[Filmpje] FVD dient moties in tegen vaccinatiepaspoort én quarantaineplicht: ‘Stop deze dwalingen’

Bij monde van Tweede Kamerlid Pepijn Van Houwelingen heeft Forum voor Democratie twee moties ingediend met het doel het kabinet ervan te overtuigen geen vaccinatiepaspoort in te voeren en ook geen quarantaineplicht. Van Houwelingen legde uit dat deze mogelijk geplande maatregelen ervoor gaan zorgen dat mensen die zich niet willen laten vaccineren, zich daar toch toe gedwongen voelen. FVD vindt dat onacceptabel. Beide moties werden evenwel niet aangenomen, wat duidelijk maakt waar de rest van de Tweede Kamer en dan met name de regeringspartijen staan op deze punten.

“Als Forum voor Democratie zijn we fundamenteel tegen de invoering van een EU-vaccinatiepaspoort,” aldus Van Houwelingen. “Daarover hebben we twee moties, die ga ik nu indienen.” De eerste motie leest, “De Kamer gehoord de beraadslaging, constaterende dat de meeste EU-landen, inclusief ons buurland Duitsland, reizigers vanuit Nederland verplichten een coronatest te doen voor binnenkomst, constaterende dat Nederland op haar beurt, reizigers vanuit andere landen verplicht voor binnenkomst een coronatest te doen, constaterende dat deze situatie ongeacht het nut en de effectiviteit van de coronatest nooit semi-permanent mag worden, roept de regering op de testverplichting bij het inreizen in Nederland af te schaffen en de quarantaineplicht niet in te voeren; roept de regering tevens op zich binnen de EU hard te maken voor het zo snel mogelijk uitfaseren van de wederzijdse test- en quarantaineverplichtingen, en gaat over tot de orde van de dag.”

En dan de tweede motie. “De Kamer gehoord de beraadslaging, constaterende dat de Europese Commissie een Digital Green Pass in wil voeren, waardoor mensen verplicht kunnen worden zich te laten vaccineren voor ze vrij kunnen reizen, constaterende dat deze verplichting direct ingaat tegen de lichamelijke integriteit van het individu, en het meermaals herhaalde voornemen van het kabinet om vaccinaties niet indirect verplicht te stellen, roept de regering op zich binnen de EU in te zetten tegen het invoeren van een Digital Green Pass en gaat over tot de orde van de dag.”

De resultaten van de stemmingen over beide moties was dat ze met overweldigende meerderheid verworpen werden. De uitslag van de twééde motie, dus tegen het invoeren van een vaccinatiepaspoort was: 40 stemmen voor de motie 110 tegen. PVV, FVD, PvdD, DENK, JA21 en de SGP stemden daarvoor. Alle andere partijen, nieuwkomers BBB en BIJ1 incluis steunden de motie van Van Houwelingen om op Europees niveau niet zo’n paspoort in te voeren dus niet.

Bij de stemming over de eerste motie, over het afschaffen van de testverplichting bij aankomst in Nederland, waren de verschillen tussen het voor- en tegenkamp nog groter. Alleen FVD zelf en DÉNK stemden daar voor. Ook de PVV, JA21 en de SGP namen bij die motie dus de lijn van het kabinet over.

Word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal … en word lid van onze mooie groep op Facebook-alternatief MeWe!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. maraton

  Hoe wereldvreemd kun je zijn om er van uit te gaan dat andere landen de niet gevacineerde FvD wappies vrij laten rondlopen in hun land.
  Brazilie kunnen ze waarschijnlijk nog wel binnen komen om mee te bouwen aan de genocide van Bolsenaro.

  1. Edjan

   Rooie ratten zouden het liefst hun volk voor eeuwig opsluiten.

  2. Monty

   Maar waarom zou je dit boreale land willen verlaten.
   Waarom je geld uitgeven in het buitenland.

   Werken en vakantie vieren die je in eigen land.

  3. coenzoon

   de genocide van rutte gaat veel verder.

  4. CZ

   Bijzonder dat die wappies steeds gelijk krijgen.

 2. september

  Ik ga niet na een land waar je naar. afloop in Qurataine moet.Pas als het niet meer Hoeft.Ik laat me wel vaccineren,heb Ik gelijk geen last van al die wappies,die ze niet laten vaccineren.Qurantaine Schrijf je zo.

 3. Aborifa

  En deze man is nog gepromoveerd ook. Heeft niet veel geholpen Gekkie.

