Jan van de Beek: ‘Mooi dat D66 gedetailleerde afspraken over migratie wil, dan kan ik de gevolgen doorrekenen’

D66 zegt voorstander te zijn voor een regeerakkoord op hoofdlijnen, “afgezien van die onderwerpen waar gedetailleerde afspraken nodig zijn om de inzet van een partij zeker te stellen. Migratie is zo’n onderwerp voor D66”, stelt de partij. Dr. Jan van de Beek ziet dat helemaal zitten: “Nou, dat is dan mooi, want bij duidelijke afspraken kan ik de gevolgen van die afspraken voor de Nederlandse schatkist doorrekenen.”

Verslaggever Arjan Noorlander (NOS, Nieuwsuur) stuurde een tweet de wereld in, waarin hij inzoomde op de kanttekening die D66 plaatst bij een “regeerakkoord op hoofdlijnen”. Dr. Jan van de Beek verheugt zich alvast op het vooruitzicht van duidelijke afspraken en reageert:

“Een regeerakkoord op hoofdlijnen, maar niet voor wat betreft migratie als het aan D66 ligt. Nou, dat is dan mooi, want bij duidelijke afspraken kan ik de gevolgen van die afspraken voor de Nederlandse schatkist doorrekenen.”

Hij verwijst daarmee natuurlijk naar zijn recente werk als migratie-deskundige toen hij, onder de vlag van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en het onderzoeksbureau van Forum voor Democratie (het Renaissance Instituut), de gevolgen van immigratie voor de overheidsfinanciën (.pdf) in kaart bracht. Het Renaissance Instituut geeft de conclusie in het kort: “de totale kosten over de periode 1995 – 2019: 400 miljard euro”.

Mocht D66 dus opnieuw deel gaan nemen in de coalitie en komt er daardoor een gedetailleerd akkoord over migratie, dan konden ze het nog wel een ontzettend moeilijk gaan krijgen als het op financiële verantwoording aankomt, want Van de Beek heeft de cijfers en de rekenmodellen al paraat staan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. usb3.0

  Kansparels dienen hun land weer op te bouwen, men moet niet praten over migratie maar over terugkeer…

 2. Cootje

  Hadden we maar naar een echte Democraat geluisterd Hans Janmaat . Hadden geen programma op de dinsdag avond op ned1 , met een hoog kijkcijfer, had geen gezeik met die twee paspoorten , was zwarte piet terecht nog onze volksheld op 5 december , terwijl we nu zitten te hopen dat de leverancier van de bootjes niet de beste kwaliteit heeft geleverd , onze steden worden overspoeld met kleine criminaliteit , dat de treinen en bussen een gratis vervoersmiddel is , en verder als ze mogen blijven leren om hun hand hun leven lang op te houden ,sociale woningen als eerste de keus hebben , dat ze geld voor een totale inrichting krijgen , en hun familie binnen een paar jaar van harte welkom zijn . Dan doet Corona natuurlijk toch wonderen .

 3. rutte leugenaar

  Frits van Turenhout zei het al. 0 — 0

 4. alla-af sn-akbar

  Ik weet een prima afspraak: immigratie nul, emigratie oneindig.

 5. Edjan

  Het regeerakkoord mag deze keer wel wat dunner?

  Behalve (wat D66 betreft) afspraken over:
  1- massa-immigratie. Die moet intensiever worden onder het mom van humanisme (slechts 7% van de niet-westerse immigranten leed in hun land van oorsprong aan vervolging). Ook wordt vaak aangevoerd dat wij tekorten op de arbeidsmarkt gaan krijgen door de vergrijzing (slechts een kleine minderheid van de niet-westerse immigranten heeft een baan). De rest belast de sociale woningbouw, de sociale zekerheid en de zorg.
  – massale windmolengekte: deze moet alleen intensiveren.
  – Machtsoverdracht aan de Eu: ook intensiveren.

  ’66 wil best een dunner regeerakkoord, maar zeker niet op de punten die zij belangrijk vinden.

 6. 56RdK

  “Want Van de Beek heeft de cijfers en de rekenmodellen al paraat staan”
  Gij dacht dat die berekeningen dan zouden worden aangehouden?

