Peiling De Hond: Nederlanders vergeven wanpraktijken Rutte en VVD – partij weer in de lift

Rond één april vond er een electorale schok plaats: de partij van Mark Rutte dook omlaag in de peilingen. Nu ruim twee weken later lijken veel Nederlanders de kwestie Omtzigt en de toeslagenaffaire alweer vergeten te zijn, de VVD zit gewoon weer in de lift. 

In de nieuwe peiling van Maurice de Hond is de VVD weer opgekropen naar 32 zetels – nog altijd minder dan de huidige 34 zetels in de Tweede Kamer. Maar de partij is en blijft met afstand de grootste in Nederland.


De partijen van Joost Eerdmans, JA21, en Caroline van der Plas, BBB, blijven groeien. Wat als nieuwkomers toch een knappe prestatie is. Na een desastreuze verkiezing lijkt GroenLinks nog steeds niet zijn draai te kunnen vinden. De grijsgedraaide Klaver-plaat heeft zijn beste tijd gehad en de vraag is wanneer men zich gaat realiseren dat ze met een andere tactiek moeten komen om weer electoraal te groeien. Want op deze manier blijft GroenLinks zetels verliezen.

Opmerkelijk genoeg heeft de chaos rondom D66-viespeuk Sydney Smeets de partij (nog) niet geschaad. Vooralsnog blijven D66-stemmers trouw aan de partij. Naast D66 mag ook de VVD zich gelukkig prijzen met een loyale achterban, want ondanks de vuile spelletjes van Rutte blijft de partij met afstand de grootste van Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Edjan

  Nederlanders zijn net schapen. Als er gevaar dreigt, of als er opeens, zonder reden, een paar schapen bang worden, gaan ze allemaal in een grote kring rond hun herder staan. Ook als de herder niet weet wat hij doen moet en gewoon stokstijf blijft staan. Het geeft de arme schapen rust.

 2. Gebande_3

  Maurice vermeldt:
  Ik vraag uw aandacht voor een speciale analyse van de verkiezingsuitslag van de vorige maand op niveau van de meer dan 10.000 stembureaus.

  En wat blijkt:
  FvD en Ja21 stemmers hebben helemaal geen hekel aan elkaar.

  Waarom dan op DDS die JA21hetze?

 3. Drollevanger

  Het is mij een volkomen raadsel hoe de partij van Rutte, die de laatste jaren zowat alles wat kon fout heeft gedaan, toch nog niet uit de regering is verdwenen terwijl het mede kwaad, in de vorm van D66 niet ook nog steeds niet weg is van de kieslijsten.
  Nederlanders zijn een vreemd volkje.
  Mij benieuwen wat Nederland straks stemt als hun Nazi-vrienden uit de Oekraine kans zien om een atoomoorlog te starten. Of als alleen de Duitsers nog gas van Rusland krijgen, en wij het hier met een molton deken moeten doen.
  Rutte en zijn hoogopgeleide club van geschiedenis leraren vergeten dat regeren vooruitzien is.
  Hoe lang duurt een opleiding tot geschiedenis leraar eigenlijk, en hoelang deed Rutte erover.
  .

  1. janrama

   @droll
   ”Het is mij een volkomen raadsel ”

   Je hePt geen idee hoe het in de politiek werkt,stap uit je bubbel en kijk verder dan je neus lang is.

   1. leukeditter

    dan wordt tijd dat je dat ook eens gaat doen

   2. coenzoon

    Beter dat de politiek uit zijn bubbel stapt. Best wel prettig als we straks snappen hoe de politiek werkt. Dat achterkamertjes beleid is niet zo doorzichtig.

  2. leukeditter

   keutelvanger dat is toch niet zo moeilijk…bijna alle ouwe mensen die ik hoor zeggen wat een lieve vent toch die rutte , hij trekt ons samen door deze moeilijke tijd.. fijne vent KOTSS

  3. Monty

   ”Het is mij een volkomen raadsel hoe de partij van Rutte, die de laatste jaren zowat alles wat kon fout heeft gedaan, toch nog niet uit de regering is verdwenen”

   Misschien zou je dan toch eens de reacties van sommige gerespecteerde reageerders moeten lezen.

