Omstreden Kauthar Bouchallikht komt Kamer binnen met voorkeursstemmen! Wilders furieus: ‘Moslimbroederschap, verboden in Egypte maar niet hier!’

GroenLinks heeft het voor elkaar gekregen: een kandidaat-Kamerlid die vanaf het begin omstreden was vanwege haar banden met de aan de Moslimbroederschap gelieerde clubjes in de Kamer krijgen. GroenLinks gaat zichzelf hiermee nog in de vingers snijden, want hoe geloofwaardig is de partij nog als ze het keer op keer voor zo’n omstreden persoon blijven opnemen. 

Al vanaf het begin was de kandidatuur van Bouchallikht omstreden, maar volgens partijleider Jesse Klaver was er niks aan de hand. Het was zogezegd een ‘rechtse hetze’, maar ondertussen stapelde het bewijs zich op. Bouchallikht had een prominente functie bij FEMYSO, waar de Moslimbroederschap een aardige vinger in de pap had, daarnaast was ze meerdere malen bij andere dubieuze clubjes gespot. Maar volgens Klaver is er niks aan de hand.

Voor PVV-leider Geert Wilders, gesteund door vele andere critici, is het onbegrijpelijk dat Nederland nu een Kamerlid krijgt die overduidelijk banden had met Moslimbroeders-achtige clubs. Het is nog schandaliger dat een partij zoals GroenLinks, die altijd beweert seculier te zijn en wars van religie, zo’n type breed omarmt. Het laat maar weer eens zien wat voor een blinde vlek hard-linkse partijen hebben voor bepaalde intolerante elementen.

Uiteindelijk zal de keuze van GroenLinks, om haar zo hoog op de lijst te plaatsen en haar er niet af te halen, als een boemerang terugkomen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. StemPzeweg

  De tweede kamer krijgt dus twee sterke vrouwen erbij. Eentje van zwarte huidskleur en eentje met hoofddoek.

  Een verschrikking voor boos rechts en daarom zeer vermakelijk

  1. usb3.0

   Toch wel typerend dat stopje alles wat Nederland kapot maakt verheerlijkt

   1. Loelap

    Stemp is een kind van een jaar of 12, aan de schrijfstijl te zien.

    1. Stanly2000

     Stemp is Sarko van de tomatensoep!

  2. Aborifa

   Aanwinst voor het parlement. Twee lachebekjes 🙂

   1. Edjan

    aborifa. Om je te bescheuren .. 😁

    1. Aborifa

     Kom niet meer bij! 😂

  3. halo1

   Het kan ook juist contra-productief werken hoor…. hoofddoeken enz. in de Tweede Kamer werken bij velen als een rode lap…..

  4. M.Dikker

   Hahaha, 1 vrouw gekozen vanwege haar huidskleur en 1 vanwege haar geloof. Nou, wees er maar trots op.

 2. usb3.0

  “Met voorkeursstemmen de Tweede Kamer in, om van daaruit verder met jullie te werken aan onze samenleving.”

  En welke zou zij dan bedoelen want haar samenleving is NIET de mijne…

  1. janrama

   @Us
   Tja zij hangt een ander geloof aan en dat is tegen het zere been van @Us.

   1. Edjan

    jandrama, het christendom is al heel lang nergens neer staatsgodsdienst. De islam is in alle landen waar het in de meerderheid is, staatsgodsdienst. Al die landen zijn een theocratie. Het is dus niet alleen een kwestie ven even een andere godsdienst aanhangen zoals jij het wilt doen lijken.

   2. usb3.0

    jantje drama is natuurlijk zo dom als de achterkant van een koe, de islam is geen geloof het is een totalitaire ideologie, de religieuze kant is slecht 1 van de componenten, echt wat zijn mensen dom…

    jantje drama is een zeer warme pleitbezorger van de islam, erger nog, jantje meent echt dat de islamitische samenleving dezelfde is als de westerse, gasten als jantje zijn een schande en te dom voor mijn Nederland

  2. Aborifa

   Ze bedoelt de moslimsamenleving die ons bekneld. Ze verraden hun land van herkomst niet; wel het onze.

