Daar gaan we! Duitsland scherpt grenscontroles aan: Nederlanders kunnen alleen land nog in met negatieve coronatest

De Duitsers gaan de grenzen met Nederland een stuk strenger controleren vanaf aankomende dinsdag 6 april. Vanaf dan kunnen Nederlanders alleen met een recente negatieve coronatest het land in. Ook moeten mensen hun reis naar Duitsland online aanmelden. 

De Duitsers besluiten om het zekere voor het onzekere te nemen: het aantal besmettingen in Nederland stijgt te snel naar hun mening en daarom stellen ze strengere regels in om het land in te komen, dat meldt de NOS.

Er komen vooralsnog geen strengere grenscontroles maar men kan wel aan de kant worden gezet door de Duitse politie om hun negatieve coronatest te laten zien.

Hiermee lijkt Duitsland op grote schaal al te gaan experimenteren met negatieve coronatesten als ‘reisbewijs’. Ook voor Tsjechië, Polen en Frankrijk geldt deze maatregel aan. De Duitsers zitten er niet op te wachten dat de komende weken Nederlanders massaal naar Duitsland af reizen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. coenzoon

  uiteraard , het coronafascisme blijft men uitbreiden !

  1. STOP FVD

   Als die wappies zich nu gewoon eens aan de simpele regeltjes zouden houden en zouden stoppen met ontkennen, dan zullen de cijfers ongetwijfeld naar beneden donderen. Maar nee in plaats daarvan lekker roepen ik wil mijn vrijheid terug, corona is nep en daarna lopen janken dat de regeltjes zo vervelend zijn.

   Zie je de vicieuze cirkel? Vast niet, maar FVD’ers namens de rest van Nederland, BEDANKT!

   1. coenzoon

    welke cijfers dom gedrocht ? de sterftecijfers in Nederland zijn de laatste 4 maanden de laagste sinds jaren !

    Welke cijfers wil je naar verwijzen dom gedrocht ?

    corona is een hoax domme jongen !

   2. hetfietsmenneke

    Hou nou eens op om constant te schelden op andere mensen. Kom met argumenten die hout snijdend, i.p.v. dat afzeiken van mensen met een andere mening.

    1. STOP FVD

     Oei, dat wordt lastig, nu vraag je iets teveel van dit wappie!

    2. september

     Hallo hetfietsmenneke Ik Ben het met je eens.Het zijn altijd de zelfden

   3. Wally

    ???
    Neem je medicijnen alsjeblieft.

 2. usb3.0

  Wilders wilde al jaren dat de grenzen gesloten zouden worden, eens kijken hoe onze Nederlandontkenners hier nu op gaan reageren

  1. Jack Flash

   Boodschappen doen over de grens wordt nu ook al gezeik? En even snel tanken?

   1. J. Punt

    En Duitsers moeten dan even teren op hun prettige herinneringen tijdens werkbezoeken aan koffieshops die daarna uitverkocht zijn.

 3. Rieks

  Vervelend voor al die grenslanders die in Duitsland hun boodschappen doen.

 4. Morgan4321

  Oef, heb ik vrijdag net op tijd getankt in Duitsland.

 5. J. Punt

  Groot gelijk. Tegenover de dwalende overheden in NL met hun flexibele regeltjes en wazige handhavers staat de Duitse discipline en plichtsbesef. Dat contrast is té groot voor onze Oosterburen. Even geen lang leve de lol vanuit NL voor hun. Prettige Paasdagen!

  1. Max Aue

   Ernstiger dan de flexibele regeltjes en wazige handhavers is het feit dat veel Nederlanders niet bereid zijn de regels na te leven. Door dit gedrag zitten we met z’n allen nog steeds in lockdown en avondklok.

   1. J. Punt

    Nóg ernstiger is dat zelfs de grootste dwaas ziet dat de ‘besmettingen’ -zeer relatief en te ruim van begrip- en de verhouding opname’s tov de constante factor daarvan ondanks de verschillende maatregelen… dat ziet eruit als een overheid die NIET de regie kwijt is? Een overheid die NIET met kanonnen op biervliegjes schiet? Prettige paasdagen!

    1. Max Aue

     “dat ziet eruit als een overheid die NIET de regie kwijt is? Een overheid die NIET met kanonnen op biervliegjes schiet? ”

     Daar kan je altijd over twisten, ik wijs er slechts op dat als Nederland hier qua maatregelen te zwaar zou aanzetten ze dat in commissie doet met nagenoeg alle andere landen in de wereld. We wijken in ons beleid in elk geval niet betekenisvol af van onze buurlanden.

     1. J. Punt

      Ons beleid is omgekeerd evenredig met die van onze Buurlanden. Alleen burgers die uitsluitend de media als referentie kiezen en dus aan de lippen hangen van onze gelauwerde minister van volksgezondheid, geven deze waarheid een streng religieus dwingend karakter. Kijk maar naar het toekomstig gebruik van bijvoorbeeld… aardgas! Alleen een volslagen zot ziet hier een streepje logica in.

 6. Monty

  Maar coronais toch een Nederlands dingetje?

 7. Adriaen van Bergen

  Ik heb medelijden met de vrachtwagenchauffeurs die vaak die waardeloze PCR test moeten laten doen om in Duitsland te kunnen rijden.
  Die test is heel gevaarlijk voor je bloed/hersenbarrière.

 8. Emphyrio

  Iedereen helemaal virus wappie, niet te geloven wat stinken ze er in. De cijfers deugen voor geen meter. We hebben het over de griep. Zwakkelingen gaan dood, dat is de natuur. Als je die wil redden moet je HCQ en ivermectine toestaan. Maar neem alsjeblieft je spuitje, ruimt een hoop dombo’s op.

 9. andergeluid

  Dan doet Nederland dat toch ook andersom geen Duitsers meer in Holland ons holle land

 10. J. Punt

  Duitsers kijken ook met sarcastisch genoegen naar ‘ons’ slappe beleid om OA lach gas en andere troep verbod ‘ nog maar even een jaartje of wat uitstellen want de pliesie heeft weer eens geen geld! Behalve voor de afhaalchinees en fastfood take away! Droevig!

  1. Max Aue

   Duitsers voeren niet alleen een steviger corona-beleid maar de Duitsers houden zich ook beter aan de maatregelen.
   Wij zitten nog steeds in een lockdown en avondklok omdat teveel mensen die regels aan hun laars lappen.

 11. A-BBa

  Dom van ons om er in 1940 niet aan gedacht te hebben een Cotonatest voor Duitsers in te voeren die Nederland in willen..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.