LOL! Doodsbang D66 probeert pro-EU-stemmers bij Volt weg te meppen: ‘Wíj zijn het origineel!’

Bij D66 wordt men nu toch wel steeds zenuwachtiger. De opkomst van Volt, een partij die nog nog meer van Europa houdt dan D66, zorgt ervoor dat D66 een wanhopige poging doet om kiezers binnenboord te houden. Ze lanceren een eigen partijenwijzer die de verschillen tussen de twee benadrukt. En Kamerleden zetten op social media alle zeilen bij met allerlei “argumenten.”

De drammende Democraten66 durven niet blind te vertrouwen op het gedroomde Kaag-effect wat de partij voor het eerst in de geschiedenis in het Torentje moet plaatsen. Dus vandaag, nu de stembussen open zijn, proberen zij als laatste reddingsactie nog even snel wat twijfelende stemmers op het zinkende schip te houden. Een speciale “partijdige stemwijzer” moet kiezers van andere partijen naar D66 dirigeren, en ook Kamerleden pogen te voorkomen dat de Kaag-boot op de Volt-klippen loopt.

Het is een ware wanhoopspoging om nog enkele progressieve stemmers te overtuigen om toch te gaan voor D66. Dus lijkt het nu of partijprominenten een offensief zijn gestart om stemmen weg te trekken bij Volt.

D66-Kamerlid Kees Verhoeven heeft daarom de allertreurigste argumenten bij elkaar gesprokkeld om weifelende D66’ers in de Kaagclub te houden. Waaronder dus – I kid you not – “Paars is niet in de mode dit voorjaar.” Nou, dat zal zoden aan de dijk zetten!

Het is vermoedelijk allemaal tevergeefs. Op sociale media is Volt prominent aanwezig. De partij weet in vrij korte tijd veel media-aandacht te genereren. Hun pan-Europese visie op allerlei zaken klinkt als muziek in de oren voor veel progressieve jongeren. Jongeren die vaak in de D66-hoek zitten worden massaal verleid om over te stappen naar Volt.

De sociaal-liberalen vrezen natuurlijk voor deze nieuwe concurrent, en terecht. De pan-Europese beweging is namelijk in alles de overtreffende trap van D66, en het ‘originele’ Europese verhaal van de democraten klinkt lang niet zo spannend meer als het frisse geluid van Volt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Max Aue

  Waar leidt Bart uit af dat ze bij D66 DOODSBANG zijn?

  1. ET007

   Als je na jarenlang ervaring met dergelijke argumenten komt om het verschil met Volt te uiten, dan ben je inderdaad bang. Ik ken trouwens meer slechte beslissingen van D66 die doorslag gegeven hebben dan goede beslissingen.
   D66 is kapot. Ik geloof die cijfers allemaal niet. Pechtold was een arrogante kwal, maar wel professioneler dan Jette en Kaag.
   Ik gun Volt wel succes. Als D66 en GL maar op tieft.

   1. Max Aue

    Als je VOLT wel succes toewenst ben je dus pro-EU.

    Mooi.

 2. Harry Haller

  Dat klinkt inderdaad nogal doodsbang.

  1. Mark Auel

   Het is verheugend te constateren dat Volt stemmen gaat weg halen bij D66, wat een goede ontwikkeling, beide partijen zijn extreem Eurofiel en is nu niet iets om blij van te worden, wie zit er nu te wachten op een Federaal Europa wat gedoemd is te mislukken?

   1. Edjan

    Aartsengelen en cherubijnen. Juicht en jubelt, ik ben het een keer met Max eens!
    Nou ja, bijna dan. Ik had nóg liever dat men de hele EU zou opdoeken tot het niveau van de EEG en dan weer langzaam zou opbouwen op een democratische manier.

    1. Edjan

     O sorry Mark, had niet goed gekeken. Mark Auel is NIET Max Aue.

     1. Max Aue

      Jammer voor de aartsengelen en de cherubijnen, die waren net goed bij stem gekomen.