 3. janrama

  Voorop gesteld, geen liefhebber van GL.

  ”daarnaast was ze meerdere malen bij andere dubieuze clubjes gespot. Maar volgens Klaver is er niks aan de hand.”

  Die zin doet mij gelijk denken aan het FvD en in het bijzonder de leider met zijn gevolg met name Freek Jansen.
  Meerdere bezoeken aan de neonazi Le Pen. Etentjes met rechts@exremisten enz. enz.

  1. usb3.0

   Nee jantje het doet jouw gelijk denken aan hïtler en plakt onterecht het etiket van FvD daarop, je nazisympathieën vindt je lastig om te onderdrukken dat is inmiddels wel duidelijk…

   1. janrama

    @Usb
    Je ontkent dat Baudet meerdere keren op bezoek ging bij de neona@i en zelfs zijn proefschrift aanbood.

    1. Loelap

     Niet de aandacht afleiden. Het gaat hier niet over Baudet!

    2. usb3.0

     jantjes nazi sympathieën zitten erg diep, jantje blijft er maar over doorgaan…

 4. NoDoubt

  De islam is geen democratie. Kaag is ook moslima maar heeft dat nergens gezegd. Haar man was direct afgezant van Yasser Arafat (moslimbroederschap). En Kaag vond Wilders maar een eng mannetje. Wij worden een Islamitische staat net als Turkije. Onze hele democratie en cultuur is in no time kapot gemaakt. Alleen maar omdat zaken niet benoemmd mogen worden. Overal wordt steeds meer censuur gepleegd. We zijn in de 3e wereldoorlog beland en niemand die het ziet. Mensen zullen worden opgepakt en in kampen worden gestopt omdat het de ´wereldpolitiek´niet bevalt. Totdat u niets meer bezit. De VVD en de Big tech kunnen gewoon doorgaan met de kinderhandel.

  1. usb3.0

   Precies NoDoubt

   1. janrama

    @Usb
    Haha wonen jullie samen?

    1. Fijnproever

     Beiden verkondigen het evangelie van de haat.

  2. EU_K0K

   Sigrid Kaag draagt medaillon met apostel Judas Taddeüs en bidt voor debatten

   Sigrid Kaag droeg op de verkiezingsavond een medaillon met de afbeelding van de apostel Judas Taddeüs om haar nek. Voorafgaand aan debatten zegt zij te bidden voor rust en wijsheid.

   nd.nl/geloof/katholiekinside/1025622/sigrid-kaag-draagt-medaillon-met-apostel-judas-taddeus-en-bidt-

   1. usb3.0

    oh maar een medaillon zegt natuurlijk helemaal niets net zomin dat rocksterren kruizen dragen, wat draagt kaag uit? is het hét evangelie van Christus? en iedereen bid wel eens maar WIE vraagt ze om rust

    1. Loelap

     Tekenend dat ze een medaillon van uitgerekend Judas draagt!

     1. usb3.0

      Dit is niet de Judas Iskariot die Jezus verraden waar eu l*lletje het over heeft

   2. Cootje

    Het christelijk geloof heeft zijn sporen verdient zelf wereldwijd , de gehele christelijke verenigingsgebouwen in Nederland staan leeg of zijn aan achterstallig onderhoud toe , de misbruiken hebben dat versterkt , maar Kaag heeft in de oude cultuur van het midden oosten geleefd en is niet veel buiten geweest dan in haar eigen bubbel.wetenschap ontdekt het zwarte gat maar negens de hemelpoorten dus buiten het wel bekende misbruiken is het verder gelogen in een sprookje

    1. Cootje

     Halsema draagt een ander medaillon namelijk een met 1873 er op .

   3. CZ

    Sigrid al-Qaq is getrouwd met Anis al-Qaq, een voormalig vertrouwenspersoon van wijlen terroristenleider Yasser Arafat.

