Ploumen (PvdA) geeft door Twitter gecensureerde Baudet trap na: ‘Hij is de hofleverancier van fake news!’

De PvdA vindt het maar wat mooi om te zien dat de Twittercensuur ook ons kikkerlandje heeft bereikt. Vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen achtte het grote techbedrijf het nodig om een tweet van een Nederlands politiek leider, zijnde Thierry Baudet, weg te zetten als “misleidend.” PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen juicht de actie toe: Baudet verspreidt namelijk vaak genoeg nepnieuws, vindt de sociaal-democratische voorvrouw.

Zitten social media en linkse partijen in een soort alliantie met elkaar? Je zou het haast denken, want vanochtend censureerde Twitter een tweet van Baudet over coronavaccins, door er een label van “misleidend” bij te plaatsen. Bij Goedemorgen Nederland (WNL) zat vanochtend PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen, die de daad van het Amerikaanse bedrijf van harte ondersteunde. Volgens Ploumen krijgt de FVD-voorman namelijk zijn verdiende loon:

“Thierry Baudet is hofleverancier van fake news. We hebben de afgelopen periode techbedrijven opgeroepen, en niet alleen wij als partijpolitiek, dat zo’n platform niet alleen gebruikt wordt om onzin uit te kramen zonder dat er een keer iets gebeurt. Tegelijkertijd denk ik dat het heel belangrijk is om in de Tweede Kamer met hem het debat te voeren.”

Het is treurig om te zien dat een Nederlandse politiek leider een vorm van censuur door een techconglomeraat toejuicht. Baudet heeft geen strafbare uitingen gedaan via het medium, maar wordt nu alsnog als ‘misleidend’ weggezet. In een tijd waarin de verkiezingscampagne grotendeels digitaal is kan dat desastreuze gevolgen hebben voor de (online) beeldvorming.

Ploumen zegt in feite dus een voorstander te zijn van het ingrijpen door techbedrijven. En dat is zo vlak voor de verkiezingen enorm schadelijk, want een buitenlands mediabedrijf gaat ineens bepalen wat wenselijk is om te zeggen. Dit is gewoon schandalig, want zolang Baudet geen strafbare uitingen doet is het domweg niet aan de technologische sector om te bepalen wat wel of niet deugt. Helaas denkt de PvdA bij monde van Ploumen daar vandaag anders over, en wordt een interveniërende macht in het publieke debat geduld. Niet Baudets tweets, maar díé houding is uitermate zorgwekkend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Edjan

  Niets nieuws onder de zon. Al (5, 6?) jaren geleden “verzocht” Merkel de bazen van Facebook en Twitter om “fake news” te bestrijden.
  “Fake news” is alles wat niet uit de koker van de zittende macht komt.
  Ploumen laat zien dat ze noch sociaal, noch democratisch is. De zgn. sociaal-democratie is een onderafdeling van de heersende macht.

  1. Loelap

   Dat was ten tijde van haar wir schaffen das periode. Madame wou geen kritiek op haar migratiebeleid. Negatieve berichten daarover op Facebook en Twitter (en dat waren en nogal wat)
   moesten geweerd worden.

 2. DubbelZout

  Nee hoor Lilianne, Thierry “bijna iedereen die ik ken is antisemiet” wijst slechts op “alternatieve feiten”
  De nieuwste rage onder Conrona wappies en aanverwante personen

