Walgelijke middenpartijen plegen succesvolle Vera Bergkamp-coup, en wippen Khadija Arib: ‘Verbindend voorzitter!’

Zojuist zijn alle uitgebrachte stemmen van de Tweede Kamer geteld. Er werden 139 geldige stemmen uitgebracht, 74 van die stemmen gingen naar D66’er Vera Bergkamp. PvdA’er Khadija Arib en PVV’er Martin Bosma verliezen hiermee de strijd om het voorzitterschap. Nederland verliest een icoon dankzij een in het Torentje bedisselde coup tussen Mark Rutte en Sigrid Kaag.

Het zat er al een tijdje aan te komen. Vorige maand doken ineens de anonieme, laffe geruchten op over het functioneren van Arib. Het verbaasde daarom ook niemand dat D66 met een tegenkandidaat kwam om de populaire Kamervoorzitter een pootje te lichten. Via steun van vermoedelijk de VVD en CDA – de stemming is geheim – is de coup geslaagd, en hebben de rond Rutte middelpuntvliedende krachten succesvol Arib buitenspel kunnen zetten. Een schande van jewelste, uiteraard.

De voortekenen dienden zich al even aan: op Tweede Paasdag bespraken kartelkoning Rutte en zijn kroonprinses Kaag in het geniep de nieuwe Kamervoorzitter. Beide liberale konkelpartijen zullen het toen wel op een akkoordje hebben gegooid; D66 mag de Kamervoorzitter leveren, en Rutte als premier zou dan ineens niet meer zo ondenkbaar zijn. Ook niet bij een partij die de week ervoor nog een motie van afkeuring tegen hem indiende.

Helaas moet Nederland het nu gaan doen zonder de pittige voorzitter Arib, die menig Kamerlid terecht berispte en op zijn plaats zette. Voortijdige Kamerverlaters werden terechtgewezen, hetzerige filmpjesknippers aangepakt.

Een prima functionerende en neutraal opererende Kamervoorzitter aan de kant gezet voor partijpolitieke handjeklap. Het ‘nieuwe leiderschap’ en de politieke vernieuwingen van D66 kunnen dus, voor de zoveelste keer, in de prullenbak. Wat krijgen we nu terug? “Verbindend leiderschap.” Yes! Nog maar holle kartelkreten waar de honden nog geen brood van lusten. Dáár zitten we echt op te wachten in dit land!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

197 reacties

 1. Beukman

  Bart is een slechte verliezer.

  1. usb3.0

   Flikker jij nou toch eens gewoon een tijd op, mongool dat je bent, kijk dat jij structureel laat merken dat je echt een pleuris hekel hebt aan Nederland is iedereen wel duidelijk, je bent een schande voor mijn land…

   1. Beukman

    Ik heb niks met Disneyland, Stick.

    1. usb3.0

     Je bent gewoon een minne hond die hier niets anders doet dan mijn Nederland verafschuwen

     1. Beukman

      Het is ons Nederland, Stick. Als ik jou was zou ik een cursus Polderen gaan volgen, dan word je misschien nog eens een echte Nederlander.

     2. usb3.0

      Je blijft een minne hond met een zeer grote hekel aan mijn Nederland, je bent nog erger dan strönt, ze zouden je gewoon recht in je smoelwerk moeten spugen en je daarna nog een paar goeie klappen nageven… vuile nsb-er

     3. Harry Haller

      Ook in deze tekst van usb3.0 kan ik me volledig vinden.

      Krijg de tyfus, Neukman.

     4. Beukman

      Onze Duitse herder kan hard blaffen, bijten doet hij gelukkig niet.

     5. Harry Haller

      Jammer dat ik niet bij je kan. Dan zou je wel anders piepen, laf keffertje.

     6. Beukman

      Staat genoteerd: Harry Lassy wil me bijten. Dat zou je wel willen he.

   2. Harry Haller

    Ik sluit me volledig bij de woorden van usb3.0 aan. Zelf had ik het nog wat sterker uitgedrukt.

    1. Mark Auel

     Hier nog èèn!

    2. usb3.0

     Het is ook een understatement wat ik hier schrijf over beukho*r, maar het word tijd dat deze smerige vieze gore nsb-er gewoon eens z’n rotsmoel dichthoudt..

    3. Heinz

     @Harry, hij is dus een USB hub, over aansluiten gesproken.

   3. LifeBuddy

    Beukman is ook maar heel gewoon gelukzoekende import, dat zie je zo in de berichtgeving die hij geeft.

  2. Augustus

   Politiek hoort geen spel te zijn met ‘winnaars en verliezers’, maar dat wordt er wel van gemaakt.

  3. STOP FVD

   Het zijn hier allemaal slechte verliezers, vervelend voor ze dat ze elke dag weer verliezen. En dat nog jaren lang. Eigenlijk best sneu, dus misschien gewoon maar laten schelden.

  4. coenzoon

   maar een goed voorspeller !!!!!!!!!

 2. JoopvdJoop

  Goh,wat een verrassing….
  Die zal bij de rechtse partijen vaak de “muteknop” gebruiken.

 3. Edjan

  Nee maar! Dat had ik nou nooit gedacht! Vera Bergkamp kamer voorzitter. En nou nog Mark Rutte premier. Maar niet dat dat de deal was tussen Kaag en Rutte, hoor. Echt niet.

  1. Beukman

   Was het al bij je opgekomen dat Bergkamp wellicht heeft gewonnen omdat ze de meeste stemmen, Edjan, en dat ze de meeste stemmen kreeg omdat de meeste Kamerleden haar de beste kandidaat vonden?

   1. Edjan

    … of dat ze de meeste stemmen kreeg omdat de hele VVD op haar gestemd heeft omdat 66 weer in een kabinet onder Rutte gaat zitten? Met Kaag vice-premier of zo?

    1. Monty

     En op wie zouden de PVV en FvD allemaal gestemd hebben?

    2. Beukman

     Doet er allemaal niet toe, Edjan.
     Hoe had jij je de keuze dan voorgesteld: we nemen Bosma omdat die zulke leuke grappen kan maken?

     1. Harry Haller

      Bosma is al jaren ondervoorzitter. In normale circuits dus de gedoodverfde opvolger door opgedane ervaring en deskundigheid.

      Jij bent de clown Beukman.

     2. Edjan

      Beukman, of … we nemen Bosma omdat hij al lang ondervoorzitter is en het goed kan.

     3. Beukman

      Bergkramp is ook al jaren ondervoorzitter, Duitse herder.

     4. usb3.0

      beukho*r heeft een pleuris hekel aan mijn Nederland dus beukho*rtje zal alles tegendraads benoemen, na zijn nsb trekjes is beukho*r ook smerige verrader

     5. Harry Haller

      Bergkamp was lid van het Presidium. Geen ondervoorzitter.

     6. Robert75

      Waarom is het voorzitterschap van Bosma ineens voor veel partijen zo’n heikel punt? Bosma is al jaren ondervoorzitter en heeft al veel debatten voorgezeten. En dat doet die altijd voortreffelijk en onafhankelijk. Maar ineens is zijn voorzitterschap een heikel punt. Heel erg vreemd.

      BTW Bergkamp is 74 stemmen behaald. De VVD, D66 en CDA hebben met zijn drieën 73 stemmen. Goh ze zult haast denken dat het afgesproken werk is

     7. Beukman

      BTW Bergkamp is 74 stemmen behaald. De VVD, D66 en CDA hebben met zijn drieën 73 stemmen. Goh ze zult haast denken dat het afgesproken werk is

      aldus Robert.

