Haha! Thierry Baudet lacht NRC Handelsblad keihard uit: ‘Trots dat onze kiezers die krant het minst lezen!’

Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat FVD-kiezers van álle kiezers het minst vaak het NRC Handelsblad lezen. Gelukkig maar, want dat is natuurlijk echt een wanstaltige krant. Dat vind ik niet alleen, FVD-leider Thierry Baudet denkt daar net zo over. Want hij laat weten op Twitter dat dit onderzoeksresultaat hem héél trots maakt.

Opiniepeiler Maurice de Hond heeft best een puinhoop gemaakt van de Tweede Kamerverkiezingen. Laten we eerlijk zijn, hij zat er behoorlijk naast. Dat geldt ook voor de andere peilers, dus hij hoeft zich op zich niet te schamen, maar het was wel een wanprestatie.

Toch betekent dit niet dat zijn onderzoeken helemaal niet van meerwaarde zijn. Zo heeft hij ook gekeken naar de “kenmerken” van de verschillende groepen die op de verschillende partijen stemmen. In welk merk auto rijden ze? Welk merk computer en smartphone gebruiken ze? Wat zijn hun hobby’s? Waar doen ze hun boodschappen? En, lekker belangrijk, welke kranten lezen ze?

Wat die laatste vraag betreft zijn de resultaten héérlijk om te zien. Want, wat blijkt? FVD-kiezers laten de mainstream media echt (letterlijk) links liggen. Met name het NRC Handelsblad moet het ontgelden bij FVD-kiezers. Want van álle kiezers lezen zij die linkse prulkrant het allerminst.

Fantastisch om te zien. Want NRC Handelsblad is werkelijk een walgelijke PR-krant van het mediakartel. Geen wonder dus dat FVD-leider Thierry Baudet ook heel blij is met dit onderzoeksresultaat. “Trots dat van alle kiezers, de onze het minst vaak NRC lezen!” schrijf hij volkomen terecht op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

De samenklonterende perskliek zal hem dit ongetwijfeld niet in dank afnemen, maar hij heeft gelijk. Dit spreekt in het voordeel van FVD’ers. Want de NRC, tja, wat is dat een enorme tuigkrant, zeg!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Monty

  We kunnen wel concluderen dat FvD stemmers sowieso weinig de krant lezen.

  Maar waarom zouden ze als ze dagelijks op de hoogte gehouden worden door het FvD journaal en de Jensen show op YouTube.

  1. Branzino

   @Monty
   FvD-kiezers zijn voor een relatief groot deel goed opgeleide mensen. Ik vraag me dan wel af, waar ze hun informatie dàn vandaan halen. Ik kan me niet zo goed voorstellen, dat dat vooral bij het FvD-journaal of Jensen is. Het FvD-journaal zie ik nooit, maar de Jensen-show zie ik wel eens als ik behoefte heb aan bot vermaak. Je moet je toch niet voorstellen, dat die show de info levert voor de beeldvorming van zo veel kiezers.

  2. flupke

   Welke krant je ook leest . Het maakt niet uit. Ze zijn allemaal in handen van de msm. Verder geen vragen

   1. Monty

    Daarom moeten blij zijn met het FvD journaal en de Jensen show op YouTube.

    Die geven het echte verhaal en zijn de stem van ‘rechts’ Nederland.

   2. Max Aue

    Er bestaat geen rechtspersoon die MSM heet en kranten in handen heeft. Dat is stupide gezwets van wappies.

 2. Heras

  Alle kranten zijn bagger en in handen van twee miljonairsbedrijven in Belgie.
  We hebben geen onafhankelijke krant.
  Ze schenden de journalistieke eed; dat eist dat mensen eerlijk voorgelicht zullen worden.

  1. Branzino

   @Heras
   Een journalistieke eed bestaat niet en die kan dus ook niet geschonden worden. De gezamenlijk hoofdredacteuren hebben wel ooi, lang geleden, een “Code voor de journalistiek” opgesteld. Maar in diezelfde code staat ook, dat die op geen enkele wijze bindend is, noch zijn er sancties aan verbonden; dat zou immers in tegenspraak zijn met de vrije toegang tot de journalistiek en met de vrijheid van meningsuiting, zoals verwoord in artikel 7 van de Grondwet.

  2. STOP FVD

   En dat vind jij wel hier? Kijk eens door een normale bril naar de berichten hier, hoe ze alleen al geschreven zijn, bekijk de kop eens van alle artikelen. HIER word JIJ eerlijk voorgelicht?

   Alle berichten hier zijn voorzien van de persoonlijke mening van de “schrijver” (kopieerder) en laat gedeeltes weg die hier niet mogen verschijnen en manipuleert iedereen die gek genoeg is de “artikelen” te lezen. Arme FVD’ers, hoogopgeleid? Dacht het niet, dan zouden ze die kul hier LINKS laten liggen en wel het NRC lezen.

 3. Max Aue

  Het NRC-Handelsblad is de krant voor het hoger opgeleide en meer intelligente volksdeel. Het is logisch dat aanhangers van FvD en PVV die krant niet lezen, te moeilijk en te genuanceerd.

  1. Jack Flash

   Hoogopgeleid zegt niets.
   Zijn juist vaak slaapkoppen.

   1. Duckday

    We worden volgens de politiek OVERSPOELD met HOOGOPGELEIDE en volgens MW Kaag hebben we die hard nodig. Alleen jammer ze trekken onze sociale pot snel leeg

  2. Jack Flash

   Simpel krantje is het.

   1. EU_K0K

    Nu snap ik waarom DDS regelmatig artikelen vanuit NRC overschrijft.

