Column: ‘Mark my words, Rutte wordt gewoon wéér premier. Want de slangenkuil die de Tweede Kamer is heeft zero principes’

Wat zijn ze er de afgelopen dagen hard ingevlogen he, al die andere partijen behalve het CDA en D66? Geen van allen willen ze nog samenwerken met Mark Rutte. Oké, het demissionaire kabinet mag blijven zitten van de ChristenUnie, maar wat een mogelijk kabinet Rutte IV betreft is de overgrote meerderheid van de partijen én zetels in de Tweede Kamer nu duidelijk: dat gebeurt niet. 

Vreselijk goed nieuws voor iedereen die begrijpt dat Rutte al jaren de rechtsstaat probeert af te schaffen. Maar er is, helaas, één klein probleem: die partijen gaan dit niet doorzetten. Het CDA is maar wat bereid om Pieter Omtzigt nóg een keer te verraden. En D66 is een partij die buiten haat voor Nederland en een blind geloof in globalisme toch geen principes heeft.

De VVD ‘waarschuwt‘ de andere partijen nu dat ze bereid zijn om voor nieuwe verkiezingen te zorgen. Dat is niet eens zo heel gek, want Mark Rutte ís de VVD. Daar heeft hij zelf zorg voor gedragen. Alle andere capabele, onafhankelijk denkende VVD’ers zijn de afgelopen jaren weggewerkt. Het enige gajes dat over is, zijn voormalige persoonlijke assistenten en meer van dat soort meeloperige types.

En Mark, die doet geen stap terug. Want Mark is verknocht aan de macht. Ergens is dat ook best logisch. Want Mark heeft niets buiten de politiek om. Het premierschap ís zijn leven. Hij heeft geen vrouw of partner. Geen kinderen. Niet eens een hond, voor zover mij bekend.

Marks leven is zonder het premierschap één grote leegte, wat natuurlijk typisch is voor deze man, want als je die ongelooflijke machtshonger bij hem weghaalt blijft er ook niets meer van hem persoonlijk over.

Ergens is dat heel triest, maar het is ook wel weer grappig. Want als je dit voor ogen houdt als je hem weer arrogant bezig ziet in de Kamer of voor de camera’s, zie je opeens een heel zielig jongetje, in korte broek, met een snottebel. De “machtigste” man van Nederland – de machtigste man van Nederland van de afgelopen decennia, is een lege huls. En nog een zielige lege huls ook.

Maar goed, dat betekent dus ook dat hij het spel heel hard kan en wil spelen. En dat is precies waarom hij deze strijd toch weer gaat winnen. De leiders van álle andere kartelpartijen – ik heb  het dus niet over Forum voor Democratie en de PVV – zijn namelijk enorme watjes. Machtsgeil tot en met, ja, dat wel. Maar watjes. Zij hebben nog iets van schaamtegevoel. En ze hebben ook nog partners en vaak zelfs kinderen; mensen die hen erop aanspreken als ze zich misdragen én die afhankelijk van ze zijn.

Maar eerst en vooral zijn het mensen zonder moed.

Dus je hebt een combinatie van lafhartigheid en machtshonger bij Sigrid Kaag, Wopke Hoekstra, Gert Jan Segers, Lilianne Ploumen, Lilian Marijnissen, en met name bij Jesse Klaver.

Raad eens wat die mensen doen als de VVD het spel hard speelt? Als de nepliberalen zeggen dat ze bereid zijn ‘terug naar de kiezer te gaan.’ Of dat ze gewoon niemand anders naar voren schuiven en het dus óf Rutte wordt, of de VVD doet niet mee wat betekent dat er een monstercoalitie moet komen van andere partijen, wat dan weer “instabiel” is.

Juist. Die mensen doen dan uiteindelijk tóch een stap terug. Want in ruil voor hun steun is Mark Rutte bereid ze álles te geven – op het premierschap na. Ze kunnen ál de punten uit hun verkiezingsprogramma cadeau krijgen. Ze kunnen elke ministeriële post krijgen. Elk staatssecretariaat. Elk burgemeesterschap. Het enige wat ze daar voor hoeven te doen is hun verklaarde principes overboord gooien en Rutte geven wat hij wil.

Natuurlijk doen ze dat. Want zo hoeven ze de strijd niet aan te gaan maar kunnen ze wél gewoon weer een mooie machtige functie krijgen.