   4. Flach

    Judas net als Mozes en Abraham en zelfs Jezus, worden allemaal erkend binnen de Islam. Die namen worden ook gebruikt in het MO

    Alleen zien zij zichzelf als de laatste en enige godsdienst waarbij Mohammed als de ware boodschapper en meest perfecte mens moet worden gezien. Dat niet doen is blasfemie en strafbaar met uiteraard de dood. 😀
    Jezus erkennen ze ook, echter als een soort van profeetje, niet als de zoon van God

  3. Cootje

   Dus jij beweerd dat ze bij D66 op de tafel danst en thuis er onder zit , ben ik benieuwd wat ze van een boek van LALE GUL vind , je daar over uit spreken in het openbaar mogen Kaag en dat mokkeltje van GroenLinks zich positief in onderschrijven en beamen als Nederlandse volks vertegenwoordigers

   1. Fijnproever

    Wat vindt u van dat boek? Daar heeft het forum DDS meer aan.

 5. Aborifa

  Klaver zetbaas van IS?

 6. Genesis

  Ze stonden echter wel in de verkeerde rij bij het uitdelen van hersens en verstand.

  1. EU_K0K

   U stond natuurlijk vlak achter haar in dezelfde rij en heeft het zelf gezien.

   1. usb3.0

    eu kokje kan Genesis niet hebben gezien die stond in een andere rij

 7. Edjan

  Ach, dit is mooi! Inclusief! Zo mooi!! En ook heel normaal! Per slot van rekening zitten in veel mohammedaanse landen ook blanken in de volksvertegenwoordiging, toch?

  En dat wouwelt dan ook nog over IQ. Ziende blind en horende doof.

 8. struisvogelpolitiek

  Kaag wil een linkse partij in de nieuwe coalitie. Het zal mij niet verwonderen dat dit Groen-Links zal gaan worden. De kans kan zijn dat de moslimbroederschap een staatssecretaris of zelfs minister in de Nederlandse regering krijgt. Dank aan alle Groen-Links en D66 adepten voor de ondergang van ons vrije Nederland.

  1. Edjan

   struis +++++++++++++

 9. Pieter48

  Bij zoveel GOEDWILLENDE allochtonen in ons land is het een redelijke zaak dat ze ook op alle fronten meedoen. Maar omdat onze regeerders niet in staat zijn om de salafistische slopers van onze democratie aan te pakken verzieken deze figuren het ook de voor de goed willende moslims. Als Groen links en de PvdA geen moslimbroederschap hulpje of wat Erdogan agenten de tweede kamer inloodste zou het voor de normale moslim politici ook gezelliger worden. Maar met een ruggengraatloze regering mogen de salafisten hier vrolijk hun gang gaan zoals ze gewend zijn in de vierde wereld landen waar ze vandaan komen.D66 zal ook het wegkijken en gedogen van deze geloofs gestoorden voortzetten. D66 gaat eerst de klimaat ramp aanpakken.Wij als klein landje gaan heel de planeet redden. Om mensen te genezen van klimaat psychosen zijn er nog geen medicijnen.

 10. Cootje

  Het gedachtegoed komt en wordt verspreid via de baarmoeder. Het is net als de Engelse variant Corona , de westelijke geboortes 0.3% de islamitische geboortes 1,3 % . Dus de nu aanwezige pionnen zijn de voorbereiders in de tijd . Wilders is bij de hand zat om zijn vinger op haar zere plek te leggen , en verder zal je er niet veel over horen , Rutte is bang voor GroenLinks is onbetrouwbaar in het old boys netwerk , en gebruikt hun wetenschap voor hun eigen doelen , zo kan je je profileren als burgemeester van alle met een button 1873 een kleine doelgroep

 11. Mireille

  Ware democratie in optima forma. Die voorkeurstemmen zijn uiterst belangrijk. Die 3e plaats is niet eens zo belangrijk, de voorkeurstemmen had zij toch wel gekregen. De diversiteit in ons politieke bestel is langzaam aan groeiende. Maar het heeft toch nog wel een zetje nodig.

