Totalitaire Sigrid Kaag (D66) wil een corona-apartheidstaat: ‘Vaccinatiebewijzen! Dan kan samenleving weer open’

Als het aan D66-opperhoofd Sigrid Kaag ligt wordt Nederland zo snel mogelijk een corona-apartheidsstaat. Mensen met een “testbewijs of een vaccinatiebewijs” moeten, vindt zij, meer vrijheden krijgen. De rest van de Nederlanders moet maar lekker thuis blijven zitten.

De Denktank Coronacrisis van de Sociaal-Economische Raad (SER) komt vandaag met een ongekend totalitair advies aan de overheid: Nederland moet weer meer open gegooid worden door burgers toestemming te geven deel te nemen aan de maatschappij, mits ze een testbewijs hebben waaruit blijkt dat ze momenteel geen Covid-19 hebben.

Mariëtte Hamer, de voorzitter van de SER, zegt dat het onder bepaalde voorwaarden “kan” en in haar ogen zelfs een meerwaarde heeft om mensen te laten testen alvorens ze naar een concert, sportwedstrijd, of zelfs een restaurant mogen. “Je ziet dat sneltesten qua logistiek voor heel grote evenementen zoals bijvoorbeeld in de Ziggo Dome niet zo geschikt zijn,” zegt ze. “Maar vooraf testen werkt wel goed. Iedereen met een testbewijs kan dan zo doorlopen.”

Voor een normaal mens is dit natuurlijk een doodenge situatie, autoritair tot en met. Doodeng. Maar één partij, en één vrouw, zijn hier heel blij mee: D66 en dier lijsttrekker Sigrid Kaag. Oh ja, wat deze gevaarlijke politica betreft is het een geweldige ontwikkeling dat “de roep om meer vrijheden voor mensen met een testbewijs […] steeds luider [wordt].” Dat noemt ze “heel goed.” Kaag: “Zo kan de samenleving veilig en verantwoord weer meer open.”

En dat is niet alles. Oh nee, ze voegt voor de goede orde ook nog snel even ‒ zeg maar tussen neus en lippen door ‒ “of vaccinatiebewijs” toe.

Let wel, het Denktank-advies gaat bij lange na zo ver niet. “Voor wie al gevaccineerd is of (recent) een besmetting heeft doorgemaakt, moet nog naar praktische oplossingen worden gezocht,” stelt het rapport zelfs. Maar Kaag betrekt het er tóch bij, en viert dat vervolgens ook nog eens.

De samenleving kán al heel verantwoord en veilig open. Daar zijn geen negatieve testuitslagen voor nodig, en al helemaal geen vaccinatiebewijzen. Het soort regelingen ‒ waarbij mensen een enorme inbreuk op hun privacy moeten aanvaarden in ruil voor hun mensenrechten! ‒ dat Kaag voor ogen heeft zijn doodeng én levensgevaarlijk. Want als we als samenleving hier eenmaal mee beginnen kunnen we het voor veel meer “virussen” doen, waarna vrijheid verwordt tot een “vrijheid onder voorwaarden.” Wat betekent dat het helemaal geen vrijheid meer ís.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Twitter!

Dat een D66-antidemocraat als Kaag dat wel ziet zitten verbaast me niet. Maar de rest van Nederland kan en mag dit niet accepteren!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. werikke

  hoezo paspoorten en bewijzen? gewoon gele ster dan weet je het gelijk.

 2. werikke

  mag ook een blauschein zijn

 3. ganzenhoeder

  Nu, vind dit beter dan wat de leider van een politieke partij wil.
  Nu alle corona maatregelen van tafel, terug naar normaal.

  Richting ‘normaal’ is dit een prima idee, zelfs de redact@ur die zich laat vaccineren voor meer vrijheid kan daar toch niet op tegen zijn?

  1. werikke

   weer aan tr0llen franske

   1. ganzenhoeder

    Zit niet te t#ollen en ben geen franske.