Mark my words. Mark Rutte wordt gewoon wéér premier. Want de slangenkuil die de Tweede Kamer is heeft precies zero principes. Deze mensen zijn bang voor Rutte én denken dat ze, zolang  hij premier is, gratis en voor niets mooie baantjes toegeschoven kunnen krijgen. Dáár is alles ze om te doen. Als dat inhoudt dat ze samen moeten werken met een man die ze zélf beschrijven als een onbetrouwbare leugenaar doen ze dat, als puntje bij paaltje komt, tóch. 

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

Alles voor de macht. Inclusief samen blijven werken met de grootste Pinokkio die er ooit rondgelopen heeft in de Nederlandse politiek.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

96 reacties

 1. Cootje

  Nederland is al naar de klo,,te , Nederland is de criminaliteit met 20 miljard in geen narcotica en 40 miljard wel in narcotica het beloofde land voor top criminelen , onze nationale banken zijn bereid om 750 miljoenen € aan boetes te betalen zonder individuele strafvervolging . Boven en onderwereld intrigeerde beter dan de asielzoekers . Verder worden de multinationals in de watten gelegd en maken gratis gebruik van onze mooie infrastructuur , met werkvee uit het buitenland en op onze ze wegen chauffeurs die onze nationale parkeerplaatsen onder schijten . Rutte heeft in 10 jaar Nederland verkwanselt in Europa en onze pensioenen ter beschikking gesteld aan Europa , wij mogen tot ons 67ste werken om de zuid Europese profiteurs te onderhouden , nu geeft Corona het extra zetje om de verhoudingen goed bloot te leggen , huilende horeca ondernemers stemde Rutte en krijgen dan ook Rutte en ze moeten niet rekenen op een nationale inzameling voor deze meelopers , zakelijk telt nog steeds de ene zijn dood is de andere zijn brood

  1. Max Aue

   Cootje houdt van ons land, dat merk je aan alles.

   1. Cootje

    Jij bedoelt onze bananen republiek met 10 jaar wanbeleid pinokkio

   2. J. Punt

    Ik ook. Ik hou van NL. Maar NIET van de linkse dictatuur die nu ons land overspoeld. Veel voor NL gedaan, maar toch weggezet als R en F. Uitgemaakt door lieden die niet verder zijn gegaan dan de sociale dienst en koffiesjop en waarvan je niets constructiefs kan verwachten behalve met vingertjes naar anderen wijzen. Doeg en vrolijk pasen!!

   3. Branzino

    @Max Aue
    “Cootje houdt van ons land, dat merk je aan alles.” Maar dat is ook niet zo gek, want Nederland is ook onder Rutte één van de vijf gelukkigste landen op aarde, al jaren. Dat word je niet zomaar, dat word je als een aantal cruciale zaken in een land goed geregeld zijn, t.w. gezondheidszorg, oudedagsvoorziening, economie, inkomens, onderwijs en nog een paar. In Nederland is dat bijna perfect geregeld. Bijna perfect, want het kan altijd nog ietsje beter en zelfs dergelijke kritiek mag je in ons land gewoon uiten. Waar elders zou je dan liever willen wonen?

    1. Harry Haller

     En een olifant met een lange snuit blies het mesjogge verhaaltje uit.

     Nu lekker slapen kleine Branzino. Tot nooit meer ziens.

     1. coenzoon

      malle pietje is net zo een decadente tról als zijn gabber max anus

     2. Branzino

      @Harry Haller en coenzoon
      Jullie hebben het gemist, of jullie horen bij die paar procent van de Nederlanders die zich ongelukkig blijven voelen. Kijk eens op happiness-report.s3.amazonaws.com/2021/WHR+21.pdf Dan kun je zien wat jullie landgenoten vinden van Nederland en hun geluk hier. Het is geen simpele peiling door een paar goedwillende amateurs, maar een uiterst serieus onderzoek dat al bijna 10 jaar wordt uitgevoerd.

     3. usb3.0

      Nee hoor branzebinootje onderzoekjes en peilingen zeggen niets over het geluk van mensen

    2. usb3.0

     ” want Nederland is ook onder Rutte één van de vijf gelukkigste landen op aarde,”

     Oh maar wat was dan de vraagstelling bij deze uitkomst?

