‘Kauthar Bouchallikt en/of Lale Gül, wil de echte feministe NU opstaan?!’

Frits Bosch verwondert zich vandaag over een interview met Kauthar Bouchallikt dat gisteren in de NRC stond. Vandaag wordt Bouchallikt geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, maar gisteren liet ze enkele zorgelijke teksten horen omtrent de islam. Tegelijkertijd beroept ze zich ook op het feminisme. Frits: “Kauthar waar sta je nu eigenlijk voor?”

In het interview van NRC van 30 maart met Kauthar Bouchallikt getiteld “Ik moet steeds uitleggen waar ik voor stabeklaagt de vandaag te installeren GroenLinks-parlementariër zich over het feit dat ze zich voortdurend moet verantwoorden. Dat men hiernaar vraagt is niet voor niets. Als vrome moslima baseert zij haar moreel handelen op de Koran. Zoals bekend, staat het totalitaire systeem dat daarin verkondigd wordt haaks op de wijze waarop we onze samenleving inrichten. De Koran bevat tevens veelvuldig passages die oproepen tot geweld tegen ongelovigen en andersdenkenden. Terroristische aanslagen zijn daarvan het resultaat. Zij noemt de islam als “iets heel groots, iets heel bijzonders, een manier van kijken naar de wereld.” Dat is exact de reden om nog eens door te vragen: “Kauthar waar sta je nu eigenlijk voor?”

NRC-redacteur Mark Lievisse Adriaanse is welwillend en tegemoetkomend in het gesprek. Hij stelt haar geen vragen over de Moslimbroederschap, haar deelname aan anti-Israëldemonstratie, en ook niets over fundamentalisme, terrorisme, aanslagen. Adriaanse vraagt haar wel hoe het valt te rijmen dat ze zich feminist noemt en toch geen onvertogen woord uit over de achterstelling van vrouwen in de islamitische cultuur. Bouchallikht heeft daar geen problemen mee, zolang die achterstelling volgens haar vrijwillig is. Dan zou er toch sprake kunnen zijn van gelijkwaardigheid en vrijheid.

Dit is waanzin. Ik geef een extreem voorbeeld: een aantal jaren geleden verscheen in een Duitse krant een advertentie waarin gevraagd werd iemand die zich vrijwillig zou laten vermoorden. Er waren vele aanmeldingen. Een computerdeskundige werd uitverkoren en zo geschiedde. De man werd vrijwillig op de meest weerzinwekkende manier geslacht en opgegeten. De dader werd opgepakt en veroordeeld tot vele jaren gevangenisstraf. Dit ondanks het verweer dat de man zich vrijwillig had laten doden en er volgens de dader van genoten had. Als een daad of gedraging vrijwillig is, dan betekent dit niet dat het dan automatisch moreel aanvaardbaar is.

Bouchallikht zegt inspiratie te halen uit de Amerikaanse burgerrechtenbeweging, en zwart feminisme. Als dat echt zo is, dan kan ze binnen haar eigen geloof nog jaren van protest laten horen. Maar van een eerste begin daarvan laat ze niets blijken. Het zijn recordaantallen moslima’s in de opvanghuizen. Ze zijn bang om te worden uitgehuwelijkt, of ze vluchten voor nog meer slaag en vernedering. Hallo feministe Bouchallikht, ben je daar nog?

Een vergelijking tussen Lale Gül en Bouchallikht dringt zich natuurlijk op. Het zijn twee tegenpolen. Gül laat in haar boek Ik ga leven een absolute walging blijken over de islam, als een achterlijke cultuur gericht op onderwerping, collectief onderdrukken en dom houden van de volgelingen. Haar ouders noemt ze als voorbeeld hiervan. Gül weet uit het systeem te ontsnappen, maar betaalt een hoge prijs hiervoor. Haar persoonlijke vrijheid is ze kwijt, maar haar geestelijke vrijheid heeft ze wel. Bouchallikht vindt de islam daarentegen geweldig en ze zal er ongetwijfeld alles aan doen om dit geloof, deze ideologie, zoveel mogelijk vrije doortocht te geven in onze samenleving, “zolang het vrijwillig is.”

Ben benieuwd wat we van beide dames gaan horen de komende jaren. Wil de echte feministe NU opstaan?!

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Ad Fundum

  Zo maar iets uit ons dorp: ” man die week in week uit in het Hervormd Lokaal verkondigde dat seks voor en buiten het huwelijk uit den boze is, en dat zelfs opgerolde mouwen die de armen ontbloten niet kunnen, is nu zelf voor een half jaar geschorst. Een hardere sanctie is er niet.”

  Tis maar waar je het zoekt in geval van extremisme. En het bestaat echt ! Fritzie !

 2. EU_K0K

  Fritz Bosch en feminisme, hoe krijg je het verzonnen.

  1. coenzoon

   micro zwetscock en een inhoudelijke reactie , hoe krijg je het verzonnen.

 3. Drostemannetje

  Bij Groen Links zijn niet helemaal lekker. Lale is hier natuurlijk de heldin die met gevaar voor eigen leven uit de islam stapt. Miss een nieuwe politieke partij oprichten samen met Renske en Pieter. Ik voorspel 30 zetels minimaal.

 4. Max Aue

  “Een vergelijking tussen Lale Gül en Bouchallikht dringt zich natuurlijk op. Het zijn twee tegenpolen.”

