Doemscenario komt naderbij: EU introduceert deze maand al voorstel voor ‘vaccinatiepaspoort’

De Europese Commissie komt nog deze maand met een wetsvoorstel voor een “digitale groene pas,” oftewel: een ‘vaccinatiepaspoort’ voor mensen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen gezegd in een vergadering met Europarlementsleden van haar eigen partij CDU/CSU.

Er wordt weer eens een smerig spelletje gespeeld door de Europese Commissie, dat vaart zet achter het plan om een vaccinatiepaspoort voor alle EU-lidstaten in te voeren, waaronder ook Nederland. Iedereen voelt waar het heengaat met zo’n vaccinatiepaspoort: de angst bestaat namelijk dat iedereen die niet is gevaccineerd, praktisch zal worden uitgesloten van zo’n beetje alle onderdelen van de maatschappij.

En waar de triomfantelijke Rutte dat allemaal wel best vindt, is er bij onze zuiderburen in ieder geval nog iets van protest. De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) benadrukt diezelfde angst te hebben, maar richt zich op de context van het reizen tussen EU-landen en zegt dat België “zich verzet tegen de koppeling tussen een vaccinatie en het recht om zich binnen de EU vrij te verplaatsen.”

Het achterbakse van de Europese Commissie is dat ze nu gaan proberen om alleen de technische voorbereiding te doen en de randvoorwaarden in wetgeving te gieten. Hierdoor wordt zo’n pas straks functioneel gemaakt, maar laat de EC de toepassing van zo’n pas over aan individuele EU-landen. Von der Leyen lichtte het idee namelijk als volgt toe:

“De bezitter in de hele Europese Unie zal kunnen bewijzen dat hij of zij is ingeënt tegen SARS-CoV-2. Wie nog geen kans heeft gehad om een prik te krijgen, zal via dezelfde pas de resultaten van een test kunnen voorleggen, of kunnen aantonen dat immuniteit is opgebouwd na een eerdere infectie.”

Er zitten nogal wat haken en ogen aan de praktische uitvoering van dit plan: het zou dus straks zomaar kunnen dat de pas van een Belg kan worden uitgelezen en dat er staat dat hij nog niet gevaccineerd is, maar wél immuniteit heeft opgebouwd. Hij zou Nederland dan wel in mogen. Maar als er in Nederland een maatregel wordt genomen waardoor alleen gevaccineerde mensen het café in mogen, dan wordt die Belg dus aan de deur geweigerd.

Je kunt er donder op zeggen dat dit voor problemen gaat zorgen, waardoor de roep om het gelijktrekken van de regels voor dat vaccinatiepaspoort zal toenemen. Dan krijg je mogelijk een flutsysteem waar niemand wat aan heeft.

Of, en dit is veel enger: er komen aan de hand van het vaccinpaspoort zeer draconische maatregelen die leiden tot maatschappelijke uitsluiting. Maar tegen die tijd is de EC al weer naar de achtergrond getreden en moeten EU-lidstaten het onderling maar uitvechten. Die hebben maar weinig overtuigingskracht nodig voor hun burgers, want die willen allemaal weer naar festivals, cafés, zwembaden, sportscholen, feesten en vakantieoorden. Voor velen zal dat door dit paspoort tevergeefse hoop blijken.

Zoals Thierry Baudet het zegt zijn we op weg naar een maatschappij waar ze zelfs voor een chemokuur zullen vragen om je vaccinatiestuatus. “Stem je vrijheid terug,” laat de FVD’er weten: “Géén indirecte vaccinatieplicht!”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. ggg