    2. dinaro

     Edjan…ja helemaal mee eens!
     Dat ondemocratische bolwerk….gaat en is mislukt!!
     Kaag is een heel gevaarlijke vrouw, Moslima en steenrijk.
     Vreselijk als dat mens aan de macht komt, grenzen nog
     verder open..
     Zij is niet vóór NL, ze is voor zichzelf bezig.

     1. Max Aue

      Kaag is niet steenrijk en een belijdend katholiek.

      Lees je wel eens een krant?

     2. Cootje

      Katholiek is toch bekend van de misbruiken in de kerken en de parochie , in brabant / limburg staat er heel wat van die misbruik gebouwen leeg , er is zelf geen wiet in te telen , het is wel leuk als je in die sprookjes geloofd , de wetenschap heeft het zwarte gat ontdekt maar de hemelpoort zijn ze nog niet tegen gekomen . Het is wel te hopen dat zij er van bespaard is gebleven

     3. usb3.0

      “Kaag is niet steenrijk en een belijdend katholiek.”

      Jawel, die heeft geld zat, en ze is getrouwd met een terrorist

   2. andergeluid

    Het Europa van nu is al jaren mislukt dus hoezo gedoemd te mislukken?
    We hebben als Nederland alleen maar vrachtwagens en containers met geld weggegeven alsof het niets is
    Dus Nexit en de grenzen dicht

 3. EvertB

  Als er één partij is die nu diametraal op de emotie “doodsbang” staat is het D66.
  Kaag, die gisteren in het slotdebat Wilders een dagenlange pijnlijke oorvijg heeft gegeven, heeft het momentum en kan het makkelijkst van de jeugdige geestverwanten van VOLT de stemmenaanwas verder uitbouwen.
  Tel daarbij de toestroom van teleurgestelde VVD-, GroenLinks- en PvdA-kiezers op en je verklaart de populariteit van premier-in-spe Kaag in een notendop.

  1. Max Aue

   Hear, hear!

  2. Cootje

   Heeft onze hoefdoekjes malloot Wilders een draai om zijn oren gegeven ? Volgens mij als je betiteld wordt voor verrader was het duidelijk zichtbaar dat ze een pamper om had , want ze stond gewoon in haar broek te pissen ,verrader gaat de hele wereld over de ayatollahs lachen zich te barsten als je zelfs de schone schijn niet kan ophouden . Die raakte haar vol en ze werd emotioneel , bij Jinek kwam de stoom nog uit haren oren / broek/

   1. Cootje

    Haar

   2. Max Aue

    Cootje heeft het niet zo op vrouwen, zoveel is duidelijk.

    1. Cootje

     Zeker niet die hoofddoekjes dragen voor zakelijke doel einde , en mevr Kaag heeft het profiel van het licht uit , ze zal niet populair zijn geweest bij Harvey weinstein. Die liet het licht aan

    2. usb3.0

     maxje gooit het er gauw op dat iemand het niet zo op vrouwen heeft, terwijl deze mevrouw haar hoofd buigt voor dictators, getrouwd is met een terrorist en daar hebben gezond weldenkende mensen het niet zo op, maar maxje natuurlijk wel die ge*lt echt op dit soort vrouwtjes, zo heeft maxje ook een zeer warm hart voor michelle martin…

 4. andergeluid

  Welkom in Amerika daar ging het net zo

 5. dinaro

  Kaag, katholiek?
  Geloof je zelf toch niet ondanks je kranten.
  Max-auw..
  Geloof jij maar in sprookjes!

 6. Neerlander

  Kaag dat is toch die verraadster, die in haar landsbelang op haar knietjes gaat voor de Ayatollah? Kaag dat is toch die verraadster, die terrorisme financiert onder de noemer ontwikkelingswerk waar de organisatie op de Europese lijst van terroristische organisaties staat? Kaag dat is toch de verraadster die is getrouwd met een Palestijnse ambassadeur die rechtstreeks gelinkt is aan Arafat en de PLO?

  1. usb3.0

   Ja precies dat is díe kaag

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.