#MeToo-beerput Sidney Smeets (D66) verder open: naar de bioscoop met 17-jarigen, voetjevoezelen met 18-jarigen

De beerput rondom D66-Kamerlid Sidney Smeets lijkt volledig te worden opengetrokken, waarmee de positie van de net geïnstalleerde politicus haast onhoudbaar lijkt te worden. Jongeren melden zich massaal met hun verhalen en ervaringen met de D66’er. Veel jongeren voelen zich gebruikt en zelfs misbruikt door Smeets, die hen op een kwetsbaar moment in hun leven aansprak. 

De grote vraag van vandaag is toch hoelang de positie van Smeets als Kamerlid nog houdbaar is. D66 heeft nog nauwelijks een statement over de kwestie naar buiten gebracht of de Volkskrant besluit om een aardig bommetje te gooien richting de partij van Sigrid Kaag.

Quinten, zijn achternaam houdt hij liever geheim, doet zijn verhaal over zijn ervaringen met Smeets. Op zijn zeventiende werd hij ongevraagd benaderd door Smeets. De D66’er vond de jongen “heel knap”. En daar bleef het niet bij: Quinten geeft zelf aan dat hij in die tijd in een moeilijke tijd zat, hij voelde zich erg kwetsbaar en dacht dat Smeets wel betrouwbaar zou zijn. Nou, inmiddels weet heel Nederland wel anders.

Het bleef niet bij een online berichtje van Smeets:

Smeets nam Quinten mee uit eten en ging met hem naar de film toen hij nog minderjarig was. Hetzelfde gebeurde toen Quinten net 18 jaar was geworden. ‘Hij wilde voetjevrijen in het restaurant en nodigde mij uit om te blijven slapen’. Quinten ontkwam in een bar, waar hij vrienden ontmoette en de kracht vond om te vertrekken. Het contact tussen de twee was seksueel bedoeld, bevestigt Quinten.

Het is knap dat Quinten zijn verhaal durft te doen en het laat zien dat ook in Nederland #MeToo uiterst actueel blijft. En opnieuw betreft het iemand van D66.

Hoe lang zal de partij nog achter Smeets blijven staan? Het persbericht van de partij is ook hoogst merkwaardig. Kaag stelt dat D66 ‘duidelijke normen’ heeft en Smeets zegt dat hij ‘zich altijd aan de wet heeft gehouden’. Dat zijn toch echt twee verschillende dingen. Het kan echt maar één ding betekenen: als D66 zichzelf geloofwaardig een fatsoenlijke partij wil blijven noemen, moet het Sidney Smeets aan de kant zetten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. B. Pascal

  Het blijft tegennatuurlijk, wat een zooitje toch die mensen.

  1. rafi

   Je bedoelt dat twee homoseksuelen kinderen kunnen maken?

   1. Emma Louise

    Nee, wat niet mogelijk is kan ik niet bedoelen.

  2. coenzoon

   wat een dijenkletser wím 💩

  3. coenzoon

   beter andere nick nemen ook !

 2. STOP FVD

  Sinds wanneer heeft het FVD het over fatsoen en normen? Niet dat het goed te praten is als waar is dat meneer iets strafrechtelijks heeft gedaan. Wederom wel erg hypocriet om als FVD het gaat hebben over normen en fatsoen.

  Kijkend naar de tweetjes van Baudet is daar erg weinig fatsoen noch normen te ontdekken, ja op een heel ander vlak dan waar dit over gaat, maar fascistje Baudet is toch allerminst fatsoenlijk te noemen.

  1. Forlan

   Stoppie… Waarom stop je zelf niet gewoon.
   0 keer FVD in de tekst. Alleen in jouw naam en je reactie. Ga op zoek naar gelijkgestemden, er zijn opties zat. En neem Ernest Stern meteen mee

  2. Nexit218

   Haaaaiiii frusti!!!! Rustig adem blijven halen!!! Je kan het!
   Met vriendelijke groeten

  3. coenzoon

   stop denkt dat het topic fvd is maar het gaat over de woke beweging d66

   De idioten van inclusief en compleet. Zo compleet dat minderjarigen gewoon misbruikt mogen worden door hun pédó leden.

   Je moet toch volledig krankzinnig zijn om bij seks met minderjarigen te gaan verwijzen naar anderen die hier volledig buiten staan. De stopidioot heeft een trauma van baudet zijn 8 zetels dat is duidelijk. Het doet de stopidioot pijn dat baudet de grote winnaar van de verkiezingen was. Trieste leugenaars dat links politiek correcte volk🤮

   1. Forlan

    Het lijkt wel of Paul Cliteur er met ziin

    1. Forlan

     Met zijn moeder vandoor is

   2. STOP FVD

    “Je moet toch volledig krankzinnig zijn om bij seks met minderjarigen te gaan verwijzen naar anderen die hier volledig buiten staan. De stopidioot heeft een trauma van baudet zijn 8 zetels dat is duidelijk. Het doet de stopidioot pijn dat baudet de grote winnaar van de verkiezingen was. Trieste leugenaars dat links politiek correcte volk🤮”

    Wordt hij beschuldigd van seks met minderjarigen? Volgens mij niet. Wel even de feiten juist neerzetten wappie. Deze man is al afgeschoten voordat hij ook maar de kans krijgt zichzelf te verdedigen. Is hij al aangehouden, strafrechterlijk vervolgd? Nee en nee.

    Maar hier doen jullie alsof de man al achter tralies zit, dus ja, zeker de vergelijking maken met die fascist, want we hebben het over fatsoen en normen.

    8 zeteltjes!! Winnaar!! Hahaha, klein, nietig, niet toevoegend, altijd uitgesloten dom droevig kut partijtje! Trauma?? Ja, hij heeft een trauma, omdat zijn bilmaatje de Hond hem beloofde te winnen, dat gaf tenminste zijn peilinkje toch aan!! Wappies!

    1. FreeThinker

     Als dit Hiddema was hadden jullie al gepleit voor voor drie keer levenslang. Smeets is een vies mannetje en dat jij de aandagt ergens anders probeert te leggen zegt heel veel over jou.

  4. Appelstroop

   Van 2 naar 8 zetels, 4x zo groot geworden, een enorme prestatie.
   Inmiddels op 9 zetels in de peilingen, Hiddema (weer) terug.

   Tralalala 🙂

  5. FVD

   STOP FVD

   Daar is hij weer, “onze” pseudo Benito Mussolini met zijn fascisme riedeltje.

   Ik wacht nog steeds op een onderbouwde argumentatie van u, “in je eigen woorden” wat fascisme nu precies inhoudt.

   Komt dat repeterend “fascisme” gekrijs van u door puberaal gedrag, of zijn uw hersens aan revisie toe.

 3. sonny

  De diversieteit bij D66 is nogal selectief, transgenders h*mos*ksuelen, p*do’s, hetero’s zijn daar amper te vinden!

  1. B. Pascal

   Hahaha frikandellen feestjes!

 4. Max Aue

  Voetjevrijen met 18-jarigen.

  Het moet niet gekker worden!

  1. Mark Auel

   Jij hebt liever een snikkel in je bek zeker?

  2. coenzoon

   t’is maar wat je gewend bent wím ? kennelijk normale dingen voor jou !

  3. Harry Haller

   Als je zelf 45 bent (Smeets) en aast op kwetsbare jongeren die net 18 zijn geworden, heb je geen normbesef. Je bent dan gewoon een morele smeerlap, een viespeuk.

   1. Harry Haller

    morele = amorele

   2. Max Aue

    “ aast op kwetsbare jongeren die net 18 zijn geworden”

    Precies, zulke kinderen zijn nog veuls te jong voor seks.

    😂

    1. CZ

     Niet verwonderlijk dat de kindervriend ook hier het hoogste woord voert.

     De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
     ~Lao Max Tse Quispel etc~

   3. Meriadoc Brandebok

    Mee eens, geen enkel normbesef. Dan deug je gewoon niet.

 5. Aborifa

  Het is toch wat bij die D’66 a-zexuelen. Juffrouw Kaag slaat de maat voor de burgervrouwtjes en -mannetjes. Wat zijn ze netjes aan de buitenkant.

 6. Yoyo

  Het moet niet gekker worden:
  Zodirect gaat Shitney Smeets nog van Bill met Gates!!

 7. StemPzeweg

  Deze man heeft alles goed gedaan en de partij moet vierkant achter hem staan. Hij houdt zich aan de kaders van de wet en wat er nu gaande is is een walgelijke smaad en lastercampagne. Kots

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.