  1 verpleeghuis , 106 gevaccineerd , 25 overleden , 70 nog steeds zirk

  Als ik gevaccineerd word:
  1.- Kan ik stoppen met het dragen van het masker?
  – Nee
  2.- Kunnen ze restaurants etc. heropenen en werkt iedereen normaal?
  – Nee
  3.- Ben ik bestand tegen covid?
  – Misschien, maar we weten het niet precies, het zal je waarschijnlijk niet stoppen om het te krijgen
  4.- Ik zal tenminste niet meer besmettelijk zijn voor anderen?
  – nee je kunt het nog steeds doorgeven, misschien, niemand weet het.
  5.- Als we alle kinderen vaccineren, zal de school dan weer normaal functioneren?
  – Nee
  6.- Als ik gevaccineerd ben, kan ik dan stoppen met het sociaal distantiëren?
  – Nee
  7.- Als ik gevaccineerd ben, kan ik dan stoppen met het desinfecteren van mijn handen?
  – Nee
  8.- Als ik mezelf en mijn grootvader vaccineren, kunnen we elkaar dan knuffelen?
  – Nee
  9.- Worden bioscopen, theaters en stadions opnieuw geopend dankzij vaccins?
  – Nee
  10.- Zullen de gevaccineerde zich kunnen verzamelen?
  – Nee
  11.- Wat is het werkelijke voordeel van vaccinatie?
  – Het virus zal je niet doden.
  12.- Weet je zeker dat het mij niet zal doden?
  – Nee
  13.- Als het virus me statistisch gezien toch niet doodde… Waarom zou ik me laten vaccineren?
  – Om anderen te beschermen.
  14.- Dus als ik gevaccineerd word, zijn de anderen 100% zeker dat ik ze niet besmet?
  – Nee
  Dus het vaccin geeft geen immuniteit.
  Elimineert het virus niet.
  Het voorkomt de dood niet.
  Garandeert niet dat je het niet krijgt.
  Het voorkomt niet dat je het krijgt.
  Het weerhoudt je er niet van om het door te geven…
  Dit neemt de noodzaak van een reisverbod niet weg.
  Het is niet nodig om bedrijven te sluiten.
  Sluit de noodzaak van afsluitingen niet uit.
  Maakt de noodzaak van maskering niet overbodig.
  Dus…waarom moesten we ons ook alweer laten vaccineren?

 2. Jack Flash

  Vaccinatie?
  Ik zou het eerder een inenting noemen.
  Over mijn lijk.

  1. Tedje Kruis

   Sjak is nergens voor ingeënt? Viezerd

   1. Franz Biberkopf

    Sjaak wacht af tot voldoende Nederlanders zijn gevaccineerd en dn lift hij mee op de groepsimmuniteit.
    Een free-rider dus.

    1. usb3.0

     Aldus fascist en d666-er franzje die het belangrijk vindt om, net zoals ze dat in het fascistische Duitsland deden, mensen een ster op de borst te laten plaatsen met de tekst (niet)gevaccineerd.
     franzje is het soort zuiger waarvan ik mij levendig kan voorstellen dat er mensen zijn die met liefde zijn gezicht een andere vorm zouden willen geven…

  2. usb3.0

   Ik noem het, gemodificeerde dna vervanger/vervormer en tedje is, als fascistische vaccinatie drammende coronaterrorist, natuurlijk voor dit product..

 3. Tedje Kruis

  Goed plan, blijft het tuig lekker in eigen land op vakantie

  1. Jack Flash

   Ja tedje, liever lekker vies.

  2. FVD

   Weet wat “tuig” is Tedje? Dat sociaal bewust zijnde of te wel linkse gore woke geteisem waar jij mee omgaat en thuis voelt.

  3. usb3.0

   Vuige tedje is het soort dat een grote bek heeft maar zelf is tredeje van het uitsluiten en dan gaat om Nederlanders, de vuile smerige racist..

 4. liefdevol rechts

  We weten hoe we ECHT onze vrijheid moeten terug krijgen.

 5. Albion

  HAhahah!
  Gewoon rustig blijven mensen.
  Want, Het is niet eens duidelijk of de vaccins verspreiding voorkomen.

  Let maar op. Dat wordt bepalend in deze discussie. Laat je niet intimideren. Het is de EU maar. En de EU is het meest kansloze instituut op de wereld.
  Marakesh, windmolends, biomassa en Frans Timmermans.
  Hahhaha!
  Ga je toch niet serieus nemen? Laat ze gewoon hun spelletje spellen, zit achterover, weiger de vaccin als je dat niet wil en laat het spectacel gewoon gebeuren ok?

