Sigrid Kaag (D66) dankt informateur Tjeenk Willink: “Zijn rapport leidt ons weg van gebaande paden”

D66-leider Sigrid Kaag spreekt haar dank uit voor het “gedegen werk” dat informateur Herman Tjeenk Willink volgens haar heeft geleverd. “Zijn rapport leidt ons weg van gebaande paden”, zegt ze in een reactie.

Haar hele reactie is hier te lezen:

Vanmorgen bood informateur Tjeenk Willink zijn verslag aan. Ik wil hem danken voor zijn gedegen werk“, zo zegt ze in haar tweet. Daar voegt ze haar complete reactie aan toe, die luidt:

“Ik dank de heer Tjeenk Willink voor zijn gedegen werk. Ben hem bijzonder erkentelijk dat hij zijn wijsheid ook nu weer in dienst van het land heeft willen stellen.”

“Zijn rapport leidt ons weg van gebaande paden. En dat is nodig”, zo voegt ze daaraan toe. “Een formatie gestoeld op een feitelijke analyse van de problemen waar we voor staan, spreekt mij zeer aan.”

Ze sluit af met de volgende woorden: “Ik zie uit naar een goed debat in de Kamer over de weg vooruit.”

Maar uit de reacties op Twitter blijkt toch een heel ander sentiment de boventoon te vieren:

Zoveel spijt dat ik op jouw partij gestemd heb. Dit is geen nieuw leiderschap. Dit is exact dezelfde ******* als we de afgelopen jaren gezien hebben.

Een ander vraagt zich af op welke manier het rapport van Tjeenk Willink nou precies afwijkt van de “gebaande paden”, en zegt:

Met ‘weg van gebaande paden’ bedoelt u waarschijnlijk op het ingeslagen pad blijven. Zoals de Engelsen zeggen ‘business as usual’.

Weer een ander trekt juist de term “nieuw leiderschap” in twijfel:

Na “formatie gate” en “notulen gate” weten we inmiddels ook wat jij bedoelt met “nieuw leiderschap”. Hij sluit af met: “Bedankt daarvoor.

Toch is er ook nog iemand met inhoudelijke kritiek op het rapport:

“Anderen gaan zover niet”, concludeert Tjeenk Willink, “en laten hun oordeel afhangen van de contouren van een te voeren beleid”. Dat betekent dat de meeste partijen in de Tweede Kamer Rutte niet uitsluiten als premier.”

Wederom moet Kaag het ontgelden, hij sluit zijn tweet af met: “Totaal ongeloofwaardig mevrouw Kaag. Schaam u.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. halo1

  Schijnbewegingen.. er wordt alleen maar voorgesorteerd op een zo links mogelijke coalitie…de VVD zo veel mogelijk in de hoek gedrukt, dus bescheidener eisen…

 2. Max Aue

  Wout vond een paar tweets die negatief spreken over Kaag en concludeert dat haar optreden algemeen negatief wordt beoordeeld.

  1. STOP FVD

   Yep, zoals gewoonlijk! En die tweets zijn letterlijk van nobodies. Tja, we kunnen het ook niet iedereen naar de zin maken. Kaag heeft zich nergens voor te schamen wat dat betreft. Ik kijk uit naar de komende weken/maanden hoe het Rutte IV kabinet er uit komt te zien!

  2. usb3.0

   Jullie simpelen zijn helemaal van de pot gerukt natuurlijk, de d666-wappies gniffelen stiekem in hun vuistje, verblind door het roze d666 brilletje..

  3. rutte leugenaar

   Vindt is wat positiefs over de jihad bruin domme jongen

   1. STOP FVD

    Vind eens

 3. Beukman

  Kaag is over haar eigen eergevoel heengesprongen. Dat getuigt van lef.
  Wilders blijft hangen in zijn “er moeten nieuwe verkiezingen komen”- zinnetje, en heeft zichzelf en zijn dankbare fractiegenoten daarmee vakkundig een verlenging van wellicht vier jaar in de gerieflijke oppositiebankjes bezorgd. En zo is iedereen tevreden.

  1. Harry Haller

   “Kaag is over haar eigen eergevoel heengesprongen.”

   Wardy Beukman bedoelt dat us Sigrid zo machtsgeil is dat ze zich vol overgave prostitueert om opnieuw bij Rutte aan te mogen schuiven. Ze likt ook graag de onderkant van zijn schoenen schoon, want Nieuw Leiderschap staat voor niets.