     Jij bent natuurlijk echt een achterlijke mongool met je “in een land goed geregeld zijn, t.w. gezondheidszorg, oudedagsvoorziening, economie, inkomens, onderwijs en nog een paar.”, je noemt precies díe dingen op die faliekant mis zijn in ons land.
     Jij bent niet serieus te nemen..

     1. STOP FVD

      Nee, maar we nemen stickie wel serieus. Net zo logisch als FVD betrekken in de coalitie. GAAT NOOIT GEBEUREN!

     2. usb3.0

      Goh wie had dat nou gedacht dat stopje branzebinootje verdedigt, stopje is namelijk een structureel tegendraadse imbeciel.

     3. coenzoon

      stop fvd lukt niet zo best , de grote winnaar van de verkiezingen !

      lachen joh 🙂 🙂 🙂

    3. coenzoon

     blabla bladieblabla malle pietje

     1. STOP FVD

      Nee, jij met je briljante teksten dan LOLOL, wappie!

    4. Cootje

     Ik stemde in de jaren 80 al op Hans Janmaat , en toen al had je de partijen van de misbruiken in de kerken , de allochtonen en thee partijen , en de liberale miljonairs partij , toe al in de jaren 70 /80 dropten ze het allochtone werkvee in de steden , 2 gezinnen met een vuilnisbak en tegen de buurt bewoners zoek het maar uit. Ze hebben het zo gek gemaakt met het ronselen van werkvee dat campings en bungalow parken pertinent bewoond mogen worden, en nu mogen het oostblokkers zelfs in hun auto wonen en onze nationale parkeerplaatsen onder schijten . Elke dinsdag avond hebben ze een top uitzending op ned1 om half negen met wisselende artiesten meestal licht getint of negroïde . Met een hoge kijkdichtheid geschatte omzet 60 miljard voor hun activiteiten opbrengst , en nog eens 10 miljard aan kosten preventie . Onder Rutte ons budget nationale veiligheid in 10 jaar haast gehalveerd . Tegenwoordig maken ze met een explosief hun wensen duidelijk , Rutte stort ons verdiende centen liever in een Europees opvreet fonds , geweldig land Nederland , wel 7 sloten op je huis . En na donker niet meer naar buiten

    5. Max Aue

     Rake bijdrage, Branzino!

    6. Max Aue

     ” want Nederland is ook onder Rutte één van de vijf gelukkigste landen op aarde,”

     Dat is gemiddeld juist maar uit de bijdragen op DDS blijkt dat er ook veel ongelukkige mensen zijn.

     Ze verdienen ons mededogen.

     1. usb3.0

      maxje gebruikt heel bewust het woordje gemiddeld natuurlijk

     2. Branzino

      @Max Aue
      “Ze verdienen ons mededogen.”
      Ik heb weliswaar met ze te doen, ze zijn echt wel zielig, maar ze vormen slechts een kleine minderheid. Anders waren VVD en D66 niet zo hoog geëindigd in de verkiezingen en PVV en FvD niet hoger dan nu. De oude coalitie heeft nota bene meer zetels gekregen dan in de vorige kabinetsperiode.

     3. Branzino

      @usb3.0
      Juist dat gemiddelde maakt het mogelijk om ons land met andere landen te vergelijken. En dan valt Nederland heel positief op. Ik kan het ook niet helpen. Wen er maar aan.

    7. Harry Haller

     Branni, je lült zwaar uit je nek waar je zegt “…gezondheidszorg, oudedagsvoorziening, economie, inkomens, onderwijs en nog een paar. In Nederland is dat bijna perfect geregeld.”

     Quatsch van de bovenste plank. De gezondheidszorg is uitgekleed en kapotbezuinigd onder Rutte, de oudedagsvoorziening is met jaren opgehoogd om de Zuid-Europese landen te fêteren, de inkomens liggen hoog maar door de hoge kosten (Nederland is een van de duurste landen van de EU) is het besteedbaar inkomen laag, woningen zijn onbetaalbaar, de woningnood is groter dan ooit en het onderwijs is door de vele managementlagen compleet kapot gestructureerd – iedereen schreeuwt om verandering.