      BTW Bosma heeft 27 stemmen gehaald. PVV en FvD hebben met zijn tweeën 25 stemmen. Afgesproken werk?

   2. Stanly2000

    Hoe dom kun je zijn, Beukman?

    1. Harry Haller

     Beukman bewijst dat domheid grenzeloos is.

    2. Beukman

     Wat is je punt, Stanley2000?

     1. Stanly2000

      Beukman,
      Indien u niet snapt dat dit walgelijke politiek is bent u nog dommer dan ik dacht!

     2. Harry Haller

      Helemaal gelijk Stanly2000: het keffertje Bukman is zo stom dat hij je voor de hand liggende vraag niet begreep.

   3. andergeluid

    Ja daarom zijn die stemmen zo openbaar :):)
    Waarom geen openlijke stemmingen??????
    Misschien omdat ze wat te verbergen hebben

    1. Monty

     Misschien moet Wilders hier dan ook gaan eisen dat een ieder verteld op wie hij/zij gestemd heeft.

     Heel verrassend zal het niet zijn dat de voltallige PVV en FvD op Bosma stemden.

     1. Robert75

      Ja je stemt inderdaad op je eigen kandidaat. Zo zou de voltallige D66 fractie op Bergkamp hebben gestemd. En PVDA op Arib. Dus wat is nu je punt? Je snapt het gewoon niet. Eerst hebben Kaag en Rutte een (persoonlijk) gesprek op maandagavond. Vervolgens stelt Bergkamp zich kandidaat voor het voorzitterschap een paar uur later. En ze wordt gekozen. Dat stinkt nu eenmaal naar handjeklap. Ook al zou het niet zo zijn. Door de gehele gang van zaken hebben ze zichzelf verdacht gemaakt.

   4. henk43

    @Beukman .Ik kon je hersenspinsels altijd goed volgen B.maar hier scheiden onze wegen om Kaag maar te citeren.Als je de notulen van de eerste verkenners leest zie je:
    AJ.PO vrz.2e kam? Vrij vertaald dat Jorritsma suggereerde Omzicht weg te promoveren als voorzitter van de 2e kamer. Deze praktijken zijn door de VVD in het verleden veel vaker uitgevoerd door lastposten weg te promoveren, ook volgens de voormalig burgemeester van Leeuwarden (ook VVD er) Dit houdt wel in dat deze baantjes in achterkamertjes vergeven worden.En nu dat nu is geschied. Kaag belt Rutte tijdens de Pasen en laat achteloos vallen dat haar Vera Bergkamp ook kandidaat is.Rutte ruikt zijn kans om weer in een goed boekje bij haar te komen want slim is hij wel, bewerkt zijn fractie en heeft hiermee zijn 4e MP.schap proberen veilig te stellen. He nee ik ben geen complotdenker.

    1. Beukman

     Hier staat de bewuste tekst, Henk. Msschien wil jij hem even vertalen en duiden?

     twitter.com/TvanGroningen/status/1377556933226463233/photo/1

     1. Harry Haller

      Het is slechts een zesregelig fragment van een aanzittende ambtenaar. In de bij Ollongren gefotografeerde tekst zijn de woorden overduidelijk leesbaar.

     2. henk43

      Lijkt mij duidelijk daarom zonder commentaar maar waar blijft je commentaar op de door mij aangedragen info?

     3. Beukman

      Ik wacht op je vertaling, Henk. AJ.PO vrz.2e kam zegt me niks.
      Check ook even de reacties op twitter.com/TvanGroningen/status/1377556933226463233

     4. henk43

      Iemand met een normaal i.q. begrijpt dat de opmerking van Annemarie Jorritsma kwam: AJ. PO staat voor Pieter Omzicht en vrz. 2e kam.voorzitter 2e kamer,maar ik heb een donkerbruin vermoeden dat je dat wel wist en dat je een beetje aan het tr…llen bent

    2. Max Aue

     De burgemeester van Leeuwarden is een CDA-er.

     1. henk43

      Leren lezen Max :Ik schreef de VOORMALIG burgemeester.

     2. henk43

      Ik wil zijn naam ook wel noemen: Geert Dales, zijn blog is zeer lezenswaardig maar WEL GOED lezen!!!

 4. usb3.0

  d666 is serieus een probleem aan het worden in Nederland..

 5. Harry Haller

  Goh, wat een verrassing. Wie had dit nu ooit kunnen denken?

 6. Edjan

  Het nieuwe leiderschap van 66 = het oude leiderschap in het kwadraat.

  1. Cootje

   PECHTHOLD kan gerustgesteld weer aan een avontuurtje beginnen in zijn penthouse , zij bedankte hem voor zijn verdienste old boys netwerk .

 7. Harry Haller

  Wilders had dus weer voor de volle 100% gelijk. Zoals altijd.

  1. Mark Auel

   Het zat er toch dik in dat die D66 pot zou winnen in deze bananenmonarchie, ik heb niks met Berbers maar vond Arib best wel te pruimen.

   1. Mireille

    Niet zo dom schrijven.

    1. STOP FVD

     Dan kan je beter hier niet te veel de artikelen en reacties lezen, het niveau ontstijgt elkaar niet zo heel veel.

  2. usb3.0

   Tuurlijk heeft Wilders gelijk, het is echt schandalig wat hier gebeurt, erger nog, nu hoor al die ge-emancipeerde feministische vrouwen niet dat de blanke man achtergesteld wordt…

  3. andergeluid

   Is alleen jammer dat zijn vrouw bij Pfizer werkt bij die gif fabriek

  4. Beukman

   Wilders is toegetreden tot het leger der complotgekkies. Erger nog, hij beschuldigt mensen zonder dat hij zijn woorden hard kan maken.

   1. Harry Haller

    Jij bent een staatströl. Die staat op hetzelfde niveau als een NSB’er.

    1. Beukman

     Je bent hard aan het radicaliseren met je NSB-praatjes, Germaanse piegem.
     Helaas betekent dit ook dat je niet (meer) tegen je verlies kan.

     Van mij had Bosma het ook mogen worden of had Arib het mogen blijven, zolang degene die er zit het maar goed doet. De rest is onbelangrijk.

     Dat Bergkamp het zou zijn geworden door gekonkel tussen Kaag en Rutte, is uiteraard voer voor complotgekkies. Dat valt zelfs te bewijzen: opeens werd de foto van een knipoog van Rutte naar Kaag gedeeld met een misleidend onderschrift.

     Jullie gaan het Trumpvolk achterna, als je niet oppast: verblind door je eigen krankjoremheid ga je dingen zien die er niet zijn.

     1. usb3.0

      beukho*r is een nsb-er beukho*r is een smerige verrader die mijn Nederland ten schande maakt, beukho*r reageert structureel tegendraads en dat doet beukho*r om te zuigen en te irriteren en als beukho*rtje keihard word aangepakt gaat beukho*rtje het een beetje nuanceren, het kleffe nsb-gedrag, kronkelen en glibberen..

     2. Harry Haller

      “Van mij had Bosma het ook mogen worden of had Arib het mogen blijven, zolang degene die er zit het maar goed doet.”

      Wil je nu echt volhouden dat achter de keus geen politieke motieven of handklap zitten? Wat ben je toch een ontzettende droplül. Of misschien ben je echt wel zo dom en onnozel.

