China en Turkije tonen aan: de EU figureert als lamme eend op het wereldtoneel, en ons land is daar de dupe van!

De verwachting is dat het volgende kabinet een sterker pro EU karakter zal krijgen, omdat D66 prominenter vertegenwoordigd zal zijn. Is dit een goede zaak? Ik denk het niet. De EU figureert als een lamme eend op het wereldtoneel.

Eurofielen menen dat het verstandig is dat de EU-landen verder integreren, zodat de EU een mondiale machtsfactor kan worden. Deze protagonisten zijn geopolitieke machtsdenkers. Er zijn echter geen tekenen dat zij het bij het rechte eind hebben. Neem alleen al het immigratiebeleid: een volstrekte puinhoop. De EU laat zich nog steeds gijzelen in de Turkije deal. Bij de herziening van die overeenkomst zal Erdogan de duimschroeven aandraaien.
De EU wenst met nog meer Turkije-achtige deals te sluiten, dus nog meer gijzeling, tegen een hoge kostprijs.

En dan gijzeling nummer twee. China laat het Westen steeds driester weten dat haar mondiale dominantie eindigt. De opstelling van Beijing gaat steeds meer in de richting van een fascistoïde supermogendheid. De agressieve diplomatie van de Chinese Communistische Partij is te interpreteren als de gok dat het Westen onherroepelijk in verval is. De Chinese consul-generaal liet weten dat Canada’s premier Trudeau een loophond van de VS is. Dank u! Chinezen zijn ervan overtuigd dat de EU gedwongen zal zijn haar Xinjiang-sancties (vanwege concentratiekampen vol Oeigoeren) op te heffen. Waarom? De EU heeft China’s groei broodnodig om uit de coronacrisis te komen via export. Ook hier treedt dus een verkapte gijzeling op.

Turkije en China worden steeds minder populair binnen de EU. Maar zowel Turkije als China zal dat worst wezen. Zij hebben de EU in de houdgreep. Daar doet meer of minder integratie binnen de EU niets aan af. Het puur power play waar de EU niet aan mee kan doen. Onze mondiale rol is uitgespeeld. Jammer, maar helaas…

Terwijl de EU van het ene mislukte beleid naar het andere struikelt, kunnen we ons afvragen hoe het dan kan zijn dat partijen als D66 en Volt blind toch meer EU wensen. Vanwaar die oogkleppen? Moraal psychologen wijzen op het bevestigingsvooroordeel. Men negeert argumenten die niet passen en men wenst enkel te horen dat de visie onderbouwt. Mogelijk zal het zoiets zijn.

Ons land is daar wel de dupe van.

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. STOP FVD

  Was er ruimte over de op de website om maar iets te plaatsen wat geen nieuws is, maar gewoon ff lekker zeiken op de gevestigde orde! Knap staaltje FVD werk weer.

  1. Borreby Duytsch

   Het is me toch wat, Stoppie.

  2. Nexit218

   Frusti!!! Dit is in ieder geval al wat rustiger goed bezig!!!! Xxx

  3. Dijkhof

   Het is wel degelijk nieuws. Nu wetende dat je hier nog prima kunt vertoeven zonder vaccinatie plicht (ookal was de uitspraak van het eu hof; ieder land mag het wettelijk verplichten dus rutte is baas over jou lichaam niet jijzelf) en dan nog iets; antilichamen betekent niet imuun voor het virus. Dus gevaccineerd kun je nog steeds corona krijgen.

   Altijd het positieve blijven inzien

  4. coenzoon

   tja , als je slechts het duurste grenswissel kantoor ter wereld bent en verder niets bijdraagt aan de wereld politiek krijg je de wind van voren. De stopidioot wordt met de actualiteit geconfronteerd en doet weer direct huilie huilie , dom adept

 2. JoopvdJoop

  Idd,met meer Disaster66 en proEU partijen zijn we gedoemd te mislukken.
  De schrijver van dit stuk zal wel weer gebashed worden door die linkse groene EU kudde,die willen nog progressiever.
  Leuk als je voor een ravijn sta….

 3. ikweetwatikwil

  Stop weet alles al ,dus geen nieuws, Maar wij zitten NIET in de achterkamertjes.

  1. Mark Auel

   …..

 4. Monty

  In 1600 was Nederland een wereldmacht.
  Daar is nog niks aan verandert.

  We kunnen makkelijk onze eigen broek ophouden.

  1. rafi

   Precies, maar de huidige geest in dit land is anti-Gouden Eeuw, de geest van toen, van mensen zoals J.P. Coen en zo, is niet die van nu. Komt door alle demografische scheefgroei, en door de secularisatie en vrijzinnigheid.
   En waarom zou de EU uberhaupt geopolitieke invloed moeten willen hebben? Wil het volk in de EU dat? Avontuurtjes op wereldschaal? Zeker niet. Hoe eerder ieder voor zich, hoe beter voor de eigen bevolking. Nexit dus.

  2. Max Aue

   Geestig, Monty.

