SP’er Renske Leijten woest om zwartmaken Pieter Omtzigt door media en CDA: “Gevaarlijke karaktermoord via onware spins!”

Volgens De Telegraaf maken mensen in de partijtop van het CDA zich “zorgen” om de zogenaamd “labiele” Pieter Omtzigt. Het artikel is te walgelijk voor woorden, en overduidelijk deel van een campagne van de CDA-top tegen de eigen volksvertegenwoordiger. SP-Kamerlid Renske Leijten, die zij aan zij met hem streed in de toeslagenaffaire, denkt daar net zo over. “Gefaciliteerde karaktermoord via onware spins,” noemt zij de wanstaltige aanval.

Het artikel over Omtzigt kan gelezen worden op de website van De Telegraaf. Wees gewaarschuwd: het is overduidelijk een lafhartige aanval van zijn tegenstanders. Zogenaamd maakt de top van het CDA zich “zorgen” om Omtzigt… waarna hij neergezet wordt als een labiele man die er helemaal doorheen zit. Het is je reinste flauwekul. Omtzigt is nu even klaar met alles omdat hij tegengewerkt is door het kabinet en zijn eigen partij. Maar hem wegzetten als labiel, met huilbuien en al, is een grove schande.

En dat zeg ik niet alleen; SP-Kamerlid Renske Leijten denkt daar net zo over. Zij streed zij aan zij met Omtzigt in de toeslagenaffaire en weet dus waar ze het over heeft.

“Fluistercampagnes zijn walgelijk,” schrijft Leijten over a) de lastercampagne achter de schermen en b) de geniepige spindoctors die De Telegraaf inspireerden het gewraakte artikel online te zetten. “Omtzigt verdient dit niet. Maar welkom in Den Haag, dit gebeurt op grote schaal in politiek Den Haag. Bedoeling? Beschadigen van sterke en gevreesde tegenstander.”

“Dit blijft bestaan zolang journalisten dit anoniem blijven opschrijven,” gaat ze verder. “En nu niet zeggen, ‘dat doet de T altijd.’ Ook NRC doet al tijden duit in het zakje over de ‘onhoudbare’ Omtzigt. En weten jullie nog dat walgelijke ‘nieuws’ hoe Khadija Arib door anonieme bronnen bij RTL nog nét niet staatsgevaarlijk werd verklaard?”

“Gefaciliteerde karaktermoord via onware spins,” schrijft ze helemaal terecht. “Zo was het toeslagenschandaal de schuld van de Kamer: Volkskrant, Correspondent en [‘journalist’] Jesse Frederik schrijven het gretig op. Ook al het bewijs van het tegendeel allang geleverd. Het pas gewoon zo lekker in hun duiding.”

“Via de politiek en ook dynamiek binnen partijen hoort goed verslag te worden gedaan. Zonder dat anonieme gefluister en met eerlijk hoor en wederhoor,” stelt Leijten daarna… waarna ze even heel duidelijk maakt waar ze staat: “En natuurlijk #TeamOmtzigt. Een dijk van een volksvertegenwoordiger, laat hem gewoon even met rust.”

Het is heel simpel wat hier gebeurt: het CDA hoopt nu van Omtzigt af te komen. Ze hebben gewacht tot na de verkiezingen, omdat een interne strijd met Omtzigt ze flink wat zetels kon kosten, maar nu is het tijd voor oorlog. Ze willen hem eruit werken. Dat moet nú gebeuren, want als ze weer in een nieuwe coalitie stappen gaat hij ongetwijfeld nog veel meer beschadigende informatie opgraven. Dat willen ze ten koste van alles voorkomen.

En dan hopen ze natuurlijk dat hij de politiek helemaal verlaat, en dus ook zijn zetel niet behoudt. Dát is nu het grote doel: Omtzigt eruit werken en zo zeer beschadigen dat hij niet meer door wíl gaan in de politiek, omdat hij zélf denkt dat het ’t allemaal niet waard is.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

Triest. Maar ook heel typisch voor het CDA. Want als er één walgelijke, hypocriete, gemene partij is dan is het die club wel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. rafi

  ‘En dan hopen ze natuurlijk dat hij de politiek helemaal verlaat, en dus ook zijn zetel niet behoudt. Dát is nu het grote doel: Omtzigt eruit werken en zo zeer beschadigen dat hij niet meer door wíl gaan in de politiek, omdat hij zélf denkt dat het ’t allemaal niet waard is.’

