LOL! GGD gaat MISSCHIEN meer telefonisten inzetten: ‘Vaccinbereidheid blijkt veel hoger dan verwacht!’

De GGD, het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid blijven dweilen met de kraan open. Het vaccinatie-faalbeleid wordt nog steeds niet aangepast, in plaats daarvan gaan ze pleistertjes plakken: “De GGD gaat mogelijk meer telefonisten inzetten bij het callcenter voor prikafspraken. Het is de afgelopen tijd erg druk op de telefoonlijn, waardoor het soms uren duurt voordat mensen een afspraak kunnen maken voor een coronavaccinatie.”

De priklocaties staan paraat en de vaccins zijn er ook voldoende, toch komen de mensen niet opdagen. Dit komt volgens het ministerie en het RIVM omdat het voor veel mensen te lang duurt om een afspraak te maken. Nog steeds komt niemand op het idee om de boel radicaal om te gooien en mensen gewoon uit te gaan nodigen. Nee, de GGD gaat mogelijk, als het éven meezit, héél misschien extra telefonisten inzetten. Dat meldt de NOS. Dát zet namelijk zoden aan de dijk…

Eerlijk waar, telkens wanneer je denkt dat het niet erger kan met het door Hugo de Jonge in elkaar geflanste blijkt het vaccinatiebeleid gewoon nóg harder te rammelen dan gedacht. Want ondanks het feit dat de Nederlandse overheid helemaal wordt doodgegooid met communicatiemedewerkers, staat op de informatiepagina van de Rijksoverheid nog steeds niet aangegeven dat men ook online een afspraak kan maken.

Duidelijke communicatie had het huidige probleem in ieder geval wat kunnen dempen, ook al blijft de organisatie één grote aanfluiting. RIVM-coördinator Van Delden wees namelijk ook naar mensen zelf: “Onvoldoende mensen uit de doelgroepen die een uitnodiging hebben ontvangen maakten een prikafspraak,” zei hij.

Juist ja, het probleem ligt bij die mensen, niet bij dit achterlijke beleid. En alle verantwoordelijken voor deze vaccinatietotaalfaal blijven gewoon zitten waar ze zitten. En ondertussen sukkelt Nederland weer naar de achterhoede van de Europese vaccinatierace.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Max Aue

  Alle vaccins die in Nederland beschikbaar zijn worden weggeprikt. Dat kan een weekje eerder of later zijn maar meer dan 500.000 vaccins liggen niet op de plank.

  Dit geneuzel gaat materieel nergens over.

  1. coenzoon

   zo halen we de vaccinatiegraad van 85% nooit nazi ! Er liggen ruim 1 miljoen vaccins op de plank sukkel. Volg je de actualiteiten niet ? kennelijk weigeren veel gebelden de aangeboden vaccinatie. Zeer verstandig besluit om de marker niet in je lijf te laten spuiten.

  2. Fax uit Darmstad

   Dat klopt , ze hebben alleen te veel voorraad van een ondeugdelijk vaccin.
   Wellicht even kijken naar Canada, ambtenaar.

 2. RvdBe

  Bijna elk land heeft een Hugo, overal wordt geklaagd, het kan de vaccinatie junks nooit snel genoeg gaan.

 3. JFU

  ‘Er worden misschien meer telefonisten ingezet’. Zal niet gebeuren vrees ik. Het vaccineren mag niet te snel gaan om de regels langer te handhaven…Pasen komt er aan en daarna Pinksteren. Drukte op straat, veel mensen buiten. En dat is volgens de deskundigen zeer gevaarlijk, ook als je gevaccineerd bent. Dus de ophok plicht zal waarschijnlijk in die periode nog meer aangescherpt worden. Nog maar te zwijgen als de zomervakanties gaan beginnen, dan wordt het nog strenger.

  1. coenzoon

   inderdaad , golf 4 , golf 5 , golf 6 met variant d en variant e en variant en f

   griep is griep maar griep mag je niet meer zeggen dus gaat iedereen dood aan corona.

   0,03% kans of je nu k@nker patient bent of hartpatient of lever patient je zult sterven als corona patient en we tellen iedereen en alles bij elkaar op.

   corona is een hoax en alle register hebben we open getrokken om de schijn op te houden

 4. coenzoon

  je vraagt je af waarom die vaccinatiedwang !

  front (aan elkaar ) nieuws.com/38-volledig-gevaccineerde-mensen-testen-positief-op-covid-19/

 5. Marija

  Ik belde om een afspraak te maken voor vaccinatie 38 WACHTENDEN VOOR U.
  Ik dacht even aan de lijn blijven, zoveeel telefonisten, het zal heel snel gaan.
  Ruim 5 minuten later nog 36 wachtenden voor mij.
  Hoorde later op tv dat veel mensen hetzelfde probleem hebben gehad.
  Je gaat toch geen anderhalf uur in de telefonische wachtrij staan?
  Ook dit is dus niet goed georganiseerd.
  Navraag en info bij ziekte en/of medicijngebruik is gebrekkig en men verwijst heen en weer naar telefoonnummers.
  Mij heeft het doen besluiten voorlopig afte zien van vaccinatie.

 6. JochemX

  Waaruit blijkt dat de vaccinatiebereidheid hoog is? Ik kan me het tegenovergestelde eerder voorstellen voor een vaccin waarover nogal wat twijfels zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.