  1. usb3.0

   Het is toch ergerlijk om te zien dat mensen willen en wetens Nederland kapot willen maken met hun diversiteitsgedram, je wordt er echt kostmisselijk van…

   1. CZ

    @USB: Nummer 5 SDG.

    htt.s://www.rijksoverheid.nl/regering/bewindspersonen/sigrid-kaag/taken

  2. Edjan

   Mireille: “Ware democratie in optima forma”.
   Klets, dit is een perverse vorm van democratie die zichzelf om zeep brengt door haar vijanden evenveel rechten te geven.
   Zoals je goede vriend Erdogan het zei: ”De democratie is alleen de trein waar we opspringen tot we ons doel hebben bereikt..” Dat doel is de afschaffing van de democratie en het vestigen van de mohammedaanse theocratie. Het is een totalitaire ideologie.

 12. AS210854

  Dat zij met voorkeur stemmen in de kamer komt, geeft aan dat er zeker 19500 moslimbroeders aanhangers in Nederland zijn.

  1. Edjan

   AS, ja, inclusief blanke reetlikkers.

 13. liefdevol rechts

  Je moet haar eens vragen wat ze van het kristelijk geloof vindt of zelfs van een ander geloof, maar als je het antwoord krijgt kom dan niet zo af,
  😮😯😦😧😩

 14. Edjan

  Ooit, lang geleden werd Troje belegerd door de Grieken. De Grieken konden maar niet winnen en toen verzon er een een list. Hij plaatste een groot hol, houten paart voor de poort van Troje en toen deden de Grieken net alsof ze in vrede naar huis gingen.
  Waren de Trojanen zo slim om even in d

 15. Edjan

  vervolg:
  Waren de Trojanen zo slim om even in dat paard te kijken? Of om even hun oor erop te luisteren te leggen? Of om te luisteren naar al de wappies die riepen dat het een valstrik was? Nee, de Trojanen waren vervuld van Hoge denkbeelden over inclusiviteit, democratie en humanisme. En dus braken ze de poort af omdat het paard anders niet naar binnen kon. De soldaten die erin verstopt waren klommen er ’s nachts uit en toen was het Griekse leger ook weer terug.

  En de Trojanen leefden helemaal niet meer lang en gelukkig …

 16. rafi

  Het gaat GL niet om principiele geweldloosheid, maar alleen moet de Westerse gevestigde orde geweldloos zijn. Die Westerse orde is hun orde niet. Gewelddadige moslims zijn in hun strijd dan ook zeer welkome bondgenoten.

 17. Vrijedenkert

  Deze mevrouw is nogal actief en bevlogen als het gaat om milieu, klimaatbeleid en vrouwenrechten maar op alle andere vlakken gewoon een streng religieuze conservatieve Moslim!

  De Groene Khmer denkt men deze madam allochtone kiezers te binden maar in feite gooien hun eigen progressief karakter overboord.

 18. Flach

  Quote:
  “….. om van daaruit verder met jullie te werken aan onze samenleving.
  …….Voor gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid.
  …….Hoop boven haat.
  …….Samen. einde quote.

  Samenleving wordt door dergelijk mensen eerder een Tegenleving, van samen is geen sprake.
  Gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid ? Hahahaha, binnen de Islam bestaat dat niet, er is geen gelijkwaardigheid als je al begint met de wettelijke status van een vrouw als totaal ondergeschikt te maken, zelfs aan een mannelijk kind.
  En de rechtvaardigheid is die van de Sharia. Hoort hier net als zij, niet thuis.
  Hoop boven haat? Hopen op een kalifaat natuurlijk en Haat? Zoals nu tegen de Joden, de homo’s, en overigens alle genders, ongehuwden, enz.