     Nederland is een vies, vervuild en zwaar overbevolkt land. Dat het gros van de ‘kikkertjes in het kokende water’ dat niet door hebben, zegt iets over dociele en serviele manier waarop deze domme slaven in het leven staan. ,

     1. Branzino

      @Harry Haller
      De gezondheidszorg hoort bij de beste ter wereld, ondanks de bezuinigingen en efficiencyverbeteringen van de afgelopen jaren. Ook Duitse vrienden, medisch specialisten, waarderen onze gezondheidszorg boven de Duitse. De argumentatie zal ik ze nog eens vragen.
      De AOW gaat inderdaad wat later in, omdat de mensen veel langer leven dan bij de start ervan in de jaren vijftig en die zorg dus erg duur wordt. Uiteindelijk hebben we veel meer jaren plezier van de AOW en kunnen daar best één of twee jaar vanaf. Dezelfde verandering zie je in veel andere landen ook, ook buiten de EU. Financiering van Italië heeft daar niets mee te maken.
      Woningen zijn inderdaad onbetaalbaar. Daar heeft de renteaftrek veel aan bijgedragen. Dat wordt dus, op een verantwoorde en draaglijke manier afgebouwd. En de diverse regelingen in ons land om e.e.a. in goede banen te leiden, maken dat bouwen niet zo maar in alle vrijheid kan. Dat haalt de snelheid eruit.
      Het onderwijs heeft geen probleem met managementlagen. Ik was jaren lang bestuurslid en voorzitter van een schoolbestuur en heb dat niet kunnen ontdekken.
      Kortom, ik ben gelukkig in een goed georganiseerd land, waar overigens toch nog wel één en ander te verbeteren valt.

   4. Branzino

    Ik begrijp het allemaal niet 100%. Inderdaad, Mark Rutte heeft een leugentje uitgesproken. Hij heeft over een collega gepraat, maar dat niet willen toegeven en daarom maar gezegd, dat hij dat vergeten was. Dat mag natuurlijk niet voor een premier. En hij zal dan ook met een betere verklaring moeten komen, maar ik hoop wel dat hij verder kan. Ik wil graag in één van de gelukkigste landen op aarde blijven wonen.

    Het is eigenlijk ook een beetje vreemd. Overal ter wereld zien we politici, ook breed geachte, die er maar wat op los liegen, al decennia, en daar wordt hoogstens in de media wat kritisch over geschreven. Er is zelfs één politicus die tijdens zijn ambtsperiode dagelijks nieuwe records vestigde wat betreft leugens. Hij werd eerst uiterst kritisch gevolgd, maar na verloop van tijd, een jaar?, werd dat volgen wat melig van aard en viel men er net meer over. Inmiddels uitgerangeerd gaat hij overigens wel gewoon door met dat gelieg. Rutte doet het één keertje en dan nog heel onschuldig ook, het is eerder jokken dan liegen, en wat gebeurt er?: Al drie dagen heibel in de tent.

    1. usb3.0

     braznebinootje geeft toe dat rutte een leugenaar is, die overigens al 10 jaar lang liegt..

    2. coenzoon

     blabla blaieblabla , de bull shit van malle pietje

    3. Cootje

     Volgens mij bij een landelijke quiz in 2018 werd de vraag gesteld wie heeft de bijnaam Pinokkio in Nederland 92% van de bevolking had het goede antwoord Rutte de andere 8% waren net gearriveerde bootjes toeristen / die waren nog niet geïntrigeerd

    4. stemanhanneke@gmail.co.

     Branzino ik ben het helemaal met u eens

 2. usb3.0

  Nederland zit in een spagaat, 1 leugenclown rutte is een schande voor mijn Nederland en 2 degene die daar achter zit is nog veel erger, arrogante elitaire terroristenlover kaag al qaq is helemaal een schande en gevaar voor mijn land, deze 2 zijn echt een verschrikking voor Nederland, zij hebben namelijk niets goeds voor met Nederland…

 3. Monty

  Maar als de verkiezingen gewoon voor de bühne waren, waarom dan z’n spektakel er om heen bouwen.

  Of is dit de manier om Kaag minister president te maken?

  1. usb3.0

   Liever niet toch? of denkt monty daar anders over?

   1. Monty

    Ik heb geen idee, als de verkiezingen alleen voor de bühne zijn geweest waarom zo moeilijk doen.

    Of zouden de verkiezingen dan toch eerlijk verlopen zijn?

    1. usb3.0

     Wat denk jij? zijn ze eerlijk verlopen?

     1. Monty

      Ik denk het wel anders hadden verschillende partijleiders hier wel iets over gezegd.
      Denk je ook niet.
      Niemand heeft geklaagd.