  Ja, dat zou je kunnen zeggen. Bouchallikht is een politica die gericht is op integratie van de islam in de Westerse rechtsstaat. Gül is een romancier die haar persoonlijke belevenissen beschrijft en daarin heftig afstand neemt van haar religieuze opvoeding, een beetje zoals Jan Wolkers dat deed met zijn gereformeerde opvoeding.

  De vergelijking is alleen logisch in de wonderlijke denkwereld van Frits.

  1. Harry Haller

   “Bouchallikht is een politica die gericht is op integratie van de islam in de Westerse rechtsstaat.”

   Max Auehoe*r verzint ze waar je bij staat.

   1. Spoetnick

    😂😂😂😂😂

   2. Edjan

    Ja, hoe verzint hij het. En het ergste is, dat hij het nog meent ook.
    Het links-mohammedaanse bolwerk zal elkaar steunen tot de westerse rechtsstaat is geïntegreerd in de islam.

 5. Edjan

  Kauthar Bouchallikt komt met iets nieuws. De islam is helemaal niet raar en achterlijk en totalitair en vrouwonvriendelijk. Ben je mal! De islam is een en al tolerantie. Het christendom en het humanisme zijn er van afgeleid en heel onze wetenschap komt uit de islam voort.
  Worden vrouwen achtergesteld? Omdat ze apart van de mannen moeten zitten? Maar dat doen ze vrijwillig en graag dus het zou intolerant van ons zijn ze te dwingen om bij de mannen te gaan zitten. Dat ze voor hun rechter maar voor de helft (of een kwart?) van de mannen tellen, dat aanvaarden ze ook geheel vrijwillig. Dat ze soms, als ze verkracht zijn, door hun man van overspel beschuldigd kunnen worden en veroordeeld tot de dood door steniging: ze zouden het niet willen missen.

  De broederschap begint meteen haar boodschap te verkondigen maar hult zich nog in wat doorzichtige leugens dat het net zo is als onze ideeën en zelfs nog verder en hoger en beter.
  Ik begrijp dat het moslim-linkse bolwerk inhoudt dat de linksmiegels de broederschap en Kauthar Bouchallikt door dik en dun zullen steunen maar het wordt langzamerhand toch echt de totale waanzin. “Weg met ons” is de enige boodschap die ik eruit kan destilleren.

  1. Max Aue

   “Dat ze soms, als ze verkracht zijn, door hun man van overspel beschuldigd kunnen worden en veroordeeld tot de dood door steniging: ze zouden het niet willen missen.”

   Dit komt zelfs niet in de buurt van wat Kauthar Bouchallikt vindt. Dit is dus leugenachtige laster.

   1. Edjan

    Ouwe, liegen kun jij als de beste. Volgens mij heb je het uitgevonden.
    Dat na verkrachting het slachtoffer ook nog eens gestenigd wordt, is in mohammedaanse landen beslist geen uitzondering. Of wil je dat ontkennen?
    Zo niet, dan is de islam een achterlijke ideologie en ook nog eens bezig de westerse wereld te veroveren, precies zoals het in dat heilige boek van jou (de koran) staat.
    En jij bent daar vóor. D

    1. Max Aue

     “Dat na verkrachting het slachtoffer ook nog eens gestenigd wordt, is in mohammedaanse landen beslist geen uitzondering. Of wil je dat ontkennen?”

     Nee hoor. Wel dat Kauthar Bouchallikt dat een prima beleid zou vinden en dat zat je smerig te insinueren.

     1. Edjan

      Max, dit doe jij nou altijd. De zaak zelf (steniging na verkracht te zijn) zwijg je dood of doe je af met een paar woorden. Maar als je tegenstrever in jouw ogen iets verkeerd heeft gezegd of niet politiek correct genoeg, dan komt de hele retorische machinerie in werking. Als ik nog wat meer smerig mag insinueren (uit jouw mond zie ik dat als een compliment) het kan je geen bal schelen, als iedereen zijn bek maar houdt over jouw lievelingen, de mohammedanen. Je bent een smerige rat, Max.

 6. Winfrida

  Bij de eed of verklaring in De Tweede Kamer, mogen wij niet meer horen: “Zo waarlijk helpe mij God Almachtig”. Dat is toch raar?

  1. Max Aue

   Hoe kom je daar bij? Ik hoorde het zojuist heel vaak verklaren in de Kamer.

   1. Winfrida

    @Max Aue

    Ik heb het nu 2 keer gehoord. Is er iets met het geluid?

 7. 56RdK

  De échte feministe is publiekelijk opgestaan Frits en kon daarna gelijk onderduiken, onze heldin Lale Gule!

  Dat hoofddoekmonster van Groen Links is daarentegen een slang, een geniepig achterbaks wezen dat onze vrijheid, onze veiligheid, ons welzijn zal gaan ondermijnen.
  Daarbij gefaciliteerd door en dankzij volslagen idioten van de PvdA, GL, D66, CU, CDA, VVD. Omdat volgens hen de islam een goddienst is en daarom hier alle vrijheid verdient. (Want anders kom je ook aan de biblebelt ., aan de inclusie, diversiteit.)

  En wat zwijgt Amnesty, kortom de mensenrechtenactivisten, wat zwijgt de linkse feministische troep zoals een De Breij. Logisch, het betreft de islam en als je niet voortijdig dood wil moet je zwijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.