    Beetje dom dat je nu nog niet weet wie ik ben.

    1. werikke

     spannend nu. kan niet houden ben zo benieuwd . vertel !!!! (beukmans ? )

     1. ManX

      Beukman is het in ieder geval niet: die heeft nog nooit een ban gehad. Het zou Barbera of Spanish Cock kunnen zijn.

     2. werikke

      Manx ja zou ook kunnen. dit is net wie is de mol.

 4. NO8DO

  17 Maart weten we of de Nederlanders voor de lijn Baudet of voor de lijn Kaag kiezen.

 5. Joachim Ziemszen

  Inmiddels heeft het Kabinet er toe besloten.

  1. werikke

   hoe is mogelijk demissionair en gewoon doorgaan.

   1. Edjan

    Ja, de ordinaire boevenbende is afgetreden en zou geen grote besluiten meer mogen nemen. Maar de maffia rust nooit …

  2. gustav

   Ernst/Franz/Joachim/
   verdwijn!

 6. Duckday

  Denk eens goed na bij het stemmen We krijgen dadellijk een chip of een merkteken ingebrand op je voorhoofd. In 40 45 hadden bepaalde mensen ook een teken op hun jas ze werden opgepakt en de meesten kwamen nooit meer terug.Nu krijgen we het zelfde de politiek wil je een merkteken geven de een mag alles de andere moet dan weg blijven.Denk eens goed na op de 17 bij het stemmen bREEK het kartel en stem gewoon PVV of FvD Laar het huidege handje klap kabinet verdwijnen ook weg met de pvda leugens en bedrog

  1. werikke

   klopt over aantal jaren krijg je gewoon chip in je onder mom van geweldig makkelijk al die papieren niet meer nodig en ze kunnen precies volgen . veel mensen zullen zeggen als je niets te verbergen hebt is toch goed. dus weer stukje prive weg . En maar schelden op de chinezen die iedereen volgen door “slimme “camera’s

   1. Edjan

    @ Werikke, of ze zetten het zo lang op je telefoontje.
    En ooit zullen ze vertellen dat het handiger en inclusiever (!) is om een chip te implanteren. En het volk zal blij zijn! “Vandaag mijn chip laten zetten! Nu kan ik weer overal heen zonder storing.”

    1. werikke

     precies jij hebt het door. Ik had vroeger (jaren 80) spreekbeurt op school en had bij maatschappij verhaal over dat wij een chip kregen en alles wordt bepaald door overheid dat men alles zou weten. Resultaat onvoldoende en fantasie Nu ik erop terug kijk was niet alles fantasie uiteindelijk wordt bewaarheid. Helaas. Der Konig ruft scheisse das volk hura .

  2. ganzenhoeder

   @D
   Israel heeft al een vaccinatie paspoort, je bent wel echt aan het overdrijven.

   1. werikke

    ja nu nog wel. ken je geschiedenis dan weet je dat mensen vaak met argument kwamen dat allemaal wel mee zou vallen ( Marrakesh akkoord, Europese commissie etc ) en later bleek dat toch niet helemaal je dat was. Maar als jij volgzaam wil volgen zonder na te denken is jou keus.

   2. werikke

    kom op vertel dan wie je bent maak niet zo spannend

 7. liefdevol rechts

  Er zijn er die hier nog steeds intrappen en dan achteraf bedrogen uitkomen.
  Gelukkig zal ze geen verkiezing winnen en dan ook geen zeggenschap hebben over het volk.
  We gaan gewoon de vrijheid met de volgende verkiezingen winnen en dat zonder vaccinatiepaspoort.

  1. ganzenhoeder

   @l
   De volgende verkiezingen winnen in 2025, het kan maar zo.

   1. werikke

    als je niet kan winnen ga je onzin vertellen.

 8. ko vadis

  Juist! Allemaal bruine 5 punts sterembleem op de jas, met op het midden een N ….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.