Game over voor D66’er Sidney Smeets: ‘Ik stel mijn zetel ter beschikking’

Het controversiële Tweede Kamerlid Sidney Smeets van D66 stopt ermee. Sigrid Kaag, de leider van de ‘democraten,’ maakt dat bekend. Hij zou deze beslissing helemaal alleen genomen hebben. Zijn zetel geeft hij terug aan de fractie.

Natuurlijk laat Kaag in haar statement weten dat ze “dat besluit” van Smeets – om op te stappen maar de zetel wel terug te geven aan D66 – “ten volle steunt.” Dat is nogal wiedes. In theorie had Smeets de zetel ook voor zichzelf kunnen houden. Dan was D66 met 23 in plaats van 24 zetels geëindigd, wat mogelijk ook weer van invloed was geweest voor het vormen van een nieuwe coalitie.

Sigrid Kaag legt uit dat ze het heel goed vindt dat Sidney Smeets weg is.  Bron: De Dagelijkse Standaard / TCE Media.

De verhalen van de jongens over de D66’er laten, zegt Kaag, “voor mij zien dat er nog een wereld te winnen is als het gaat om de persoonlijke vrijheid en veiligheid van mensen.” Een interessant statement, want het impliceert natuurlijk dat zij het allemaal ook niet vindt kunnen. Maar zo hard durft ze dat dan weer niet te stellen. Waarom niet, eigenlijk? Want als de verhalen kloppen is het toch volkomen onacceptabel?

“Ik vind het belangrijk dat we in Nederland de komende tijd werken aan een veiliger omgeving voor lhbti’ers, die in sommige situaties kwetsbaar zijn. Ook mijn partij wil en zal daaraan een bijdrage leveren,” aldus Kaag.

Hartstikke leuk, natuurlijk, die shoutout naar “lhbti’ers” (moeten daar tegenwoordig niet nog wat letters bij?). Maar waarom is hier zo weinig mee gedaan toen sommige jongeren zich eind maart al meldden bij de partij? En daarbij: als Sidney Smeets jonge meisjes in plaats van jongens had benaderd, was het dan allemaal wél oké geweest, soms?

Zelf heeft Smeets ook een officiële verklaring. De man die er door jongens en jongemannen van beschuldigd wordt zich op buitengewoon onethische wijze gedragen te hebben zegt dat hij “na de rollercoaster van gisteren” besloten heeft, “na overleg met Sigrid Kaag,” zijn zetel “per direct ter beschikking” te stellen en terug te treden als Kamerlid. Hij doet dat, zegt hij, omdat hij wil voorkomen “dat het aanzien van de Kamer en het belang van de partij schade wordt toegebracht.”

Dat is rijkelijk laat jongen!

Hoe dan ook, de verklaring gaat verder. “Deze stap doet mij pijn. Ik vond het ongelooflijk eervol om Kamerlid te mogen zijn. Het was helaas maar van korte duur. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen hebben veel impact. De komende periode heb ik nodig om tot rust te komen. Ik vraag iedereen om dat te respecteren.”

Een opmerkelijke verklaring. Want Smeets lijkt heel weinig oog te hebben voor de jongeren die hun beklag over hem hebben gedaan. Het enige dat hij daarover zegt is dat hij “daar erg van geschrokken” is omdat het zijn “intentie” nooit “is geweest.” Voor de rest is het vooral Sidney, Sidney, Sidney. Deze stap doet hém pijn. Het was zo eervol voor hém om Kamerlid te mogen zijn. Dat is helaas voor hém. De gebeurtenissen hebben impact op hém. Híj heeft “rust” nodig nu. En hij vraagt iedereen om die rustperiode voor hém te respecteren.

Zou het misschien leuk zijn geweest als je even iets gezegd had voor de jongens die de afgelopen dagen hun verhaal hebben gedaan?

Het zal wel. Deze gast is gelukkig weg uit het parlement. Dahaag, Sidney! Leuk je gekend te hebben! Nou ja, eigenlijk helemaal niet leuk, maar ik denk: ik wil toch even op een wat vriendelijke manier afsluiten.