     2. Fax uit Darmstad

      Ze kunnen ook niet klagen want ze waren er zelf voorstander van behalve 1 partij die vragen heeft gesteld. En dat is nog wel uw favoriete partij.

     3. STOP FVD

      Ah gossie, denkt stickie dat ze niet eerlijk verlopen zijn? Uiteraard want fascistje heeft niet gewonnen. En die vindt Trump zijn voorbeeld, dan weet je het wel. Wappie!

     4. coenzoon

      stop vindt de inhoud weer te moeilijk de tról

    2. Beukman

     Eerlijk verlopen? Beslist niet. Er bestaan beelden van een vrachtwagen vol met poststemmen die midden in de nacht, dat was van 15 op 16 maart, voor het hoofdkantoor van Forum werd leeggemaakt. De kratten met poststemmen werden vervolgens door drie mannen naar binnen gedragen.
     Niemand gaat mij vertellen dat dit allemaal kosjer was.

     1. Fax uit Darmstad

      Het was slechts hulp, om alles in de juiste envelop te doen. Stel je voor dat ze werden afgekeurd.

     2. LifeBuddy

      Klopt ,die vrachtwagen vol met poststemmen hebben ze aangehouden en bij kaag afgeleverd. De d66 muizen dansten op tafel. Of herinner je dat niet. Gewoon de sLinkse beuk erin houwe man.

 4. Appelstroop

  Dit was al duidelijk tijdens het debat, zodra Kaag het woord reflectie gebruikte. Uiteindelijk een hoop geblaas, maar D66, CDA en CU wilden Rutte niet weghebben. Dikke kans dat dit ook gewoon het volgende kabinet wordt, de rest heeft immers de motie van afkeuring ondersteund, het zou een beetje gek zijn als je dan toch gaat samenwerken. CU draait waarschijnlijk nog wel bij, in het landsbelang natuurlijk 🙂

  1. Cootje

   Ha landsbelang ? Welke landsbelang . Criminaliteit in al zijn facetten 60 miljard omzet , in sommige wijken in steden deelt een ieder mee in de weelde ondermijning puur sang in deze bananen republiek , Segers is een man van zijn woord , politiek is verrot en geen beleid is een uitstekend beleid in een bananen republiek moet je goed voor je zelf kunnen zorgen en in het landsbelang moet omtzigt een functie elders om in het landsbelang de doctrine te handhaven. Het fenomeen Corona ligt duidelijk de verhoudingen bloot hier en in Europa . Nog een jaartje Corona en Europa ziet er heel anders uit legt de verschillen goed bloot en de kosten en wie wat betaald ook

   1. Appelstroop

    We zullen het zien, CU heeft jarenlang onderdeel uitgemaakt van die bananenrepubliek kabinetten, dus zo hoog heb ik ze niet zitten. Zie ook geen andere optie. In uiterste geval herverkiezingen, maar wordt VVD en Rutte gewoon weer de grootste, FvD en PVV uitgesloten, dus schiet je niets mee op, de situatie blijft nagenoeg hetzelfde. Het volk heeft gesproken 17 maart, en het volk koos Rutte, met overtuiging.

    1. Cootje

     Rutte mag zijn achterban de huilende horeca ondernemers in het vooruitzicht stellen dat ze op 1 december hun terrassen weer mogen openen en hun belastingschuld over 3 jaar mogen uitsmeren leuker kunnen we het niet maken want Corona wil er nog een leuk jaar van maken met uitzonderingen dat de terrassen niet open gaan , maar ach ze hebben zelf hun vriend Rutte in het zadel geholpen .

 5. J. Punt

  De kiezers: bij de persco wordt bevolen om elke avond om 1800uur een liter spiritus te drinken zolang u niet gefaxineert bent. De dag erop zijn de schappen leeg in de supermarkt. Handig dat naïeve en volgzaam gepeupel

 6. JFU

  Het maakt niets uit of hij weggaat of blijft zitten. We krijgen weer een extreem links kabinet…niets zal veranderen.
  .

  1. Fax uit Darmstad

   Dat zou mooi zijn want die zitten dan niet lang.

  2. STOP FVD

   Goed zo!!! Alles better dan ver rechts!