  Ik bedoel…

  Deze week nog heb ik GGD afgebeld voor AstraZenica vaccin. Waarom?
  Ik ga toch geen vaccin nemen waarvan nu al bekend is dat het niet werkt tegen ZuidAgrikaanse variant? Ik heb een BMI van 22, ben gezond. Geen enkele reden tot zorg.

 6. Monty

  Gelukkig heeft Baudet de oplossing.

  Als hij straks minister president is zal hij er voor zorgen dat er in de andere landen ook geen vaccinatie paspoort komt.

  1. FVD

   Niet goed opgelet Monty, als Baudet minister-president wordt zijn weer vrije burgers. We doen een Nexit, en leven nog lang en gelukkig. 🙂

   1. Monty

    ”als Baudet minister-president wordt zijn weer vrije burgers”

    Om te gaan en te staan binnen Nederland.
    Of mogen we zonder vaccinatie paspoort door Europa reizen?

    1. usb3.0

     De EU is verworden tot een fascistische onderdrukker

  2. Brenda Welsh

   Hij zal ook de export van “ons” vaccin uit Leiden verbieden. Ons land dient vrij te zijn van alle middelen die mogelijk onze nationale gezondheid ten goede komen en die van ons omringende natie staten.

 7. Franz Biberkopf

  Het vaccinatiepaspoort is, in combinatie met sneltesten, een verstandige route om snel uit de coronacrisis te komen. Het is verbazingwekkend dat daar zoveel weerstand tegen bestaat.

  De staatsvrouw Kaag is de enige in politiek Den Haag die deze koers helder bepleit. De rest zal wel volgen maar wel met nodeloze vertraging.

  1. usb3.0

   franzje liegt er natuurlijk op los en kan zijn fascistische gedachtegangen maar niet onder cöntröle krijgen, zieker als franzje kun je ze niet hebben

  2. FVD

   Die Biberkopf, had je een black out toen je tante Kaag een “STAATSVROUW” noemde? Deze z.g. “STAATSVROUW” zit de komende vier jaar als aanvoerster van een marginale D66 fractie in de 2e Kamer als boksbal van de overige fractie leiders. Ze krijgt verbaal alle hoeken van de 2e Kamer te zien.

   Deze tante, zit s ’avonds na een debat thuis te snotteren op haar sofa, omdat die enge tegenstrevers zo naar tegen haar gedaan hebben. 1 jaar geef ik tante Kaag, daarna verdwijnt ze met de staart tussen de benen gillend de 2e Kamer. Ze is een diplomate, geen politicus.

   1. usb3.0

    Het probleem? het is een vrouw… let maar op dat gaat een rol spelen in het manipulatieve spelletje..

 8. Duckday

  Krijgen we ook nog een herkenning een wel of niet een vaccinatie gehad .
  De Eu is een gevaarlijke weg op gegaan gaan we terug naar ******* Ze weten tot nu toe niet of de vaccinatie wel goed zal werken . En wat gaan we meer krijgen in welke hoek we worden gezet. We kunnen het veranderen denk goed na met het stemmen dit kan wel eens het einde worden van onze vrijheid. De Chip is zeer snel gezet NLEXIT

 9. Piet151

  We schijnen inmiddels op de vierde plaats in de EU te staan v.w.b. de vaccinatiegraad. Als we nog even zo doorgaan is het gewone paspoort of ID-kaart voldoende om andere landen te laten weten, dat je geen risico vormt; je bent immers Nederlander. Het is een geweldige inhaalrace geweest. Een paar weken nog op de één na laatste plaats, net voor Bulgarije en nu op de vierde plaats, net achter Malta, Denemarken en Finland. Nederland heeft het slim en intelligent aangepakt: een rustige start en daarna goed beheerst voortgezet. Anderen begonnen met een onbezonnen start, slechts voor de Bühne (De Jonge suggereerde het al, tot vermaak van sommigen hier en elders), om daarna in te storten.