Hoe dan ook, we wensen je natuurlijk hartstikke veel sterkte bij het verlies van deze mooie baan. Hopelijk kan je het binnenkort op de één of andere manier achter je laten, jongen! Want, ach, ach, ach, wat heb jíj het zwáár.

Volg mij op Twitter-alternatief Gab én word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal!

Oh, voor we hier een einde aan breien: neem even de tijd om deze column van Bart Nijman (hoofdredacteur van GeenStijl) te lezen op de website van Nieuwe Revu. Het is een páreltje. Iets over woke-ideologen die maar al te vaak zelf de grootste roofdieren op de wereld blijken te zijn. Sidney Smeets is bepaald geen uitzondering.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

87 reacties

 1. Bunky01

  Wederom 1 die zonder maar iets als gekozene te hebben gedaan voor ons land een riante
  hoeveelheid wachtgeld per maand op zijn bankrekening mag bijschrijven. Wat een land.

  1. Cycle25

   En Koolmees wil de WW een jaar inkorten, dan zijn dit soort zaakjes makkelijk te betalen.

   Decadent66 komt er weer makkelijk van af, ging het om anderen partijen was de pleuris los gebroken.

   1. Forlan

    Precies, stel je voor dat de nummer 17 van de PVV ranzige betofhtjes

    1. Forlan

     Ranzige berichtjes naar minderjarigen had gestuurd. Dan had het “hoor en wederhoor-principe” niet geteld hoor. Dan had het journaal er om 8 uur gisterochtend mee gestart, alle talkshows was alleen nog maar dit ter sprake gekomen. Nu deden ze het pas na toestemming van SSigrid. Hypocriete bende

     1. Meriadoc Brandebok

      Over de racistische apps bij FvD werd door Elsevier pas bericht nadat Elsevier aan hoor- en wederhoor had gedaan.

      Datzelfde gold bij de berichtgeving van NRC ook voor de pooier Dion Graus: h**ps://www.nrc.nl/nieuws/2021/02/15/wilders-helemaal-niets-bewezen-van-aantijgingen-tegen-graus-a4031815

      De media heeft dit keer en juiste afweging gemaakt, ook al gedroeg men zich een week geleden nog als een bende hijgerige hyena’s toen zij zich op Rutte stortten.

     2. coenzoon

      we hebben het over politiek correcte pédófielen domme muts en niet over racistische berichten noch over Dion Graus.

      Je bent overigens Pim Fortuyn vergeten in je opsomming domme tról

     3. Forlan

      Coenzoon, Meriadoc heeft wel een heel pakje Croma bak en braad op het hoofd, maar domme muts mag je voor stopje bewaren. Meriadoc probeert zich nog goed uit te drukken en uit geen ongefundeerde verwijten.

     4. coenzoon

      nou wat het bokje blaat in de andere draadjes over Fortuyn valt nou niet in de categorie goed fatsoen

     5. Forlan

      Coenzoon, klopt. Maar ik vond Fortuyn een geweldige politicus maar vast ook een vies mannetje op dat gebied. Hij heeft of nooit iets fout gedaan, of het geluk gehad dat hij niet in deze Social media tijd in de schijnwerpers stond. We moeten ook niet te hypocriet gaan lopen doen.

     6. coenzoon

      fortuyn kwam openlijk voor de mannenliefde uit en had graag een verzetje in een darkroom maar minderjarigen waren geen deel van zijn hobby !

      Daar ligt het nuance verschil. Als de tróllen dus beweren dat Fortuyn graag minderjarige marokkantjes néúkte roeptoeteren ze onwaarheden en belasten ze iemand die zich niet meer verdedigen kan. Bijzonder minderwaardig vind ik dat.

      Voor de rest mag iedereen van Fortuyn vinden wat ie wil maar vertel geen onwaarheden.

      Het is dus ongedierte , ratten , verspreiders van ziektekiemen.