  1. coenzoon

   leg die logica een uit ? kan je enkel promoveren als jouw demagogie en idioterie wordt gepromoot

   1. Edjan

    Coenzoon. Klopt. De meeste promovendi zijn of worden links. Dus, denken ze in hun linkse logica, als je niet links bent, dan kun je niet gepromoveerd zijn.
    Rooie-ratten-logica.

    1. Max Aue

     “De meeste promovendi zijn of worden links.”

     Als je wat langer doorleert is de kans dat je bij de PVV uitkomt inderdaad niet groot.

     1. CZ

      Aldus Max Ernst Van Velenamen.

   2. Aborifa

    Een zin begint met een hoofdletter en eindigt met een punt.

    1. coenzoon

     Jammer dat de meester tijdens de les nooit inhoudelijk wat bijdraagt mam.

 4. coenzoon

  Er is wereldwijd aangetonnd dat de “maatregelen ” gevoerd tegen een virus geen sier helpen om het virus in te dammen. Stomme tróllen beweren dat de hele wereld zich niet houdt aan de afspraken. knettergek.

  De wereld wijde repressie is zinloos en zorgt voor tweedeling.

  Stop het coronafascisme , vecht voor uw vrijheden

  1. STOP FVD

   Nee, jij vindt dat het is aangetoond, maar kan het nergens op baseren. Want hoe zie jij Australie en Nieuw Zeeland in dit verhaal dan? Volhouden dat het niks heeft geholpen gaat ‘m niet worden. Dus kom met iets beters dan de ononderbouwde stelling die je poogt als waarheid de wereld in te slingeren.

   1. Max Aue

    Vraag coenzoon nooit naar de onderbouwing van een bizarre stelling.

    1. CZ

     Aldus de liegende Max Ernst Van Velenamen.

   2. usb3.0

    Jullie fascistische vaccinazidrammende imbecielen kunnen niet aantonen dat het wél helpt

    1. STOP FVD

     Australie en Nieuw Zeeland!!! Zei ik toch al! Leg eens uit hoe het DAAR niet helpt!

     1. usb3.0

      stopje gelooft in complotten

  2. Vanduinen

   Geenszins heb ik moeite met een vaccinatiepaspoort. Ook ben ik van mening dat zij die geen vaccinatie wensen ook de inperkingen van hun vrijheid in het belang van de volksgezondheid zich moeten laten welgevallen. Import en export van een besmetting moet worden voorkomen.Die vaccinatie neem ik voor mijzelf. Als ik mij hiermee vrij kan verplaatsen is meegenomen.

   1. CZ

    Tot zover Vanduinen Van Velenamen.

   2. usb3.0

    vendjunen! als jij ingeënt bent waar maak jij je dan zorgen over?

    Het is jouw afgunst, “ik laat mij inenten en omdat jullie dat niet doen, moeten jullie beperkt worden”

    1. Vanduinen

     Neen, nee, ik zeg niet dat de keuze tot vaccinatie uw verplichting is. Ik zeg dat maakt u zelf uit, de daaruit voortvloeiende beperking is voor uw eigen rekening. Dat wil ik voorkomen bij mijzelf.

     1. CZ

      Vanduinen Van Velenamen is vooral ingenomen met zichzelf, herkenbaar verschijnsel bij narcistische psychopaten.

     2. coenzoon

      waarom moet een ongevaccineerde beperkingen krijgen als een gevaccineerde beschermt is ?

      Kan enkel zijn dat vaccinatie geen bescherming biedt !

      corona is een hoax !

  3. CZ

   “Er is wereldwijd aangetoond dat de “maatregelen ” gevoerd tegen een virus geen sier helpen om het virus in te dammen.”

   Op de site van het RIVM: “Geen enkele maatregel kan er op dit moment voor zorgen dat het virus op korte termijn verdwijnt. De meeste mensen die COVID-19 hebben gekregen, herstellen daarvan.”

 5. 56RdK

  Het is zo ontzettend jammer dat FvD zulks bizarre denkwijze erop nahoudt waar het de Corona aangaat.
  Zo bizar dat ze de hand kunnen schudden van die idioot in Brazilië, die idioot waardoor er meer dan honderdduizenden doden zijn gevallen, waardoor patiënten nu onverdoofd de zuurstofslangen door hun strot krijgen geduwd.

  Zo bizar, dat het niet onder woorden is te brengen, laat staan het te beschrijven.
  Tja, FvD, had de potentie andere politiek te bedrijven, maar nu rijst toch wel de vraag of er geen psychiater moet worden bezocht.

 6. usb3.0

  Dwalingen is nog zacht uitgedrukt het is echt krankzinnig

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.