Angstige scholen hekelen heropening onderwijs: ‘Het was beter om te wachten tot volgend schooljaar’

Aankomende maandag mogen middelbare scholen weer helemaal open, maar voor veel scholen komt dit veel te vroeg. Sommige onderwijsinstellingen menen zelfs de datum van verplichte heropening – 7 juni – niet te halen. Zij hekelen het besluit om de scholen te heropenen, liever hadden zij gezien dat scholen pas volgend schooljaar weer compleet opengingen. 

De aankondiging van minister Arie Slob dat middelbare scholen weer compleet open mogen gaan viel niet bij iedereen in goede aarde. De onrust onder sommige docenten en instellingen was groot, ze vonden allemaal het digitaal onderwijs wel prima én hebben daarom weinig trek in fysiek onderwijs. Maar vanaf 7 juni moeten de instellingen weer compleet open zijn van de minister. Scholen én de Algemene Onderwijsbond zijn hier niet blij mee. Liever hadden zij de heropening ná de zomer gewild, dat laat de bond weten aan NU.nl:

“Het was beter om met deze stap te wachten tot het volgende schooljaar. Dit zijn immers toch niet de meest productieve schoolweken.”

Veel leraren maken zich zorgen over mogelijke besmettingen, maar realiseren zij zich ook dat leerlingen al ruim een half jaar thuis onderwijs krijgen? Voor veel scholieren zou het een verademing zijn om tenminste voor enkele weken weer normaal onderwijs te kunnen genieten. Ook al naderen we de laatste schoolperiode, de afgelopen zes maanden was natuurlijk drie keer niks.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Uiteraard is het een pittige logistieke klus om aan de regelgeving te voldoen en in rap tempo kloppende schoolroosters te maken. Maar na de tweede lockdown, die ellenlang duurde, is het voor leerlingen een verademing om een glimp van het normale leven terug te krijgen. Ook dat zou een prioriteit moeten zijn van docenten, iets wat maar al te snel vergeten wordt. Enkele maanden geleden maakten veel leraren zich zorgen om de alsmaar groter wordende leerachterstanden door het digitaal lesgeven. Nu men eindelijk de kans krijgt om weer de normale manier van lesgeven op te pakken zien veel leraren het ineens niet meer zitten. Wat voor Nederlandse scholieren alles behalve een fijn signaal is. Zij moeten gewoon zo snel mogelijk weer normaal naar school kunnen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. usb3.0

  Ja mensen zijn he-le-maal beangstigd, ze durven niets meer… dat word nog wat met de volgende generatie dat zullen helemaal van die knieserts zijn

  1. CZ

   Bijna anderhalf jaar angstcampagne voeren heeft de uitwerking niet gemist, kennelijk.

   1. usb3.0

    Dat bedoel ik, die mensen moeten gewoon hun werk doen, (punt) en niet gaan lopen zeuren over de heropening..

    1. usb3.0

     En heel belangrijk, die achterlijke 2 x in de week testen moet van de baan, weg ermee, tss p©r testen, we weten allemaal dat die niet capabel zijn en ook niet goed…

     1. CZ

      P©r-test? Dat is geen diagnose-instrument, je kunt er geen infectie of een besmetting mee vaststellen. Zodra je Marx Rötte daarmee confronteert dan geeft hij dat toe met de conclusie dat de mensen thuis dat toch niet begrijpen.

      De arrogantie is ongekend.

   2. hans-e-pans

    Daar ging/gaat het de regering steeds om ANGST, en het vasthouden daaraan.

  2. Emile Takma

   wordt

 2. A-BBa

  Langzaam wordt je ook wel een beetje moe van die scholen die nu zeggen dat ze dat nu in één week niet voor elkaar kunnen krijgen. Het zit er toch al ca. een jaar aan te komen?

 3. 56RdK

  “Veel leraren maken zich zorgen over mogelijke besmettingen,”
  Logisch, want als zij door Corona ziek worden kan dat voor hun verstrekkende gevolgen hebben, zelfs tot de dood.
  Logisch dat zij zich verweren tegen opening van scholen, ook dan nog voor de duur van hooguit twee weken. (En dan ook nog omdat die Slob zonodig moet profileren (anders komt hij onderaan het kabinetslijstje..)
  Logisch, zolang zij niet gevaccineerd zijn.

  En wat staat ons land te wachten met een zwakke jeugd die de huidige situatie geestelijk niet aankan, ondanks dat ze ongebreideld via telefoon en pc met elkaar kunnen communiceren? Zoveel geestelijke zwakheid beloofd niet veel goeds voor de toekomst

  1. usb3.0

   Beide zijn een gevaar voor de generaties na ons..

  2. Pauline Kummer

   En zeker, vaccineren. Gelukkig zijn wij al een heel eind op weg. Ik zou het maar op beloofT houden.

  3. Pauline Kummer

   BeloofT niet veel goeds, heeft mijn voorkeur.

  4. Wally

   Vaccineren helpt niet voor dit zooitje weekdieren. Allemaal watjes maar dat moet toch ook van al die dametjes die nog werken op scholen? Leraren wegpesten en alleen maar vrouwen aannemen. (Maar DAAROVER mag niemand klagen hoor…. want dit is dan natuurlijk wel gelijk genoeg…)

 4. StemPzeweg

  Ik roep alle leraren op om te staken. Ga niet mee in deze versoepelinggekte

  1. usb3.0

   Leraren staken en heel belangrijk de rest van de tijd dat dan de scholen dicht moeten blijven de leraren in quarantaine…

   1. Pauline Kummer

    En zeker, vaccineren. Gelukkig zijn wij al een heel eind op weg.

 5. nexit nu aub

  de links gehersenspoelde onderwijzers groep heeft een broertje dood aan werken.

 6. Wally

  O jemig…. nu moet ik weer echt les gaan geven…. he bah….

 7. Emile Takma

  Op DDS is weinig vreugde te bespeuren over het feit dat we de coronapandemie er onder hebben gekregen.
  Knap werk van Kabinet, RIVM, ziekenhuizen en GGD’s.

  h*tps://www.nu.nl/uitleg-over-het-coronavirus/6136445/de-coronacijfers-van-vandaag.html

  1. StemPzeweg

   Nu alle doemscenario’s niet uit zijn gekomen moeten de onheilprofeten en wappies hun voorspellingen wel bijstellen 😉

   1. usb3.0

    Nee hoor spzw, jullie zijn hier de imbecielen, de wappies hebben allemaal gelijk gehad en jullie moeten allemaal jullie excuses maken.
    Het namelijk de normale gang van zaken dat een virus vanzelf oplost

   2. Emile Takma

    De wappies staan met de broek op de enkels. De vaccinatie is een succes en bleek een effectieve weg om de coronapandemie te beheersen. De wappies die zich niet laten vaccineren vormen een zo’n kleine minderheid dat de groepsimmuniteit niet kunnen blokkeren.

    1. usb3.0

     Je bent een dom jochie die pathologisch liegt over corona en zich laat onderwerpen aan een experimenteel vaccin, dit gaat tegen de grondwettelijke recht van de mens in, maxje-mietje heeft het ineens niet meer zo op de grondwet…

  2. nexit nu aub

   met een vaccinatie graad van nog geen 50% , hahaha

   altijd leuk als j ziet hoe en decadente tról zichzelf tegenspreekt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.