   1. coenzoon

    h**ps://www.weforum.org/

    de linkse vrinden van de linkse tról

   2. Fax uit Darmstad

    Sapperdeflap, Pipo de Clown

    1. coenzoon

     was het maar pipo , kon je nog lachen , het is eerder de domme dikke deur

     stop fvd lukt niet best , de grote winnaar van de verkiezingen 🙂 🙂 🙂

     1. Fax uit Darmstad

      We blijven hem wel zo noemen want hij gedraagt zich ook zo, en heeft ook van die veel te grote schoenen aan. Sapperdeflap

 7. Fortiori

  Ik ben een voorstander van nieuwe verkiezingen!

   

  Laat de kiezer opnieuw kiezen…

   

  Daarna wordt e.e.a. duidelijker, want als D`66 opnieuw zetels wint (en dat gaat gebeuren) en de VVD levert flink in (ook dat gaat gebeuren) is de rol van Rutte uitgespeeld..🚴‍♂️

  1. usb3.0

   fortioririotirotoi dient graag de eu van repliek, onze d666-er fortioriotrotoir5iotoi meent echt dat Nederland gebaat is bij de d666…

   1. STOP FVD

    Hahaha wat een wappie met zijn 666, LOL. Wat een sneuerd ben jij! Nederland is zeker gebaat bij D’66. D’66 is namelijk niet op fascistische ideeen gestoeld. Maar alles is al snel beter dan die corona ontkennende leugenachtige fascistische racistische narcist met zijn complotjes!!!

    1. coenzoon

     leg deze ontmoeting dan even uit stomme tról ,
     h**ps://static.wixstatic.com/media/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.jpg/v1/fill/w_960,h_672,al_c,q_90/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.webp

     fascisten 66 , heb je al gelezen wat de rol van kaag is bij het WEF stomme tról

     h**ps://www.weforum.org/

     gewoon ontkennen joh, bestaat niet ! 🙂 🙂 🙂

    2. usb3.0

     stopje is natuurlijk een sukkel, even ter verduidelijking een fascistische vaccinazidrammende coronafetisjistische idioot..

     1. STOP FVD

      LOLOL, wat een stelletje stompzinnige FVD wappies bijelkaar. THE GREAT RESET IS COMING.

     2. Fax uit Darmstad

      Pipo de Clown hebben ze weer uit z’n dwangbuis gehaald.

     3. usb3.0

      Het enige wapje die hier rond reaguurt is stopje natuurlijk maar dat weet alleen stopje zelf nog niet, maar we zullen het blijven herhalen.

      DE ENIGE FASCIST DIE HIER RONDREAGUURT IS stopje ZELF, stopje IS NAMELIJK EEN FASCISTISCHE VACCINAZI DRAMMENDE CORONAFETISJIST OFTEWEL CORONAWAPPIE/VACCINAZIWAPPIE.

    3. Fax uit Darmstad

     Spiegel. Sapperdeflap

  2. Fax uit Darmstad

   D66 is hoofdverantwoordelijk voor deze rotzooi en liegt en draait net zo hard mee. Ben je vergeten dat het die jankpot van Ollongren was die de boel openbaarde.

   1. usb3.0

    Het is een bewussie

  3. coenzoon

   dat heet van de regen in een orkaan

 8. Jack Flash

  Misschien is er meer duisternis nodig om het licht te kunnen zien. Met een “herkozen” hufter die al 10 jaar de kluit belazert wens ik dit zielig landje nog veel succes.

 9. EvertB

  “Maar goed, dat betekent dus ook dat hij het spel heel hard kan en wil spelen. En dat is precies waarom hij deze strijd toch weer gaat winnen. De leiders van álle andere kartelpartijen zijn namelijk enorme watjes.”

  Ik vind dat je te somber bent, Michael. Sinds het debat van donderdag 1 april is de sfeer in ‘Den Haag’ behoorlijk verziekt. Kamerbreed – op VVD na – is een motie van afkeuring tegen Rutte aangenomen. Zo’n motie is het op één na zwaarste instrument dat de Kamer ter beschikking staat. Alle leiders die deze motie steunden zijn daarmee geen watjes meer. Tijdens deze Nacht van Kaag en Hoekstra hebben zij zich allen gecommitteerd aan de wil om niet langer samen te werken met Rutte als premier. Nu het ijzer nog heet is kan het volgende kabinet worden gesmeed:

  D66, CDA, SP, Partij van de Arbeid, GROENLINKS, Partij voor de Dieren, ChristenUnie en Volt.

  Het krijgt de naam Kaag en de Zeven Dwergen.

