Hugo de Jonge gaat keihard af: Denemarken stopt met met AstraZeneca-vaccins na ‘ernstige bloedstolsels’

Media in Denemarken laten weten dat de overheid voorlopig ophoudt mensen het coronavaccin van AstraZeneca te geven. De reden is dat er een flink aantal gevaccineerden zich hebben gemeld bij de arts met “ernstige bloedstolsels.” Dat is tóch gek. Want kort geleden was Hugo de Jonge nog woest toen FVD-Kamerlid Wybren van Haga zelfs maar suggereerde dat de coronavaccins mogelijk toch serieuze bijwerkingen kunnen veroorzaken bij mensen.

Denemarken staat voor een onverwachte medische opgave: Kopenhagen zegt uit te moeten zoeken of ernstige bloedstolsels een bijwerking zijn van één van de bekendste coronavaccins, of aan iets anders te wijten zijn. Maar de komende twee weken wordt er in ieder geval niet met AstraZeneca gewerkt in het Scandinavische land.

“We bevinden ons midden in de grootste en belangrijkste uitrol van vaccinaties in de Deense geschiedenis. En nu hebben we alle vaccins nodig die we kunnen krijgen. Het is daarom geen gemakkelijke beslissing om een van de vaccins te pauzeren,” aldus gezondheidsdirecteur Søren Brostrøm. “We moeten dit verduidelijken voordat we het vaccin van AstraZeneca kunnen blijven gebruiken.”

De situatie is volgens De Telegraaf wel zo serieus onderhand dat “[d]e Deense staat nu uit [gaat] van een nieuwe vaccinatiekalender, waarin het AstraZeneca-vaccin helemaal niet is opgenomen.”

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Twitter!

Dan lees je dit nieuws dus, en denk je opeens terug aan de manier waarop minister Hugo de Jonge FVD-Tweede Kamerlid Wybren van Haga schoffeerde toen hij de euvele moed had te vragen of de bijwerkingen van de vaccins goed werden bijgehouden in eigen land. Van Haga was een beetje kritisch, impliceerde dat er serieuze bijwerkingen wáren… en hop! De Jonge ging he-le-gaar los. Nepnieuws! schreeuwde de CDA-gek de FVD’er toe.

Logisch dus dat Forum voor Democratie keihard uithaalt naar De Jonge:

Kan De Jonge misschien even tekst en uitleg geven over wat er nu in Denemarken gebeurt? Is dit dan ook nepnieuws van de Deense overheid? Moeten sociale media de Deense overheid censureren? Mogen Deense media hier niet over schrijven?

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Ik kijk uit naar de spin, naar het gedraai, van de CDA-minister. Kom maar op!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. NO8DO

  Volg mij gaat in elk land waar dit vaccin gebruikt wordt de gehele regering keihard af.
  Verkeert Hugo in goed gezelschap.

  1. Ellena29

   ik hoop het, want het is allemaal onmogelijk gemaakt om de beerput open te krijgen.. ze hebben zich zelf goed ingedekt. hopelijk gaan mensen daar in die andere landen dagboek bij houden over hun klachten en zo naar buiten gooien. desnoods via andere kanalen. enige hoop..

 2. StemPzeweg

  Natuurlijk als je uit duizenden prikken een handje vol problemen hebt is dit niet zo gek. Doorprikken zou ik zeggen

  1. werikke

   van mij mag jij geprikt worden of bedoel je gevaccineerd ? beide mag van mij kan je hier mooi komen vertellen wat de bijwerkingen zijn. . Jij bent toch boven 65 denk ik dus gewoon doen. Mocht je komen te overlijden kan je gewoon op de moslim begraafplaats liggen.

  2. Max Aue

   Inderdaad. AD: “Nederland ziet nog geen reden om het vaccineren met AstraZeneca stop te zetten. Volgens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) zijn de trombosegevallen hoogstwaarschijnlijk niet aan dat vaccin te linken. Bijwerkingencentrum Lareb zegt slechts één melding van trombose te hebben gehad, en die was niet ernstig.”

   Het is verstandig je, zoals StemPzeweg doet, je bij de feiten te houden. Dit wappie-gebazel schiet niet op.

  3. Xyz1234

   U mag uzelf en uw familie gerust laten vaccineren. Ik houd u niet tegen. Vrije keuze om een risico te nemen.

 3. Jack Flash

  De massakwakzalverij zal spastisch onder de pet gehouden worden.
  Het levert te veel geld op, en de beerput is te groot om open te trekken.
  Je zult maar in de schoenen van hugo staan.

  1. driewerf

   OK maar dan wil ik ook meteen in het circus werken geen clown die zulke pantoffels heeft hahahahaahahahaha

  2. Gerda2

   Denemarken is niet het enige land.
   Oostenrijk, Estland, Letland, Litouwen en Luxemburg zitten met hetzelfde probleem wat betreft het Astra Zeneca “vaccin”.

   1. Max Aue

    Het moet nog blijken of er sprake is van een probleem. Tot nu toe zijn er bewijzen noch aanwijzingen voor.

    Straks zal de relatie van het vaccin hoogstwaarschijnlijk zijn uitgesloten en worden de vaccinaties weer voortgezet maar zullen miljoenen mensen het vertrouwen hebben verloren. Dat is de echte schade van dit soort berichten.

    1. M. Brandenburg

     De aawnzijingen zijn overduidelijk daarom zijn al die landen (tijdelijk) gestopt met het vaccin, wanneer in zoveel landen (ook in Nederland) op zoveel verschillende locaties mensen massaal beginnen te overlijden NADAT zij het vaccin hebben gekregen, dan is dat een keiharde aanwijzing, dat diverse landen het vaccin van dat bepaalde merk al willen laten vallen is zelfs een aanwijzing dat er inderdaad een verband is.

   2. werikke

    klopt er zijn meer landen en omdat ze er al zo dik inzitten zullen ze niet toegeven dat het middel niet echt optimaal is want tja gaat om 100den miljoenen Euro’s .Rutte zal blijven doorgaan met liegen want ook hij weet dat je beter kan liegen dan stopzetten dat zou afgang zijn. Trouwens het zou mooi zijn als je die Max Aue links liet liggen deze persoon heeft een topic waar een meisje van 14 was verkracht door groep van zijn eigen soort goedgekeurd . Dan ben je van padje af toch?

 4. driewerf

  Er zijn nog teveel 60+ ‘ers die moeten er ook nog even tussenuit worden gefilterd he .

 5. Max Aue

  “Nederland ziet nog geen reden om het vaccineren met AstraZeneca stop te zetten. Volgens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) zijn de trombosegevallen hoogstwaarschijnlijk niet aan dat vaccin te linken. Bijwerkingencentrum Lareb zegt slechts één melding van trombose te hebben gehad, en die was niet ernstig.”

  1. werikke

   Geen probleem gewoon gaan slapen de Duitsers zullen niet binnen vallen. of toch. zielig vies mannetje

   1. Max Aue

    “de Duitsers zullen niet binnen vallen”

    Dat lijkt me juist.

    1. werikke

     nou jij hebt het door wat er bedoeld wordt . hahaha gek is je verraad jezelf altijd zo snel. dom gel0l wordt vaak herkent. je hebt echt niets anders te doen he?

     1. Jack Flash

      Alweer n nieuwe nick?
      Tis wat.

 6. Bunky01

  Het is na deze verhalen over de bloedstolling voor mij van levensbelang om het naadje van de kous te weten. Ik gebruik dagelijks ivm een kunst-hartklep al jarenlang ontstollingsmiddelen. Dit maakt mij zeer huiverig voor de AstraZeneca. Temeer omdat ik al in begin januari door de trombosedienst opgeroepen werd om mijn vaccinatiedatum ruim voor de tijd bij deze organisatie te melden. Conclusie; deze bijwerking is al een tijdje bekend. En toch maar doorgaan. Wat een stel maffioso. En de Jonge maar verontwaardigd reageren op volkomen terechte vragen. Mijn beslissing is; geen vaccinatie zolang deze wanorde voortduurt.

  1. werikke

   dat heb ik dus ook voor mijn moeder bepaald. ff wachten tot meer bekend is zou eerste keer niet zijn dat Rutte gaat zeggen dat niet alles goed is gegaan

  2. Mar

   @Bunky01

   Tekst en uitleg van Trombosestichting:

   h**ps://www.trombosestichting.nl/nieuws/algemeen/coronavaccin-en-het-gebruik-van-antistollingsmedicatie/

   De vaccinatie wordt in de spier gezet (intramusculaire injectie), net als veel andere vaccinaties. Dit kan leiden tot een bloeding of blauwe plek. Als u antistollingsmedicatie gebruikt of een bloedingsziekte heeft, is dit bloedingsrisico groter. Daarom staat in de bijsluiter van het vaccin dat u contact met uw huisarts of verpleegkundige moet opnemen voordat u het vaccin toegediend krijgt. Het is bij het coronavaccin niet mogelijk de vaccinatie onderhuids te zetten in plaats van in de spier, zoals wel bij de griepprik wordt gedaan. Dit omdat het niet bekend is of het coronavaccin dan wel werkzaam is.

   Als u een oproep voor vaccinatie ontvangt, zal u daarbij worden gevraagd of u antistollingsmiddelen gebruikt, of u onder behandeling bent van een trombosedienst, en of u een stollingsziekte zoals hemofilie heeft. Als u onder behandeling bent van een trombosedienst, dan zal u worden gevraagd een aantal weken voor de vaccinatie contact op te nemen met uw trombosedienst, zodat gekeken kan worden of er maatregelen getroffen moeten worden. U wordt alleen gevaccineerd na contact met de trombosedienst.

   Daarom dus en merk vaccin maakt niet uit.

   1. Bunky01

    Mar, bedankt voor de heldere uitleg.
    Echter dit doet niets af van het wantrouwen dat ik inmiddels tegen Astra heb opgebouwd. De “verhalen” moeten eerst maar eens degelijk worden onderzocht. Anderzijds kan het voor mij gunstig zijn (slikken van bloed-ontstolling) tegen de (vermeende) stolsels die er zouden kunnen optreden na toediening van Astra. Voor nabloeding ben ik niet zo bang, wel voor te veel stolling. Liever op de dag van vaccineren op mijn maximale ontstolling dan op mijn ondergrens. Dat levert in ieder geval wat meer veiligheidsmarge.

    1. Mar

     @Bunky01

     U raadt u aan de website van de Trombosedienst in zijn geheel te lezen.
     Uit uw verhaal begrijp ik dat de trombosedienst u al heeft benaderd. Zij zitten er dus al bovenop wat de corona vaccinatie betreft, ongeacht welk merk u krijgt. U wordt al in de gaten gehouden.
     Bij vragen en twijfels kunt u bij hen of bij uw huisarts terecht.

   2. Max Aue

    Dank, Mar, dit zijn feiten waar je wat aan hebt.

 7. liefdevol rechts

  Ik wens iedereen die zich laat vaccineren sterkte toe, ze gaan het nodig hebben.
  Of ze daardoor ook nog lang zullen leven is nog maar de vraag want het vaccin is nog geen halfjaar oud dus de bijwerkingen op korte termijn laten al van zich horen.
  Wat de bijwerkingen op lange termijn zullen zijn is nog maar de vraag.
  Daarom wens ik de gevaccineerde sterke toe.

  1. werikke

   klopt ik heb al corona gehad. En heb nu antistoffen die hoger zijn dan het vaccin . waarom dan nog risico lopen

 8. Monty

  ”Hugo de Jonge gaat keihard af”

  Net als de rest van zijn collega’s over de wereld die dit vaccin hebben besteld en laten gebruiken.
  Ook zij zeiden dat dit vaccin veilig was.

  Hoe kunnen ze allemaal zo dom zijn.

  1. Max Aue

   Ook in de landen waar nu het sterftecijfer omlaag gaat vanwege het vaccin hebben ze zich uiteraard enorm vergist.

 9. Cycle25

  Haga werd voor gevaarlijk neergezet, het populisme druipt van z’n schoenen en gewoon blijven grijzen voor de camera’s. Zo sta je nu gigantisch voor l*l, en fascist Rutte zag dat het goed was..

  1. Mar

   Toen Haga nog bij de VVD zat, werd hij een smerige frauduleuse huisjesmelker genoemd en tot aan de grond afgebrand. Nu is hij een FvD-held, voor wie ze superlatieven tekort komen.

   Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.