   😂

 5. Pieter48

  Wat hebben de leden van het Europese parlement voor met Europa? Men zou kunnen denken dat deze dames en heren vooral lid zijn van deze tijger zonder tanden club voor riante vergoedingen en pensioenen. Hoe deze club omgaat met politieke en andere problemen getuigd niet van een kordaat optreden. Alleen al hoe Erdogan de Brusselse dictatortjes gegijzeld heeft is om te huilen.Wat ze wel lukt is het storten van miljoenen Euro’s in bodemloze putten.Zelfs een gezamenlijke opvang van gelukzoekers gaat niet lukken. Goed om te zien dat er landen zijn die lid zijn van de Eu en de grenzen gesloten houden voor de invasie van uit Afrika en het nabije oosten. Nee dan ons land wij zijn natuurlijk weer het braafste landje dat alle zielige volksverhuizers op zal vangen ten kosten van de eigen bevolking. Zie hierbij de linkse weg met ons mentaliteit.

 6. Max Aue

  Frits Bosch heeft, warempel, op dit punt gelijk, de EU moet zich rap tot een veel sterker politieke, economische en militaire eenheid ontwikkelen wil ze zich staande houden tussen de grootmachten.
  Op dit punt hebben Europeanen natuurlijk gelijk en die krijgen ze ook steeds meer. Helaas geldt bij het proces van Europese eenwording dat men pas tot verdere integratie besluit als de problemen die we het hoofd moeten bieden alleen op EU-niveau kunnen worden aangepakt. We dempen de put pas wanneer een kalf verdronken is. Het zou beter zijn vastberaden te streven naar een Europese federale staat maar dat vraagt een intelligentie waarin die problemen worden voorzien in plaats van ze pas onder ogen te zien als ze ons overkomen.

  1. rafi

   Aldus de enkele burger Max Aue. Gelukkig telt zijn stem net zo zwaar mee bij verkiezingen als die van bv. Marco Borsato.
   Zo lang er geen federale EU is, hoeft die ook niet ‘zich staande (te) houden’ tussen de grootmachten, dus waar heb je het over? Het is al lang gebleken, dat evt. ‘problemen’ het beste aangepakt kunnen worden op decentraal niveau. Hoe meer verschillende aanpakken er gebruikt worden, hoe grotere kans dat daartussen de beste zit. En die kunnen andere soevereine landen dan overnemen. Bij maar 1 aanpak, door 1 overheid, is de faalkans veel groter. Max zal dit wel niet intelligent vinden.

   1. Max Aue

    “Max zal dit wel niet intelligent vinden.”

    Dat is correct.

  2. coenzoon

   De EU heeft nergens eenheid in en is niet eens bij machte om 1 belastingtarief af te spreken strónt vlé®k.

   De EU kabn wel een innovatie op vissen de nek omdraaien omdat de Fransen het eisen.

   nexit nu en 10 miljard – lees 10.000.000.000 – euris terug op de nationale begroting. Afscheid van een papieren tijger levert degelijke ouderenzorg, goede gezondheidzorg, goede jeugdzorg, goede scholing , einde leensysteem enze enz

   Ze hebben Nederland kapot bezuinigd om brussel te onderhouden met de krankzinnige vergoedingen voor bijvoorbeeld een nono zoals timmerfrans

 7. Meriadoc Brandebok

  De Europese Unie is geen staat, dus kan derhalve niet internationaal optreden, zoals de VS dat wél kan. De EU is een mozaïk van kleine staatjes met verschillende belangen en verschillende doelstellingen. Een gezamelijk buitenlandbeleid – zoals deheer Bosch bepleit – is derhalve niet mogelijk.

  Beter is het om de drie grote Europese landen – Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk – te laten optreden als vertegenwoordigers van Europa in het geheel buiten Europa, buiten de EU om.. Duitsland, en dat is onontkoombaar, zal zich daarbij opnieuw tot een militaire supermacht van belang moeten ontwikkelen. Met 80 miljoen inwoners zal zij daarbij opnieuw een van de grootste legers ter wereld moeten bouwen.

 8. Cycle25

  Europa heeft als doel om het continent om te zetten in een open stichting zonder grenzen, geweld en oorlogen waar ze zelf de laatste 50 jaar onderdeel van waren. Dan denken politici dat je met Pechtold’s pangpang methode de rest van de wereld even nors aankijkend kan corrigeren.

  Lekker geloofwaardig..

 9. Rieks

  China, en ook Rusland, afschilderen als mogelijke vijanden die uit zijn op expansie duidt op weinig (historisch) inzicht. China is een economische zwaargewicht en daar krijgen we nog veel mee te stellen. Als men na zou denken over gebiedsuitbreiding dan hadden Vietnam, Korea, Laos, Myanmar daar al lang iets van gemerkt. Wat betreft Rusland moet de EU vooral niet meegaan met de VS koude oorlogsretoriek. Rusland reageert slechts op troepensamentrekkingen en oefeningen van de NATO in het oosten, wat Rusland zenuwachtig maakt. Dus niet doen. Oekraïne? Die mensen daar willen bij Rusland horen that ’s all.

  1. Niet L niet R

   Perfect verwoord, maar helaas is onze regering door!

 10. Niet L niet R

  D66 verkoopt ons land aan de EU, daar zijn zij al jaren mee bezig!
  Onze jeugd krijgt daar over jaren de rekening voor gepresenteerd!
  Sla deze partij niet hoog aan, pas als het niet anders kan grijpt men in, hebben wij de afgelopen dagen kunnen constateren!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.