Universiteit Oxford overweegt bladmuziek Beethoven en Mozart te schrappen: ‘Witte Europese slavernij-muziek!’

De woke tuigbende heeft weer een nieuw slachtoffer gevonden om diens haatdragende tanden in te zetten: de bladmuziek die wordt gebruikt aan muzikale opleidingen van de Universiteit van Oxford. Het doet allemaal teveel aan slavernij en white supremacy denken, klagen wat Britse klonen van Jerry Afriyie. En dus moet het weg. Beethoven, Mozart, het maakt allemaal niet uit: op de brandstapel met die koloniale melodieën!

Muzikale opleidingen van de Universiteit van Oxford zijn onder vuur komen te liggen door hun eigen werknemers, die lid zijn van de internationale woke-brigade. Klassieke muziek is namelijk ‘te koloniaal’ en ‘te gericht op muziek van witte Europeanen uit de slavenperiode’. Het schrappen van Beethoven en Mozart zou de curricula ‘inclusiever’ maken. Dat meldt The Daily Mail.

Na de Black Lives Matter-beweging is het voor woke-Qaeda overduidelijk: de westerse cultuur moet stukje bij beetje worden afgebroken, want alles wat de ‘witte mens’ heeft gecreëerd is doordrenkt met bloed en onrecht. Zelfs muziek. Want alles wat ook maar enigszins te maken heeft gehad met kolonialisme of het slavernijverleden is door en door slecht, ook wanneer het er niet direct iets mee te maken heeft gehad.

Het vervelende aan die hele beweging is dat er serieus naar geluisterd wordt door mensen met macht en invloed. Iedereen met een beetje verstand kan zien dat deze ‘woke’-ideologie een filosofische en intellectuele tumor is, die zichzelf maskeert met termen als ‘inclusiviteit’ en ‘tolerantie’. En zodra die termen worden genoemd, vaak in combinatie met een vermeend slachtofferschap van een of andere minderheid, dan staan de directeuren en de managers al praktisch klaar om de gewenste verandering door te voeren. Alles om maar niet de confrontatie met deze woke-sekte aan te hoeven gaan.

Het meest irritante is nog wel dat je het deze deugmensen niet aan het verstand krijgt dat deze mafkezen niet zullen stoppen. Dat zien we in Nederland ook. Na jarenlang gedram over Zwarte Piet gaan er al stemmen op om ook de ‘witte patriarchale en koloniale’ Sinterklaas in de ban te doen. En als die wordt vervangen door de Kerstman, dan is dát weer een probleem, want ‘witte man’ en boegbeeld van het kapitalistische systeem.

Maar ja, niets doen mag ook niet, want dan ben je een gevoelloze racistische fascist. En zo blijven die woke-wappies mensen terroriseren met hun moralistische gedram, totdat mensen er een keer genoeg van hebben en zeggen ‘dan ben ik maar een racist’. Maar dan is het hek natuurlijk helemáál van de dam, want dan is de reactie: ‘Aha, ik zei het toch!’ en wordt de samenleving nog verder uit elkaar gedreven. Het wordt in ieder geval tijd dat deze ideologische tumor serieus wordt genomen, want vroeg of laat tast het echt álles aan.

En nu denk je wellicht: ach, een beetje bladmuziek op een pompeuze universiteit in het Verenigd Koninkrijk, dát is nogal een ver-van-mijn-bedshow. En misschien is dat waar. Maar corona was ooit ook een ver-van-ons-bedshow, en nu beheerst het ons totale leven. Zo zal het ook gaan met de woke inquisitie. We moeten op onze tellen passen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. rafi

  Het is een bekende strategie van commi’s e.d.: kijk hoever je kunt gaan, en bij teveel tegenstand: tijdelijk stoppen. Anders: verder gaan. Dit volk stopt niet uit zichzelf. Wie met macht en invloed is moet voorop gaan in de strijd tegen hen. En dit als het moet onder politiebescherming. En de politie moet evt. daders van WOKE-terreur opsporen en opsluiten/beboeten.

  1. Niet L niet R

   Ik ben pertinent geen fascist verre van dat!!!
   Waar die gekkies mee bezig zijn is, dat men zich massaal tegen hen gaat keren, en dan klagen het zijn allemaal rassisten, zij gedragen zich als fascisten!

 2. EU_K0K

  Klassieke muziek is namelijk ‘te koloniaal’ en ‘te gericht op muziek van witte Europeanen uit de slavenperiode’.