  1. Beukman

   We schijnen inmiddels op de vierde plaats in de EU te staan v.w.b. de vaccinatiegraad.
   aldus Piet.

   Je zou hier op DDS een jubelstemming verwachten, net als bij het bericht dat Rutte kerncentrales wil bouwen.
   Maar nee: oikofoben hebben het hier overgenomen. Het is zelfhaat dat de klok slaat.

   1. usb3.0

    Een vaccinatiegraad waar beukho*r zijn muil van vol heeft, heeft niets met het fascistisch vaccinatiepaspoort te maken, waar beukho*r natuurlijk ook een enorme voorstander, beukho*r dé fascistische vaccinatie drammende coronafetsjistische randdebiel

    1. Beukman

     Een uit het ambt gezette aborteur met een obsessie voor hоеrеո, wat zegt dit ons?
     Ben jij blij met onze vierde plaats, Universele Bus? Of loop je weer te saggerijnen?

  2. Franz Biberkopf

   Klopt, Piet151, we behoren qua vaccinatie inmiddels tot de kopgroep in Europa. Een knappe prestatie van de Jonge, de toegewijde bestuurde die het laatst lacht.

 10. FVD

  “Onze” staatsman Rutte, heeft in principe geen bezwaar tegen een vaccinatiepaspoort. Maar er hangen wel enige fundamentele vragen omheen, daar moeten we in Nederland echt nog een debat over voeren volgens Pinokkio. Kom nou toch Rutte, dat debat is toch alleen maar voor de bühne, even een “inlegvelletje” bijvoegen, en je tekent bij het kruisje. Dat er daarna een groep “tweederangsburgers” ontstaat die steeds meer geïsoleerd worden zal jouw jeuken.

  “Onze” staatsman Rutte, heeft vaak de mond vol over “onderbuikgevoelens” waar de populisten volgens hem op in spelen, maar zelf heeft hij zich gespecialiseerd in z.g. emopolitiek. We MOETEN woke zijn; niet dat dit de ongelijkheid bestrijdt, maar omdat we anders ‘’racisten” zijn. We MOETEN voor meer EU zijn; niet omdat de EU zo succesvol is, maar omdat we anders “bekrompen” zijn.

  En binnenkort MOETEN we een vaccinatie ausweis kunnen tonen, weer een beperking van de bewegingsvrijheid.

 11. gargamel

  “ Indiase artsen geven de Gates-campagne de schuld van een verwoestende epidemie van acute slappe verlamming (NPAFP) door niet-polio, die tussen 2000 en 2017 490.000 kinderen verlamde boven de verwachte quota. In 2017 wees de Indiase regering het geannuleerde vaccinatieprogramma van Gates af en drong er bij Gates op aan om zijn vaccinatiebeleid om India te verlaten … (..) “

  1. Piet151

   @gargamel
   Kijk nou eerst eens ietsje verder om na te gaan of zo’n bericht over die verlamde kinderen en de rol van Gates eigenlijk wel klopt. Er is lang geleden al aangetoond, dat het allemaal van begin tot eind benieuwd was.

   1. usb3.0

    Ja dit gaat er bij nuance pietje natuurlijk niet in, dit past niet in het straatje

 12. gargamel

  De mensheid is gedoemd, dankzij “filantropen” zoals Gates, Soros, ik kan niet al dat criminele team noemen, het zijn er te veel. Als het in mijn macht lag, zou ik het gratis oplossen, mijn bijdrage aan een gezond bevolking.

 13. Happytissue

  De EU vrienden zijn hier al een tijdje mee bezig

  De Europese Commissie helpt de EU-landen om zo veel mogelijk mensen in te enten. Dit gebeurt via de gezamenlijke actie rond vaccinatie, die gedeeltelijk door het gezondheidsprogramma wordt gefinancierd (3,55 miljoen euro).