  1. Seneca

   @dubbelzout
   ook deze reactie van jou moet met een kilo zout genomen worden. het punt is niet de uitspraak van Baudet ‘bijna iedereen die ik ken is antisemiet’ maar de uitspraak inzake het vaccin. men is het met hem eens of niet en ook dat is een persoonlijke keuze. overigens zijn uitspraak inzake antisemitisme, is wel degelijk een feit. NL was, is en zal altijd tot op het bot anti joods zijn. bewijzen? schade vergoeding aan de Joden? schadevergoeding van NS aan de Joden? het heeft 75 jaar geduurd totdat iemand verontschuldigingen aanbood voor het veroorzaakte leed. joodse restaurants die niet beschermd worden; de import van de islam die zeer anti joods is en de diverse leden van de ‘elite’ die zich in allerlei bochten wringen om hun anti joodse instelling niet willen laten blijken want men moet ‘inclusief’ zijn en helaas, daar horen Joden bij. DDS heeft ook de mentaliteit van Twitter; alles wat geschreven wordt en tegen het regeringsbeleid ingaat, wordt verwijderd. dat noemt zich ‘rechts’ en wil een ander geluid dan de msm laten horen. LOL!

 3. Joachim Ziemszen

  Ploumen heeft uiteraard gelijk: Baudet verkoopt platte leugens en in dit geval is dat extra kwalijk omdat hij er doden mee veroorzaakt.

  1. Jack Flash

   Stem PVV/FVD.
   Baudet heeft gelijk.
   Het kartel liegt alles bij mekaar.

  2. leukeditter

   jij spoort al helemaaaal niet pfffffff

   1. Cycle25

    Reaguurders die Epstein verdedigen moet je niet serieus nemen..

  3. Wally

   Leg uit, want dit wil ik graag weten. Ik snap er niets van en omdat een mens nooit te oud is om te leren ben ik zeer benieuwd. Geef de feiten!

  4. driewerf

   Niet reageren op Wím is vele malen beter daar kan dit deugkneusje niet tegen boys

 4. Eppo123

  De Partij van de Allochtonen heeft geen relevantie meer. Oh nee gezien de traditionele arbeider tegenwoordig op de VVD stemt en de PvdA afhankelijk is van andere stemmers, doet de PvdA haar naam weer eer aan.

 5. werikke

  jaren geleden was alles wat PVDA deed gericht op de zielige buitenlanders en het afzeiken van de werkende Nederlander. hoop dat mensen dat niet vergeten hebben en ploumen was die gene die net als kaag miljoenen uitgaf aan terroristische landen en bewegingen terwijl de arbeider waarvoor ze zou moeten staan niet serieus werd genomen.

 6. Syrah

  B@udet hofleverancier van fake nieuws.
  Dat klopt, afgelopen weekend op tour met de vrijheidskaravaan stond hij te brabbelen over legbatterijen.

  Toevallig was ik laatst in een legbatterij eh met kippen en die beesten waren dolgelukkig.
  Die dingen zijn al jaren verboden, bedoel maar, die man l*lt maar wat.

  1. werikke

   je zag aan de kippen dat ze gelukkig waren ???? hoe bevalt het leven als kippen fluisteraar. . Dus omdat jij andere mening dan Baudet hebt vwb legbaterijen l*lt
   Baudet maar wat. Echt hoeveel onzin kan je bij elkaar plempen. en ergste ook nog zelf in geloven.

  2. DubbelZout

   Dit klopt er van de omstreden tweet van Baudet

   h**ps://www.tubantia.nl/politiek/dit-klopt-er-van-de-omstreden-tweet-van-baudet~a9160d7e/

   Vrijwel geen ene ruk
   Wat een verrassing…

 7. Duckday

  Breek het KARTEL en stuur ze weg .

  STEM PVV of FvD

  1. Syrah

   Alle ballen op Geert en Thierry..🤡👹🤣🤣

 8. Wally

  Nu ja, ze heeft ook recht op haar mening, al is dat niet de mijne. Grappig is dan weer wel dat ze een partij vertegenwoordigt die onze taal heeft verrijkt met wat prachtige dingen, te weten o.a. ‘plucheplakken’, ‘om de hete brij heen draaien’, ‘karaktermoord’, ‘het tientje van Kok’, en vergeet ‘de witte onderbroek’ niet, was ook zo’n mooie. Verdere successen uit deze reeks beginnen met ‘timmerfrans’, ‘kinderbijslag in landen rond de middellandse zee en klein Azië’, ‘de toeslagenaffaire’, en ik zal er nog heel veel vergeten zijn te noemen.
  Dus goed mevrouw, dit was u even ontgaan?