  Dat CDA is in mijn ogen altijd al een miskraam geweest. En dat neemt FvD en PVV de maat, met zelfs een anti-democratisch cordon sanitaire. Omtzigt moet ZEKER in de politiek blijven. Zo niet voor het CDA, als fractieleider, om het nieuwe kabinet, mocht het CDA daarin komen te zitten, schoten voor de boeg te geven. Dan toch als onafhankelijk Tweede Kamerlid (zetelroof bestaat grondwettelijk niet!). Of als lid van een andere, echt rechtse fractie.

 2. Max Aue

  Ik kan niet zien welk belang het CDA zou kunnen hebben door een leugenachtige fluistercampagne tegen Omtzigt te voeren. Men heeft er alle belang bij om de man binnen boord te houden.
  Ik geloof hier dus ook geen hout van. Waarover gefluisterd wordt betreft mededelingen en gedrag van Omtzigt zelf. Die duiden op burn-out, emotioneel in de war zijn en frustratie. Het is onvermijdelijk dat de media dit oppikken.

  1. Harry Haller

   Het belang dat het CDA heeft bij het kaltstellen van Omtzigt, wordt toch anders aardig goed door Van der Galien verwoord. Kun je niet lezen?

   1. Max Aue

    Van der Galien wijst op het feit dat Omtzigt een lastpost kan zijn in de formatie en de regeringsdeelname. Dat is een feit maar het staat in geen verhouding met de schade vóór het CDA als Omtzigt de partij met ruzie verlaat. Dat zal een scheuring in de CDA-achterban veroorzaken die de partij hopeloos gaat verzwakken.
    Het CDA heeft geen enkel belang bij een lastercampagne tegen Omtzigt.

    1. Harry Haller

     “…het CDA hoopt nu van Omtzigt af te komen. Ze hebben gewacht tot na de verkiezingen, omdat een interne strijd met Omtzigt ze flink wat zetels kon kosten, maar nu is het tijd voor oorlog. Ze willen hem eruit werken. Dat moet nú gebeuren, want als ze weer in een nieuwe coalitie stappen gaat hij ongetwijfeld nog veel meer beschadigende informatie opgraven. Dat willen ze ten koste van alles voorkomen.”

     Het is een aanname, maar komt plausibel over.

     1. Max Aue

      Het is inderdaad een aanname maar wel een die gespeend is van logica, laat staan van bewijs.

  2. Seneca

   @aue
   daar heb jij wel vaker last van. iets niet – willen – zien. zal wel te wijten zijn aan je opvoeding. linkse kleuterschooltjes laten een onuitwisbare indruk achter.

 3. Meriadoc Brandebok

  Het hele relaas van de fluistercampagne is gebaseerd op een flodderig verhaal van PvdA-er Ton van Dijk. Van Dijk had het over het verhaal van in totaal een ingewijde; dat kan evengoed mijn neefje bij de Hema op de hoek van de straat wezen.

  Het gaat allemaal nergens over, maar marxiste Leijten grijpt de kans de revolutie vsn het proletariaat af te kondigen.

  1. StemPzeweg

   Renske Leijten is een oprechte politica die zich tegen achterbaksheid en corruptie uitspreekt maar kennelijk ziet u dit als “de revolutie vsn het proletariaat af te kondigen” sic

  2. EvertB

   Meriadoc B. meent dat zijn onwetende neefje bij de Hema evengoed als ingewijde in de Omtzigt-gate kan worden beschouwd. Dat is niet alleen ridicuul maar bovenal uitermate lachwekkend en geeft het gebrekkige beoordelingsvermogen van Meriadoc B. in dezen aan. Uit het artikel in HPDeTijd:

   1. Zo werd volgens NRC-analist Tom Jan Meeus zelfs in de Trêveszaal gesproken over het ‘probleem’ Omtzigt en stemden CDA ministers Hugo de Jonge en Wopke Hoekstra tegen openbaarmaking van de notulen van de ministerraad uit angst dat bekend zou worden dat zij hadden meegedaan aan een gesprek over het ‘temperen’ van partijgenoot Omtzigt.

