Baudet krijgt weer gelijk: ook tellen van briefstemmen verloopt 'rommelig'

Baudet krijgt weer gelijk: ook tellen van briefstemmen verloopt 'rommelig'

Christiane Amanppour van CNN die bezig is met een nazi-vergelijking over Trump. Screenshot via Twitter @RealSaavedra

Ongelofelijk! Eerder vandaag liet een gemeente al weten dat maar liefst 8,5 procent van de ontvangen briefstemmen ongeldig waren en nu blijkt het ook bij het stemmen tellen af en toe terdege mis te gaan!

De NOS heeft een fragment laten zien waarop pijnlijk duidelijk wordt hoe snel er fouten worden gemaakt bij zowel het stemmen per brief als bij het tellen ervan. FvD-leider Thierry Baudet eist zijn gelijk op en reageert in een tweet:

Bij het poststemmen is het niet de bedoeling dat het stembiljet en de stempas in dezelfde envelop worden opgestuurd. Dan is de stem namelijk niet anoniem meer als de envelop zou worden geopend. Om die reden worden die stemmen momenteel ongeldig verklaard.

De vrouwen uit het bovenstaande fragment lijken er echter geen problemen mee te hebben om de stem "weer geldig" te maken en openen gewoon die enveloppen! Gelukkig tikt iemand ze snel weer op de vingers en vertelt ze dat dit absoluut niet de bedoeling is, maar het kwaad is al geschied. Het is zo klaar als een klontje dat de instructies voor het briefstemmen en het tellen van diezelfde stemmen te onduidelijk zijn.

Wat een wanorde! Je gaat er bijna van denken dat deze regering letterlijk niets kan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties