Indirecte vaccinatieplicht op komst: “liberale” VVD en D66 stemmen voor dwingend coronapaspoort

Een paar dagen voordat de kiezer naar de stembus gaat heeft een brede coalitie van kartelpartijen een motie aangenomen waarin het kabinet opgeroepen wordt ‘het coronapaspoort zo snel mogelijk in te voeren.’ Ook quasi-liberale partijen als D66 en VVD waren er voor. Sterker nog, de motie was zelfs afkomstig van D66’er Rob Jetten.

Het volgende plaatje moet je even goed op je in laten werken. Het is namelijk het gisteren verkregen stemresultaat van een motie van Rob Jetten waarin het kabinet wordt opgeroepen om het “corona paspoort” zo spoedig mogelijk in te voeren, zodat we effectief een tweedeling krijgen in de samenleving van mensen die wel dingen mogen doen, en andere mensen die de hele dag thuis moeten zitten omdat ze weigeren mee te doen aan de coronagekte.

De partijen die dus dit soort wanstaltige, beangstigende scenes uit Israël naar Nederland willen halen zijn: de SP, D66, PvdA, 50Plus, VVD, GroenLinks en het CDA. Het bewijst maar weer dat a) VVD en D66 echt nepliberaal tot op het bot zijn, en b) dat 50Plus serieus is overgenomen door een D66-infiltrante.

Forum voor Democratie reageert terecht furieus op de stemmingsuitslag. “Beangstigend,” aldus de partij op Twitter. “Vlak voor 17 maart, vlak voordat de kiezer aan zet is, duwen VVD, CDA, D66, GroenLinks, PvdA, SP en 50Plus vaccinatiepaspoorten erdoor. Dat betekent een tweedeling tussen eersterangsburgers en tweederangsburgers. FVD zal er alles aan doen om dit te blokkeren!”

PVV-leider Geert Wilders, die helaas veel te vaak is meegegaan in de coronawaanzin van het kabinet en het partijkartel, verzet zich nu hier ook tegen. Ja, ja, Geert ziet de bui aankomen voor 17 maart en begint zich dus ook uit te spreken. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen. “Vreselijk. Dit [is] 100% drang!” schrijft hij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Twitter!

Het is een schande voor ons land dat het coronapaspoort er komt. Ongelooflijk. Wat is de wereld ‒ en wat is Nederland ‒ toch veranderd in een jaar tijd. Waar is dat tolerante landje aan de Noordzee gebleven? We veranderen in een regelrechte corona-autocratie. Wat ongelooflijk triest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Mireille

  Goed om te lezen. Bij Jinek was de kloeke Kaag de blikvanger, rust en kalmte (haar eigen) ontvouwde ze de plannen van D66. Dat paspoort is toch geen verschrikking, kan ook dienen voor andere vaccinaties waarvoor men allergisch is. Je zult het maar nodig hebben. Al vind de clown op de wagen van niet.

  1. Max Aue

   “de clown op de wagen”

   😃

   1. driewerf

    Zullen we hem er maar weer af flikkeren hier ? doe je ding DDS

 2. JFU

  De honger naar macht van onze” leiders” wordt met de dag groter.
  Nog nooit vertoond dat ons landje in 1 jaar tijd is veranderd in een dictatuur, en dat we er nog lang niet zijn. ” Wurg wetten” worden in enkele dagen in elkaar gesleuteld, en met spoed door de 2e en 1e kamer heen gejast.
  De komende 4 jaar zal een marteling worden voor de burgers als de huidige coalitie blijft zitten. Hopelijk keert het tij…..

 3. Max Aue

  Als je de economie in Nederland weer op een beetje snel op gang wilt krijgen is dit corona-paspoort, in combinatie met brede beschikbaarheid van testen, onontbeerlijk.

  De hier genoemde principiële bezwaren vind ik vergezocht. Vroeger hadden we het pokkenbriefje en we vinden het ook allemaal heel logisch dat kinderdagverblijven niet-ingeënte kinderen tegen mazelen weigeren. We vinden het ook logisch dat rokers worden geweigerd in publieke ruimtes en we eisen autogordels en bromfietshelmen voor mensen die auto of brommer willen rijden.
  Deze maatregel is geen discriminatie want mensen worden niet beoordeeld op hun eigenschappen maar om hun concrete gedrag. Ik snap dus weinig van deze bezwaren.

  1. werikke

   opgeven vrijheid en privacy is grootste goed dat weet je pas als je het kwijt bent.

   1. Max Aue

    Je vrijheid en privacy is bij een vaccinatiepaspoort niet in het geding. Als dat zo was zou een rijbewijs of paspoort ook problematisch zijn.

  2. driewerf

   Vroeger was alles beter voral zonder Wímpie dusssssss DDS nog even vol houden het ventje wordt er moedeloos van ….

 4. staleo

  Als iedereen de mogelijkheid heeft om zonder problemen dit paspoort te verwerven zou ik er niet zoveel moeite mee hebben.
  Als je een telefoon met app mogelijk moet hebben of deze kunt bedienen en je maakt zelf uit wanneer je de vaccinatie wilt is het gemakkelijk, maar aangezien wij deze vrijheid niet hebben en afhankelijk zijn is dit pure discriminatie.
  Ik hoop dat eindelijk iedereen dit doorziet en NIET op deze partijen gaat stemmen.
  Dit is werkelijk het begin van het einde, en dan maar steeds over discriminatie spreken

  1. Max Aue

   “Als iedereen de mogelijkheid heeft om zonder problemen dit paspoort te verwerven zou ik er niet zoveel moeite mee hebben.”

   Bedoel je dat je geen bezwaren tegen dit paspoort zou hebben als iedereen de mogelijkheid tot vaccinatie zou hebben?

 5. werikke

  wat worden Nederlanders toch makkelijk geindoctrineerd. alles kan inderdaad in zo´n paspoort . Dat je diabetes hebt een geslachtziekte hartziektes de gehele DNA. en privacy wordt gewoon niet meer belangrijk. Eerst bang maken en dan net doen alsof het een mogelijkheid was terwijl de EU allang dit op de plank had liggen de daarom de VVD en D66 die Nederland als een geheel zien met groot EU rijk doen wat ze allang bepaald hebben nu nog die domme burgers bang maken en van alles afhouden tja want geen paspoort waarin alle beperkingen van je zijn opgeslagen. Trap er niet in vooral de Eur partijen .kijk wie voor gestemd heeft zijn erop uit met de VVD en D66 samen te gaan daarom al die vuisten in reet Rutte en Kaag. ik hoop trouwens dat die 2 iets krijgen maar geen relatie , mag je zelf bedenken wat

 6. Syrah

  ”FVD zal er alles aan doen om dit te blokkeren!”

  Proest🤣🤣🤣🤣

 7. kattekop

  Van Dissel heeft nu openlijk toegegeven dat covid-19 in de orde van grootte ligt van een [stevige]griep.
  Waarom dan al die onzin want 3 jaar geleden zijn er tijdens die zware griep ook geen maatregelen genomen wat mondkapjes, afstand houden, lockdown, avondklok betreft ?
  Het wordt steeds duidelijker dat dit EEN grote zwendel is.

  1. werikke

   iets wat FVD en PVV allang wisten . de rest loopt achter Rutte en Kaag aan. domme mensen

   1. NO8DO

    u lijkt mij een verstandig, weldenkend en wijs persoon.

    1. werikke

     ik weet het en toch zo gewoon gebleven .

 8. Buster

  Het is digitaal, dus ik zoek wel naar een die je gewoon kan op pikken op het internet.
  In ieder geval geen spuitje voor mij.

  1. NO8DO

   U wilt wel de voordelen maar niet de vaccinatie?

   1. werikke

    wie niet. ik zou hypocriet zijn als ik zeg nee ik wil voordelen en als kan een dodelijk spuitje. beetje gekke vraag toch?

 9. Heras

  D66 is, samen met gl, de meest hypocriete partij. Gelukkig zakken ze weg.

  1. werikke

   de VVD heeft D66 nodig voor meerderheid let maar op daarom zit kaag ook vuistdiep in reet Rutte. eng mens. Als die het voor zeggen krijgt gaat er meer geld naar terroristisch volk in midden oosten geleid door der man . Maar Rutte kan niet anders die heeft die 10 zetels van D66 nodig . Dus vooropgezet weer

 10. liefdevol rechts

  Hoe dat je het ook wil noemen, het is en blijft een vrijheidsrover dat paspoort en diegene die dat niet wil inzien zal daar later niet meer op terug kunnen komen want dan is het te laat.
  Het is simpel weg kiezen tussen een leven van vrijheid of een leven in een dictatuur.

 11. Cootje

  Ha ha deze banen republiek wil aan een Corona paspoort , met de lekke data in alle overheidssystemen zijn deze paspoorten dadelijk voor een appel en een ei te koop. En kan je kiezen of je naam met een hoofdletter of een kleine letter wordt geschreven. En wie gaat dat handhaven ?

 12. Augustus

  Het zou er toch nooit komen, het waren toch allemaal complotdenkers die hier naar wezen?

  Natuurlijk volgens Hugo is dit alleen maar voor festivals, wat heb je natuurlijk niet nodig! Dat is de keuze die al voor je gemaakt is kind. Wie denkt dat het daar blijft is gruwelijke naïef, kijk maar naar de medische politiestaat Israël waar kinderen geen examen mogen doen en mensen niet naar de supermarkt mogen zonder bewijs.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.