Peiling De Hond: volksheld Pieter Omtzigt populairder dan de gehele schurkenpartij VVD

De steun voor CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt lijkt met de week groter te worden. Nu blijkt dat VVD-leider Mark Rutte bij de formatiegesprekken heeft gesproken over de toekomst van Omtzigt zijn de rapen gaar voor zijn partij. Ondertussen zou een hypothetische ‘Lijst Omtzigt’ meer zetels hebben dan de VVD. 

Helaas was Pieter Omtzigt zelf niet aanwezig bij het ‘formatiebesprekingen’-debat van 1 april want dan had hij Rutte werkelijk de ene veeg na de andere uit de pan kunnen geven. Desondanks is het dwarse Kamerlid mateloos populair in de peilingen. Maurice de Hond peilde verschillende mogelijkheden bij eventuele nieuwe verkiezingen, en opvallend genoeg zou een Lijst Omtzigt de grootste partij van Nederland kunnen worden:

Het is duidelijk dat de VVD is een lastig parket zit: Nederlanders zitten al helemaal niet te wachten op Tamara van Ark als vervanger van Rutte, maar Rutte behouden is ook zeker niet een garantie op een nieuwe verkiezingsoverwinning.

Mocht Omtzigt helemaal klaar zijn met het CDA en zijn eigen lijst vormen dan gaat het Nederlands politieke landschap er compleet anders uitzien: de VVD verliest zetels, het CDA zal bijna halveren én ook de PVV zal flink wat zetels inleveren.

De Haagse elite heeft zich compleet verkeken op de populariteit van Pieter Omtzigt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Max Aue

  Omtzigt is een hype. Dit Kamerlid heeft door de incidenten van afgelopen week een Jezus-uitstraling gekregen die nergens op slaat en electoraal ook niet zal beklijven.

  1. Cootje

   Je zal het moeten doen met een jezus gezicht , of bij de nationale quiz de vraag beantwoorden wie heeft de bijnaam Pinokkio en 92% van de Nederlandse bevolking zegt Rutte , die het niet weten zijn de bootjes toeristen van de laatste jaren / die laten zich informeren naar de subsidie mogelijkheden/ maar we krijgen nu met Pasen een ras leugenaar aan het kruis het liefs met koperen nageltjes ander flikkert hij er van af ,

 2. Max Aue

  Uit het feit dat Omtzigt in de gebeurtenissen van de afgelopen dagen slechts olie op het vuur gooide en niets deed om de verhoudingen te verbeteren blijkt dat we niet met een staatsman te maken hebben maar slechts met met een eigengereid en rancuneus Kamerlid.

  1. Cootje

   Is toch wel lekkere olie heerlijk zo onbestuurbaar land een ding is zeker de pestzooi van Rutte opruimen is haast onmogelijk , al die getekende garanties zitten ze de komen 40/50 jaar aan vast , gelukkig gaat het financieel slecht met zuid Europa, dus die hebben nog een klein zetje nodig voordat ze het ravijn in flikkeren het wordt een mooi jaar een heerlijk jaar 2021 , is op de goede vrijdag begonnen

   1. Max Aue

    “Is toch wel lekkere olie heerlijk zo onbestuurbaar land een ding is zeker de pestzooi van Rutte opruimen is haast onmogelijk”

    Escaped from de language lab.

    1. Cootje

     WODC ,!

   2. Niet L niet R

    Denk dat je gelijk krijgt met de EU en slaat op ons terug.
    Pinokkio Rutte zijn neus wordt steeds langer, komt nog meer naar boven drijven, kwestie van tijd!

  2. Cootje

   Waarom had Pinokkio zo lange neus ?. En wordt onze doctrine dokter er mee vergeleken ?

   1. Max Aue

    zo’n

    1. Cootje

     Ik heb liever een inhoudelijk antwoord daarop .

  3. Cootje

   Omtzigt elders ,is toch niet besproken in het achterkamertje bij Poetin ? Daar vinden namelijk wel meer diepzinnige gesprekken plaats.

  4. Niet L niet R

   Sommige mensen kennis!!

  5. Niet L niet R

   Weinig mensen kennis!

   1. Emma Louise

    Sommige kennissen hebben weinig kennis.

  6. Niet L niet R

   Als je de waarheid boven water wil halen, en al jarenlang ondanks alle tegenwerking van Pinokkio Rutte, is dat
   Geen olie op het vuur gooien, maar werkzaam zijn voor de burgers waar hij voor is gekozen!