     7. Max Aue

      Coenzoon liegt tegen beter weten in.

      ht*ps://www.brongersma.info/AIVD:_Fortuyn_had_seks_met_minderjarigen

     8. Beukman

      De meest saillante onderzoeksgegevens die zijn uitgelekt betreffen Pim Fortuyn en de LPF. “De inlichtingendienst had bijzonder veel belangstelling voor de escapades van Fortuyn en stelt vast dat hij seksuele contacten had met minderjarige Marokkaanse jongens”, aldus De Vries. Het liefdesleven van bijna de gehele LPF-top blijkt te zijn onderzocht, want naast Fortuyn werden nog enkele bekende politici uit zijn omgeving onder de loep genomen zoals Joao Varela, Ferry Hoogendijk en Leefbaar Rotterdam raadslid Dries Mosch. Tot andere kopstukken uit de periode dat de AIVD de LPF in de gaten hield behoren Mat Herben en Jim Janssen van Raay.

      Overigens was dit 20 jaar terug een stuk geaccepteerder dan heden, niemand lag er wakker van, en al helemaal niet de aanhangers van “pim”, hoewel het algemeen bekend was wat hij deed en hij daar zelf ook geen geen geheim van maakte. O tempora, o mores.

     9. coenzoon

      wat wil je nou met je lasterlijke belgische linkje strónt vlé®k !

      Kom met bewijzen en niet met vermoedens van een belg

     10. Forlan

      Beukman, zoals ik hier al boven sei

     11. coenzoon

      En nu nog even bewijzen dat fortuyn dezelfde hobby had als jij bukhol.

      Dag 3 voor een poging om aan te tonen dat fortuyn seks had met minderjarigen !

      Als men zijn escapades zo diep heeft doorgelicht had men hem 100% zeker opgepakt voor onzedelijke handelingen met minderjarigen. D?omme tróllen leveren zelf bewijs over hun leugens. met dank aan bukhol

     12. Max Aue

      Coenzoon loopt weer vast op de manier waarop hij in de discussies hier altijd vastloopt: hij heeft zijn feiten niet op orde en kan niet logisch denken. Het eindresultaat is altijd stampvoeten en schelden.

      Het is zowel geestig als zielig.

     13. Forlan

      Beuk, zoals ik hierboven zei, ik denk dat Fortuyn idd geen heilige was. Als nuance (en het stukje dat je NIET gedeeld hébt) wil ik wel toevoegen dat in die tijd een ware hetze werd gevoerd tegen Pim en de hele LPF. Het is niet zo dat de AIVD wel altijd eerlijk is geweest. Geloof zo dat het onderdeel van een lastercampagne was.

     14. Beukman

      Speciaal voor Rennie, uit een column van “pim”:

      In de jaren zestig en zeventig kreeg Brongersma langzaam maar zeker voet aan de grond. Na de uitvinding van de pil was er de bevrijding van de seks. Homoseks werd geaccepteerd, en waarom zou dan – onder de strikte voorwaarde dat het kind het wil en dat het niet wordt gedwongen – pedοseks niet zijn toegestaan? Dit verlichte standpunt is inmiddels verlaten en onder invloed van de gogen is het kind neergezet als geheel en al vrij van seksuele lusten, in elk geval tegenover volwassenen.
      We zijn ver verwijderd van het begrip dat Brongersma trachtte te kweken, overigens tot schade van onszelf, want alles wat bespreekbaar is, is in beginsel ook beheersbaar, moet u maar denken!

      pimfortuyn.com/pim-fortuyn/archief-columns/166-de-moderne-schandpaal

     15. coenzoon

      quote Speciaal voor Rennie, uit een column van “pim”:

      In de jaren zestig en zeventig kreeg Brongersma langzaam maar zeker voet aan de grond. Na de uitvinding van de pil was er de bevrijding van de seks. Homoseks werd geaccepteerd, en waarom zou dan – onder de strikte voorwaarde dat het kind het wil en dat het niet wordt gedwongen – pedοseks niet zijn toegestaan? Dit verlichte standpunt is inmiddels verlaten en onder invloed van de gogen is het kind neergezet als geheel en al vrij van seksuele lusten, in elk geval tegenover volwassenen.
      We zijn ver verwijderd van het begrip dat Brongersma trachtte te kweken, overigens tot schade van onszelf, want alles wat bespreekbaar is, is in beginsel ook beheersbaar, moet u maar denken!

      pimfortuyn.com/pim-fortuyn/archief-columns/166-de-moderne-schandpaal

      end

      En waar kunnen we nu lezen dat fortuyn met minderjarigen seks had !

