Wilders en ‘imam Grapperhaus’ vechten elkaar de tent uit om Ramadan: ‘Bij andere feestdagen hoorden we hem niet!’

PVV-leider Geert Wilders en minister Ferd Grapperhaus (CDA) vechten een feestdagenvete uit op sociale media. Zoals altijd rond Ramadan en andere door moslims gevierde feestdagen, kan Wilders het niet laten om de islamitische tradities te bekritiseren. Ditmaal moet ook Grapperhaus het ontgelden, die volgens Wilders selectief is in het wensen van een fijne feestdag. Gedurende de Kerst- en Paasdagen hoorden we de minister niet, aldus Wilders. 

Het is weer Ramadan, dus dan kan je de klok gelijkzetten op één gebeurtenis: Geert Wilders die zich genoodzaakt voelt om zijn grijsgedraaide PVV-plaat van stal te halen; want volgens de PVV-voorman is de Ramadan allesbehalve een periode van bezinning en zuivering.

Los van de gebruikelijke PVV-retoriek had Wilders het ditmaal compleet bij het verkeerde einde.

Grapperhaus heeft namelijk wél zijn beste wensen uitgesproken tijdens andere feestdagen. Op Twitter kreeg de PVV-leider dan ook terecht een veeg uit de pan van de CDA-bewindsman:

Voor Wilders maakt het echter vrij weinig uit of hij een fout maakte of niet. Zijn punt is weer eens gemaakt. Met zijn onbezonnen acties laat de PVV-leider maar weer eens zien waarom vrijwel geen enkele partij met hem in zee wil. De afgelopen maanden had de partij zich ontpopt tot een inhoudelijke, kritische partij wat betreft de coronacrisis. Maar helaas is de partij dat opgebouwde krediet alweer verloren toen Wilders begon te mekkeren over het opschorten van de avondklok vanwege de Ramadan.

Nederland weet inmiddels echt wel dat de PVV hartstikke anti-islam is, dus dit soort sociale mediaberichten gaat de partij absoluut niet helpen. En al helemaal niet als ze compleet ongefundeerd zijn. Wilders had beter kritiek kunnen uiten op de inhoud van het bericht van Grapperhaus. Want ook christenen en joden fijne feestdagen wensen? Dat doet de zogeheten minister van eredienst dus wél.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. coenzoon

  R A A K

 2. Edjan

  Ach ja. De (populistische) DDS is pro Baudet en anti PVV.
  De populistische beweging ís al klein en gaat elkaar om elke afwijking met volle kracht te lijf. Als je het voor 90% met elkaar eens bent, zou ik vrienden zijn. Maar bij de populisten is 95% (dus een kleine onenigheid over het een of ander) al een reden voor een verbitterde oorlog.

  Niet slim.

  1. ikweetwatikwil

   Zo is het Edjan

 3. ikweetwatikwil

  Niet RAAK. Het is gewoon weer afgeven op Geert Wilders. Ik hoop dat hij niet ophoud met waarschuwen tegen de islam. De islam wil doorzetten . Doe de ogen open.

  1. Max Aue

   ophoudt

   1. Stanly2000

    Kwal

   2. coenzoon

    uitgescheten op inhoud door zijn onwetendheid verplaats het reageren naar grammatica

    zo herkenbaar voor de onwetende huistról

    1. Max Aue

     coenzoon beweerde hier gisteren dat er al meer dan duizend mensen stierven door het corona-vaccin.

     Hij kan het niet onderbouwen maar hij heeft toch een sterk gevoel dat dit zo is.

   3. ikweetwatikwil

    Och Max voel je, je gepakt? Hi, Hi.

   4. Oepsie

    Dt-fetisjist, grammar of taal nazi of hoe men dit gedrag ook wilt noemen: je bent een onaangenaam persoon en je hebt een moeilijk karakter.
    Volgens onderzoekers is er een duidelijke relatie tussen taal en persoonlijkheid. Hoe je gebruik maakt van taal zegt namelijk iets over je karakter.
    mensen zoals “U” kunnen minder goed met afwijkingen omgaan en staan zij in het dagelijks leven zelfs te boek als een tikkeltje lomp of/en onuitstaanbaar en hebben een laag IQ. En? Een vet haarloos speklapje.