      Vriend en vijand zijn het er over eens dat Bosma de keren dat hij de voorzittershamer hanteerde het geweldig deed, met grote kennis van zaken, van de wetten en mores, strak geregisseerd, volstrekt onpartijdig en met de juiste dosis humor op het juiste moment.

      De enige reden (voor de 2e keer) waarom hij niet mocht is dat hij PVV’er is.

     3. Beukman

      Dat weet je helemaal niet, Dr. Haller. De kandidaten hebben zich vandaag uitgebreid gepresenteerd en hun visie op het Kamervoorzitterschap gedeeld met de Kamer. Zou het kunnen dat Bergkramp daar een heel goeie indruk achterliet?

     4. Heinz

      @Harry, niemand verplicht Martin een PVV’er te zijn. Dat mag niet meespelen. Als hij lid zou zijn van Boko Haram, Fatah, had je hetzelfde. Ik hoop dat je ‘em vat.

     5. Harry Haller

      Nee Beukwijf, en dat weet je zelf donders goed. Ook bij de vorige verkiezingen in 2017 werd vanuit de gelederen van de kamerleden behorend bij de regeringspartijen onderhands spijt geuit dat Bosma het niet werd, ondanks dat hij de best gedachte kandidaat was. “Maar ja, de PVV he. Dat kan ik niet maken” werd letterlijk als motief gegeven.

      Dat is nu niet anders. Zoals Wilders zei: dat complot werd op Tweede Paasdag tussen Rutte en Kaag gesmeed. En een complot is het inderdaad: sommige complotten bestaan, wist je dat?

     6. Harry Haller

      Heinz, niemand verplicht jou als tomatensap door het leven te gaan. Morgen kun je je naam veranderen bij het Bevolkingsregister.

      Heeft iemand trouwens al eens tegen je gezegd dat je een voslagen idioot bent?

     7. Meriadoc Brandebok

      Harry, het was ook logisch geweest als Arib was doorgegaan als Kamervoorzitter, maar de PVV wilde niet op haar stemmen, omdat ze een dubbel paspoort heeft. Uit principe stemmen ze niet op kamerleden met een dubbel paspoort.

      Dus what ever. De PVV sluit zelf ook kandidaten uit omwille van een bepaald aspect. Hoort allemaal bij het politieke spel. Liberalen stemmen op liberalen, nationalisten op nationalisten, sociaaldemocraten op sociaaldemocraten. De FvD zal ook wel op Bosma hebben gestemd, net als de VVD-ers op D66 en de GL-ers op Arib.

     8. Beukman

      Was het al bij je opgkomen dat Bosma zich met zijn activistische presentatie vanmiddag zelf uit de markt heeft geprijsd, Dr. Haller? Daar was geen complot voor nodig, de man is over zijn eigen benen getruikeld.

     9. usb3.0

      Als heinz denkt dat hij in een verkeerd lichaam zit blijft het nog steeds een debiel

   2. usb3.0

    beukho*r moet even zijn nsb smoel houden, beukho*r dé fascistische vaccinazidrammende staatmongool

    1. Beukman

     Tut-tut, Stick.

     1. usb3.0

      Dat zeg ik, staatmongool en mijn gelijk word bewezen door beukho*rtje, dommer dan dit heb je ze niet..

     2. Max Aue

      wordt

     3. coenzoon

      de inhoud wordt weer te confronterend voor de decadente tróllen dus schakelen we over op taalnazi tactiek om de aandacht af te leiden. onze tróllen lijden aan overschatting

   3. Stanly2000

    Als Beukman dat vindt hoeft het nog niet waar te zijn. Deze verkiezing was vooraf al bekonkeld. Eerst Arib zwart maken met anonieme beschuldigingen en dan 1 dag voor sluiting opgave kandidaten even bellen met Rutte en in een persoonlijk gesprek terloops melden dat D66 ook een kandidaat heeft. Nou dan weet je het wel.

    1. Beukman

     Arib wordt op DDS al vele jaren zwart gemaakt, Stanley2000. Grappig, opeens is ze hier veranderd in een heilige.

     Dat D66 een kandidaat had, was geen geheim. Van Bosma was ook bekend dat hij weer meedeed. Ondertussen is het wel duidelijk geworden dat Wilders en Baudet de koppen bij elkaar hebben gestoken. So what?

     Op 1 punt moet ik je gelijk geven: dat ik iets vind, betekent nog niet per se dat het ook waar is. Blijf dus vooral zelf nadenken, is mijn advies.

     1. usb3.0

      anti-Nederlanders als beukho*r zijn een schoffering voor mijn Nederland, het zijn varkens die even een tijdje hun fascistische nsb smoel moeten houden…

     2. Harry Haller

      Beukman liegt willens en wetens: uit de woorden van Kaag in de Kamer bleek duidelijk dat Vera Bergkamp pas op Eerste Paasdag Kaag belde met de mededeling dat zij zich kandidaat stelde. Kaag was daar ook door verrast.

      Je gaat erg veel op de pathologische leugenaars Rutte en Aue lijken Beukman.

     3. Beukman

      Zoals ik al schreef Dr. Haller: dat D66 een kandidaat had, was geen geheim. Dat ze zich kennelijk laat kandidaat stelde, doet daar niets aan af.

      Misschien kun je eens uitleggen wat het eigenlijk uitmaakt dat Kaag tegen Rutte zei dat Bergkamp zich kandidaat had gesteld. Als ze dat niet had gezegd, had Mark het een half uur later evengoed geweten.

     4. Harry Haller

      Nee inderdaad sukkel: welgeteld 1 dag voor de daadwerkelijke verkiezing was het geen geheim meer dat D66 een kandidaat had.

      Met de woorden “Misschien kun je eens uitleggen wat het eigenlijk uitmaakt dat Kaag tegen Rutte zei dat Bergkamp zich kandidaat had gesteld. Als ze dat niet had gezegd, had Mark het een half uur later evengoed geweten” glibbert gladjanus Beukman weer weg.

      Het gaat niet om de informatie van de kandidaatstelling, maar om datgene wat vervolgens afgesproken werd: het handjeklap/de uitruil waarbij D66 zich weer bereid toonde Rutte te ondersteunen met als onderpand de voorzittershamer.

     5. Beukman

      Het gaat niet om de informatie van de kandidaatstelling, maar om datgene wat vervolgens afgesproken werd: het handjeklap/de uitruil waarbij D66 zich weer bereid toonde Rutte te ondersteunen met als onderpand de voorzittershamer.

      Dat is een complottheorie die nog even moet worden bewezen, Dr. Haller. Zelf geloof ik er geen zier van, maar voor bewijzen van het tegendeel sta ik uiteraard open.

     6. Harry Haller

      Beukman is uitgelüld: hij ‘gelooft’ het niet.

     7. Meriadoc Brandebok

      Dat lijkt me dan wel een erg slechte deal. Kaag overhandigt Rutte het premierschap op een zilveren schoteltje – ondanks het feit dat Kaag Rutte vorige week nog ten val probeerde te brengen – en wat kreeg zij daarvoor terug? Een voorzitterschapje voor Bergkamp met nagenoeg geen regeringsinvloed?

     8. Beukman

      Was het al bij je opgkomen dat Bosma zich met zijn activistische presentatie vanmiddag zelf uit de markt heeft geprijsd, Dr. Haller? Daar was geen complot voor nodig, de man is over zijn eigen benen gestruikeld.