  Deze gezamenlijke actie is in 2018 van start gegaan en heeft tot doel de weerstand tegen vaccinatie terug te dringen en de vaccinatiegraad in de EU te verhogen. Zij wordt gecoördineerd door INSERM (Frankrijk) en 20 landen (17 EU-landen en 3 niet-EU-landen) doen er aan mee.

  De gezamenlijke actie is mede gericht op een betere samenwerking tussen nationale adviesgroepen (NITAG’s). Die moet ervoor zorgen dat de besluitvorming over de introductie van nieuwe vaccins transparanter verloopt en meer vertrouwen wekt.

  In het voorjaar van 2019 is een “coalitie voor vaccinatie” opgericht. Daarin komen Europese verenigingen van gezondheidswerkers en van studenten in deze sector bijeen. De coalitie voor vaccinatie helpt accurate informatie aan het publiek te verstrekken, mythen rond vaccins en vaccinatie te ontkrachten en goede werkwijzen uit te wisselen. Zij wordt momenteel gezamenlijk voorgezeten door drie grote Europese verenigingen van gezondheidswerkers

  https://ec.europa.eu/health/vaccination/overview_nl

 14. Yoyo

  Oké dan laat ik mij onder protest vaccineren, want dan kan ik op vakantie naar Frankrijk bijvoorbeeld.
  Maar dat zogenaamde ” bewijs “, ook wel “Ausweis” genoemd ooit, geeft nog geen enkele garantie dat ik niet besmettelijk ben.
  Het slaat echt nergens op.
  Er zit een vies spel achter, dat is wel duidelijk nu.

 15. Mar

  De ironie ten top als er gesmeten gaat worden met de woorden fascisme en Ausweis:

  “‘Groen paspoort’

  Premier Netanyahu besloot het afgelopen weekeinde winkelcentra en musea weer open te stellen voor het publiek, op voorwaarde dat iedereen voldoende afstand houdt en een mondkapje draagt. Voor de eerste keer mogen ook fitnesscentra, hotels, zwembaden en sportevenementen weer de deuren openen. Volgende maand mogen ook restaurants weer open. Maar de deuren gaan niet voor iedereen open. Alleen mensen met een ‘groen paspoort’ hebben toegang.”

  1. Duckday

   Premier Netanyahu zou het toch moeten weten in 40 -45 kregen uitgekozen mensen een gele sticker op hun kleren .Nu geeft hij toestemming voor ook een splitsing dat snap ik niet. We vechten voor onze vrijheid om dat nooit meer mee te maken en nu wil de EU ook het zelfde om bepaalde mensen uit te sluiten met een zogenaamd paspoort

 16. Seneca

  Marion Koopmans

 17. Seneca

  pcr test deugt niet!

 18. Seneca

  corona test deugt niet!

 19. Seneca

  op 25-11-2020 in het programma Op1 heeft het individu, genoemd in reactie 37, verklaart dat wat in reactie 38 genoemd wordt, niet zou deugen.

 20. Seneca

  ik heb mijn reactie in drie delen geschreven omdat als deze bijzonderheden in één reactie worden geschreven, door de computer wordt afgewezen. vermoedelijk heeft DDS besloten dat alles wat de overheid zegt heilig is of DDS heeft een overheids dreigement gekregen dat als er een negatief bericht zou verschijnen, DDS op zwart zou gaan. weten wij nu ook hoe de hazen lopen.

  1. Piet151

   @Seneca
   Je weergave van wat Koopmans zei deugt niet. Je vat het veel te kort door de bocht samen. Koopmans zei vaak, net als veel anderen, dat de PCR-test het beste is wat we vandaag hebben. Maar dat er wel wat tekortkomingen zijn, die heel goed bekend zijn. De test geeft namelijk niet de besmettelijkheid aan, wel het feit dat er ooit een besmetting geweest is. En in combinatie met info over ziekteverschijnselen, contacten, etc., is met voldoende zekerheid aan te geven of iemand besmet(-telijk) is of niet. Ze zei ook, dat de PCR-test, net als elke andere test, ook een foutmarge heeft. Maar al met al is zij en heel veel andere corona-specialisten, heel tevreden met de test.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.