  2. coenzoon

   wilders-en-imam-grapperhaus-vechten-elkaar-de-tent-uit-om-ramadan-bij-andere-feestdagen-hoorden-we-hem-niet/

   das raak hoor , de mening van de auteur doet niet ter zaken !

   1. Monty

    ”de mening van de auteur doet niet ter zaken”

    Natuurlijk doet die bij jou niet ter zake.
    Alleen jou eigen mening telt, want die klopt.

  3. Monty

   @ikweetwatikwil
   ”Ik hoop dat hij niet ophoud met waarschuwen tegen de islam”

   Ik hoop voor hem dat hij niet nog meer verraden wordt door het volk.
   De afgelopen verkiezingen waren dramatisch voor de Wilders.
   Door 200 000 adepten in de rug gestoken.

   Misschien moet hij zijn anti islam geluid meer laten horen.
   Omwille van de islam is de avondklok ook een uur opgeschoven.

  4. Edjan

   IWWIW. De islam is hier over 50, 55 jaar in de meerderheid. Daar mag best wel eens voor gewaarschuwd worden. En al ver van te voren zijn wij bezig onze gebruiken en cultuur bij het oud vuil te zetten. Integreren? dat doen de oorspronkelijke bewoners maar. Nep wetenschappers herschrijven onze geschiedenis om ons een schuldgevoel aan te praten.

   1. Monty

    ”En al ver van te voren zijn wij bezig onze gebruiken en cultuur bij het oud vuil te zetten”

    Zoals?

   2. Max Aue

    “De islam is hier over 50, 55 jaar in de meerderheid.”

    Dit is debiel gewauwel. Als Edjan zich even in de demografische statistieken zou verdiepen zou hij inzien dat dit rabiate, om niet te leggen leugenachtige, onzin is. Het is een platte leugen die in extreem-rechtse kringen voor waarheid wordt verkocht.

    1. Max Aue

     Edjan zou eens kunnen beginnen met Wikipedia:

     “Tot in 2007 verwachtte het CBS dat het aantal moslims in Nederland de grens van 1 miljoen in 2006 zou passeren. Naar schatting waren er eind 2004 in Nederland 944.000 moslims, waarvan 6.000 autochtone Nederlanders. Daarbij werd het aantal allochtone moslims geschat met behulp van het percentage moslims in het land van herkomst. Bij nieuwere schattingen, die op basis van POLS-enquêtes werden opgesteld, kwam het CBS voor 2005 uit op 877.000 moslims en op 837.000 in 2006. Het aantal moslims daalde daarna verder tot zo’n 825.000 in 2008,[20] Dit is ongeveer 5% van de bevolking. De fluctuaties in de cijfers hangen vermoedelijk samen met de grote betrouwbaarheidsmarges van de steekproeven.[21] Een miljoen moslims zouden er naar verwachting pas in 2017-2023 zijn.[22] Schattingen van het aantal moslims in 2050 lopen uiteen van 8% tot 15%, afhankelijk van de beginwaarden en het toegepaste migratiescenario.[23] De algemene teneur van deze onderzoeken is dat het aantal aanhangers van de islam in Nederland groeit. Het SCP constateerde echter dat tussen 2012 en 2018 het aantal niet-moslims onder Nederlanders van Turkse en Marokkaanse afkomst was verdubbeld. “

    2. coenzoon

     domme jongen 700 per week momenteel exclusief gezinshereniging , exclusief expats en andere legale import.

     domme zuigtról

     1. Max Aue

      Kan coenzoon zijn bewering dat er wekelijk 700 moslims bijkomen in Nederland met een bron onderbouwen, of borrelde dat cijfer spontaan in hem op?

     2. coenzoon

      kan max anus gewoon even kijken bij de instanties die de import verwerken ? is niet moeilijk hoor zuigtról maar wel vervelend dat je weer niet weet waar je over spreekt hufter !

    3. Janna47

     @Max Aue
     Allereerst Islam=Overheersing, de ideologie!
     Kijk eens naar het verleden! Spanje heeft er vele jaren over gedaan om de Islam te verdrijven. Ken de geschiedenis! Eveneens Portugal hetzelfde liedje, je ziet er heden en dage nog de sporen ervan…
     Dus ….wat wil je nou!