  Hahaha, nee, die onomstotelijke, snoeiharde berekeningen worden terzijde gelegd, verdwijnen in het ronde archief.
  Maar die van het Sociaal Cultureel Planbureau, die met héél andere becijfering komt, zal centraal staan. Want die passen in de lijn van het politiekkartel, waar onder andere de PvdA vuistdiep inzit.

  1. Max Aue

   Nee, de berekeningen van het CBS zijn wetenschappelijk gefundeerd. Van de Beek heeft een politieke mening.

   1. Harry Haller

    Van de Beek heeft een politieke mening die gebaseerd is op keiharde feiten en cijfers. Ieder weldenkend mens dat die cijfers in ogenschouw neemt zou tot dezelfde ‘politieke’ mening komen.

    Maar de humanistisch verdwaasden hebben geen oog voor harde cijfers en feiten. Precies daardoor gaat Nederland teloor.

    (Trouwens: 56RdK heeft het niet over het CBS maar over het SCP.)

    1. Max Aue

     Wetenschappers hebben geen politieke mening en doen geen onderzoek ten behoeve van een extreem-rechtse partij.
     Van de Beek is niet meer serieus te nemen.

   2. rutte leugenaar

    cbs, centraal bureau statistiek , ofwel turven , komt geen wetenschap aan te pas domme jongen

 7. Mar

  De berekeningen van de heer Van Beek zullen dan toch het betere natte vingerwerk worden, gebaseerd op veronderstellingen en niet op keiharde cijfers.

  1. Max Aue

   Van de Beek werkt voor het FvD, vandaar.

   1. Stanly2000

    Ernst,
    Samen met de UvA, ook een FvD bolwerk zeker?

    1. Mar

     Thierry Baudet heeft gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, geschiedenis en rechten.
     In 2006 behaalde hij zijn doctoraalexamen voor rechten en een academische bachelor voor geschiedenis.

   2. Harry Haller

    Jan van de Beek werkt niet voor het FvD.

    Hij heeft slechts eenmalig een opdracht vervult, smerige jakhals.

    1. Jack Flash

     HarryHaller ++++++++

    2. Max Aue

     Een serieuze wetenschapper doet dat niet omdat hij weet dat zijn reputatie dan definitief aan gort ligt. Van de Beek vond dat geen probleem omdat hij zich senang voelt in het extreem-rechtse kamp.

  2. usb3.0

   De verrekeningen zullen onder het eu fascisme tot stand komen, nexit..

  3. Harry Haller

   Heb je al geprobeerd om enige informatie in te winnen Mar, over dr. Jan van de Beek, wiskundige en cultureel antropoloog? Of veronderstel en interpreteer je weer eens zoals gebruikelijk een eind voor je kut weg?

   Jan van de Beek werkt nauw samen met Jan Latten (oud CBS-directeur en bijzonder hoogleraar sociale demografie) en samen hebben ze migratie-analyses gepresenteerd die natuurlijk bij links afgestompte dieren zoals jij en Aue kwaad bloed zetten omdat ze niet passen in het politiek-correcte narratief.

   Ik kotst op volk zoals jullie. Te stom(pzinnig) om ooit zelf een mening te vormen die niet past bij het geharnaste linkse denken.

   1. Mar

    Harry

    Voor de Nederlander is geen eenduidig profiel samen te stellen, waarop berekeningen worden losgelaten. Hetzelfde geldt voor niet westerse immigranten.
    Dat is echter wel wat ze doen. Al te beginnen bij het wonen. Een Nederlander woont in een koopwoning, de immigrant in een sociale huurwoning met een huurtoeslag.

    1. Harry Haller

     Je lült uit je nek, Mar. Je ouweho*ert. Je zwatelt op niks af. De migratie-analyses gingen vooral ook over de kosten van de immigratie en de desastreuze gevolgen daarvan op termijn. Gevolgen die jij en die hannes van een Aue niet wil horen want ‘we zijn toch zo rijk’.

     Het aantal koopwoningen neemt inderdaad toe. Begin 2019 waren er 4,5 miljoen koopwoningen en 3,3 miljoen huurwoningen. De meeste Nederlanders wonen in een koophuis (58 procent). Maar nog steeds wordt een zeer groot deel van de sociale huurwoningen bewoond door roomblanke Hollanders (de overige 42% + immigranten).

     1. Mar

      Vandaar, Harry, dat immigranten de schuld krijgen van huizentekort voor jongeren die wel 10 jaar of langer op een (sociale) (huur)woning moeten wachten.