   Nederland is het ‘Noord-Korea aan de Noordzee’ en Rutte is de almachtige Dictator.

   Of geloof je dit niet?

  4. Edjan

   @ Dr0llevanger. Nederlanders zijn idd. een vreemd volkje.
   Rutte betrapt terwijl hij de laatste restjes democratie (Omtzigt) aan het opruimen was: VVD daalt even in de peilingen maar stijgt alweer.
   66 lid betrapt op ped0filie? H0era, 66 in de lift in de peilingen.

  5. rafi

   Het uitblijven van de sterke krimp bij VVD en D666, en het niet uitsluiten door vele (coalitie)partijen van Rutte IV bewijst slechts hoe door en door moreel verrot talloze Nederlandse kiezers en de dezen vertegenwoordigende politici zijn. Dat is de oplossing van uw raadsel.

 4. Max Aue

  “Nu ruim twee weken later lijken veel Nederlanders de kwestie Omtzigt en de toeslagenaffaire alweer vergeten te zijn, de VVD zit gewoon weer in de lift.”

  De Nederlanders zijn het niet vergeten, ze kwamen tot het inzicht dat het nergens over ging.

  1. Cootje

   Er komen bij Pinokkio nog heel wat lijken uit de kast en Corona gaat hem slopen zijn zwabber beleid houd hij geen 5/6 maanden meer vol ,eind juni begin juli 4de uitbraak met de Braziliaanse variant tegen die tijd geen draagvlak meer misschien een baantje elders

  2. coenzoon

   Nou het ging om ietsjes meer. In eerste instantie om een motie van wantrouwen welke werd omgezet in een motie van afkeuring.

   De laatste werd met bijna de grootst mogelijk denkbare meerderheid aanvaardt.

   Je mag dus de legitieme vraag stellen waarom die brede meerderheid zonder nieuwe uitgangspunten volledig is gedraaid.

   Stinkt naar meer strönt vlëk

  3. usb3.0

   maxje is het type dat graag wil horen bij leugenaars en valse leraren

 5. RCS

  Ik verwijt D66. CDA en CU dat ze geen motie van wantrouwen hebben ingediend waardoor ze mede verantwoordelijk zijn voor de politieke teloorgang van Nederland en dan maar brullen dat je het met Nederland goed voor hebt. Te walgelijk voor woorden dit.

 6. Monty

  Hoe incompetent zijn de oppositie partijen om niet te profiteren van alle schandalen van het demissionaire kabinet.

  Alles is in hun voordeel en nog lukt het ze niet om het tij te keren.
  Hoe kunnen zij ooit een kabinet vormen?

  1. usb3.0

   Dit heeft niets met incompetentie te maken

   1. Monty

    Oké, ze missen het aan overtuigingskracht.

 7. Cootje

  Het mkb heeft massaal op Rutte gestemd en is nog niet hard genoeg getroffen in hun kruis , nog 5/6 maanden Corona en als iedereen ridder te voet is zijn de polderde Nederlanders uitgekeken op Pinokkio . Veranderingen die geen individuele pijn doen bij de Nederlanders zijn niet aan hun besteed , maar Corona heeft een lange adem en Rutte zijn zwabber beleid ook , dus als elke avond de tolk shows vol zitten met huilie huilie klanten dan moet Pinokkio zich zorgen gaan maken , tegen die tijd is Europa al lang in paniek want die gaan als eerste de terechte rekening krijgen van boven je stand leven

 8. Cootje

  Als individueel geen homo geen transgender en geen hetero van je kan houden , niet naar je omkijken geen individuele aandacht voor je hebben , ben je als mens zeer eenzaam en kan je te raden bij je zelf gaan hoe dat zou komen .blijft er over de hunkering naar macht en er zelfs doctrines voor inzetten om die te behouden , en zelfs je herinneringen laten je in de steek , overleven met beduvelen en bedonderen is het toch wel een kleine wereld waar hij in leeft , met politieke vijanden om elke hoek .

 9. Niet L niet R

  Heb het al meerdere keren aangegeven, uit het verleden van bewindslieden is aantoonbaar, dat liegen geen robleem is voor de doorsnee VVD er!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.