   3. Beukman

    De islam is hier over 50, 55 jaar in de meerderheid. Daar mag best wel eens voor gewaarschuwd worden.

    Wist jij, Edjan, dat als een moslim in jou bijt, jij daarna zelf in een moslim verandert?
    Dat gaat heel langzaam, waardoor het verband meestal onopgemerkt blijft.

    1. coenzoon

     verband moet je om je smoel trekken. Knapt iedereen van op !

 4. Max Aue

  “Het is weer Ramadan, dus dan kan je de klok gelijkzetten op één gebeurtenis: Geert Wilders die zich genoodzaakt voelt om zijn grijsgedraaide PVV-plaat van stal te halen”

  Het begint inderdaad stierlijk te vervelen.

  1. Robert75

   Ja dat klopt wel. Ramadan gaat meestal gepaard met een gebeurtenis. Maar in dit geval is dat niet Wilders maar in Islamitische aanslag in naam van Allah. Want moslims doen de vastenmaand ook vaak vieren met aanslagen. Daar kan je de klok wel op gelijk zetten

   1. Monty

    ”Want moslims doen de vastenmaand ook vaak vieren met aanslagen.”

    Spijtig genoeg liep vorig jaar ook het bloed weer door onze straten.
    Ondanks de dagelijks strijd van Wilders tegen de islam wist hij de aanslagen in ons land niet te voorkomen.

    En wat kreeg Wilders als dank voor zijn dagelijks strijd tegen de islam?

    Nog maar 17 zetels om mee te strijden van het volk.

 5. Beukman

  Voor Wilders maakt het echter vrij weinig uit of hij een fout maakte of niet. Zijn punt is weer eens gemaakt. Met zijn onbezonnen acties laat de PVV-leider maar weer eens zien waarom vrijwel geen enkele partij met hem in zee wil.

  aldus Bart Reijmerink.

  Goed dat DDS tegenwoordig een kritische toon aanslaat richting Wilders. Nu die andere charlatan nog, ja: de man die hier kritiekloos wordt aanbeden.

  1. AS210854

   Met BEUK zijn we weer een stukje dichterbij China en noord Korea.

   1. Cootje

    Mag je in die landen transgender homo of lesbisch wezen ?

    1. Beukman

     Mag je in die landen transgender homo of lesbisch wezen ?

     Ik begrijp je zorg, Cootje.
     Het antwoord is: nee, tenzij je in de kast blijft.
     Beter maar hier blijven dus, Cootje.

  2. Cootje

   Hij hoeft ook met niemand in zee , laat hij de luis in de pels maar wezen , Corona doet uitstekend werk voor Baudet en Wilders , nog een 4 de golf in juni juli en de hele middenstand kots Pinokkio onder het vloerkleed, tweedeling is er in Nederland en wordt steeds groter , de Rutte doctrine is haast onverwoestbaar maar Corona gaat er gehakt van maken , hoe langer Corona duurt hoe meer gewonden MKBers in hun mandje vallen de ene zijn dood is de andere zijn brood

 6. Paardenmiddel

  Iedereen moet in bescheidenheid de feestdagen vieren, behalve GRAPPERHAUS. Die engert huurde een restaurant af tijdens de kerstdagen en vierde met veel familie kerst.

 7. maraton

  Een dag niet getwitterd is een dag niet geleefd voor Geert.
  Liep zojuist langs een lantarenpaal met een sticker van FvD
  “De partij van de liefde” versiert met rode hartjes stond erop.
  Hoe hypocriet wil je het hebben?
  Een wappieclub die er geen moeite mee heeft mensen de kist/urn in te jagen
  predikt de liefde.

 8. rafi

  Die beste wensen aan Christenen en Joden waren niet gemeend. Geen haar op zijn hoofd die daaraan twijfelt.

  1. Cootje

   Als Ursela von der leyen een hoofd doekje had omgedaan net als Kaag in Iran dan had ze een stoel gehad . Nu was ze gekleed voor achter het aanrecht en daar voelen de moslim vrouwen zich uitstekend thuis en daarna mocht ze op de bank

 9. M.Dikker

  Wederom heeft dhr. Wilders gelijk! Ze zijn gewoon bang! Ook die agenten die zo nodig naar de iftar moeten. Bangebroeken!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.