  Van welke muziek moeten FvD kamerleden verplicht genieten?

 3. Max Aue

  De Mail online is een notoir onbetrouwbare bron. Mogelijk is dat Wout niet bekend.

 4. sonny

  Niet te geloven, heeft de hele wereld iets verkeerds gesnoven?
  De actualiteit van de wereld verleggen naar een verleden alwaar de huidige mensheid niets mee van doen heeft en/of schuldigheid heeft, dan wel verantwoording voor hoeft af te leggen!
  Het kan niet anders, dit is een virus waar Covid 19 een verkoudheidje bij is!
  Het is voor mij onvoorstelbaar, zonder arrogant te willen zijn, ik ben op sociologie afgestudeerd!

  1. right

   Een (identiteitsvirus) virus is onafhankelijk van kennis, emotie, waarnemingsvermogen, geestelijke gesteldheid, wilskracht!

 5. Edjan

  Laatst is Dante’s “Divina Comedia” nog eer eens vertaald (geschreven rond 1310).
  In dat boek bezoekt de hoofdpersoon de hel en de hemel.
  In de hel zit oa. Mohammed in een vernederende positie. De vertaler heeft deze passage weg gelaten want dat zou het kunstwerk geen kwaad doen (en de mohammedanen kunnen niet boos worden).
  Als dat zo verder gaat, gaan dit soort politiek correcte figuren straks ook schilderijen overschilderen zodat iedereen zich er “comfortabel” bij voelt.

  Onze cultuur wordt bij het oud vuil gegooid.

  1. Niet L niet R

   Rutte verkoopt ons mooie land aan de EU ,hij zij op moeten treden tegen die gekkies!

 6. Vrijedenkert

  Het beste en allermooiste wat de mensheid heeft voorgebracht in zijn relatief korte bestaan zijn de klassieke werken van componisten zoals Brams, Mozart, Bach, Beethoven en vele maar ook moderne werken van componisten en uitvoerders zoals Hans Zimmer, Ennio Morricone, Pink Floyd en Queen….

  Dit alles moet dus verdwijnen volgens deze infantiele idiote woke-gekken, wat een armoede en wat dan over blijft: boom, pot en kralengerammel en akelig kattegejank vanaf minarretten!

  Een ding vergeten deze woke-gekken simpelweg maar even, moderne muziekstijlen zoals Latin, Jazz, Soul, R&B en Hiphop vinden ook deels hun oorsprong in deze klassieke werken waar tegenwoordig vele muzikanten en componisten van kleur hun weg in vinden en hun brood verdienen.

  Een ding staat vast, over 5000 jaar zullen nog steeds klassieke werken van briljante componisten ten gehore worden gebracht maar 21 eeuwse woke-gekken zal niemand zich meer herinneren!

 7. Heinrich

  Wanneer gaat de negroïde en ‘woke’ mensheid de “oerknal” demoniseren, benoemen als een racistisch gegeven?
  Immers het het uitgaande licht was niet zwart maar een fel verblindend licht!
  Hiertengevolge is de straling van de zon, een product van de oerknal, niet bepaald zwart maar een helder warm licht!
  De idiote strijd tegen blank/wit is een onbegonnen zaak!
  Blank is en blijft blank, wit is en blijft wit!

  1. Vrijedenkert

   Wiskunde moet toch ook gedekoloniseerd worden volgens krankzinnige SS, dan zal de oerknal ook wel racistisch en discriminerend zijn…

 8. Heinrich

  Men wilt terug naar het trommelgeroffel, de oermuziek, ontstaan uit de laagste trede van de negroïde mens evolutie?
  Ik ken overigens geen enkele negroïde viool/piano compositie/componist uit het tijdsgewricht van Beethoven!
  Alsook verder terug in de tijd, uitvinders zoals, leonardo da vinci, Copernicus, etc, zijn bij de ‘donkeren’ tot dusver nóóit gesignaliseerd!
  Het is écht aan de orde, om vragen te stellen mbt de drijfveren van deze ‘woke- trommelaars’!

  1. Max Aue

   wil

   1. Heinrich

    Ernst-
    Bedankt voor de correctie!
    Nu graag nog een reactie mbt de inhoud!
    Nogmaals bedankt voor de hersenkrakende assertiviteit!

    1. Max Aue

     Ik betwijfel het waarheidsgehalte van dit bericht. Dan is een inhoudelijke reactie prematuur.

     1. coenzoon

      dan twijfel je kennelijk aan elk bericht gelet op de inhoudsloze one liners kwal !

