Smullen! D66 heft eigen fractie in Dordrecht op na explosieve ruzie met Turkse Nederlanders over discriminatie

De gemeente Dordrecht is verlost van D66 bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Het landelijk partijbestuur heeft de ruziënde lokale afdeling losgesneden. Binnen D66 Dordrecht is er al langer een gevecht aan de gang over discriminatie van Turkse Nederlanders. Dat meldt de Kanttekening.

D66 werd herhaaldelijk in verlegenheid gebracht door het gestuntel binnen hun lokale afdeling van Dordrecht. In 2018 werden bij de gemeenteraadsverkiezingen twee onervaren Turks-Nederlandse kandidaten met voorkeursstemmen naar de top van de kieslijst geslingerd. Vrij snel daarna werd de interne bestuursverkiezing gekaapt door vijfentwintig nieuwe leden, die met hun cadeau-lidmaatschap een totaal nieuw bestuur konden installeren.

De lokale afdeling leek in rap tempo te zijn gekaapt door Turkse Nederlanders. Het landelijk bestuur werd op de hoogte gesteld maar “heeft geen partij in de kwestie gekozen.” Een hele tijd hoorde je vrijwel niets meer over D66 Dordrecht, tot enkele dagen voor de landelijke verkiezingen. Op 9 maart, in tv-programma Nieuwsuur, schoof daar ineens één van de ‘partijkapers’ aan: Osman Bosuguy. Zonder overleg met de partij of zijn fractiegenoten begon hij te vertellen over discriminatie tegen hem binnen de partij.

Het landelijk bestuur van D66 was wederom not amused, maar greep alsnog niet in. Want vlak voor de verkiezingen een grotendeels Turks-Nederlandse afdeling, die mekkert over discriminatie, uit je partij knikkeren is natuurlijk niet goed voor de beeldvorming! Maar nu is de kogel dan toch door de kerk.

D66 riskeert nu enorme imagoschade. Het lijkt er namelijk op dat de lokale fractie is gekaapt door Turkse Nederlanders, met steun van Turkse Nederlanders die op hen stemden omdat ze Turkse Nederlanders zijn. Maar goed, bewijs dat maar eens.

D66 raakt op deze manier hopeloos gevangen in hun eigen val: door jarenlang zo te hameren op tolerantie en diversiteit, terwijl er ook nog een beschuldiging van discriminatie is geuit, ziet het lossnijden van de Dordtse fractie er vrij beroerd uit. Is D66 nu een extreem-rechtse partij. Wat zullen we eens zeggen? Volgens hun eigen maatstaven vermoedelijk wel. Zijn er al partijen die niet meer met de racistische club van Sigrid Kaag willen samenwerken en de partij uitsluiten van regeringsdeelname? Kom je maar melden!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. rafi

  Het anti-racisme en veroordelen van Wilders c.s. van deze partij is dus volkomen principeloos. Leve de multiculturaliteit, maar niet te dichtbij mijn eigen leven, niet in mijn partij! Ook al deden de Turken alles volgens de partijregels. Alleen maar in de buurten waar Henk en Ingrid wonen.
  Wat laten die vrijzinnig democraten, die links liberalisten, zich weer kennen. Ze zijn bespottelijk.

  1. Oepsie

   Gelukkig trek jij wel volle zalen Lafi?

   1. rafi

    ????????

  2. Wally

   En volkomen met je eens.
   (En dan moeten ze straks ook slakken wat hun idool Biden nu aan het doen is met die grens hihi). Maar das voor later, het is een leuke dag zo.

 2. J. Punt

  Zal wel een dreun zijn voor die d66 sherry wijven en bootschoenen ventjes in hun mooie villa’s. Beetje intelligent doen tegen warmtepompmonteurs en zonnecel specialisten uit het oostblok omdat die mannetjes hier liever of niet werken of anders een carriere bij Coolbleu of de mac

 3. ikweetwatikwil

  Heeft Wilders weer gelijk.

  1. ikweetwatikwil

   D66 heeft gekregen waar ze om vroegen .Zo zal het met meer partijen in gemeenten gaan en dan……hup het kabinet.

 4. Wally

  Ik schrijf al enige tijd over het boemerang-effect, wat nu de gutmenschjes zelf gaat bereiken. Ik ga er eens lekker voor zitten. En o ja, D66-stemmers…. wat riepen jullie ook alweer? Iets met niemand uitsluiten of zo, whahahahaha….. veel succes, probeer DIT maar eens op wilders en baudet te gooien…. heer-lijk!!!

 5. STOP FVD

  Ben je door je fascistische vriendjes erop geattendeerd dat de Turks getinte “krant” De Kanttekening een artikel plaatst over waar werkelijk niemand enige waarde aan hecht? En het hier brengen alsof het de voorpagina van ELKE krant zou moeten vullen.

  Nou nou wat zijn we aan het smullen! De FVD wappies natuurlijk wel, want ja, elk negatief bericht over de politieke partijen die er WEL toedoen is er natuurlijk 1, al staat het artikel slechts in het door niemand gelezen kanttekening. Sjappoo.

  1. coenzoon

   wat zijn fvd wappies domme jongen ?

   We hebben gisteren de term wappies en complotdenken ontmaskerd domme jongen. Kritiek op het partijkartel valt niet onder wappie of complot denken domme jongen

   sjappoo met je onzin

   1. STOP FVD

    Hahahaha, ontmaskerd!! Ik weet niet waar jij naar gekeken heb? Naar de staatstelevisie toch, want ook de NPO maakt onderdaad uit van HET PLAN!! LOL!!!

    1. STOP FVD

     Onderdeel!

    2. coenzoon

     wat probeer je nu te vragen of te zeggen sukkeltje ?

 6. Canta

  J. Punt
  “Zal wel een dreun zijn voor die d66 sherry wijven en bootschoenen ventjes in hun mooie villa’s.”
  Zelden zo’n domme, vooringenomen uitspraak gehoord.
  D66 heeft het lef om een afdeling waar gediscrimineerd wordt af te snijden van de partij.
  Had Baudet ook moeten doen toen er bleek dat er antisemitische mails rondgingen.
  Hij had daar NIET het lef toe.

 7. Canta

  “Smullen! D66 heft eigen fractie in Dordrecht op na explosieve ruzie met Turkse Nederlanders over discriminatie”
  Wat een reactie. Het lijkt wel of we te maken hebben met een stel scholieren.
  Van iemand van 30 verwacht ik toch een wat volwassener reactie!!!!!

  1. coenzoon

   d66 en een volwassen reactie , das een contradictie

   1. Canta

    coenzoon
    “d66 en een volwassen reactie , das een contradictie”
    Ik heb het over een volwassen reactie van Wout Willemsen, de schrijver van het stuk.
    D66 reageerde op een volwassen manier door de afdeling waar gediscrimineerd werd
    los te koppelen.
    Helaas gaf jij al eerder blijk van weinig genuanceerd denken.

 8. Augustus

  “Diversity is our strength”, toch?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.