   2. Het beeld dat ontstaat is dat van een ‘labiel’ politicus. Het directe gevolg van een ‘fluistercampagne’ van de CDA-top richting Omtzigt, zo bevestigt een bron met kennis van de situatie. Immers de informatie waarop De Telegraaf zich baseert kan alleen afkomstig zijn uit de boezem van het CDA en is volgens een andere bron ‘zwaar aangezet’ om Omtzigt zo te beschadigen.

   3. In een recent interview in de Leeuwarder Courant formuleerde Omtzigt het zelf als volgt: “Ik ben vier jaar voorgelogen door het kabinet dat ik heb gesteund. Ja hallo. Dat is me niet in de koude kleren gaan zitten. Er is iets in mij geknapt dat nog niet is hersteld.” Het CDA-Kamerlid gaf daarbij aan ‘diep in het rood’ te zijn beland.

   Meriadoc B. brabbelt verder: “Het gaat allemaal nergens over, maar marxiste Leijten grijpt de kans de revolutie vsn het proletariaat af te kondigen.”

   Hahaha, je diskwalificeert jezelf tot een hilarische onbenul!

   1. Meriadoc Brandebok

    Je bent een domme sukkel, EvertB, vooral daar je die lege huls van een D66-campagne zo “inhoudelijk” vond. Je wordt hier niet serieus genomen. Ga weg.

    1. Harry Haller

     Dat kan ik volledig onderschrijven, Meriadoc. EvertB is een nitwit.

   2. Niet L niet R

    Perfect verwoord, het stinkt van alle kanten, en gaat deze partij weer mee doen met Rutte?
    Dat zegt meer dan genoeg!

  3. Seneca

   @aue
   werkt jouw neefje bij de Hema (op de hoek van de straat) ook voor Ton van Dijk van de PvdA?

 4. AS210854

  Als Omzigt labiel zou zijn, hoe MOETEN we dan de rest van het kabinet dan wel niet kwalificeren.
  Ach ja MENSEN ZONDER HERSENEN.

 5. Heinrich

  Omtzigt hangt naar waarheid en vertelt de waarheid, klikt en verraadt de volksverlakkende hypocrisi van zijn partij!
  Politiek dodelijk!
  De kudde beaamt natuurlijk de gestelde diagnose blindelings: Omtzigt is “labiel”?
  Het ‘linkse’ electoraat is als een blad in de wind, zonder richting en/of doel!

 6. 56RdK

  Met de partijleiderverkiezing van dat CDA werd al duidelijk wat voor achterbaks en goor spel er werd gespeeld, een CDA-eigen! Weet u nog wel? Stemmen op Omzigt en uitkomen op De Jonge. Gesoemeld dus. En het vervolgens het en public wegzetten van Omzigt want “hij is te scherp”. Met andere woorden hij ziet te veel en teveel rechtdoor zee.

  Pieter had allang, allang de eer aan zichzelf moeten houden en uit dat CDA moeten stappen. Dat CDA is geen partij voor eerlijke politicy. Pieter moet zich aansluiten bij de SP o f bij de PVV! Daar is het land bij gediend!

  1. Niet L niet R

   De Jong als gesjeesde schoolmeester heeft er totaal niets van gemaakt,en de burgers zijn niet dom, ook voor hem komt de rekening van zijn falen!

  2. Marija

   De onwrikbare trouw van Pieter Omtzigt siert hem.
   De valse judassen van het CDA, wie kijkt er van op, mensen die nadenken weten dat al lang. CDA is onbetrouwbaar. Zij hebben ook PVV in een cordon san. gemanoeuvreerd.
   Pieter moet daar vertrekken, anders maken ze hem kapot.
   Ik hoop dat hij een eigen partij begint met Renske Leijten.
   Die zal heel groot worden want de kiezers staan niet achter hem, maar rondom hem.

 7. Niet L niet R

  Renske wat jij samen met Pieter voor de gewone harde werken als drek naar boven hebben gebracht, zal door goede burgers nooit vergeten woorden!
  Helaas is de Rutte doctrine nog niet opgeblazen, maar er komt een tijd dat Rutte wel de rekening krijgt gepresenteerd, zo zeker als 2×2 4 is!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.