     2. Heinrich

      Ernst-
      Waarheden behoeven feitelijk geen antwoorden, het is wat het is, ‘de waarheid’.

     3. usb3.0

      “Ik”

      Laat maar

 9. Harry Haller

  Alle muziek is kankerherrie. Er gaat niets boven de pracht van de stilte.

  1. usb3.0

   Er bestaat ook zoiets als oorverdovende stilte

   1. Harry Haller

    Usb3.0: een ‘oorverdovende stilte’ is een oxymoron, oftewel een stijlfiguur.

    De stilte is wonderbaarlijk mooi. Maar de meeste mensen zijn er doodsbang voor en moeten altijd wat te horen hebben.

    1. usb3.0

     Klopt, het is net als omgaan met verveling vandaar de smart-phone

  2. Max Aue

   Die opvatting tref je vooral aan bij mensen die een hekel hebben aan muziek.

   1. coenzoon

    wederom een domme koppeling van een hersenloos figuur. Als je van stilte momenten houdt heb je een hekel aan muziek volgens de huistról

    het staat er echt , lees maar na , de decadente tról maakt weer eens een oneigenlijke koppeling ! zielig portret !

    1. ET007

     Volgens mij is er iets mis met jouw attitude.

   2. Harry Haller

    Max Aue, ik houd van (bepaalde soorten) muziek. Muziek kan troost bieden, ontroering en vervoering, maar muziek is per definitie onnatuurlijk: in de natuur komt geen muziek voor. Wel zijn er natuurlijke geluiden: ritselende bladeren, de wind door de bomen, fluitende vogels, kabelend water. Maar muziek an sich bestaat niet in de natuur.

    Hoe mooi muziek op bepaalde momenten ook kan zijn – ik vind het altijd een verademing als het op een gegeven moment aan zijn einde komt en de natuurlijke stilte weer intreedt. De ware harmonie.

    1. Beukman

     Westerse muziek is natuurlijk wél gebaseerd op natuurlijke intervallen en de verhouding tussen de golflengtes van verschillende tonen. Kortom: als je van muziek houdt, krijg je de natuur er gratis bij.

     1. coenzoon

      wat een gewauwel !

     2. Beukman

      Ga je maar eens verdiepen in reine intervallen, zoon. Dan gaat er een wereld voor je open.

     3. coenzoon

      wat een gewauwel

    2. ET007

     Alles in het leven heeft een ritme net als muziek. De rust zie jij misschien als harmonie, maar in feite is het harmonie met jezelf.
     Met muziek kun je communiceren.
     Er bestaat zelfs een sprookje dat alleen met instrumenten gespeeld wordt.
     Muziek gaat heel ver. Is alleen hoe veel spreekt het je aan.

  3. Branzino

   @Harry Haller
   Misschien spreekt het muziekstuk van John Cage je dan aan, genaamd 4’33”. Zie doof.nl/opmerkelijk/een-muziekstuk-zonder-geluid/

  4. Branzino

   Ik dacht eerst aan een 1 aprilgrap en maakte me dus geen zorgen. Bij lezing van , want het is bijna zeker nep-nieuws.

   1. coenzoon

    duitsers maken geen grappen blabla bladieblabla malle pietje

   2. Beukman

    Het bericht is wat overtrokken. Er gaan stemmen op om de muziekopleiding minder te laten focussen op westerse muziek. Prima. Tja, en dan zijn er ook een paar mafketels die het in het politieke trekken en marxistoïde jargon te gebruiken.
    Wat doet het door DDS geciteerde blaadje vervolgens? Oxford University gelijkstellen aan die mafketels.
    Dit is voor een linkse splintergroepering dus de manier om media-aandacht van rechts te krijgen, en andersom.

    Hieronder voor wie de nuance zoekt:

    classicfm.com/music-news/oxford-university-decolonising-music-syllabus/

    1. coenzoon

     wat een gewauwel

   3. usb3.0

    Jullie zijn niet verbaasd? logisch want jullie zijn van die woke imbecielen…

 10. Niet L niet R

  Als het zo doorgaat en men van overheidswege er geenduidelijk stop opzet, komt de tijd dat de naam NEDERLAND veranderd moet worden.
  Rutte zijn tolerantie tegen die achterlijke personen geeft hen de kans om steeds verder te gaan!

  1. coenzoon

   dde woke idioten leven van elkaar , het ene subsidie handje wast het andere subsidie handje

 11. RS

  1 april grap ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.