeenschappelijk Europa is een goed idee, echter de EU doet er alles aan om dit idee om zeep te helpen. D66 ging akkoord met het weggeven van geld aan Italianen die gemiddeld rijker zijn dan NL-ers, terwijl hun economie harder groeide dat de NL economie en de Italianen eerder met pensioen mogen. Het is een raadsel wat dit weggeven bijdraagt aan een sterk Europa en het is raadsel waarom D66 hiermee akkoord gaat. Het is meer waarschijnlijk dat de Italianen binnen korte tijd weer hun hand komen ophouden van als rijkere Europeanen geld te krijgen van hun armere noorderburen. De sektarische lofzang van D66 op de EU, met meer macht naar Brussel lijkt op geen enkele manier gebaseerd te zijn op de realiteit. Koolmees heeft de pensioenen tot een warboel gemaakt en pensioenen worden op volstrekt onredelijke (rekenrente) argumenten gekort of niet geïndexeerd, wat niet alleen nadelig is voor degenen die pensioen ontvangen maar ook slecht is voor de economie. Kaag bleek terroristische organisaties te subsidiëren. Intern bleek D66 een bijzondere partij met allerlei affaires tot aan Pechtold toe. Als je een beetje naar de resultaten kijkt is D66 een partij die je moet vergeten. Een massieve marketing campagne probeert de NL-er op ander gedachte te brengen, maar met enig IQ onder NL-ers moet dat kansloos zijn. Hoe kan het dan dat de peilers winst zien. Een reden kan zijn dat er nogal wat Nederlanders zijn die trappen in de marketing campagne en de resultaten van de partij niet in beeld hebben of niet snappen. De andere reden is dat de peilers onnauwkeurig peilen. Dat zeggen ze zelf ook wel. Het groot aantal weifelende kiezers dan ze constateren maakt de peiling plooibaar, waarbij het aantal gepeilde stemmers klein is. Maar een belangrijk effect van peilinguitslagen is dat mensen geneigd zijn zich aan te sluiten bij de winnende partij en is niet ondenkbeeldig dat de peiler misschien graag de plooibaarheid van de peiling wil gebruiken voor een gewenste richting. Wanneer peilers zich strak zouden houden aan de vereisten van een goede steekproef zouden peilingen van verschillende peilers niet ver uit elkaar mogen liggen. Netto effect van deze nogal onnauwkeurige peilingen is dat peilingen kennelijk met een korrelzout moeten worden genomen. Onafhankelijk van de peilingen en wel kijkend naar de resultaten die D66 heeft neergezet zou je D66 moeten vergeten. Wil je graag een sterk Europa dan moet je zeker D66 vergeten. D66 is groot fan van de koers van de EU een EU die het totaal niet goed doet als je sterk Europa had willen hebben. D66 heeft niet door hoe slecht de EU het doet en heeft nog minder het idee wat je wel zou moeten doen om een sterk Europa te krijgen. Samengevat vergeet D66.

 13. gustav

  Geef vrouwen macht, en de politiek/sociale balans raakt uit evenwicht !
  De koran en de bijbel spreken boekdelen hieromtrent!

 14. Robert Leiden

  De kiezer zag vanavond het slot debat.
  Wilders vs Kaag.
  Het gedrag van Wilders zorgde ervoor dat Kaag nog beter uit de verf kwam.
  Kaag duidelijk superieur en premierwaardig.
  In argumentatie, in ervaring en kennis.

  1. Mark Auel

   Wilders was duidelijk haar meerdere in het debat!

  2. Max Aue

   Ja, Kaag was imponerend en heeft zeker zetels gewonnen door dit debiele gekef van malle Geert.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.