 3. Cootje

  Nu nog een 3 weken een lock down en de terrassen dicht met 24/25 graden boven nul , en de VVD of zeg de club van Pinokkio is niet meer te peilen en de meeste horeca ondernemers plus het mkb stemde op Rutte en verdiend dan ook niet anders en het brengt heerlijke televisie

  1. J. Punt

   Die ‘steunen’ de VVD volledig als je hét nieuws moet geloven. Beelden van bijna failliete winkeliers die klanten met overvolle portomonees wegsturen omdat de orders van peppi&kokkie duidelijk zijn en BOA’s klaar staan om toe te slaan met torenhoge boete’s. Zielig eigenlijk dat dit NL is. Het land waar Veteranen voor het gerecht worden gesleept omdat er per ongeluk een kleihut is ingestort toen in Hopelozistan

  2. Niet L niet R

   Dat Bloemendaal op Pinokkio Rutte blijft stemmen is 100procent zeker!
   Maar dat MKB op nieuw op hem gaat stemmen dat geloof ik niet, al de kleine en minder grote bedrijven gaan er bijna onderdoor, en een deel gaat nog failliet!

 4. DutchOutlaw

  Aan deze peilingen heb je gewoon niks,gewoon ermee kappen.
  Het Omtzigt-effect ebt in de loop der tijd weg en die peilingen
  van Maurice de Hond zijn ook niet betrouwbaar dat bleek maar
  weer tijdens de afgelopen verkiezingen.

 5. Mireille

  Ook DDS heeft zich verkeken op het gedrag van de emotiekiezer. Druk doende om de gladjanus Baudet te promoten. Mosterd na de maaltijd.

  1. Edjan

   h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1848791506/andreas-kinneging-thierry-heeft-het-grandioos-verpest

   Kinneging vindt dat Baudet het grandioos verpest heeft.

 6. J. Punt

  Heel veel bezorgde mensen zouden hem een kans geven en de partijen die deze zooi aanwakkeren kaltstellen en terug het HOK in en luisteren naar de nieuwe MP. Waar ik werk, ja, werken dus géén gecreeerde linkse subsidiebaan. Waar de mensen een hele mooie afspiegeling zijn van de maatschappij. Praten erover en iedereen gaat/ging NIET voor de ‘winnende’ partijen muv PVV en FVD/SP. Dus.. overdenk dit voordat u in de straten juicht om de fatale beslissingen vn uw favo linkse partij, zalig Pasen

 7. Mar

  Welk belang heeft Maurice de Hond erbij dat Pieter Omtzigt straks niet de meer de handen vrij heeft om zich vast te bijten in misstanden om een regering het vuur aan de schenen te leggen?

  Een eigen partij oprichten is hetzelfde als Omtzigt minister maken.
  Pieter Omtzigt is een man van de werkvloer. Bereikbaar voor de burgers. Bereikbaar voor slachtoffers van ambtenaren, die er een zooitje van maken. Pieter Omtzigt moet je niet in een keurslijf proppen.

  Wat Maurice de Hond aan het doen is, is VVD/Rutte en CDA/Hoekstra een handje helpen.

  1. coenzoon

   sommige weigeren te begrijpen wat het betekent ” functie elders ” minister is immers functie ter plaatse.

   Wat een dom gewauwel

 8. Monty

  Zo te zien vreet Omzigt behoorlijk wat zetels weg bij de diverse partijen.

  Ben benieuwd of men enthousiast zal zijn met Omzigts eigen partij.

  Maar links als rechts zullen hem omarmen.

  Hij heeft immers Rutte ontmaskerde en uitgeschakeld.

  1. Fortiori

   Meer het electoraat wat dit mogelijk maakte. Men had ook kunnen kiezen voor de PvdA waarvan de leider schuldbewust afstand nam van de verantwoordelijkheid inzake de toeslagaffaire. Niemand anders heb ik dat zien doen.

   1. coenzoon

    omdat iemend binnen de pvda 1 keer de juiste beslissing neemt denkt een voorbijganger dat de randdebiel ploumen het land kan leiden. Lijden zal wel lukken met de idioterie van de pvda

  2. Niet L niet R

   Daar is Pieter Omtzigt beslist niet op uit!!
   Er is er maar één die de macht wil hebben Pinokkio Rutte en zijn neus wordt nog langer!

 9. Niet L niet R

  Pieter Omtzicht is een man met fatsoen, daar kan Pinokkio Rutte nog heel wat van leren!
  Hoop dat het CDA ook de zelfde conclusie trekt als de CU!
  D66 is uit op de macht, dat is duidelijk te zien!
  Nieuwe verkiezingen zou de beste oplossing zijn!

  1. Marija

   Ja Kaag wil MP worden.

 10. alla-af sn-akbar

  Omtzigt is een eerlijke vent die de onderste steen boven wilde hebben. Maar dat beviel dat zooitje hypocriete leugenaars in de kamer niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.