Journalist en auteur Arno Wellens: ‘EU coronareisbewijs is rotsmoes, deze digitale gekkigheid is van voor corona’

Eerder vandaag werd bekend dat verschillende Europese fracties willen dat er zo snel mogelijk een (digitaal) EU-coronareisbewijs komt. D66-Europarlementariër Sophie in ’t Veld pleitte daar bijvoorbeeld gepassioneerd voor. Volgens haar is zo’n bewijs – of vaccinatiepaspoort – “de sleutel naar vrij reizen binnen Europa.”

CDA-politicus Jeroen Lenaers, net als In ’t Veld lid van het Europees Parlement, denkt daar net zo over. Deze ‘oplossing’ is, zegt hij, nodig. En snel. Het vaccinatiepaspoort moet nog voor de zomer ingevoerd worden zodat mensen op vakantie kunnen.

Journalist en auteur Arno Wellens vindt het allemaal niet kunnen. “Je mag Europees reizen als je je medische gegevens overdraagt aan de EU commissie,” schrijft hij. “Staat in geen enkel verkiezingsprogramma. Corona is rotsmoes, deze digitale gekkigheid (digital EU etc.) is van voor corona. De pandemie biedt een fantastische kans voor meer Europese integratie. Bah.”

Hij wordt daarin gesteund door andere twitteraars, die net als hij denken dat het de EU wel verdomd goed uitkomt allemaal:

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Mistgabel

  De EU is een verschrikkelijk ondemocratische monster.

  1. usb3.0

   Dat is juist

 2. Mistgabel

  “Voordeel” van de EU was dat je vrij mocht reizen.
  Nou, dat pluspuntje kan ook de prullenbak in.

  Blijft verder weinig pluspunten voor het gewone over.

  Nexit.

  1. Mistgabel

   gewone volk over.

   1. Mistgabel

    D66’er In ’t Veld pleit voor Europees coronapaspoort: ‘De sleutel naar vrij reizen’

    Haha, geef Sophietje een rietje.
    Die is ook allang van het padje af.

    1. usb3.0

     Er is geen vrij reizen meer, men moet of gevaccineerd zijn of getest, “versoepelingen” is ook een leugen, er wordt niets versoepeld er worden beperkingen opgelegd zodat men weer wat meer mag bewegen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.