  1. coenzoon

   kaag en de zeven dwergen leuk gevonden – gaat gelukkig nooit gebeuren

   hopelijk krijgt Nederland de kans om de fout van 17 maart te herstellen

   of we leveren we ons over aan kaag en klaus , de jihaad bruid en de nieuwe hítlér

   h**ps://www.weforum.org/

   1. Fax uit Darmstad

    De CU gaat nooit met die antisemitische Kaagheks en het van antisemitisme beschuldigde GL en SP in een kabinet zitten.

    1. coenzoon

     ik zie nog geen coalitie ook niet aan de verre horizon !

     nieuwe verkiezingen ?

     1. Fax uit Darmstad

      Waarom geen zaken kabinet zijn we in een klap van dat achterkamertjes gedoe af. Voor de FVD en PVV en VVD zou dat het beste zijn. Over rechts kunnen ze dan alles winnen.

    2. Max Aue

     “antisemitische Kaagheks”

     Neem nog een borrel, trieste sukkel.

     1. Fax uit Darmstad

      Vraag maar aan haar antisemitische “man”. Minderwaardig sujet.

     2. coenzoon

      ach gut max anus komt de handlanger van klaus schwab verdedigen Helaas vergeet de strónt vlé®k weer wat inhoud om het WEF en zijn fascisme te ontkrachten.

      kijk hier even domme tról , h**ps://www.weforum.org/

      kan je vinden wat de rol is van de kaagheks is en het zoontje van grapjeshuis.

      In 2030 zult u niets meer bezitten maar gelukkig leven. Leve de grote reset domme decadente tról.

     3. Fax uit Darmstad

      Maxie had wel een goed idee, een lekkere borrel op die antisemitische Kaagheks.
      Er is gelovig en ongelovig antisemitisme, het is te vinden bij fascisten, communisten en bij de sjieke gevestigde orde in allerlei gedaantes.

 10. plakband

  Segers: functie elders.
  Probleem uit de weg geruimd.
  Moderne politiek, nieuw leiderschap.
  Nederland: opgelost in de EU.
  Nederlandse pensioenen: eerlijk verdeeld over de andere landen.

  1. Fax uit Darmstad

   Dat lijkt mij een echte linkse droom.

   1. coenzoon

    de droom van marxist klaus schwab
    h**ps://www.weforum.org/

    de hoofdrol spelers
    h**ps://static.wixstatic.com/media/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.jpg/v1/fill/w_960,h_672,al_c,q_90/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.webp

    We kunnen de droom stoppen !

 11. Piet Klein

  Rutte strijdlustig is, maar het is maar de vraag of dit zijn politieke doodsstrijd is. De opstelling van Rutte en de VVD blijft verbazen. Nadat de CU had gemeld niet in een kabinet Rutte IV te willen stappen werd er met de term Judas naar Segers gesmeten vanuit de VVD. Het verraden van toeslagaffaire slachtoffers door Rutte, daarna de heleboel bij elkaar liegen in Omtzigt gate is kennelijk geen Judas actie en de stap van Segers dat Rutte nu echte wel een brug te ver was gegaan met de integriteit in de politiek was dan volgens de VVD een Judas actie. De VVD maakt zich belachelijk met dit soort reacties. Maar ook het CDA kan niet makkelijk in een Rutte IV stappen omdat dit als verraad naar Omtzigt zal worden ervaren en een scheuring binnen het CDA niet ondenkbeeldig is in dat geval. De VVD ‘dreigt’ dat er dan mogelijk verkiezingen komen waarin ze graag Rutte naar voren willen schuiven en rekenen om een klinkende overwinning. Het is waarschijnlijker dat het Rutte en de VVD kiezers gaat kosten maar neem het denkbeeldige geval dat ze sterker uit de verkiezingen komen dan is er nog steeds geen basis voor andere partijen om met Rutte te gaan samenwerken. Het links (rechts) laten liggen van partijen vanwege standpunten heeft ruime traditie en blijft vreemd om na verkiezingen in eens anders naar Rutte te kijken en dan maar zijn foute gedrag wel te accepteren. Rutte is over zijn tijd heen en alle macho/boze reacties van uit de VVD maken het alleen maar erger. De VVD ziet zich zelf graag als ondernemerspartij maar dat is de VVD eigenlijk helemaal niet. Eén van de eerste regels van een ondernemer is dat als je fouten hebt gemaakt de beste volgende stap is om direct en snel je verlies te nemen. Rutte en de VVD blijven hangen in de ontkenningsfase terwijl ze heel goed weten dat domme fouten hebben gemaakt. Als ze met andere leugens hadden gereageerd om het openbaar maken van “Omtzigt andere functie” dan hadden ze er goed uit kunnen komen maar je moet dan bereid zijn het verlies te nemen dat Omtzigt onweerlegbaar boven tafel heeft gekregen. Plato wist te melden dat de leugen een instrument is van de politiek maar je moet dan wel de leugen op de waarheid laten lijken en dat is riant mislukt bij Rutte. Economisch heeft Rutte het ook niet erg goed gedaan en er liggen talloze onderwerpen waar de resultaten van Rutte slecht zijn. Zelfs als zijn resultaten goed waren geweest en er alleen een toeslagaffaire was geweest en de Omtzigt gate was dat al voldoende om te moeten vertrekken nu hebben we ook nog het voordeel dat we af zijn van de man die veel slechte resultaten heeft neergezet zowel voor de Nederlandse burgers als voor de Nederlandse ondernemers. Er is maar één wijs besluit voor de VVD neem afscheid van Rutte.a

