Coronabeleid De Jonge en Rutte heeft economie opnieuw in een recessie gestopt

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt met treurig nieuws: de eerste drie maanden van dit jaar is de economie gekrompen door de lockdown. Voor de tweede keer gedurende de coronacrisis zijn we in een recessie terechtgekomen. Ondertussen is Nederland nog steeds de dupe van het demissionaire beleid van Rutte en De Jonge. 

De consumentenbestedingen zijn flink gedaald in het eerste kwartaal van dit jaar. Het CBS wijt dit aan de lange én strenge lockdown in Nederland. Het eerste kwartaal van dit jaar kromp ten opzichte van het laatste kwartaal van afgelopen jaar; ook in dat kwartaal kromp de Nederlandse economie al, dat meldt de Telegraaf.

Het aantal bestedingen in Nederland is flink afgenomen, en dat is niet gek aangezien het hele land voor een zeer lange tijd op slot was: “Consumenten gaven opnieuw veel minder uit aan horeca, recreatie en cultuur, en vervoer, maar ook aan kleding, schoenen, woninginrichting, auto’s en motorbrandstoffen hebben ze minder besteed”, aldus het CBS.

Door de lange en strenge lockdown en de krimp in de economie is Nederland op dit moment een middenmoter binnen de EU. Er zijn veel lidstaten die duidelijk de zaakjes beter op orde hebben. Vandaag gaven verscheidene ondernemers ook al aan dat de zware tijden nog lang niet over zijn. Veel ondernemers hebben jaren nodig om te herstellen van dit desastreuze jaar. De huidige versoepelingen zorgen er niet voor dat de tienduizenden euro’s aan schulden ineens verdwijnen.

Nederland zal nog voor een lange tijd de schade ervaren die het twijfelachtige coronabeleid heeft veroorzaakt. De hardste klappen worden op dit moment opgevangen door de ondernemers in ons land.
 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. STOP FVD

  Het is maar weer net welke krant je leest, je weet vantevoren al welke hier wordt herhaald, want zelf een artikeltje schrijven is te lastig.

  “De Nederlandse economie is voor de tweede keer sinds de coronacrisis in een recessie verzeild, zij het een lichte dit keer. In het eerste kwartaal kromp de economie met 0,5 procent ten opzichte van het laatste kwartaal van 2020, die ook al een krimp vertoonde van 0,1 procent, meldt het CBS. Twee kwartalen op rij met krimp maken een recessie.

  De krimp is vooral het gevolg van lagere uitgaven door huishoudens en de overheid”

  En het artikel (in de Telegraaf) met :

  “Over de hele coronacrisis bezien presteert Nederland wel duidelijk beter dan veel andere landen. De Nederlandse economie kromp sinds het vierde kwartaal van 2019 met 3,4 procent, het Europees gemiddelde ligt op -5 procent.”

  Maar dat willen we hier niet horen!! 😂😂

  1. CZ

   Aldus de stopwappie.

   1. Lucky Luke

    Maar hij wel gelijk deze keer!

 2. J. Punt

  Begin dan eerst weer met vaste klanten werven door service, vakmanschap en vriendelijkheid van in plaats de prijzen verdubbelen. €3,65 voor een kinderglas sinas! Fl!kker toch op met dat gejank.

  1. Lucky Luke

   Daarom ga ik nooit naar een terras.

 3. J. Punt

  Gelukkig ‘mogen’ we weer op vakantie naar Frietje van Pietje en kroket van ed fillialen op de costa’s! Ook op naturisten campings vol met bejaarden wordt de vlag uitgehangen.

 4. Niet L niet R

  Een ding is in ieder geval zeker, minister Hugo de gesjeesde onderwijzer is de slechtste minister die wij ooit gehad hebben!
  Deskundigen geven dat openlijk nu ook aan!

  1. Lucky Luke

   De 2de kamer vindt van niet, anders hadden ze hem wel weggestuurd.

 5. Lucky Luke

  Ondertussen is Nederland nog steeds de dupe van het demissionaire beleid van Rutte en De Jonge.

  Goedgekeurd door de 2de kamer, die uiteindelijk de baas zijn en niet Rutte en de Jonge.

  1. CZ

   “Goedgekeurd door de 2de kamer…”

   Door een meerderheid van de Tweede Kamer, inderdaad.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.