Peiling Maurice de Hond: CDA verliest, FVD groeit door!

Het was een uiterst onrustige week in Den Haag door het nu al spaaklopen van de verkennende fase van het formatieproces. Een fluistercampagne van het CDA en de immer blunderende Kasja Ollongren hebben direct de politieke verhoudingen doen veranderen. De onrust in Den Haag zorgt ervoor dat het CDA opnieuw verliest en dat Forum voor Democratie blijft groeien. 

Daags na de verkiezingsuitslag konden de eerste twee verkenners alweer hun spullen inpakken. Een blunderende Ollongren heeft het Haagse roddelcircuit overuren laten draaien. Haar positie als verkenner werd onhoudbaar en samen met Annemarie Jorritsma kon ze haar spullen inpakken. De Haagse onrust heeft ook effect op de peilingen:

Hier en daar verliezen de grote partijen wat steun door de onrust. Ondertussen blijft Forum voor Democratie doorgroeien. Al vanaf het begin van het formatieproces opende FVD-leider Thierry Baudet de aanval op de ‘schijnformaties‘. Het is louter een aangelegenheid tussen de kartelpartijen die uiteindelijk, niet geheel verrassend, voor een Build Back Better-kabinet kiezen. Het geleuter over een mogelijk kabinet over rechts is gewoon poging om de achterban te laten zien dat ‘men het heeft geprobeerd’.

De kritische houding van Forum tegen de Haagse gang van zaken betaalt zich uit, de partij zit al weken in de lift. En zelfs na de verkiezingen weten ze de stijgende lijn te behouden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. usb3.0

  Logisch alleen te laat, het Nederlandse volk wordt volledig in de zeik gezet, ik kan niet geloven dat Nederland gekozen heeft voor vvd/d666 alles wijst erop dat de verkiezingen van tevoren bepaald zijn en dat moet ook in het kader van bepaald beleid..

  1. Heinz

   Het “volk” is wakker geschud, een volmondig ‘ja’ voor Ja 21 lees ik hier uit. Geen groeistuip voor het FvD.

   1. usb3.0

    heinrich komt even een natte scheet laten hier

   2. coenzoon

    geen groei naar 8 ? heinz is nog steeds niet wakker

  2. STOP FVD

   Ik kan niet geloven dat mensen voor een fascist kiezen, kan JIJ me dat dan uitleggen? Jij bent duidelijk een FVD aanhanger. Ik bedoel je roept dat de verkiezingen kennelijk gestolen zijn, heb je bewijs? Of is dat volgens een complot theorietje?

   Bijzonder dat jij je niet kunt voorstellen dat er altijd minstens 70% van de kiezers NOOIT MAAR DAN OOK NOOIT voor een FASCIST kiezen. Zolang jij je dat niet kunt voorstellen zal je altijd maar blijven roepen dat de verkiezingen niet eerlijk zijn verlopen.

   DROEFTOETER!

   1. coenzoon

    de grootste fascist heeft de meeste zetels domme jongen !
    Al antwoord op klaus scwab en de nieuwe wereld orde, gepromoot door d66 en vvd domme jongen ?

    1. STOP FVD

     Fascisme uit de Grote van Dale :

     “Een partij of persoon heeft alle macht. Door middel van partijmilities in uniform, massademonstraties, extreem nationalisme, het zoeken van publieke vijanden, nadruk op nationale frustraties en verheerlijking van de leider werd geprobeerd om het volk tot een eenheid te smeden.”

     Klinkt erg als FVD. Maar goed jij weet natuurlijk beter waar een fascist voor staat, het is erg sneu dat je als FVD aanhanger gaat roepen dat juist de andere kant fascisten zijn of zelfs nazi.

     Geeft vooral jullie niveau aan! Succes daarmee, wappies!

     1. BarryCitroen

      Een partij of persoon heeft alle macht, Rutte natuurlijk, je geeft het zelf toe, had je beter niet kunnen plaatsen. Door middel van partijmilities in uniform, DE POLITIE nota bene! Val jij even door de mand. “en verheerlijking van de leider werd geprobeerd om het volk tot een eenheid te smeden.” We doen het voor elkaar, toch?

   2. Fax uit Darmstad

    Een linksfascist die andersdenkenden een nazi noemt getuigt van heel weinig zelfkennis en beseft ook niet hoe nazi hij zelf is.

    1. STOP FVD

     Weet jij dan wel waar nazi voor staat grappenmaker! Walgelijk ben je!

     1. Fax uit Darmstad

      Dat is geen antwoord. Ouwe stopper.

     2. coenzoon

      spiegel , geeft je een uitstekend beeld van een nazi

   3. RvdBe

    70% heeft op het nieuwe bruin gestemd , zoals Churchill al zei: de nieuwe fascisten zullen zich voor doen als anti fascisten, heeft hij 100% gelijk gekregen.

  3. Monty

   ”alles wijst erop dat de verkiezingen van tevoren bepaald zijn”

   Maar waarom is Wilders hier dan niet woedend over? Heeft hij hier geen weet van.
   En Baudet kan dit toch gewoon uit laten zoeken door zijn renaissance instituut.

   Kan mij niet voorstellen dat als jou bewering waar is er niemand er iets tegen onderneemt.

   1. Fax uit Darmstad

    Dat is niet nodig. Onbekwamen vallen vanzelf een keer in hun eigen mes.

 2. Gasgraaier

  FVD groeit door!

  FvD +1
  JA21 +2
  Volt +1
  D66 stabiliseert ondanks Kasja gestuntel.

  Wat een WAPPIES bij DDS.