     9. Harry Haller

      Meriadoc, de grootste partij levert de premier. Ben je dat vergeten? Het moest alleen nog even goed komen tussen twee oude vrienden en hoe haal je beter de kou uit de lucht dan met een klinkende voorzittershamer als presentje?

      Dat Kaag geen premier zou worden was op de avond van de verkiezingen al duidelijk.

     10. Meriadoc Brandebok

      Als duidelijk was dat Rutte niet zou oprotten – hoewel Kaag daar vorige week wel op aandrong – hoefde de VVD ook dat voorzitterschap niet weg te geven.

      Ik kan me niet voorstellen dat de VVD presentjes weggeeft zonder er iets voor terug te krijgen, dus deze hele “deal” zal wel een mythe wezen.

     11. Harry Haller

      Je bent wel vermoeiend Meriadoc. Rutte/de VVD had geen eigen kandidaat, dat weet je toch?

      Voorts: hoe kan hij de tweede partij van het land -die onmisbaar is voor zijn kabinet- beter paaien dan met de toezegging van steun voor hun kandidaat?

      Een passender beloning is niet denkbaar: vice-premier en het kamervoorzitterschap in handen van D66. Het maximaal haalbare. En het handjeklap klinkt boven alles uit.

   4. coenzoon

    de reactie van de jihaadbruid op Wilders sprak boekdelen strónt vlé®k

  5. Monty

   @Harry Haller.

   Wilders heeft wederom volledig verzaakt. De man is niet instaat gebleken om een meerderheid aan kamerleden te overtuigen dat zijn man de meeste geschikte kandidaat was voor deze functie.

   Maar ja, als je het parlement meerdere malen wegzet als nepparlement kan ik mij voorstellen dat niet iedereen je dan serieus neemt.

   1. usb3.0

    Is monty soms de twinbrother van beukho*r? lijkt er wel op…

 8. Appelstroop

  Nou, die zag niemand aankomen 🙂

 9. JFU

  Is geen verrassing…alles en iedereen die rechts is en/of een andere mening heeft dan de zittende elite wordt uitgesloten of verbannen. Dit is je ware democratie in ons land.

 10. Arnoniemuss

  Als ik moet kiezen wie de grootste schande is voor Nederland, Beukman of USB, dan gooi je hoge ogen, Stickje. Mijn stem heb je alvast. Er zullen niet veel schandvlekken zijn die jou zelfs maar evenaren. Ik duim voor je.

  1. usb3.0

   Rot even lekker op beukho*rtje

 11. Winfrida

  Er komt nou nooit eens een verrassing uit de toverhoed van de Tweede Kamer ten voordele van de eenzame PVV. Zelden.

  1. Cootje

   Nog een jaartje economische Corona gaat wonderen doen , slecht voor de horeca leuk voor de tolk shows

 12. andergeluid

  Zo nu nog Kaag als President dan is Nederland helemaal naar de Kl.te
  Lang leve UN21 Agenda 2030
  Klaus Schwab de zieke macht hebber en zijn vriendjes die het hier voor het zeggen hebben.
  dus op naar een mooie tijd op naar de revolte

 13. plakband

  Het toneelstuk met voorspelbaar einde is afgelopen.
  Applaus voor Martin Bosma.

 14. Cootje

  Een bananen republiek met een nep parlement met een Pinokkio als leider van de achterkamertjes politiek , en dan met het vingertje wijzen naar Polen , Hongarije .

 15. Monty

  Onvoorstelbaar dat het Wilders, met zoveel jaren ervaring in de politiek, niet is gelukt om zijn collega’s te overtuigen dat hij de beste kandidaat had als voorzitter van ons nepparlement.

  Hij heeft het dus echt niet om mensen te verenigen.

  1. usb3.0

   Flikker jij ook even lekker op met je cynische/sarcastische gezuig continue

  2. Harry Haller

   Monty is een autist en dwangneuroot die alleen maar dezelfde basisboodschap kan herhalen.

   Tot iets nieuws is hij nooit gekomen.

   1. Monty

    Ben niet de enige. Als je de andere reacties ook leest zijn het ook altijd de zelfden die over het zelfde klagen.
    In wezen doen ze het zelfde wat ik doe.

    1. usb3.0

     Nee hoor, je bent bij uitstek anders en dat zeg ik dus ook, je plempt hier je reacties met nadrukkelijk cynisme en sarcasme..

  3. Cootje

   Tegen handje klap en achterkamertjes politiek is geen kruid gewassen , maar als Corona nog een jaartje wil blijven gaan er een hoop met hun billetjes bloot , D reizen is het begin . En dan wensen wij het kartel veel succes .

  4. Cootje

   Ik heb gister avond al geschreven dat onze lesbienne de achterkamer discussie had gewonnen .

   1. Mireille

    Niet zo dom schrijven.

    1. Cootje

     Ook van die club ? Hangt een apart luchtje aan.

  5. Duckday

   Hij heeft het dus echt niet om mensen te verenigen
   Als je in de NL de waarheid naar buiten weergeeft krijg je nooit het boven staande Dat zie je ook bij Omzigt laten ze vallen als een BAKSTEEN ,
   Maar als je weer geeft ik weet het niet liegt niet inlegvelletje maak je in deze kamer veel vrienden die daar bij denken misschien een Top baan als ik maar mee denk

 16. Cootje

  Rob Jetten krijgt steeds meer lotgenoten op de Amsterdamse parade boten , je moet er namelijk wel aan voldoen . Wij wensen de nieuwe kamer voorzitter een hartelijk ontvangst in het Europese land Polen en Hongarije , oekraine , Roemenië en Bulgarije , onze ondemocratische Europese leidster kreeg bij Erdogan geen stoel , dus als kritische D66 er maar een romantischs bezoekje brengen , wordt een kleine wereld niet naar China met Sjoerd

 17. Aborifa

  Het opzetje van Kaag en Rutte is geslaagd. Weer een Marokkaanse kamervoorzitter inclusief, verbindend bla, bla en vooral eerlijk.
  Het begin van max 4 jaar achteruitgang van Nederland. Ongelovigen zullen het moeilijk krijgen. De kamer zit in elk geval vol van divers gespuis.

  1. STOP FVD

   Inderdaad vooral aan de ver rechts kant met een paar narcistische fascisten!

   1. usb3.0

    stopje geeft een prima zelfbeeld

 18. Duckday

  VVD 34
  D66 24
  CDA 15
  Totaal 73
  Ik lieg niet vertel de waarheid soms ik weet het echt niet enz

  1. Cootje

   CDA 15 zetels virtueel zou meneer omtzigt niet meetellen nu hij geen kamer voorzitter is geworden .

  2. STOP FVD

   Ja duh, dat snapt iedereen hoe ze aan het aantal stemmen is gekomen, DAT GELDT OOK VOOR DE PVV MAN! Is exact hetzelfde, alleen die heeft de pech dat ver rechts niet groot genoeg is.

   1. coenzoon

    als je stop fvd heet en de tekst gebruikt “ver rechts ” dan is je dwangbuis gereserveerd

    1. STOP FVD

     Goed verhaal weer linksje liegt! STOP FVD!!!!

 19. Michael M

  Allereerst: In de toekomst alle jeugd vanaf 18 jaar en ouder welke geen eigen woning beschikken, geen huur en rekeningen hoeven te betalen direct uitsluiten voorgoed als het om stemmen gaat tijdens verkiezingen. Op die manier krijg je een eerlijk landelijke uitkomst. ( nu stemden de vele studenten D66, terwijl ze niet eens weten wie Kaag is, laat staan verstand van politiek.
  Ze zitten liever feestend aan het bier dan jaren gekluisterd bij live debatten politiek. )
  Lang leve de vruchtige jonge leeftijden waar de meesten door hun ouders onderhouden worden.

