Toch versoepelingen op 28 april, en dit keer écht: terrassen onder loodzware beperkingen open, avondklok weg

Nadat het kabinet eerder allerlei soorten boodschappen liet horen over versoepelingen en mogelijke data, gaat 28 april als dag dat de terrassen weer open mogen tóch nog in de boeken. Voor het eerst sinds het najaar van 2020 is er dan weer horeca open, zij het onder bijzonder strenge voorwaarden. Ook de avondklok moet er eindelijk aan geloven.

Het kabinet gaat dinsdag een besluit nemen over eventuele versoepelingen, maar volgens Het Parool ‘hangt het oordeel al in de lucht‘ en melden Haagse bronnen dat de ‘seinen op groen’ staan.

Tijdens de vorige persconferentie zagen de coronacijfers er nog beroerd uit en was er “helaas” niets mogelijk, ondanks alle andere geluiden uit de samenleving die het kabinet zou hebben gehoord en gewogen. Demissionair premier Rutte ging zelfs een beetje door het stof voor de gewekte indruk dat er toen versoepelingen zouden worden aangekondigd. De verwarring was compleet toen de VVD-voorman vervolgens een dag later alweer sprak over versoepelingen voor 28 april, of toch pas half mei.

De kritiek op dit zogenaamde “zwabberbeleid” nam sterk toe, en de hoop op versoepelingen voor het eind van de maand april leek te zijn vergaan. Tot vandaag. Ineens wordt er gesproken over ‘lichtpuntjes,’ ging minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) “met een goed gemoed naar buiten bij het Catshuis” en circuleren binnen het OMT ineens “optimistische teksten.” De coronacijfers lijken ineens af te vlakken, meent het kabinet.

Het lijkt er dus sterk op dat morgen versoepelingen zullen worden aangekondigd, vooral omdat kritiek vanuit de samenleving zo groot is geworden. Die cijfers zijn namelijk nog steeds beroerd, maar worden nu gewoon ineens anders geïnterpreteerd. Dus mogen de terrassen weer open, maar alleen tot 18.00u en kunnen hooguit twee mensen uit hetzelfde huishouden aan één tafeltje zitten. Dineren is er dus niet bij.

Wel gaat de, ooit voor slechts een periode van enkele weken aangekondigde, avondklok ook eindelijk weg.

Of daardoor de cijfers weer gaan toenemen? Dat maakt vermoedelijk weinig uit, zolang men niet massaal tegen elkaar staat aangedrukt in een park of op een terras. Besmettingen buiten vinden nauwelijks plaats. Krijgen we dan toch nog een mooie normale (!) zomer? Zoals het kabinet zelf schrijft: de eerste seinen staan op groen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. J. Punt

  De daling komt door de zelftesten te koop bij de ACTION. Lekker makkelijk en geen rare toestanden op winderige en verlaten industrieterreinen zonder OV. De oudjes werden van hot naar het gestuurd door de ‘experts👎👎

  1. J. Punt

   Nu heeft de ggd geen opgepomte cijfertjes meer om zodoende meer en langere beperkingen af te dwingen. De slachtoffers blijven weg. Theoretisch zakken de waardes

   1. coenzoon

    Logisch de lente start. Ofwel einde griep seizoen. In oktober gooien de fascisten alles weer op slot !

    1. STOP FVD

     Vraag het anders even aan K3, wat vinden zij ervan?

     1. Max Aue

      😂

     2. usb3.0

      Ja als het over k3 gaat dan staat maxje vooraan natuurlijk en iedereen weet waarom…

 2. Adriaen van Bergen

  In diverse staten, zoals bijvoorbeeld Texas, in de VS is alles opengegooid.
  Alle restricties weg.
  Daar tuimelen de cijfers naar beneden.
  Alle maatregelen dienen een ander doel.
  Niet het voorkomen van slachtoffers.
  Eerder het tegendeel.

  1. STOP FVD

   Tuimelden de cijfers? Niet overdrijven. Daar is een groot deel inmiddels gevaccineerd, ik denk dat DAT helpt. En voor de cijfers, zie hierbij de link. Gaat inderdaad niet omhoog, maar tuimelden? Wel de waarheid vertellen he wappie!

   h**ps://www.nytimes.com/interactive/2021/us/texas-covid-cases.html

   1. usb3.0

    fascistische coronafetisjistische vaccinaziwappie stopje vergeet dat er in 99,85% van de gevallen niets aan de hand is..

    1. STOP FVD

     Stickie weet niet waar het over gaat, maar dat geeft niet hoor, blijf geloven in jezelf wappie!

 3. Monty

  We hadden allang van onze vrijheid kunnen genieten.

 4. coenzoon

  Deze staatsterreur noemt pinokkio versoepelingen? Hoelang pikt u het nog ?

  1. J. Punt

   als je een bovenwoning hebt in een winkelstraat is een ‘terrasje’ het enige vermaak. De indruk wordt gewekt dat horeca heilig is ofzo. Misschien voor studenten en stapjeugd. De rest loopt het voorbij omdat er andere prio’s zijn dan overbetaalde frisdrank en lauw bier wat al vanaf januari 2020 in het vat zit. Proost!!

  2. Pauline Kummer

   Als het moet nog een jaar, of zolang het nodig is. En nu mijn vraag aan u: ‘bent u bereid uw plaats achter het toetsenbord te verlaten om in de massa de horlepiep te gaan dansen. Bij Beau 19/4 waren de specialisten niet zo overtuigd over een versoepeling. U laat die dansparty liever voorbij gaan vermoed ik voor uw veiligheid.

   1. coenzoon

    misschien moet komkommer toch nog eens lezen , h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2021/04/ernst-kuipers-zet-plan-voor-versoepeling-kracht-bij-ziekenhuizen-nu-over-piek-derde-golf-heen/

    komkommer haar verbale diarreee is net als dat van de strónt vlé®k tegenstrijdig.

    corona is een hoax domme meid dus stop de lock down crisis en vecht voor uw grondrechten !

    1. STOP FVD

     Hey complotwappie met je in herhaling vallende onzin! Vecht voor je grondrecht? Mijn grondrecht is gezond blijven, als het aan jou had gelegen had DAT voor veel mensen niet meer bestaan!

     1. usb3.0

      vaccinaziwappie stopje is een angstige jongen

   2. usb3.0

    paulientje is een een beetje debiel met “als het moet nog een jaartje”

 5. Monty

  Of zou deze versoepeling weer een knieval zijn voor de islam?

  Het suikerfeest komt er weer aan.

 6. Augustus

  Nu zie je waar de economische belangen liggen: het mag wel open als wij er maar geld aan verdienen. Dat is immers waar de hele lockdown is op gebaseerd (OMT, Ahold, etc).

 7. STOP FVD

  Wat een jankverhaal wappie!

  1. coenzoon

   Omdat ???

 8. Yoyo

  Alles moet versoepelt worden, behalve de rug van Rutte: die is van buigzaam rubber, afgewerkt met teflon.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.