Persvoorlichter DENK is klaar met ‘stuitend apathische houding van onze samenleving’: “Laat je onvrede merken!”

Het Hoofd Communicatie van DENK is helemaal klaar met wat hij “de apathische houding van onze samenleving” noemt. “Laat je onvrede merken!” schrijft hij op persoonlijke titel op Twitter. “Beweeg!”

Ook de afgelopen week zijn er in de Tweede Kamer weer debatten geweest en zijn er moties ingediend over het coronabeleid van het kabinet, dat vooral draait om het handhaven van de lockdown, het beperken van de contactmomenten en dus van het sociale leven van mensen, en het massaal testen en vaccineren van de bevolking.

Vanochtend werd de woordvoerder van DENK, Abdellah Dami, wakker en blijkbaar zaten de gebeurtenissen en stemmingen van deze week hem nog steeds dwars. “De apathische houding van onze samenleving is stuitend,” aldus Dami op Twitter. “925 miljoen uit onze naam naar feestjes waar we overigens zelf (99%) niet bij kunnen zijn en we blijven maar toekijken tot het [sic] er iets verandert.”

 

Dat moet anders, wat hem betreft. “Nee, laat je onvrede merken!” schrijft hij. “Roer je in het debat! Beweeg!

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen diende deze week twee moties in, in een poging het kabinetsbeleid fundamenteel te wijzigen. Eén motie ging over het afschaffen van de test- en quarantaineplicht voor reizigers vanuit het buitenland naar Nederland. De andere motie was een verzetsactie tegen het plan van de EU om met een Digital Green Pass te komen voor gevaccineerden. Beide moties haalden het niet. De tweede motie kon op steun rekenen van slechts 40 zetels, de eerste op een magere 11.

Word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal … en word lid van onze mooie groep op Facebook-alternatief MeWe!

In beide gevallen stond DENK echter pal achter Forum voor Democratie. Stephan van Baarle, Tunahan Kuzu en Farid Azarkan stemden dus voor moties van de partij die ze in andere opzichten met grote regelmaat, en ook nog eens buitengewoon fel, bekritiseren. Het bewijst hoe gepassioneerd de drie DENK’ers zijn wat betreft het coronabeleid van het kabinet, en dan met name over al die verplichtingen en controlesystemen die ze of al ingevoerd hebben, of wíllen invoeren. Dat blijkt ook uit hun optredens op tv én eerdere optredens van ze in de Kamer:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Monty

  “Laat je onvrede merken!”

  Je geeft ze een uur om de ramadan te kunnen houden.
  Is dat niet genoeg?

  1. Forlan

   Het is nóóit genoeg. Je geeft ze een vinger en de rest van het cliché mag je zelf invullen

 2. Aborifa

  Is dit een oproep tot geweld?

 3. StemPzeweg

  FVD en DENK zijn de twee grootste wappie partijen die er bestaan. Gelukkig komen die twee partijen samen op ongeveer 10 zetels. Niet erg representing voor de NL samenleving dus

  1. Forlan

   Stop maar met dure woorden gebruiken, je hoort er echt niet bij

 4. ikweetwatikwil

  Als het virus zo besmettelijk is , lijkt me het logisch dat er een “paspoort” komt voor het in en uitreizen. Want anders blijf je dweilen met de kraan open. Maar tijdelijk.

  Voor de duidelijkheid, ik weet niets van corona. Heb er ook niet mee te maken gehad in mijn omgeving. Kranten spreken elkaar , net als wetenschappers, tegen . Je ziet door de bomen het bos niet meer. Wat is waar en wat is niet waar.
  Het enige wat ik wel weet is ,dat ik mij belemmerd voel in mijn vrijheid. Dat is wat ik overhoud van tijdperk corona.

  1. Edjan

   Iwwiw. Wen er maar aan, want de kans dat je je vrijheid nog ooit terug krijgt is klein.

   1. Max Aue

    Er is geen enkele logica voor de bewering dat de corona-maatregelen worden gehandhaafd als de pandemie is geweken, Edjan. Hoe kom je tot deze conclusie?

    1. Edjan

     Max Auwe. Dit geouweh0er hoor ik al bijna een jaar van je. Hoe lang ga je dit nog volhouden?

     1. Forlan

      En onder de nickname Ernest Stern al veel langer

   2. ikweetwatikwil

    Daar zal ik nooit aan wennen Edjan. Maar misschien de generatie na mij wel .En dan hebben de politici hun zin. Hebben de burger daar waar ze , ze hebben willen.

    1. Edjan

     +

   3. usb3.0

    edjannetje meent echt dat mensen zich laten opsluiten, met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat edjannetje alleen op z’n zolderkamertje zit met een slotje aan de binnenkant..

    1. Edjan

     Debiel.

  2. Max Aue

   Mogelijk is je ook opgevallen dat er in ons land 17.000 mensen stierven aan corona en veel mensen langdurige problemen ondervinden van een opgelopen besmetting.

   1. coenzoon

    mogelijk is je opgevallen dat er 1.500.000 verkeersdoden zijn gevallen strónt vlé®k of 2.000.000 mensen stierven aan kanker strónt vlé®k

    1. Monty

     ”mogelijk is je opgevallen dat er 1.500.000 verkeersdoden”

     Waar? Wanneer?
     Allemaal de schuld van Rutte zeker?

   2. usb3.0

    maxje vindt het bewust vermoorden van 30.000 weerloze ongeboren baby’s elk jaar wel door de beugel kunnen, dit is pas een pandemie..

    1. usb3.0

     Dit gebeurt alleen in Nederland voor alle duidelijkheid

    2. Max Aue

     Mij is niets bekend van het vermoorden van 30.000 weerloze baby’s. Wel een veronrustende bewering. Heb je een bron?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.