      Het uitgangspunt blijft dat men moet en zal uitkomen op een negatief saldo voor een immigrant.
      Zo laat men bijvoorbeeld de uitgaven voor Nederlandse kinderen vanaf de geboorte buiten beschouwing. Bij immigranten duiken ze wel op want die hebben volgens de zienswijze veel meer kinderen.

     2. Harry Haller

      “Vandaar, Harry, dat immigranten de schuld krijgen van huizentekort voor jongeren die wel 10 jaar of langer op een (sociale) (huur)woning moeten wachten.”

      En dat is terecht Mar. Er zijn nu in totaal een dikke 2 miljoen immigranten binnen onze landsgrenzen komen wonen. Waren die er niet, dan was er geen nijpende woningnood en crisis op de woonmarkt. Immigratie heeft dus verstrekkende gevolgen gehad voor ons land. Het heeft ook nog eens 400 miljard euro gekost. En kost ons jaarlijks 17 miljard. Tel uit je winst.

     3. Max Aue

      Natuurlijk, goede vriend, Jan van de Beek is een enorm objectieve wetenschapper.

      ht*ps://sargasso.nl/migratiecijfers-de-black-box-van-jan-van-de-beek/

     4. rutte leugenaar

      700 kansloze sukkels per week er bij in een sociale huurwoning en een dikke uitkering. Wat begrijpt de strónt vlé®k niet ?

    2. rutte leugenaar

     klopt , daarom mag de Nederlandse jeugd 15 tot 22 jaar wachten op een huurwoning.

     nog gekker zou zijn om en koopwoning te reserveren voor die kansloze gelukszoejker terwijl een agent of verpleegster die woning nit eens kan kopen. Er is veel mis in je bovenkamer dat is duidelijk

   2. Max Aue

    Ik heb nog even gegoogeld op de ‘wetenschapper’ Dr. Jan van de Beek, goede vriend.

    ht*ps://jalta.nl/binnenland/jan-van-de-beek-vluchtelingen-oorzaak-fileprobleem/

  4. rutte leugenaar

   Elk wel denkend mens kan ongeveer uitrekenen wat wekelijks 700 van deze leegzuigers opnemen kost. Dat zijn de keiharde cijfers van het CBS tröllen. Dan laten we gezinshereniging en het illegale verblijf nog even buiten beeld. Een ramp voor de maatschappij waar de jeugd tussen de 15 en 22 jaar lang mag wachten op een huurwoning.

 8. halo1

  Toch ben ik bang dat NL uiteindelijk weer door de pomp gaat..

 9. JoopvdJoop

  Vd Beek is niet alleen wetenschapper maar ook een man van de straat zoals u kan opmerken uit zijn bevindingen.
  Waren er maar meer van dat soort mensen die onze realiteit zo onderbouwend kunnen verwoorden.

  1. Max Aue

   Hij lijkt me inderdaad wel een man van de straat. Een wetenschapper is het niet maar dit compliment wil ik hem ook wel geven.

   1. rutte leugenaar

    700 kansloze sukkels per week er bij in een sociale huurwoning en een dikke uitkering. Wat begrijpt de strónt vlé®k niet ?

    Iedere man van de straat snapt dat het niet vol te houden is behalve dan een decadente strónt vl®k

   2. J. Punt

    De meeste linkse ballen diezich ‘intellectueel’ noemen zijn ook gebaseerd op een nietszeggende postorder studie. Kunnen over het algemeen weinig behalve oeverloos klagen over ‘extreem’ rechts, waar dan? 1 voorbeeld van de non stop beschuldigingen heb ik nog NOOIT gezien. Resultaten van links helaas elke minuut van de dag.

 10. J. Punt

  Hoe zit dat eigenlijk met die corona bullsh!t? Enige wat we zien zijn vecht en steekpartijen, criminaliteit en voordringen op van alles. Niets over het strenge stramien die onze vrijheid kanaliseert. Aangezien ze binnen blijven stromen zonder enige preventie. Dan kan het wel ineens. Bang volkje laat zich de les lezen door nietsnutten uit afrika

 11. Bolkestein

  Geen probleem toch wat de cumulatieve meerkosten en cumulatieve gevolgschade zal zijn om d’66 te gaan behagen? U betaalt de rekening wel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.