shutterstock 1913042356

Hoppa! Opstandige winkeliers weigeren shoppers zonder afspraak eruit te sturen: 'Ik stuur spontane klanten niet weg!'

Geen categorieapr 20 2021, 9:00
Het coronabeleid van Rutte en De Jonge werkt niet, zoveel is wel duidelijk voor wat betreft de winkeliers. Zij mogen formeel alleen klanten binnenlaten die vooraf online een afspraak hebben gemaakt. Maar dat werkt niet, en daarom laten ze deze mensen dikwijls gewoon binnen: "Wat moet ik anders doen? Ze wegsturen?"
De uitgelekte versoepelingen geven sommige ondernemers weer wat perspectief, maar voor winkeliers blijven het onzekere tijden. Ook zij hopen dat het kabinet de regels aanpast rondom winkelen, want de huidige maatregelen "werken niet," aldus klagende winkeliers.
Veel winkeliers gruwelen van de huidige regels omtrent het winkelen; kleine ondernemers mogen hun zaakjes weer openen, mits zij zich houden aan het concept 'winkelen op afspraak.' En laat nu net die maatregel enorm verstikkend zijn. Die maatregel zou zelfs klanten ontmoedigen om te winkelen. Vooral voor kleine winkeliers blijven het zware tijden: Amsterdamse eigenaars winkeliers laten weten aan AT5 dat zij smachten naar versoepelingen, want de huidige regelgeving werkt enorm verstikkend.
De hoofdstedelijke binnenstad is hard getroffen door de coronacrisis. 20 procent van de winkels in de binnenstad heeft de deuren definitief moeten sluiten. De huidige maatregelen, die een tijdje geleden werden gepresenteerd als 'versoepelingen,' zetten geen zoden aan de dijk. Winkeliers geven aan vaak genoeg een oogje dicht te knijpen bij klanten die geen afspraak hebben gemaakt. Ze hebben het geld om te overleven hard nodig:

"Alleen als de winkel verder leeg is. En verder blijf ik gewoon de regels in acht nemen: mondkapje op en afstand houden. Maar wat moet ik anders doen? Ze wegsturen?"

Helaas voor ondernemend Nederland staat het coronakabinet niet bekend om het betere maatwerk. Zeker niet met de zonnekoningen Hugo de Jonge en Mark Rutte aan het roer. Het zou dus heel goed kunnen dat de winkeliers vanavond wéér buiten de boot vallen. En dat is ergens toch wel een beetje schandalig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten