Jongerenpartijen helemaal klaar met VVD-schurk Rutte: ‘Neemt parlement niet serieus, bezegelt lot van de politiek!’

Jongerenpartijen in Nederland lijken zich nu ook te bemoeien met het formatieproces waarin Mark Rutte een hoofdrol blíjft opeisen. De jeugdafdelingen van zes politieke partijen zijn helemaal klaar met VVD-leider Mark Rutte, en zien geen toekomst voor hem als premier. Zij doen dan ook per brief een gezamenlijke oproep aan hun moederpartijen om deze Rutte-boycot ook hardop te zullen uitspreken. 

Opnieuw een nagel aan de politieke doodskist van Mark Rutte. Er ligt een brief die hem maant op te hoepelen, op initiatief van de jongerenorganisaties van D66, CU, GroenLinks, PvdA, Denk en PvdD. Dit weekend riepen de jongeren van het CDA de moederpartij ook al op om niet meer in zee te gaan met VVD’er Mark Rutte, en nu sluiten maar liefst zes jongerengroeperingen zich daarbij aan.

De jongerenorganisaties stellen terecht dat de democratie een flinke dreun heeft geïncasseerd dankzij Rutte. Voor hen is er nog maar een optie, als Rutte het parlement niet serieus neemt, en dat is een kabinet zonder de VVD-baas. In het AD zegt men er het volgende over:

“Wanneer de VVD het parlement niet serieus neemt, bezegelt zij het lot van de Nederlandse politiek. Dan rest volgens ons slechts een formatie zonder hen, of de stembusgang.’’

De jongerenorganisaties van met name D66 en CDA zetten hun moederpartijen daarmee onder flink wat druk. Beide partijen waren ‘kritisch’ op Rutte tijdens het formatie-debat, maar uiteindelijk steunden ze niet de motie van wantrouwen. Het lijkt erop dat het CDA en D66 alsnog met de VVD om tafel willen voor een nieuw kabinet, maar hun desbetreffende jongerenorganisaties JD en CDJA willen hier niks van weten. Zij zijn helemaal klaar Rutte.

Intern kan dit de partijen nog flink wat pijn doen, en al helemaal bij het CDA. Waar de partijtop nog steeds zit opgescheept met het ‘lastige’ Kamerlid Omtzigt, maar ondertussen Rutte op het laatste moment gered werd door de motie van wantrouwen weg te stemmen. Het CDA raakt op deze manier nog meer versnipperd en verdeeld. Maar niet wat jonge CDA’ers betreft: die zien Rutte liever vandaag dan morgen zijn koffers pakken.

En zo lijkt Rutte steeds meer steun te verliezen in de politieke arena. Uit een peiling van De Hond bleek al dat 6 op de 10 Nederlanders niet wil dat hun voorkeurspartij in zee gaat met Rutte. Mark, luister dus naar de toekomst van ons land en stap op!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. EU_K0K

  Het volgende onderwerp in de herhaling.
  Geen nieuws over Baudet, Sylvana , Kaag of desnoods van Muiswinkel?

  1. plakband

   Ja, jammer dat er nu niet meer aandacht is voor het klimaat.
   Het massaal aanleggen van zonnepaneelparken en windmolenindustiegebieden.
   Met name het massale gebruik van windmolens verstoort het atmosferisch evenwicht.
   De meest koude en onstuimige Paasdagen ooit.
   Dat belooft wat voor de toekomst.
   En geen linkse regering om het op te lossen.

   1. Cootje

    Milieu is in 1920 woonde er 2 miljard mensen op deze planeet en nu 100 jaar later 8 miljard en over 30 jaar 10 miljard . Lost zich vanzelf op . Of de natuur of geweld , verder zinloze discussie

    1. Oepsie

     Duidelijk en ja!

  2. Chee

   En terecht dat ook de jongeren van zich laten horen.
   Dit werkelijk tenenkrommend toneelstukje van Rutte afgelopen woensdag en donderdag, is gewoon beschamend en beschadigen voor de Nederlandsche politiek.
   Rutte word min of meer gedwongen om af te treden.
   Ook lijkt het er op dat nieuwe verkiezingen op zijn plaats zijn, nu er veel veranderd is in het politieke landschap

  3. Peter Pan

   Die jongeren clubjes ruiken enkel bloed en lijken vooral niet na te denken over hoe de politiek werkt. Allemaal eigen belang denken.
   Men moet weten, politici zijn gehaaid en slim, maar dat maakt ze ook neerbuigend en daarmee ook weer dom en vooringenomen. Alsof er geen slimme burgers bestaan die hun truckjes doorzien. Schijnen ze niet te begrijpen.
   Die jongeren clubjes moeten gewoon even lekker allemaal hun schreeuwerige koppies houden. Hun tijd om ons land te verkwanselen komt nog wel.

 2. Heras

  …misschien toch een baantje bij Unilever; bij PZ ofzo…

 3. LifeBuddy

  Voor de honderd duizendste keer dezelfde klaagzang van de eu-kok. Kom eens een keer Zonder arische sLinkse opmerkingen. Doe gewoon de Beuk erin man.

  1. Stanly2000

   LifeBuddy, het is bedoeld als humor!

 4. Cootje

  Laat deze romance nog een halfjaartje duren , laten ze elkaar afmaken tot op het bot elkaar onherstelbaar beschadigen zodat het old boys netwerk niet meer gaat werken en Nederland bestuurlijk is geworden tot de nummer 1 exporteur narcotica waar ondermijning een gegeven is . Waar 10 jaar doctrine beleid , slechte herinneringen , en achterkamertjes politiek tot het verleden behoord, en waar bij een wet wordt aangenomen dat bestuurders strafrechtelijk vervolgt kunnen worden voor hun beleid en daden, dan is het old boys netwerk ten einde en eindige we niet zoals in een zogenaamd democratisch land als Frankrijk met een veroordeling Sarkozy , of het gedogen van Berlusconi toch wel aanfluitingen voor je vriendengroep

 5. Cootje

  De jongeren hebben Corona an hun zijde nog een halfjaartje de horeca dicht en de retailers op apengapen en de totale achterban van Rutte ligt op zijn knieën en kan de naam Rutte niet meer zien of horen , zij hebben gestemd op hun Messias dus gaan ze waarschijnlijk samen ten onder .

 6. Duckday

  D66, CU, GroenLinks, PvdA, Denk en PvdD. dit zijn wel de partijen die staan te trappelen om in het honk in te stappen Die nemen het niet zo nouw. Want Macht Hoogmoed Waanzin Hoe helpen we dit land verder over de afgrond

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.