Dikke pech voor superspread-evenement 538 Oranjedag! Gemeente Breda zet streep door bizarre fieldlab

De gemeente Breda geeft geen vergunning voor het Koningsdagfeest van radiozender 538. Het fieldlab-evenement, waarbij 10.000 mensen aanwezig zouden zijn, gaat dus niet door! Er blijkt dus toch nog enigszins tegenmacht te bestaan, want de gemeente lijkt te hebben geluisterd naar de petitie tegen het feest, die zo’n 370.000 keer werd ondertekend.

Er komt geen fieldlabfeest in Breda met duizenden mensen die tijdelijk bepaalde coronaregels kunnen laten varen. Dat meldt de NOS. Het feest, dat stond gepland voor zaterdag 24 april, kreeg uit zo’n beetje alle hoeken van de samenleving bakken met kritiek. Het experiment werd een pseudowetenschappelijk non-onderzoek genoemd, en de politievakbonden dreigden al met een boycot. Personeel van een nabijgelegen ziekenhuis maakte zich eveneens zorgen en achtten het festival “een slag in het gezicht van de zorgverleners in het ziekenhuis 400 meter verderop.”

Honderdduizenden handtekeningen voor een petitie die opriep het evenement af te blazen werden in een mum van tijd verzameld. Het leek wel alsof de enige partijen die nog wél voorstander van het evenement waren, 538-eigenaar Talpa en het demissionaire kabinet zijn.

De gemeente Breda vroeg eerder nog aan het kabinet of het, ondanks alle kritiek, nog steeds achter het evenement stond. Het kabinet kaatste de bal terug en liet de beslissing over aan de gemeente, die dus nu de knoop zelf hebben doorgehakt. En dat betekent: geen superspreadfeestje in Breda, dus. De burgemeester verleent geen vergunning en noemt de in de knop gebroken Oranjedag een ‘totempaal’ voor alles wat er misgaat rondom corona. Geen massaal feest dus: een wijs besluit!

Bezoekers die een kaartje hebben gekocht, krijgen hun geld terug, zegt Talpa. Maar de mensen die 15.000 euro voor een kaartje hebben betaald aan derden, zullen nu wel héél erg balen! Maar Nederland kan tevreden zijn: het kabinet is dus niet bij machte om alles maar door te drukken waar ze maar zin in hebben, óók niet als Hugo de Jonge het een paar keer heel mooi in PR-taal verkondigt op persconferenties. Een geruststellende gedachte!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. plakband

  Het leek wel alsof de enige partijen die nog wél voorstander van het evenement waren, 538-eigenaar Talpa en het demissionaire kabinet zijn.

  En natuurlijk burgemeester Depla en de 9999 bezoekers. Eén jongetje moest mee met z’n vader omdat er geen oppas kon worden geregeld. Depla zal als troost tzt wel CvdK worden

  Ik ben benieuwd waar de 1,1 miljard nu aan besteed gaat worden.
  Met dit halve zolen kabinet weet je het maar nooit. Maar verspillen zullen ze het.
  Daar zorgt de Haagse lobby wel voor.

  1. coenzoon

   Ze vinden wel een ander clubje in het old boys netwerk om dat geld te verbrassen !

  2. plakband

   Sorry meneer Depla. Vergissing. CvdK moet zijn: functie elders.
   Zo wordt dat toch omschreven in het politieke jargon.

 2. Forlan

  Als je 15k kan neerleggen voor een kaartje dan zal je die ook niet voelen. Ja ff een dagje balen, meer niet.

 3. Chee

  370.000 hebben de petitie getekend.
  Dus 16.7 miljoen niet.
  Dus het draagvlak is heel klein om de proef niet door te laten gaan.

  1. EvertB

   Een petitie om het 538-evenement in Breda te laten doorgaan zou enkele tienduizenden sympathisanten opleveren. Een uiterst mager resultaat afgezet tegen 17 miljoen inwoners van Nederland.

   1. coenzoon

    Een petitie om het 538-evenement in Breda NIET te laten doorgaan zou enkele honderdduizenden sympathisanten opleveren. Een uiterst mager resultaat afgezet tegen 17 miljoen inwoners van Nederland.

 4. Max Aue

  Verheugende ontwikkeling. Als honderden mensen op de IC vechten voor hun leven door corona en ziekenhuizen hopeloos overbelast zijn door de structureel hoge instroom van nieuwe patiënten is het volstrekt onverantwoord dit soort evenementen te organiseren.

  Versoepeling van de maatregelen is ook te vroeg.

  1. coenzoon

   Zou prettig zijn als de strönt vlëk van DDS zijn dagelijkse gewauwel even cijfermatig onderbouwde. Het ongenuanceerde geroeptoeter blijkt in het geheel niet uit de feiten en de cijfers.

   P.s verklaar dan ook even direct waarom een stroom vooraf geteste mensen een gevaar zouden zijn. Kennelijk is onze vaccinatiefascist pas tevreden als de vaccinmaffia per 6 maanden de mensen vol met teringzooi mogen spuiten.

   1. Monty

    ”even cijfermatig onderbouwde”

    Hoeveel mensen heeft Rutte volgens jou vermoord?
    Hier zal jij ook wel een goede onderbouwing over hebben.

    Of blijft het bij het oude schelden en er om heen draaien?

    1. september

     Hallo Monty ,je kan dat van Coenzoon niks anders verwachten.En ik laat me wel vaccineren ,des noods ieder jaar.En dat jij nou niet doet ,moet je zelf weten.Maar houdt er mee op met dat domme gescheld tegen die het niet doen Coenzoon!

     1. Max Aue

      Het is het goede recht van coenzoon om zich niet te laten vaccineren. Niet slim maar het is wel een grondrecht om een zinnige medische preventieve behandeling te weigeren.

      We hopen natuurlijk wel dat hij dan binnen blijft en zich tenminste strikt aan de coronamaatregelen blijft houden.

     2. Monty

      @Man Auw

      Ik ben benieuwd naar coenzoon zijn ‘cijfermatig onderbouwde’ van zijn bewering dat Rutte een moordenaar is.

      Maar hij blijft stil.

     3. usb3.0

      Het aantal zelfdodingen zijn spectaculair gestegen, jullie zijn het type dat coronadoden als verschrikkelijk bestempelen en als het om vaccindoden gaat halen jullie er ineens onderliggende aandoeningen bij…

  2. Chee

   Honderden mensen op de ic’s tegen 17 miljoen niet op de ic’s

   1. EvertB

    Heb jij al met corona op de IC gelegen, Chee?

  3. coenzoon

   Eerst scandeer je dit ,

   QUOTE h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2021/04/ernst-kuipers-zet-plan-voor-versoepeling-kracht-bij-ziekenhuizen-nu-over-piek-derde-golf-heen/

   Max Aue 19 minuten geleden Log in om te reageren

   Het is niet zo moeilijk. Bij oplopende besmettings- en ziekenhuisopnamecijfers worden de maatregelen gehandhaafd, bij lagere cijfers volgen versoepelingen. Het Kabinet was daar altijd helder in.

   END

   Om vervolgens geheel tegendraads het volgende te scanderen.

   QUOTE h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2021/04/tegenmacht-bestaat-nog-steeds-gemeente-breda-zet-streep-door-538-oranjedag/

   Max Aue 51 minuten geleden Log in om te reageren

   Verheugende ontwikkeling. Als honderden mensen op de IC vechten voor hun leven door corona en ziekenhuizen hopeloos overbelast zijn door de structureel hoge instroom van nieuwe patiënten is het volstrekt onverantwoord dit soort evenementen te organiseren.

   Versoepeling van de maatregelen is ook te vroeg END

   Onze huistról is dus enkel op DDS voor het tróllen. Trap dat secreet er toch een keer af !

 5. J. Punt

  Terecht. Prio schijnt nu alleen de vraag te zijn wanneer we weer achterlijk kunnen doen op die sjon de mol zooi of ons zsm een stuk in je reet zuipen op een terras om daarna weer effe voor de wijven een staaltje ‘Dutch Courage’ weer te geven. Jeugd en studentenprobleempjes zijn nu prio.

  1. Jack Flash

   Het woord tegenmacht spreekt voor zich.
   Verdeling tot in een hogere kwadrant.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.