  1. Syrah

   Allemaal leuk en aardig maar denk dat de PVDA meer kans maakt op mee regeren dan de FVD.

   1. werikke

    kinderachtig als je niet kan winnen dan topic veranderen. precies PVDA daar zitten meer zoals jij. huichelaars . En media NPO zit met vuist in Ploumen en Kaag dus weer zeer eenzijdig

 9. driewerf

  Fluim van Ploumen zielig wijf meer is het niet een natte scheet.

 10. liefdevol rechts

  Gezellig is dat mens wel zeg 🥴
  Volgens mij heeft ze niet al teveel vrienden en kennissen met zo’n mentaliteit.
  Ze zal toch iets aan haar sociaal leven moeten veranderen anders wordt ze een eenzame oude vrouw

 11. NoDoubt

  We begonnen toch met een zeer dodelijk virus????????
  Er is geen griep maar wel 100.000 doden.
  Keep on dreaming.

  1. Seneca

   @no doubt
   dat meen je niet! 100.00 doden? waar zijn die doden dan gevallen? in NL, in Europa of in de gehele wereld? elk jaar worden er 15.000.000 mensen wereldwijd getroffen door tuberculose. daarvan sterven er jaarlijks (!!) 1.500.000. waar is je mondkapje? komt dat misschien door het feit dat er door de msm geen aandacht aan wordt besteed?

 12. JFU

  Links staat gelijk aan fascisme, onderdrukking en discrimineren van anders denkenden en schuwen geen geweld om hun ‘gelijk ‘ te krijgen.

 13. Piet Klein

  Mevrouw Ploumen dank voor uw toelichting. U bedoelt natuurlijk de opmerkingen van het FvD dat biomassa totaal niet helpt voor klimaat, nog steeds wordt er veel CO2 de lucht ingepompt en verdwijnt er capaciteit om CO2 uit de lucht te onttrekken. Of u bedoelt de kosten voor de migratie die onder aanvoering van Timmermans van de PvdA niet publiekelijk mochten worden gemaakt. Of u bedoelt de opmerkingen over de afbraak van de ouderenzorg die dankzij de PvdA van Rijn heeft plaatsgevonden en de afbouw van de jeugdzorg die dankzij de PvdA-er van Rijn heeft plaats gevonden door met lagere budgetten die door te schuiven naar de gemeenten. Of misschien bedoelt u de afdracht van geld door NL-ers aan rijkere Italianen die eerder met pensioen mogen. Of u bedoelt dat afbraak van de pensioenen die mede dankzij de PvdA konden plaats vinden. Ik geef u gelijk er zijn nog veel meer onderwerpen. De verkiezingsbeloften van de PvdA bij vorige verkiezingen die helaas niet gerealiseerd konden worden dat is natuurlijk geen fake nieuws. Toch heel fijn dat u ons simpele Nederlanders wil waarschuwen voor fake nieuws en fijn dat die grote IT bedrijven wel Baudet door hadden maar niet de PvdA met de verkiezingsbeloften die nooit waar gemaakt worden.

 14. Beukman

  Ploumen heeft gelijk. De mini-Trump аарt de voormalige president op vele manieren na. Een daarvan is het verspreiden van nepnieuws. Je volgelingen wijsmaken dat een vaccin tegen corona niet of nauwelijks werkt is gevaarlijk en zelfs ziek gedrag. Logisch dat Twitter zich daar niet voor laat lenen.

  Ook ras-opportunist Haga is overigens een enthousiaste verspreider van nepnieuws van oa QAnon.

  1. Joachim Ziemszen

   De ellende is dat de vlerk hiermee zal veroorzaken dat meer mensen vaccinatie gaan weigeren waardoor een solide groepsimmuniteit niet kan worden bereikt en het virus slachtoffers zal blijven maken.
   Het is jammer dat we deze zieke gek hiervoor kennelijk niet kunnen vervolgen.