      Wat ziujn jullie een stel domme horken. Een opinie gebruiken om praktiseren aan te tonen , zielig bukhol maar geheel conform je verrotte geest

     16. Beukman

      Ik herinner me uit die tijd wel vrijmoedige uitspraken van “pim” over zijn seksleven, @Forlan. Het was toen vrij normaal dat bepaalde Marokkaanse tieners voor geld seksuele diensten verleenden aan mannen. Het was net zo geaccepteerd als het feit dat mannen het op de Theemsweg of De Ruyterkade deden met heroïnehοertjes. Absoluut niet netjes, maar als je je mond hield kwam je ermee weg.
      Toen wel, nu niet meer.

      Persoonlijk lig ik er niet wakker van wat “pim” met die knullen deed in de darkrooms. Het waren andere tijden. Ooit werd slavernij normaal gevonden en dat vrouwen geen kiesrecht hadden.

     17. Max Aue

      “ Homoseks werd geaccepteerd, en waarom zou dan – onder de strikte voorwaarde dat het kind het wil en dat het niet wordt gedwongen – p*edoseks niet zijn toegestaan? Dit verlichte standpunt is inmiddels verlaten”

      Pim Fortuyn zag geen enkel probleem in seks met kinderen en dat verklaart ook dat hij trots opschepte over zijn seks met minderjarige kinderen in jongensbordelen.

      Bestuurlijke elites maakten zich wel zorgen over dit losbandige gedrag en zagen het als staatsgevaarlijk. Fortuyn was daardoor niet alleen chantabel maar algemeen werd ook ingezien dat Nederland een ‘pleefiguur’ zou slaan als deze decadente dandy premier zou worden. Het verklaart ook de rol van de AIVD die dit gedoe uiteraard met argusogen volgde.

  2. Branzino

   @Bunky01
   Maak je geen zorgen. Hij krijgt maximaal 6 maanden wachtgeld van 80% van zijn kamerinkomen. Maar daar worden de verdiensten die hij als advocaat snel weer zal hebben vanaf getrokken. Als dit je enige zorg is, ben je blijkbaar een gelukkig mens.

   1. Bunky01

    De schadeloosstelling van ‘gewone’ Tweede Kamerleden bedraagt sinds 1 januari 2021 8.431,26 euro bruto per maand. Daarnaast krijgen Tweede Kamerleden 8 procent vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3 procent conform de regeling voor rijksambtenaren. In totaal komt dat neer op ruim 117 duizend euro per jaar.
    Bron:Parlement.com. Daarvan 80% gedeeld door 2 ( 6 maanden) is toch een vrij riant bedrag nietwaar, voor 2 weken pluche zitten.

 2. Monty

  Misschien wordt zijn voorbeeld wel gevolgd.

 3. Pauline Kummer

  Nu kamervragen of een ieder van de 150 zetels maar even uit de kast wil komen of iets achterhoudt. Je zou wel iets te verbergen kunnen hebben. Dat wordt hier niet gepikt. Welk kamerlid heeft iets met een kleuterklas verleden?

 4. Mireille

  Mag ik opmerken dat ik mevr. Kaag een statige dame vind? Kan dat nog? Vera Bergkamp ook.

  1. Harry Haller

   Vrouwen vinden Kaag een statige dame, mannen vinden haar een doortrapt loeder met gemene ogen.

   Kun jij duiden waarin dat zit?

   En niet aankomen met het gelül over ‘sterke vrouwen’ enzo: het is iets in haar energie wat vrouwen waarderen en mannen afstoot.

   1. Gerda2

    Harry, andersom komt ook geregeld voor. Ik ken vrouwen die niets van Kaag moeten hebben. Dat geldt ook voor mijzelf.
    Zelf heb ik altijd de indruk dat ze niets heeft met Nederland.

    1. Mireille

     Dat kunt u niet hebben en dat zij niets met Nederland heeft is uw oordeel. Dat heeft te maken met inschattingsvermogen.

     1. Gerda2

      Mireille, wat kan ik niet hebben volgens jou? Ik ben benieuwd.
      Waarom voel jij je aangevallen?
      We kunnen toch verschillende meningen hebben?

     2. Gerda2

      Mireille, je zou ook Harry nog even kunnen antwoorden.
      Hij was er natuurlijk wel het eerste bij met zijn vraag aan jou.

     3. Mireille

      Gerda2, gaat u nu ook aan mij vragen om Harry te antwoorden? Doet u ook de was voor Harry Haller?

     4. Mireille

      Gerda2, ik voel mij in het geheel niet aangevallen. DDS is er door de lezers en voor de lezers. Verder is Kaag een persoonlijkheid, en dat triggert u. U moet niets van haar hebben…dat kan een reden hebben. Dat zij niets met Nederland heeft is onbewezen.

     5. Gerda2

      Mireille,
      Wat betekent dan, “dat kunt u niet hebben”?
      Daar krijg ik geen antwoord op. Dat is mijn vraag aan jou.

      Dat Kaag een persoonlijkheid is zal niemand ontkennen, maar er lopen wel meer persoonlijkheden rond in de Kamer.
      Er hoeft ook niets bewezen te worden. Het is mijn mening en die is altijd subjectief.
      Dat is toch geoorloofd?
      Je hebt zelf geregeld meningen over Kamerleden. Daar spreek ik jou toch ook niet over aan, laat staan dat ik begin over een reden die er zou moeten wezen, of dat je getriggerd wordt.

      Wat Harry betreft heb je gelijk.
      Al ben ik wel nieuwsgierig waarom je zo weg bent van S. Kaag.

   2. Beukman

    mannen vinden haar een doortrapt loeder met gemene ogen.

    Hoe verzin je het!

    1. coenzoon

     gewoon kijken naar die gifkop en de cobra eigenschappen komen duidelijk uit de verf

     1. Beukman

      Jij bent bang voor sterke vrouwen, Rennie. Ik wed dat je er ook met een was getrouwd.

    2. Max Aue

     Het maakt wel duidelijk met welke zintuigen coenzoon tot zijn politieke oordelen komt.

 5. Beukman

  Smeets doet het juiste: opstappen. Niet omdat hij iets strafbaars heeft gedaan, maar omdat zijn gedrag laakbaar was en hij daarmee zijn partij schaadde.

  Het zou mooi zijn als Ridder Graus een voorbeeld neemt aan Smeets. Niet alleen heeft hij op gigantische wijze gefraudeerd met reiskostenvergoedingen, ook heeft hij zijn vrouw als betaling laten verkrachten door zijn bewakers. Daar komt nog bovenop, maar dat is in theorie een interne zaak, dat hij heimelijk fractievergaderingen op band heeft vastgelegd.

  Maar oh, wacht even. Schaadt dit gedrag eigenlijk wel de PVV? Vermoedelijk niet, en dat geeft extra te denken.

  1. Max Aue

   Quod licet Jovi, non licet bovi. Graus mag als pooier zijn vrouw laten verkrachten en Pim Fortuyn mocht minderjarige kinderen neuken maar Smeets mag geen ongepaste mailtjes verzenden. Dan vinden ze hem op DDS een smerige viezerik.

   Begrijpt u wel?

   1. Beukman

    Iedere keer komt de vraag weer bovendrijven waarom Geert, die niet houdt van gedoe binnen zijn partij, Graus de hand boven het hoofd houdt. Al tien jaar lang.

    1. Harry Haller

     Kom, kom Beuk: die vraag is al ettelijke keren eerder beantwoord: Graus chanteert Wilders, dat is zo duidelijk als wat.

     Nu niet meer verder zeuren hoor.

     1. Beukman

      We willen natuurlijk graag weten waarméé de Ridder Geert chanteert, Dr. Haller. Wat denk jij?

     2. Max Aue

      Als Graus vanwege chantage zijn Kamerzetel veiligstelt maakt dit het alleen maar erger, goede vriend.