  Het is inderdaad een extreem schandalige situatie. Griezelig genoeg neemt dat binnen de politiek toch bizarre vormen aan. Neem Kaag, oftewel Mevr. al Qak die zelf al moslima is sinds 1996 toen ze verliefd werd op haar man Anis al-Qaq een Fatah-politicus en Palestijns ambassadeur. Ze hield haar huwelijk geheim omdat dat haar beter uitkwam en ze premiër vh land wilde worden. Maar ja nadat haar huwelijk bekend werd bij Buitenlandse Zaken, verloor ze dan toch haar vertrouwensfunctie. Liegen en bedriegen en verzwijgen, zit er tot op het bot in.

  Op de foto met Arafat, en kortgeleden nog weer met de Ayatollah, met een hoofddoek om en dat zelfs in functie als minister, onvoorstelbaar. De boodschap uitdragen, ik onderwerp mij aan u en de islam. (niet zo moeilijk als je zelf eigenlijk moslima bent)

  1. Fijnproever

   Hoeveel glazen consumeert u per dag gemiddeld?

   1. Flach

    Water ong. 6 als u doekt op alcoholisch, geen.
    En het staat u vrij om het niet met mijn reactie eens te zijn, het zijn slechts feiten.

    En zand per kuub kost ook niet meer zoveel. het waait zelfs uit Marokko hier gratis naartoe 😀 Krijgen we toch nog iets terug.

    1. Heinz

     Nou, los gestort per kub valt het nog wel mee. Maar in zakjes bij Hornbach loopt het toch wel op.

     1. Flach

      Hahaha, ja dat geloof ik graag. Misschien bij de lokale shoarmaboer kopen, die heeft misschien wel zand-connecties. 🙂

  2. Edjan

   @ Flach. Ik heb begrepen dat als je met een moslim(a) wilt trouwen, je je eerst moet bekeren tot de islam. Dus mevrouw Kaag heeft zich bekeerd. Uiteraard houdt ze daar stijf haar lippen over op elkaar.

   1. Flach

    Natuurlijk heeft ze dat gedaan. En ze heeft het ook schoorvoetend toegegeven, in div bronnen zoals Inside Den Haag enz. Te denken dat zij geen moslima is, is wel erg naïef. Er bestaat binnen de islam Taqiya, en dat betekent dat voluit mag liegen en bedriegen als het in het belang vd Islam is. Dus wat dat betreft past ze er dan prima bij. En haar an zat niet bij een lokale mannen breigroep, maar de Fatah beweging en hij een belangrijke bondgenoot van Arafat. Ze staat zelf ook nog oh zo trots naast Arafat, de foto ingelijst en wel. En overigens Arafat heeft zelf onomwonden op video verklaard dat de Palestijnse Staat nooit heeft bestaan.

   2. Ab Infinitum

    Oh, dat is zo gebeurd. Een paar woorden en het is zover. Voor de rest blijft alles het zellufde, zelfde. Smaak verandert niet, huidskleur blijft bij wat het is..

   3. Edjan

    Sorry, ik zat fout.
    Een moslima mag alleen met een moslim-man trouwen. Is hij dat niet, dan moet hij zich bekeren.
    Maar een moslim-man (zoals de man van Kaag) mag trouwen met een jodin of een christenvrouw.
    Kaag heeft zich dus niet hoeven te bekeren.

    1. Flach

     Nou ik heb het vaak genoeg van dichtbij gezien en er wordt enorm veel druk uitgeoefend. je dacht toch niet serieus dat een Jodin of Christen vrouw islmaitische zoons mag opvoeden? Die hebben zowiezo geen keus, geboren moslim en moslima. Een vriend van mij een politieagent trouwde met een moslima en hoefde ook geen moslim te worden, 2 dochters en nog niets ad hand. Maar bij de geboorte vd eerste zoon…. toen was het snel beklonken.
     Eventjes 3 keer de Shahada uitspreken en klaar is Mo of Achtmed voor altijd:
     lā ʾilāha ʾillā llāhu muḥammadun rasūlu llāhi
     Je kan uit elk geloof ter wereld stappen en erop spugen als je dat wilt. Men wordt hoogop boos, maar éénmaal moslim/a dan is er geen uitweg meer. Doe je het toch (iets waar die goedgevoelverslaafde moslinkse mafketels zich eens sterk voor zouden moeten maken) dan is ook daarop wederom uiteraard de doodstraf van toepassing.
     Ook altijd zo ‘grappig’ binnen de islam. Gewoon dood is niet genoeg. DE straffen zijn zo onwaarschijnlijk wreed en de mutilaties gaan door, zelfs tot na je dood, en zo onwijs dat het om te lachen zou zijn, zou het niet zo ernstig zijn. Ophangen, onthoofden in de fik steken enz. Dood alleen is niet genoeg.