   1. Beukman

    Het land moet bestuurd worden, Dr. Doosje. Iemand moet die verantwoordelijkheid op zich nemen. Kaag kan als een dreinende puber wel een geertje doen en de hakken in het zand zetten, maar die fase in haar ontwikkeling is ze inmiddels wel gepasseerd.
    Groot respect voor Kaag. Jammer dat ze bij zo’n nietsige partij zit. Ik verwacht dat de afgelopen weken een reinigende werking hebben gehad op degenen die straks een regering gaan vormen. Met dank aan Tjeenk Willink.

    1. Aborifa

     Qaqmadam denkt: if you can’t beat Rutte, join Rutte.

  2. Max Aue

   Wilders gaat weer vier jaar de brulkikker van het Parlement uithangen waar geen hond zich nog iets van aantrekt.

   De man is politiek mislukt en failliet.

   1. Cootje

    De masseuse van Rutte werd gisteren aardig genaaid door Wilders als de masseuse en assistent of koopvrouw van Rutte , is toch heerlijk om 4 jaar die luis in de pels te hebben , de Kamervoorzitter werd ook van repliek voorzien en zat zo weer terug in haar vrouwen hok , en Corona zorgt verder wel dat Rutte zich niet aan het besturen hoeft te wijden , want die gaat dit jaar nog Herrie zat brengen in de gelederen van zijn achterban , in Gelderse verpleeghuis 12 van de 29 ingeënte bewoners gewoon weer besmet met Corona , leuk vooruitzichten voor de mensen met spul waar je garantie tot de deur hebt

    1. Max Aue

     “in Gelderse verpleeghuis 12 van de 29 ingeënte bewoners gewoon weer besmet”

     betrokkenen hadden slechts lichte klachten. Niemand overleed of werd ernstig ziek.

     Cootje zwetst maar wat.

     1. Cootje

      Gaat dat dadelijk maar aan de paspoorthouder uitleggen , dus lichte klachten maar wel COVID betekent toch wel besmettelijk , Dus het volle terrassen ??

     2. usb3.0

      Oh maar heel veel “corona” patiënten hebben geen last van klachten maar maxje vindt toch dat die mensen moeten worden onderworpen aan fascistische gedragingen.

     3. Cootje

      Misschien dat de masseuse van Rutte nog wonderen kan verrichten , volgens Wilders heeft ze een speciaal tasje . Misschien dat er een doctrine in zit . Maar als dochter van loek hermans is dat meestal een portemonnee voor eigen gebruik .

     4. leukeditter

      oja klootzak, dus als je toch besmet raakt is normaal??? ze zijn toch gevaksineerd?? klootzak . 98.8% merkt niks van covid klootzak, waarom gezond volk vaccineren?? denken is niet voor jou bestemt asielzoeker..klootzak

  3. Cootje

   Als je met een hoofddoekje verplicht gaat lopen heb je geen eergevoel . Maar stel je je heel onderdanig op. En dat is dan weer gerelateerd aan het hoofddoekje .

 4. Morgan4321

  Waarom worden de reacties eigenlijk nog een keer onder de quites van twatter gezet? Doorzoekbaarheid of zo? Nu staat al die tekst er dubbel in.

  1. Beukman

   Ehm, “de quites van twatter”?

 5. Cootje

  Een kinderhand is gauw gevuld , maar de verrotte politieke cultuur in een ander jasje uitdragen levert alleen maar stink eieren op , de gender invloed in de D66 partij kan die goed met die lucht omgaan , maar de andere ?

 6. usb3.0

  Wij van wc-eend adviseren de wc-eend van wc-eend

 7. plakband

  Kaag: Informateur leidt ons weg van gebaande paden.
  Hallelujah, dat betekent dus minder EU, minder immigratie, minder groene gekte.

  Nu de formatie nog.

 8. alla-af sn-akbar

  Die al Qaagda is een regentesk klotewijf. Ik heb een beetje een Ad Melkert gevoel
  bij dit mens. Melkert was ook zo’n elitaire regenteske klootzak die wel even premier
  zou worden. Gelukkig uitgekotst door Nederland. Hopelijk gebeurt dat met sigheilgrid
  ook.

  1. Beukman

   Onzin.

   1. CZ

    Hahaha, Bukman heeft op Sigrid [arrafat] Kaag gestemd. Dom ventje!

  2. usb3.0

   Klopt allaaf, het is een heks

 9. usb3.0

  sigrid kaag is een enge heks

 10. P. Puk

  Grizelda in de bocht. Wat maakt dat mens een verradelijke indruk. Kontenlikker van Rutte om ook een stukje van de macht te krijgen. En dat moet ons regeren!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.