     3. coenzoon

      de tróllen beweren weer veel maar onderbouwen hun poeppraat niet.

     4. Meriadoc Brandebok

      Ik denk niet dat er sprake is van chantage, maar gewoon van oude jongens krentenbrood. Geert schuift zijn oude PVV-makker nog even een leuk baantje toe.

     5. Beukman

      Maar Geert begrijpt ook wel dat hij niet geloofwaardig is met zijn verhaaltje over de islam als vrouwenonderdrukkende godsdienst terwijl zijn eigen Graus ook vrouwen onderdrukt, Meriadoc.
      Komt nog bij dat Graus een regelrechte flapdrol is met een focus op iets waar Geert totaal geen interesse in heeft: dierenwelzijn.
      Er is daar dus iets aan de hand. Graus heeft Wilders weliswaar lang geleden geholpen met zijn carrière door hem in zijn tv-programma uit te nodigen, maar dat is inmiddels wel erg lang geleden.

      Heeft Ridder Nixon Graus iets belastends op tape van Wilders?

     6. Harry Haller

      Beukman, ik zou ook erg graag -uit ongezonde nieuwsgierigheid- willen weten waarmee Wilders gechanteerd wordt door Graus.

      Heeft Geert ook Graus’ vrouw geneukt en staat dat op video?
      Heeft Geert Graus anaal genomen en staat dat op video?
      Heeft Geert de partijkas geplunderd en is dat vastgelegd?

      Vragen, vragen – wie maakt me los?

     7. Meriadoc Brandebok

      Geert zit inmiddels ook een decennium op het pluche en zijn politieke antenne is ook niet meer wat het geweest was. Ik denk dat Geert het allemaal zekf niet eens meer door heeft. De ordinaire scheldkanon Henk Bres wordt ook nog gelinkt aan de PVV.

     8. Beukman

      Dan zijn we opnieuw eens, Dr. Haller.
      Stel dat Geert wordt gechanteerd, dan heeft dit uiteraard een slechte invloed op de sfeer binnen en de prestaties van de partij. Het is bekend dat sommigen Graus niet kunnen luchten of zien. Waarom staat de man zo hoog op de lijst: omdat hij doodgereden egeltjes zo zielig vindt?
      Graus is een verschrikkelijke narcist. De man is al een tijdje bezig met het maken van een film over zijn leven, en heeft een ongezonde invloed op zijn vrouwen. Geert is van alles, maar géén narcist. Wel iemand die een hekel heeft aan narcisten.

      Vragen, vragen, vragen.

     9. Beukman

      Ik denk dat Geert het allemaal zekf niet eens meer door heeft.

      aldus Meriadoc.

      Koren op de molen van degenen die in de PVV in de eerste plaats een baantjesmachine voor de PVV-elite ziet. En daar hebben ze beslist een punt.

      Als je ook kijkt naar het programma, dan straalt daar niet echt ambitie uit. De maatschappij verandert rap, maar het program van de PVV recyclet ouwe koek uit een grijs verleden. De partij heeft letterlijk de aansluiting met de maatschappij verloren.

     10. Meriadoc Brandebok

      Ja, ook daaraan ligt ten grondslag dat de voornaamste ideoloog van de PVV, Geert himself, er al meer dan een decennium zit.

      Moet je nagaan: Geert splitste zich in 2004 af en begon toen zijn eigen partij. Rutte beleefde zijn echte doorbraak pas in 2010.

      Geen wonder dat de PVV niet meer aansluit bij de huidige samenleving.

    2. Gerda2

     Nou Harry, andersom hoor ik ook.

     1. Gerda2

      Verkeerd geplaatst.
      Sorry.

  2. Harry Haller

   Hoe staat het trouwens met Sophie in ’t Veld, Beukman? Je weet wel dat smerige D66 wijf dat bijna 4 ton (400.000 euris) ten onrechte opstreek aan reiskostenvergoedingen?

   Heb je daar nog wel eens wat over gehoord?

   1. Max Aue

    Mijn goede vriend snapt dat alleen verandering van onderwerp hem nog kan redden in deze discussie.