  De politiek is een afspiegeling van de samenleving. Dat kun je ook merken. Zo waardeloos de maatschappij is waarin wij leven zo koos een overgrote deel van die samenleving voor D666, en VVD. Leugens en Achterkamertjespolitiek wisselen elkaar af.

  Ondertussen wordt er van tevoren alles al voor je geregeld door het partijkartel. Nu weer. Je zag het gebeuren bij Omtzigt en nu weer met de PVV Bosma buiten spel zetten. Je mag niet eens meer een scheet laten in dit land. Waar partijen als FVD, PVV ook onze waarden beschermd zoals je eigen favoriete cultuurfeesten, onze molens en kaas, tulpen en sinterklaasfeest wekt bij een aantal D66 idioten weer racisme op. Niet alleen D66, partij Denk en Bij1, sluiten zich daarbij aan. Wat loopt Nederland naar de klote. Zeg maar Verneder land. Ver….nederland want dat is wat hier overblijft. Neem nu Kaag daarvan krijgen de meesten nog wel pijn van in de Maag. Houdt u zich maar schrap de komende jaren. We gaan nog harder geraakt worden. En dat hier maar stemt en inziens niets van politiek begrijpen.

  1. Cootje

   Nee die maffe klimaat drammers zijn van GroenLinks overgestapt naar D66 . Uitwerking opgestroopte mouwen van klaver ging de tafel danseres waar het licht uit moet met zijn groene wollen sokken er van door . Is niet zo erg voor die sokken ze wassen ze maar eens in het jaar om het milieu te beschermen , en deze clubjes passen uitstekend bij die lucht .

 20. Edjan

  Op de vlag staan mooie woorden. Eerlijk, verbindend, transparant.
  In de modderschuit ligt de echte waar: koehandel en corruptie.

  1. Harry Haller

   Mooi verwoord Edjan.

 21. STOP FVD

  Hahahaha : “Helaas moet Nederland het nu gaan doen zonder de pittige voorzitter Arib, die menig Kamerlid terecht berispte en op zijn plaats zette. Een prima functionerende neutraal opererende Kamervoorzitter aan de kant gezet voor partijpolitieke handjeklap.”

  Nu is ze ineens wel capabel, enige dagen geleden was het nog helemaal niets, wat een prutsverhaal weer alleen maar om je punt te maken dat er kartelpolitiek is en dat die PVV man het niet is geworden.

 22. september

  Hallo Beukman je mag hier blijven je niet je niks aantrekken van dat stomme gescheld van sommigen hier ieder zijn eigen mening. Niet=moet

  1. Beukman

   Dank je wel, september!

 23. Monty

  Wilders kan tevreden zijn aan de integriteit van Bergkamp kan nu niet getwijfeld worden.
  Ze heeft maar 1 paspoort.

  Maar nu zal hij wel klagen over de politieke integriteit.

 24. Max Aue

 25. Max Aue

  Ik ben wel verbaasd en ook wel teleurgesteld over deze uitkomst. Ik vond Arib een goede voorzitter en ik vond het ook wel stoer dat we een allochtoon als Kamervoorzitter hadden.

  Overigens geloof ik niet dat hier sprake was van politiek handjeklap.

  1. Beukman

   Alleen een paar complotdwazen geloven dat.
   Bosma maakte zichzelf onmogelijk door bij zijn presentatie een uitgesproken activistische houding aan te nemen:

   De vernedering is compleet na ’functie elders’. En we dachten dat we het dieptepunt al hadden bereikt na de toeslagenaffaire. We zitten op een trein richting irrelevantie, aldus de vermoeiende Bosma.
   Zo’n voorzitter wil je toch niet hebben?

   1. coenzoon

    de waarheid is weer te hard voor bukman

   2. Max Aue

    Bosma kreeg alleen de stemmen van extreem-rechts.

    Zijn kandidatuur was kansloos. Hij is lid van een partij de rechtsstaat niet onderschrijft en waarvan Wilders de Tweede Kamer een ‘nepparlement’ noemde en bovendien een grappig maar niet serieus te nemen Kamerlid.

    1. usb3.0

     maxje kan zijn nsb sympathieën maar niet onder cöntröle krijgen al schuimbekkend plempt hij hier zijn reaguursels neer waarbij zijn fascistische emotionele romantische gedachtegangen van 1933 weer de kop op steken…

     1. coenzoon

      hij treed graag in opa’s voetsporen, kampbewaarder van de jongetjes afdeling

     2. Max Aue

      treedt

    2. Beukman

     Bosma kreeg 27 stemmen. Dat is sowieso veel te weinig om overtuigend verband te kunnen leggen met een eventueel onderonsje tussen Rutte en Kaag. Kennelijk hadden de Kamerleden van andere partijen dan VVD en D66 ook geen zin in de geniale maar luie Martin als Kamervoorzitter.
     Democratie heeft zijn werk gedaan. Sommige PVV-aanhangers alhier zijn slechte verliezers.

     1. coenzoon

      of is juist het bewijs domme tról

     2. Beukman

      Jij kan slecht tegen je verlies, zoontje.
      En ik zie een patroon. Bij het verlies van Trump heb je je ook nog steeds niet neergelegd.
      Hoe ging jij als kind om met verlies?

     3. Robert75

      Man alsjeblieft zeg. Bosma is al jaren ondervoorzitter die al vele debatten heeft voorgezeten. Dat deed die altijd voortreffelijk en onafhankelijk. Ik heb Bosma nog nooit betrapt op enige partijdigheid als hij een debat voorzit. En daar is vriend en vijand het over eens. Ik begrijp de hele motivatie dan ook niet om Bosma niet te kiezen als voorzitter. Aangezien je weet wat je daar neerzet. Dat moet met Bergkamp eerst nog maar blijken.

     4. Max Aue

      Vindt Robert75 het geen probleem dat Bosma lid is van een partij die de rechtsstaat niet onderschrijft en waarvan de leider de Tweede Kamer een ‘nep-parlement’ noemt?

     5. Harry Haller

      Nee Max Aue, dat is geen enkel probleem. Alleen in jouw benepen, regressieve hoofd. Anti-democraat.

     6. Max Aue

      De vraag was niet aan mijn goede vriend gesteld maar ik noteer dat hij het geen probleem vindt. Niet zo vreemd voor iemand die gedurig op de PVV pleegt te stemmen. Een meerderheid van de Tweede Kamerleden vond dat echter kennelijk wel en die hebben uiteraard het democratische recht hun stem uit te brengen op een kandidaat van een fatsoenlijke partij.

     7. Beukman

      Het is heel wel mogelijk dat Bosma zich met zijn activistische presentatie gisteren zelf geen dienst heeft gedaan, @Robert. Bergkamp hield een gematigd praatje, wat er bij vele Kamerleden ongetwijfeld beter in ging.