  1. Fax uit Darmstad

   Als links zijn woord maar houdt, dat het niet met Rutte wil, zijn er nog wel meer mogelijkheden. Voor Rutte en co is het nu het moment een zakenkabinet te introduceren.
   Zijn ze gelijk af van die linkse azijnzeikerds, en hebben ze toch grootdeels de macht.

   1. coenzoon

    daar krijgen ze echt geen steun voor ! niemand brandt zijn vingers aan rutte op dit moment

    1. Fax uit Darmstad

     Ik zou er wel voor zijn, Rutte in de Kamer. Z’n vrienden hebben hem nu wel laten vallen maar hij kan nieuwe vrienden maken.

    2. Monty

     Wilders wacht nog even af tot Rutte is op geRut.
     Om dan de VVD te overtuigen samen met hem Nederland te de-islamiseren.

     Ben benieuwd of hij de overredingskracht heeft om ze mee te krijgen.

     1. Max Aue

      Wilders deed zijn uiterste best om Rutte te onthoofden en versterkte daarmee de positie van Kaag.

      Wat is het toch een begaafde politieke strateeg!

     2. Fax uit Darmstad

      Wat hebben Monty en Max toch een geweldig politiek inzicht.
      D66 zit in een geweldige positie, die kan met iedereen een formatie vormen en die geweldige antisemitische Kaagheks wordt MP.

      Ik neem er nog maar een.

  2. Max Aue

   Babbel de babbel de babbel.

   1. Fax uit Darmstad

    Ben je nu al dronken?

   2. Max Aue

    Ik reageerde niet op jou, Darmklacht.

    1. Fax uit Darmstad

     Nee, maar ik wel op jou, Mammaloe

     1. coenzoon

      max anus is zo onecht dat zelfs de chinezen hem niet kunnen kopiëren !

 12. right

  In deze precaire situatie kan Rutte beter de mogelijkheid worden geboden, door te gaan!
  Als Kaag teveel macht en vrijheid van handelen krijgt, zal ze in haar blinde gedrevenheid en multiculturele kokervisie, Nederland op de pijnbank leggen, de duimschroeven aandraaien, mbt milieu, transitie, immigratie en vermeend racisme!

  1. sonny

   Hopelijk geen Kaag aan de knoppen, ze collaboreert met de islam, dat impliceert een dubbele agenda!
   Haar altruistische houding jegens boottourisme is een duidelijk teken aan de wand, ze wilt ‘zoekboten’ inzetten om instabiele, overvolle bootjes op te sporen!
   De keuze om vrijwillig zwemles te nemen, is immers niet de verantwoording van Nederland en/of Noord Europa!

   1. Max Aue

    wil

    1. usb3.0

     Niet alleen vaccinaziwappie maar ook een taalnazi

  2. usb3.0

   Klopt maar beide is een probleem

 13. EU_K0K

  Maurice de Hond is gelukkig met Pasen wel wakker.

 14. Antihedo

  Mark Rutte kan in een zetel afwachten hoe de andere partijen in hun eigen rotzooi omkomen. Partijen die zich als een idioot gedragen omdat ze denken dat je tijdens een verkenning geen namen mag zeggen en niet vrijuit mag denken over de toekomst. Hoe kun je een verkenning doen zonder?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.