 4. sonny

  NRC-Handelsblad is de krant voor de kritiekloze, naïeve kudde!
  Mensen met een onderzoekende, creatieve geest lezen zulks niet/nooit!

  1. Heinrich

   sonny-
   Het is kenmerkend voor links georiënteerden, dat men nogal kritiekloos en naïef alles dat kartelmedia verkondigt, als de ultieme waarheid aanneemt!
   Het is tot een goedgelovig fanatisme voor verworden, de aanbidding van ‘goddelijk-links’.
   ach, vergeef het hen, ze weten niet beter!

   1. STOP FVD

    Ja hoor! En jij vindt DE waarheid hier? Hahaha, wappies kunnen ook grappig zijn.

  2. STOP FVD

   Ja, en wat is DDS dan volgens jou LOLOLOL.

 5. Matthias

  Wat is een krant??

  1. Max Aue

   Er zijn inderdaad analfabeten die niet eens weten wat een krant is.

 6. EU_K0K

  Ik vrees dat de redactie van NRC diep gebukt gaan onder de afwijzing/onderwaardering van hun krant door Baudet, zijn volgers en vooral MvdG.

  Mogelijk heb ik iets gemist, maar hoe zou het met Sylvana Simons zijn?

 7. Beukman

  Thierry reageert als een afgewezen minnaar. Ontelbare stukkies heeft hij zelf voor NRC geschreven, hij was er zelfs columnist. Toen hij vertrok en later weer terugwilde naar zijn oude lucratieve baantje, had de krant geen zin meer in hem. Pas sindsdien is hij gaan klagen over zijn oude werkgever.

  De laatste jaren heeft NRC kritisch geschreven over hem en zijn partij, zoals het blad wel vaker kritisch schrijft over politici en hun partijen. Thierry heeft altijd veel moeite gehad met kritiek, hij lijkt daar niet echt goed mee te kunnen omgaan.

  NRC is nog altijd een van de betere kranten van Nederland, met een duidelijke scheiding tussen nieuws en opinie, veel aandacht ook voor boeken en wetenschap. Maar inderdaad: complotomarmers zullen er weinig van hun gading vinden.

  1. Jack Flash

   Die krant verzint zelf complotten tav Trump/Baudet.
   Normale realistische mensen bepalen zelf wel wat zij als een complot zien.
   Bovendien slechte wetenschappelijke informatie tav het “virus”.

   1. Beukman

    Leuk verzonnen Jack. De waarheid is dat behalve berichtgeving over de stand van zaken NRC ook uitgebreid allerlei meningen over corona en vaccins afdrukt, ja ook van critici van het huidige beleid.
    Veel mensen willen in hun krant echter alleen maar hun eigen mening tegenkomen. Die kunnen het pluriforme NRC inderdaad beter rechts laten liggen.

    1. Max Aue

     Uit het feit dat het NRC ook een podium gaf aan Baudet en Derk Jan Eppink blijkt dat de krant ruimte geeft aan een brede waaier van opinies.
     De krant links noemen is net zo dwaas als de krant rechts noemen. Liberaal is wel een predikaat dat op de krant past.

    2. Jack Flash

     Sinds opkoping door Leysen&van Thillo geen hoge pet van op, niet dat ik die al had.

     1. Beukman

      Dat is best Jack. Aan een gebrek aan pluriformiteit zal het echter niet liggen.

 8. flupke

  Als jensen dan zo veel “leugens ” verspreid kom dan met argumenten en feiten. Dom praten kunnen we allemaal. Ik wacht vol spanning

  1. Max Aue

   verspreidt

 9. Duckday

  Opiniepeiler Maurice de Hond heeft best een puinhoop gemaakt van de Tweede Kamerverkiezingen. Laten we eerlijk zijn, hij zat er behoorlijk naast.
  Misschien zat hij wel goed Als je je oren goed te luister legt hoor je andere geluiden
  hoe het mogelijk is dat de uitkomst zo als het nu is .Zou er toch een ? in zitten.
  Wat gaar er in dit land nog goed en eerlijk

 10. STOP FVD

  Haha! NRC een tuigkrant, wat zitten mensen hier te lezen dan? Wat een slappe bende weer van je! En dan roep je mediakartel, al die FVD’ers lezen dat allemaal niet, maar wel die onzin die hier voorgespiegeld wordt.

  Gemanipuleerde berichten en halve waarheden. Alle artikels voorzien van jouw persoonlijke mening. WHO CARES! Maar DAT is dus het niveau van de wappies van Baudet, wees er trots op.

  1. Beukman

   Geheel eens met STOP FVD. Al die FVD goedmensen die snoeven op NRC en een gote mond hebben over het “mediakartel”, laten zich zelf hersenspoelen door hun eigen mediakarteltje, bestaande uit oa de Grote Jensen Show, de ON en natuurlijk door het FVD-journaal.
   Ze roepen elkaar zelfs op om NIET een fatsoenlijke krant te lezen, alsof ze er schurft van kunnen krijgen.

   1. STOP FVD

    Precies, spijker op zijn kop. Zeuren over msm, maar wel troep lezen dat zo duidelijk gemanipuleerd is, en dan een kop dat Baudet trots is dat zijn wappies het NRC niet lezen. Ik zou er ook “trots” op zijn.

    Maar ja DAAR gaat het om, lekker kunnen zeiken tegen alles wat de gevestigde orde is, want de FVD kiezers zijn slechts een groep verdwaalde mensen die vooral een hekel hebben aan de lockdown. En dan heb je inderdaad genoeg om tegen aan te zeiken. Succes daarmee!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.