    1. Harry Haller

     Lül niet stomme zakkenwasser: Neukman brengt Graus in met “Het zou mooi zijn als Ridder Graus een voorbeeld neemt aan Smeets. Niet alleen heeft hij op gigantische wijze gefraudeerd met reiskostenvergoedingen…” dus is het logisch dat daar D66-Sophietje met haar veel zwaarder frauduleuze gedrag naast gezet wordt.

     Alleen een geborneerde klootzak als jij zegt dan “Mijn goede vriend snapt dat alleen verandering van onderwerp hem nog kan redden in deze discussie” om ZELF de aandacht af te leiden van de verderfelijke strapatsen bij een partij die hen lief is omdat hij er op stemt (voorheen PvdA).

     Je blijft een rat, Aue.

     1. Max Aue

      “Stomme zakkenwasser, rat, klootzak”

      Zit je een beetje klem, goede vriend, dit is wel erg krasse taal.

      Fi donc!

     2. Meriadoc Brandebok

      Sophie ’t Veld zit toch niet in het Nederlandse parlement, wel? Haar kun je logischerwijs niet op één lijn stellen met Smeerpijp Smeets en de pooier Dion Graus. Vandaar: aandacht afleiden.

     3. CZ

      @Harry: Hear, hear!

  3. coenzoon

   d66 loopt leeg , Sophie in ’t Veld legt haar functie neer na discussie over onterechte vergoedingen

   pechtold legt zijn functie neer wegens belastingfraude

 6. HD

  Bij D66 is echt niets te gek, zelf het misbruiken van jeugd voor je eigen gerief.

  1. Max Aue

   Smeets misbruikte niemand en zeker geen minderjarige, HD. Je liegt en je lastert.

   1. Harry Haller

    Smeets vertoonde grensoverschrijdend gedrag. Voldoende om door Kaag e.a. dermate onder druk gezet te worden dat hij zijn zetel ‘vrijwillig’ opgeeft. En terecht: een Machiavellist die anderen bij het minste of geringste framet en blamet als racist en fascist, blijkt zelf een gore groomer.

    Zo draait smerig links, de kanker in onze maatschappij.

    1. Max Aue

     Ja, grensoverschrijdend gedrag is wel een goede omschrijving en het is ook goed dat D66 hem dwong terug te treden.

     De vieze smaak van de hypocrisie van populistisch rechts blijft echter hangen.

   2. coenzoon

    nee hij speelde tric-trac met ze !

    1. Forlan

     Hahaha, met welke regels? Ik gok dat ze in het laatste vak de steentjes niet meer mochten verschuiven 😂

   3. coenzoon

    kennelijk heb je weer niet opgelet of ben je zo stom te denken dat misbruik slechts lichamelijk kan plaats vinden domme strónt vlé®k

 7. StemPzeweg

  Echt jammer en buitengewoon zwak van mevr Kaag die het voor die man op had moeten nemen. Hij had helemaal niet weg gehoeven. de heer Smeets is een keurige kamerlid die slachtoffer is van een extreemrechtse heksenjacht

 8. Yoyo

  Opgeruimd staat netjes.
  Al blijft een partij als D66 natuurlijk een enorme besmette nep- democratische partij.
  Nieuw Leiderschap is er ver te zoeken.
  Meneer Sidney zal niet gemist worden.

 9. HD

  Welke ranzigheid heeft onze nieuwe Palestijnse leider Kaag nog meer te verbergen

 10. right

  De wereld is toe aan een diepgaande screening van “volksleiders”, op karakterfouten, foute begeerten, zelfzucht etc!
  Kijk eens naar de wereldleiders, overwegend despoten, machtswellustelingen en egotrippers!
  De oude wijzen wisten het al, Aristoteles en zijn leering Plato verkondigden ” Een volksbestuurder moeten in overeenstemming met een zuiver karakter, door beleving, levenservaring en wijsheid afstand hebben genomen van wereldse verlokkingen”!
  Logisch, toch?

  1. Beukman

   Blijft het feit dat de oude Grieken aanmerkelijk minder moeite hadden gehad met Sidney’s gedrag dan wij.