     8. Max Aue

      “Het is heel wel mogelijk dat Bosma zich met zijn activistische presentatie gisteren zelf geen dienst heeft gedaan”

      Mogelijk, zijn presentatie was geforceerd grappig en niet echt serieus te nemen. Ik betwijfel overigens of een meer gedegen presentatie hem erg had geholpen. De Kamerleden kennen de man al jaren als een enigszins clownesk Kamerlid die meer opvalt door zijn geklier en provocaties dan het degelijke Kamerwerk. Bovendien is de man lid van een fractie waarvan de voorzitter de Tweede kamer bij herhaling een ‘nep-parlement’ noemde en uitspraken doet die regelrecht in strijd zijn met de Grondwet. Zon figuur Kamervoorzitter maken zou toch wel een blamage zijn voor de Tweede Kamer.

    3. coenzoon

     maar geen leugenaar strónt vlé®k !!

  2. coenzoon

   quote Overigens geloof ik niet dat hier sprake was van politiek handjeklap. end

   🤣😂🤣😊😂🤣🤣😂🤣😊😂🤣🤣😂🤣😊😂🤣🤣😂🤣😊😂🤣🤣😂🤣😊😂🤣🤣😂🤣😊😂🤣🤣😂🤣😊😂🤣🤣😂🤣😊😂🤣🤣😂🤣😊😂🤣🤣😂🤣😊😂🤣🤣😂🤣😊😂🤣🤣😂🤣😊😂🤣🤣😂🤣😊😂🤣🤣😂🤣😊😂🤣🤣😂🤣😊😂🤣🤣😂🤣😊😂🤣🤣😂🤣😊😂🤣🤣😂🤣😊😂🤣🤣😂🤣😊😂🤣🤣😂🤣😊😂🤣🤣😂🤣😊😂🤣🤣😂🤣😊😂🤣

   1. usb3.0

    Ja maxje is toch echt helemaal van de pot gerukt

  3. usb3.0

   fascistisch maxje speelt hier dé domoor, en complotfetisjistische nsb-er beukho*r gooit het gelijk op complotten…

  4. Marija

   Echt wel !

 26. RCS

  Uitslag verbaast me niets. Dhr. Bosma had sowieso geen schijn van kans en mevrouw Arib had haar beste tijd gehad. Daar komt nog het onderonsje tussen Dhr Rutte en mevrouw Kaag bij en tel uit je winst.

  Mevrouw Bergkamp ken ik niet dus ik geef haar het voordeel van de twijfel en een eerlijke kans. Het is nu aan haar hoe ze zich als een onpartijdige en boven de partijen staande voorzitter opstelt. Gaat ze de tweede kamer tanden geven of blijft het bij het oude (leiderschap).

 27. Piet Klein

  Het is niet zo zeer een probleem dat partijen al dan niet informeel overleggen over de mogelijkheden van kabinetten en het eventueel verdelen van functies over personen om tot een evenwichtig kabinet te komen. Het probleem is dat er kennelijk overleg is tussen D66 en de VVD hierover en dat men kennelijk koerst op kabinet Rutte IV.

  Rutte heeft zich in hoge mate gediskwalificeerd door de toeslagenaffaire waardoor veel Nederlanders gedupeerd zijn geraakt. Niet alleen de falende regie over het onderwerp maar ook de regie (Rutte doctrine) om het onderwerp onder het vloerkleed te vegen is ernstig. Als “toegift” heeft hij kennelijk machtsspel gespeeld om Omtzigt te dumpen. Toen dankzij Ollongren dit boven tafel kwam heeft hij er wederom alles aan gedaan om de waarheid niet naar voren te brengen. Alleen al de toeslagaffaire maar zeker ook Omtzigt gate kunnen maar één consequentie hebben en dat is dat Rutte zijn actieve rol in de NL politiek neerlegt.

  Maar nu blijkt dat D66 gewoon in gesprek is en mogelijk meer partijen terwijl deze partijen de sleutels in handen hebben om Rutte duidelijk te maken dat het over is. Met name onze hoogste gezagsorgaan de Tweede Kamer is nu als enige in staat Rutte tot de orde te roepen en duidelijk te maken dat het over is na deze ernstige fouten. Maar deze mogelijke deal doet het ergste vrezen. Niet alleen Rutte is in de fout gegaan maar ook andere partijen gaan in de fout.

  Tevens zien we dat alles in het werk gesteld wordt om Rutte uit de beschadiging te halen. Massief komen er politici en oud politici in praat programma’s om Rutte te vergoelijken. Het enige wat ze doen is hun eigen politieke inzicht ridiculiseren. Want de toeslagaffaire en Omtzigt gate is dermate evident dat er niets te vergoelijken valt. Bovendien moet u zich eens afvragen waarom al deze politici en oud politici nu in eens op de media verschijnen. Keken ze toe en bedachten we komen uit onze luie stoel en we gaan ons melden bij de media. En als dat het geval is waar waren ze dan bij de toeslag affaire, bij de problemen in Groningen etc. en waarom kwamen ze toen niet naar de media. Dat waren evidente onderwerpen waarop hun inbreng NL meer op koers had kunnen houden. Of zijn ze actief benaderd door ….in een gecoördineerde actie om Rutte te ‘redden’.

  Opmerkelijk is de opmerking van Tjeenk Willink “Je kunt volgens Tjeenk Willink veel van Rutte zeggen, maar niet dat het allemaal niet deugt”. Dat is een uitermate merkwaardige uitspraak. Zo’n uitspraak kun je over iedereen doen zelfs de grootste moordenaar. Daardoor ontstaan er vraagtekens over de ‘afstand’ van Tjeenk Willink. Wordt de zoveelste politicus met ‘gezag’ in gezet om Rutte te ‘redden’?

  Tjeenk Willink moet helemaal geen opinie hebben over de politiek of de personen. Het enige wat hij moet doen is inventariseren wat de partijen willen in een nieuw kabinet en welke coalities haalbaar zijn. En als het goed is melden partijen dat Rutte te grote fouten heeft gemaakt in de toeslagaffaire en in Omtzigtgate en dat ze niet meer met hem verder willen.

  Het eerste optreden van Tjeenk Willink roept veel vragen op, net zo als het massief verschijnen van politici en oud politici in de media. Als het gezond verstand het wint, als vooral de integriteit het wint dan is het over met Rutte en als dat het niet geval is dan moeten we ons nog meer zorgen maken over de democratie.

  1. Yoyo

   Exact,Piet.
   Had het niet beter kunnen verwoorden.

  2. Stanly2000

   Piet, helemaal mee eens. Zal wel niet in de smaak vallen bij de Rutte adepten en krijg je dadelijk weer alles naar je hoofd geslingerd, maar ga zo door.

  3. Marija

   Gezond verstand bestaat niet.
   Integriteit al helemaal niet.
   Kom je ze toch tegen, verbaas je dan maar.
   Wat is regeren toch vooruitzien. Ja dat wel.

   1. Marija

    Vergat toe te voegen: compliment voor uw reactie.

 28. Kleurloze Politiek

  @usb3.0

  Hé leer nou eens dat jij niet de enige bent in dit land.. het is niet altijd wat jij wilt er zijn namelijk 17 miljoen mede burgers die vrij zijn in hun eigen keuze.
  Waarom is bij jou alles en iedereen wat niet op de PVV stemd een landverrader ..
  Jij bent echt een goede voorbeeld van een slechte verliezer.

  Dus je kunt hoog of laag springen maar je bepaalt never nooit wat een andere moet of zegt..

  1. coenzoon

   he leuk onze lange tenen marokkaan

   Vind je het niet merkwaardig dat eergisteren zowel pinokkio als de jihaadbruid geen herinnering hadden aan een gesprek over de nieuwe kamervoorzitter tijdens het debat ?