   1. Beukman

    Inderdaad. Gelukkig is en blijft Forum een marginaal verschijnsel.

    Dat er in de VS op het moment betrekkelijke rust heerst, heeft alles te maken met het feit dat twitter Donald zijn speeltje heeft afgepakt. Anders zou hij zijn aanhang afgelopen 4 maart beslist hebben opgeroepen om opnieuw naar het Capitool te komen “and fight”.

    Als Baudet nog twee keer uit de bocht vliegt, gaat hij zijn idool Trump achterna inzake twitter.

   2. 75

    Er is al jaren een probleem met het Ceta verdrag over genetisch gemodificeerde zaden en voedsel, en nu laten we iedereen inspuiten met een genetisch gemodificeerd vaccin. Niemand weet wat de uitwerking is op lange termijn.

   3. Seneca

    @jochem
    ik heb geen Baudet nodig om te bepalen of ik mij laat vaccineren of niet. overigens, dat zal je ontgaan zijn door jouw oogkleppen met het formaat van olifantsoren, dat de WHO heeft bekendgemaakt dat het aantal slachtoffers van deze griep voor personen boven de 70 0,23% bedraagt en voor personen onder de 70, 0,05% bedraagt. het zou mij verbazen als deze reactie door de censuur komt.

 15. Monty

  ”Het risico van dat virus is voor mij volstrekt verwaarloosbaar (in 2020 stierven 151 mensen <70 eraan).''

  Als Baudet dit als waarheid verkondigde kan je niks anders concluderen.

  1. Seneca

   @monty
   indien je andere – betrouwbare – cijfers hebt, wil je deze dan met ons delen? niet terugkrabbelen, kom op met die gegevens!

 16. gustav

  Multiculti Ploumen gaat de PVDA nu pas écht te gronde richten, die vrouw is blijven hangen in de 60er jaren, in haar geboorte provincie gaat ze ze géén grote aanhang vinden!
  Misschien Amsterdam en omgeving!
  Limburg is pro PVV!

 17. Gerda2

  Bart Reijmerink schreef:
  Niet Baudets tweets, maar díé houding is uitermate zorgwekkend.

  Dat klopt Bart.
  Baudet mag zeggen wat hij wil, zolang hij niet oproept tot geweld of teststraten in de fik te steken etc.

  ——-

  Ingrepen Twitter tegen vermeend nepnieuws ondermijnen democratie.

  Twitter treedt op tegen de visie van Thierry Baudet op vaccineren. Dat is bedenkelijk. De vrijheid van meningsuiting loopt gevaar als machtige bedrijven gaan bepalen welke opinies wel en niet door de beugel kunnen, schrijft Gerry van der List.

  ewmagazine.nl/opinie/opinie/2021/03/ingrepen-twitter-tegen-vermeend-nepnieuws-ondermijnen-democratie-809523/?&utm_source=ew&utm_medium=nieuwsbrief&utm_campaign=EWD%20-%202021%20maart&utm_term=EWD%20-%2020210309&utm_content=EW%20Nieuwsbrief%20Afbeelding%20boven%2050%25

 18. Pieter48

  Fake news. Dat begon ooit met hr Kok.Opper PvdA er. Er kwam een kwartje was toen 25 cent op de prijs van 1liter benzine.Dat zou tijdelijk zijn. Nu is tijdelijk voor de PvdA een ruim begrip. Dus het kan zo maar zijn dat het kwartje in een linkse put zonder bodem gevallen is.

  1. EvertB

   Er waren indertijd partijen die naderhand tijdens verkiezingscampagnes schande spraken van dat kwartje.
   Dat kwartje moest teruggegeven worden aan het volk en wel direct. Maar dat gebeurde nooit: het was maar wat fijn om die inkomsten blijvend in de rijksbegroting op te nemen ter financiering van veel beleid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.