   1. Max Aue

    Geestig, je was me net voor.

    1. sonny

     Ernst@
     Haha, een dingetje uit de context kunnen plukken, alwaar je p*do harte naar verlangd!
     Wat zul je vannacht goed slapen!
     Ik denk overigens dat Right best zal weten, dat p*dofilie in die tijden aan de orde van de dag was, denk je ook niet?
     In dat tijdgewricht was de handeling inderdaad algemeen geaccepteerd, wat niet impliceert dat iedere wijsgeer in die tijd, hiervan was gecharmeerd, anno 21e eeuw mag je meer zelfdiscipline verwachten!
     Misschien doet hij deze melding om de p*do’s in dit blog te ontmaskeren!

   2. StemPzeweg

    Klopt, onze westerse ‘beschaving’ van de 21 eeuw is hopeloos preuts geworden.

  2. Max Aue

   De ironie wil dat de oude Grieken seks met minderjarige kinderen de normaalste zaak van de wereld vonden.

 11. StemPzeweg

  Het is zo jammer hoe ontzettend preuts onze samenleving is geworden. Wat een afgang! En dat zelfs een partij als D66 meedoet in deze preutsheid valt me bijzonders tegen. Daar werden ze in het jaar 1966 niet voor opgericht maar juist om tegenin te gaan. Sigrid Kaag laat zien dat ze niet de kracht heeft voor deze ‘nieuwe leiderschap’ maar gewoon een voortzetting is van het oude politiek van macht, polderen en politieke conservatisme.

 12. Max Aue

  Op DDS wordt nu al dagen over niets anders gesproken dan over het behoorlijk onbeduidende grensoverschrijdend gedrag van een Kamerlid.

  Voer voor psychologen.

 13. George Knight

  Wat is het probleem? D66 heeft een nieuw kamerlid dat pas enkele weken in functie is. Na berichten over wangedrag wordt hem door de leiding van D66 gevraagd om op te stappen. Dat kamerlid stapt op. Wat had D66 anders kunnen doen? De partij heeft resoluut gehandeld.

  Laat dit een voorbeeld zijn voor andere partijen. Overal zijn er rotte appels. De fout is om ze niet uit de mand te gooien.

  1. Max Aue

   In de PVV wordt een Kamerlid die zijn vrouw prostitueerde en voor duizenden fraudeerde met belastinggeld zonder problemen gehandhaafd en binnen de FvD mogen mensen met openlijke neo-nazistische opvattingen rustig blijven zitten.

   D66 is een beschaafde partij die rotte appels wel uit de mand verwijdert.

  2. StemPzeweg

   Onzin! D66 heeft juist laf gehandeld door hun kamerlid in de steek te laten die zich keurig binnen de kaders van wet gehouden heeft en slachtoffer is van een heksenjacht.

   1. Max Aue

    Het stelde op de keper beschouwd niet zoveel voor en het betrof ook geen strafbaar gedrag maar grensoverschrijdend was het wel degelijk. D66 en Smeets konden niet veel anders.

    1. StemPzeweg

     Teneerste ben je volgens de wet strafbaar of niet strafbaar en ten tweede kun je ook vraagtekens erbij zetten of alle verhalen kloppen. We zijn toch onschuldig totdat het tegendeel bewezen is?

     1. Beukman

      Van een politicus die onschuldig is, wordt verwacht dat hij zijn stinkende best doet om dit aan te tonen.

      Wilders doet de smakeloze verhalen over diverse vrouwen die door Graus zouden zijn misbruikt af als “privé”. Waarom geldt niet hetzelfde voor Smeets?

      Er bestaan opnames van Graus die zijn vrouw dwingt seks te hebben met zijn bewakers. Als dat valt onder een “privé-zaak”, dan zijn die appjes van Smeets dat al helemaal.

 14. AS210854

  Dat hij zijn wachtgeld maar ter beschikkingstelt, hij heeft gelogen bij zijn sollicitatie op de vragen of er nog verborgen gebreken waren.🤮🤮

 15. Niet voor niets

  Waarom? Waarom kunnen mensen niet normaal doen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.