   De uitruil pinokkio MP en d666 het kamer voorzitterschap is te doorzichtig voor mensen met verstand zandhaas

 29. Yoyo

  Vriend en vijand weet het, Bosman is bij uitstek 10 keer beter als mevrouw Bergkamp.
  Maar er zijn Mark en Siegrid.
  En dan weten we weer genoeg.
  By the way, zouden er ook ongeldige stemmen zijn uitgebracht….?Apart verhaal.

 30. Heras

  De verkiezingen zijn al frauduleus verlopen, dus waarom het voorzitterschap niet.
  Zo kennen we vvd en d66 weer.

  1. Max Aue

   De bewering dat de verkiezingen frauduleus zijn verlopen is niets meer een natte scheet als je dit op geen enkele manier aannemelijk kunt maken, laat staan kunt bewijzen.

   Ik vind dit eigenlijk dom gezwets.

 31. Drollevanger

  In ieder geval wint D66 de strijd tegen de overbevolking.
  D66 schuift de laatste tijd steeds homofielen naar voren. Het lijkt ook nu dat haar zo te zien vrouwelijke kandidaat, van de vrouwenliefde is. Zelfs getrouwd is met een vrouw.
  Zoals bekend kunnen twee vrouwen samen geen kinderen krijgen. Ook het zaad van haar voorganger op de troon, de heer Jetten zal worden verspild.
  Mij benieuwd of de Mannenbroeders die bij het CDA steeds in de achterkamertjes de koers hebben bepaald, ook op deze kletsende D66 mevrouw hebben gestemd. Mag dat wel van onze LieveHeer vraag ik me dan af.
  VVD geeft de doorslag blijkbaar, voor of achterom aan de centen.
  In ieder geval is de grote heer Pecholt van de geschenken geen homofiel.

  1. Max Aue

   Deze ranzige bijdrage zullen we proberen zo snel mogelijk te vergeten.

  2. Beukman

   Mag ik je zorg wegnemen, Vanger? Er is gelukkig al jarenlang weinig beletsel voor homoseksuele stellen meer om kinderen te krijgen. Zo heeft Bergkamp kinderen, en ik dacht Jetten ook.

 32. Drollevanger

  Ik meen dat in een ver verleden ene Johan van OldenBarneveld door het gepeupel werd vermoord, nadat hij aan de pensioenen van zeemansweduwen begon te plukken.
  Zoiets zal in onze beschaafde tijd gelukkig nog dadelijk niet gebeuren.
  Wij buigen braaf ons hoofd.

 33. StemPzeweg

  Ik denk dat er wel sprake had kunnen zijn van een onderonsje tussen Rutte en Kaag. Ben ik hier verbaast over? Neen, want dat is nou immers politiek. Politiek gaat altijd over je eigen voordeel halen en opportunisme is daarbij een leidend factor. Om die reden zullen partijen Rutte nooit uitsluiten want zijn partij is immers de grootste en zijn VVD laat hem niet vallen.

  Zelf ben ik overigens wel van mening dat Rutte uit zichzelf had moeten opstappen gezien de unanieme motie van afkeuring in de kamer maar dat hij hier niet voor kiest is ook wel logisch vanuit zijn oogpunt.

  Jammer dat Arib weggaat. Ik vond haar idd een zeer bekwame Kamervoorzitter. Ze stond helemaal boven de partijen en verder heeft ze een erg sympathieke uitstraling. Jammer dat RECHTSCH daar niet genoegen mee nam.

  1. Heinz

   Terug in de fractie kan ze wel vragen stellen en dat kan leuk uitpakken.

 34. sonny

  De parlementaire democratie is een farce, de coalities verloochenen het argeloze electoraat, het ‘ water bij de wijn ‘ principe zorgt keer op keer, voor inconsistentie mbt de verkiezingsbeloftes, het is puur kiezersverraad en plucheverdeling!
  Nederland gaat weer 4 jaar lijden onder het verpulveren van belastinggelden, richting groenwaanzin, transitie en omvolking!

  1. right

   Sonny@
   Linkse politici grijpen enkel hun kansen, het gemakzuchtige ” heile welt” electoraat verschaft hen de mogelijkheden!
   Rechts Nederland moet erin berusten dat het merendeel van de kiezers, ongegronde, panische angst heeft voor ” een nieuw geluid”, rechtse pragmatiek, schrikt hen af!
   Het is een onzekere, geindoctrineerde kudde!

 35. bandini

  Maar kan mij iemand uitleggen waarom de voorzitter moet komen van een uitgerangeerde partij die slechts een fractie van de kamerzetels weet binnen te halen en op sterven na dood is? Moet zij, omdat ze vrouw, allochtoon en hoogstwaarschijnlijk ook nog ziek, zwak en misselijk is die stoel bezetten? Kies eens inhoudelijk ipv dat symboolgedoe!!

 36. Promeush

  VVD, D66 en CDA 73 zetels, zegt genoeg.

  1. Edjan

   Promeus. Ja, zegt genoeg. Na enig handjeklap weer 4 jaar Rutte(doctrine). Winner takes allways all. De rest moet zijn bek houden (ook bekend onder: moet tegen zijn verlies kunnen).
   Democratie wordt verder ontmanteld ( want dat maakt het regeren zo gemakkelijk!) Verzwijgen, wegmoffelen, liegen maken het regeren tot een feest. Het volk krijgt de dikke middelvinger. En als Rutte straks eindelijk oprut naar de EU zal hij Kaag helpen met naar het torentje te verhuizen.

   De linkse kletsmannekes zullen dit nu “onbewezen smerige insinuaties” noemen en als het over 4 jaar toch zo blijkt te zijn, zullen ze roepen dat dit nu eenmaal de meeste stemmen kreeg en dat ik tegen mijn verlies moet kunnen. Maar gebeuren zál het.

 37. EvertB

  *Eerder deze week ging ergens in Den Haag ’s avonds de telefoon over*

  – Vrolijk Pasen. Met Markie!
  – Sigi
  MR: Ziggi? Ziggi Stardust?
  SK: Sigrid!
  MR: O, haha, Sigrid. Ik hoor het nu.
  SK: Aan mijn articulatie ligt het niet.
  MR: Nee, hahaha!
  SK: Je weet dat eerstdaags een Kamervoorzitter wordt gekozen.
  MR: Ja, we hebben twee kandidaten. Een democraat en een niet-democraat, haha.
  SK: Morgen kom ik met een kandidaat van D66. Vera.
  MR: Vera Lynn? Een tweede fossiel na Tjeenk?
  SK: Vera Bergkamp. Ik laat haar naam vallen tijdens mijn spreektijd in de Tweede Kamer.
  MR: Waarom zou je dat doen?
  SK: Luister. Ik deel de Kamer mee dat wij een telefonisch gesprek hebben gehad en dat ik aan het eind terloops Vera heb gedropt.
  MR: Ja, hallo! Het is wel goed met je. Iedereen denkt dat wij achterkamertjespolitiek bedrijven. Bergkamp wordt Kamervoorzitter en VVD en D66 weten zogenaamd nergens van. Dit mag toch sinds afgelopen donderdag niet meer?
  SK: Luister. Vera wordt geen voorzitter.
  MR: Huh? Ik snap er geen pepernoot van.
  SK: Mark, jij hebt er de afgelopen tien jaar een bestuurlijke puinhoop van gemaakt.
  MR: Nou, nee, dit gaat al zo’n 40 jaar zo. Je kunt niet …
  SK: Jij, Mark, hebt de Kamer meer dan welke andere premier buiten spel gezet met je elf polderakkoorden. ELF!!
  MR: Ja, dat klopt.
  SK: Met jouw doctrine heb je gezorgd voor een zwijgcultuur van jouw ambtenaren naar de ministers en Tweede Kamer.
  MR: Dat zegt men.
  SK: De 70 doden tijdens het bombardement op Hawija…
  MR: (ongeduldig) Waar wil je naar toe, Sigrid?
  SK: We maken Bosma tot Kamervoorzitter. Niemand verwacht dat.
  MR: Bosma?? Arib bedoel je!
  SK: Arib is kartelpolitiek. Daar moeten we juist van af. Het gaat nu om beeldvorming. Een nieuwe start. Macht en veel meer tegenmacht. Met Bosma stop je achterkamertjespolitiekdenken.
  MR: Hoeveel punten levert dat laatste woord op bij scrabbelen?
  SK: Sommeer je fractie op Bosma te stemmen.
  MR: Tuurlijk. Zal ‘k doen.