     Bekijk ze nog maar eens, 8 jr geleden zelfs hier nog geplaatst.:
     h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2013/08/de-koran-liefst-349-haatverzen-tegen-niet-moslims/

 19. Max Aue

  Deze mevrouw heeft haar voorkeursstemmen te danken aan Geert Wilders.

  1. usb3.0

   Nee maxje jij vuile leugenaar dit begon bij lubbers toen wïm kok daarna heeft leugenclown rutte het uitgebouwd tot een schandalig niveau die nu zichtbaar is, Nederlanders die hier tegen ageren worden weggezet als racist

 20. Drollevanger

  Mij benieuwd of die dame vrij mag rondlopen tussen de ongelovige mannen.
  De koran schrijft. S. 33:50: na een overwinning worden de vrouwen in slavernij gebracht en verdeeld onder de krijgers. Die vrouwen werden ter plekke verkracht. Door deze praktijk werd in de islamwereld de slavernij op massale wijze uitgebreid. De moslimgeleerde Malek Chebel schat het aantal van de door de islam in slavernij gebrachte mensen op ca. 21 miljoen.
  Men moet als vrouw wel een extra slaafs karakter hebben om zich met deze anti-vrouw club aan te sluiten, of deze discriminatie te blijven tolereren.

  1. Kleurloze Politiek

   Ik heb van alle soorten fabeltje en sprookjes gehoord maar wat jij hier uit kamt is letterlijk lachwekkend..
   Ik denk zelfs dat meeste strengste Moslim zich hierom helemaal stuk lacht.

   Kind doe je zelf een plezier en ga je zelf nuttig maken in dingen waar je wel verstand hebt.
   Want hier lusten de honden geen worst van..
   En dan druk ik me zelf nog heel zacht uit.

  2. Max Aue

   Islamofobie is een nare aandoening, Drollenvanger, die leidt tot wanen en hersenverweking.

   1. usb3.0

    islamofobie is een niet bestaand woord..

 21. Edjan

  De moslimbroederschap is opgericht in Egypte. Zij begon met ziekenhuizen en scholen op te richten.
  Het zelfverklaarde doel van de beweging is de oprichting van een staat die wordt geregeerd door de sharia met als zinspreuk: “Islam is de oplossing”. De beweging werd hardhandig aangepakt (hardhandiger dan op het museumplein) zeker na de moordaanslag op Nasser.
  De Moslimbroeder Morsi werd president van Egypte via democratische verkiezingen . Morsi werd een jaar later omvergeworpen door het leger. Vervolgens werd de beweging tot terroristische beweging bestempeld, ook door veel andere (meestal autoritair geregeerde) landen. Het is mogelijk dat de heren dictatoren bang waren dat de broederschap hun macht zou inperken. De broederschap ontkent terroristische activiteiten: alleen fanatieke afgesplitste groepen zouden daarvoor verantwoordelijk zijn. De broederschap geeft aan alleen landen te willen verenigen onder de sharia die al in meerderheid islamitisch zijn.
  h**ps://nl.wikipedia.org/wiki/Moslimbroederschap

  Tja, is toch niet niks. Welk standpunt neemt de Nederlandse overheid in mbt. de moslimbroederschap?

 22. marco kruidenberg

  Alleen die heksentronie al

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.