  1. usb3.0

   gramaaiertje liegt, natuurlijk tenzij +1 geen groei is maar dan leef je dus in een parallelle 4 dimensie zoals grasmaaiertje dat doet

  2. STOP FVD

   KLOPT!

   1. usb3.0

    en stopje bevestigt mijn gelijk wbt het 4 dimensionale de rest is slechts aanleiding

 3. STOP FVD

  Hahaha, hou toch op met je verheerlijken van je meester. Alleen rechts groeit en blijft groeien, morgen nog een peilinkje? Dan weer een zeteltje erbij ongetwijfeld.

  1. usb3.0

   Baudet is hét rode lapje voor stopje

   1. STOP FVD

    Reacties uitlokken van simpele zielen als jij, en dat lukt aardig. Wappie! Dus WAAROM heb JIJ gekozen voor een fascist?

    1. Fax uit Darmstad

     Als ik u was zou ik de nickname veranderen, u doet uw nickname geen eer aan. Na de verkiezingen is het duidelijk dat er niet veel FVD wordt gestopt.

     1. STOP FVD

      Hahaha, als er niet veel gestopt zou zijn dan was hij wel de grootste partij geworden…..

     2. Fax uit Darmstad

      Oke Stopper
      Waar ben je eigenlijk bang voor?
      Voor jezelf?
      U heeft toch de moralistische overhand.
      Dus waarom zo reageren.

    2. usb3.0

     VACCINAZIWAPPIE stopje IS NATUURLIJK GEWOON UIT POSITIE GEL*LT ( LEES: EEN UPG-TJE)
     CORONAWAPPIE stopje LAAT ZICH WEL HEEL ERG KENNEN EN GEEFT IMPLICIET AAN DAT IK GELIJK HEB AANGAANDE BAUDET.

     DE ENIGE FASCIST DIE HIER RONDREAGUURT IS stopje ZELF, stopje IS NAMELIJK EEN FASCISTISCHE VACCINAZI DRAMMENDE CORONAFETISJIST OFTEWEL CORONAWAPPIE OF VACCINAZIWAPPIE.

 4. DutchOutlaw

  Hou toch op met die peilingen,bij de verkiezingen zat Maurice De Hond er ook weer naast.
  Dus wat moet je ermee????

 5. Beukman

  Forum is verworden tot een nichepartij van corona-ontkenners en andere wappies. Tekenend is dat er op de kieslijst iemand stond die beweert dat Rutte in een pedоnetwerk zit en Van Dissel medeplichtig is aan kindermoorden.

  Is het Thierry louter te doen om macht en verheerlijking, of wil hij werkelijk strijden voor zijn oorspronkelijke idealen? Als corona straks bedwongen is, dankzij de diverse vaccins en dankzij de inspanningen van Van Dissel, Rutte, De Jonge en anderen, wat gaat Baudet dan doen om de wappies aan zich te blijven binden?

  1. Max Aue

   “ Is het Thierry louter te doen om macht en verheerlijking, of wil hij werkelijk strijden voor zijn oorspronkelijke idealen?”

   Het FvD is voor Thierry een businessmodel. Hij weet, evenals Haga, dondersgoed dat zijn beweringen over corona doortrapte leugens betreffen maar hij weet ook dat er in Nederland voldoende onnozelen rondlopen die bereid zijn hem daarin te volgen.

   Dat door dit leugenachtig populisme er zonder enige twijfel tientallen corona-doden vallen interesseert de charlatan geen zier.

   1. Beukman

    Het door Baudet twitteren van het telefoonnummer van een voorzitster van een stembureau die hem niet aanstaat – waarna zij ernstig werd lastiggevallen – geeft te denken, en onthult een groter patroon. De man is moreel aan het wegzakken, zodanig dat hij zich vier jaar geleden voor zichzelf had geschaamd als hij toen had geweten waar hij nu mee bezig is. En zijn aanhang zakt met hem mee.

    1. Fax uit Darmstad

     Ik ken er nog een.

 6. Duckday

  Hoe is dit mogenlijk de VVD en D66 Groenlinks CDA die volledig zijn doorgedraaid .
  maar de grote aanstichter VVD blijft maar hoog in de peiling. Wat voor goeds hebben of doen zei voor de gewone man

 7. Max Aue

  De enige die echt groeit in de peilingen is JA21. Wonderlijk dat dit in het artikel oorverdovend wordt verzwegen.

 8. Cootje

  Verkiezingen zijn geweest het het electoraat heeft bewust gekozen , en zo als ik van tevoren schreef moet je dat respecteren en verdient de liberalen achterban die nog niet hard genoeg en vol geraakt zijn in hun kruis Rutte /Kaag en opruimer Corona , Corona maakt het verschil en is dit jaar nog niet over laat een spoor van vernieling achter de MKBers hebben geen vlees meer op hun botten maar hebben het onderkruiper gevoel in hun gelederen van de polderde Nederlanders . En het leuke is ze worden op hun wenken bedient waar ze op gestemd hebben , de verkiezingen gewonnen hun zaken verloren en ze kunnen de komende 4 jaar als het mee zit er van genieten , en dat hebben ze verdient je moet de zogenaamde democratische meerderheid respecteren , ik verwacht de 4 de golf in juli / augustus gelukkig niet hier alleen maar in heel Europa

 9. Jopie

  Wat is het toch leuk hé, linkse wappies pesten/op stang jagen.

 10. Duckday

  KAAG is de GROOTSTE PLAAG voor dit land

  1. Fax uit Darmstad

   Kaag? oh ja, Ollongren hoort hierbij

 11. Rieks

  Wat voor zin heeft dit gepeil na de verkiezingen? Ik vind het zinloos en volstrekt oninteressant. Over drie maanden is het beeld weer anders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.