  *dezelfde avond na de bekendmaking van de uitslag* – *De telefoon gaat*

  MR: Hey, met Markie.
  SK: Met mij.
  MR: Eh, o ja, hey Sigrid. Gefeliciteerd nog!
  SK: Leg het maar uit.
  MR: Wat bedoel je?
  SK: Hou je niet van de domme.
  MR: Tsja. Nou, ik heb alle fractiegenoten direct na de uitslag bijeengeroepen en gevraagd waarom men massaal afweek van mijn gebod op Bosma te stemmen. En wat denk je?
  SK: (stilte)
  MR: Geen van hen had daar nog een actieve herinnering aan.

  1. Max Aue

   Dit zijn nare leugens, Evert. Jammer dat je je zo verlaagt.

   1. EvertB

    Bedoeld als humor, Max. Je kent me.

    1. Max Aue

     Oké.

    2. Marija

     Hij is leuk !

   2. Harry Haller

    Max Aue ontbeert elk gevoel voor humor. Vandaar dat hij bovenstaande parodie bloedserieus neemt, het als nare leugens ziet en Edjan durft te beschuldigen.

    Het is ook jammer dat Edjan min of meer zijn excuses aanbiedt aan die zure piskijker waar iedereen overheen kotst.

    1. Edjan

     ? Ik heb ooit “sorry, als …” gezegd omdat ik mogelijk iets verkeerd had verstaan op een slechte opname. Dat blijf ik toch wel doen. Om gezondheidsredenen ga ik er hier geen totale oorlog van maken.

     1. Max Aue

      Als dat de lucht kan klaren wil ik mijn excuses ook wel aanbieden, Edjan. Hierbij.

     2. Edjan

      @ Max, voor dat excuus geef je geen reden op, dus ik ben zo vrij die zelf in te vullen: ik heb hier ooit gezegd dat mijn vriendin (die nierfalen heeft en op de transplantatielijst staat) waarschijnlijk niet geopereerd werd omdat de IC’s vol lagen. De specialisten van het ziekenhuis dachten dat ook maar konden er geen getallen aan hechten. Ze gaven ook nog op dat de patiënt na een transplantatie veel afweer-onderdrukkende middelen toegediend kreeg (om afstoting te voorkomen) en daardoor zéer kwetsbaar zou zijn voor corona. Afijn, jouw reactie was, dat je dacht dat ik dit verhaal verzon. Dat is niet zo en dat vond ik kwetsend. Dus daar zal ik je excuus maar voor gebruiken.

      Je hoeft géen excuses te maken voor het feit dat je een andere politieke mening hebt dan ik. Ik vind éen ding veel erger: ongeïnteresseerdheid.

     3. Beukman

      Akelig om te lezen, Edjan. Is er inmiddels iets gebeurd?

     4. Edjan

      Beukman, bedankt voor je reactie. Enige tijd geleden had ze een kleine herseninfarct. 2 Weken later werden we midden in de nacht opgeroepen omdat er een nier beschikbaar was. Ik reed haar naar dat UMC. Daar aangekomen bleek na enige tijd dat ze niet geopereerd zou worden vanwege die herseninfarct. Ze moet een half jaar wachten. Niemand zijn/haar schuld, wel klote.

     5. Max Aue

      Edjan, ik zal je niet informeren over mijn gezondheidstoestand noch die van mijn vrouw en kinderen en dat zal ik ook nooit gebruiken als inhoudelijk argument in de discussie.
      Het is je goed recht dat wel te doen maar deze bijzonder vorm van de drogreden ad hominem acht ik niet dienstig voor een goede inhoudelijke discussie.

      Voor het overige wens ik jou en je familie het allerbeste toe.

     6. Beukman

      Zeker klote, Edjan. Ook dat wachten. Veel sterkte met de situatie.

     7. Edjan

      Bedankt, Beukman.

 38. STOP FVD

  Slechte verliezer, Arib is menigmaal weggezet als onkundig en wat voor labels er hier wel niet op haar geplakt zijn. Als ze het wel was geworden dan was dat weer ongelooflijk geweest. Alleen als het jullie PVV’er was geworden dan was het een mooi artikel geworden. Terechte uitslag, democratie wint wederom.

  1. Harry Haller

   Onnozele hals.

   1. Max Aue

    … argumenteerde mijn goede vriend.

    🤓

    1. Harry Haller

     Fijn dat Max Aue meteen de schoen aantrekt die hem zo goed past.

   2. Brenda Welsh

    Ik heb Wilders nog niet horen foeteren over de keuze voor Vera. Dat is wel opmerkelijk. Dus Vrede zij met haar.

 39. Drollevanger

  Wat het buitenland over onze kartelclubs schrijft.

  De links-liberale kwaliteitskrant Süddeutsche Zeitung (SZ) die de vinger op de zere plek legt en die nog eens stevig aandrukt. Een krant die als zelfbenoemd buitenstaander een buurland ziet “waarvan het morele kompas momenteel niet werkt”.
  Ik las ook nog ergens de vraag, “In welk Z-amerikaans land heeft Nederland zijn democratie gekocht. Wat betaalde Nederland ervoor”.
  .

  1. Niet L niet R

   Helaas de waarheid, wij zijn verworden tot een Banenrepubliek!

 40. Karel Broere

  Buiten het feit, dat een kamer voorzitter eigenlijk onafhankelijk hoort te zijn en niet aan een partij gebonden moet zijn, was Arib iemand die zich goed neutraal kon opstellen. Dat is van de nu gekozen kamer voorzitter met een aan zekerheid grenzende zekerheid niet te zeggen.

  1. Max Aue

   Er is geen enkele reden om te veronderstellen dat Bergkamp minder objectief zal zijn als Arib. Ook bij Bosma was dat niet een reële zorg.

   1. usb3.0

    “Er is geen enkele reden om te veronderstellen dat Bergkamp minder objectief zal zijn als Arib”

    Jawel maxje die reden is er natuurlijk wel degelijk

 41. usb3.0

  h**ps://nos.nl/artikel/2375960-65-000-stemmen-70-ers-niet-meegeteld-door-fouten-bij-briefstemmen.html

  Das weer een zetel en waar zou die nou naartoe gaan?

 42. Niet L niet R

  Toen Kaag Pinokkio Rutte in seinde dat zij een kandidaat naar voren brachten, was Aruba onthoofd had geen
  geen schijn van kans meer!
  Kaag en Pinokkio Rutte _ soort zoek soort !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.