Fleur Agema (PVV) fileert testwet van Hugo de Jonge: ‘Ook niet-gevaccineerden gun ik hun vakantie naar de zon’

Net als veel andere oppositiepartijen is ook de PVV tegen de testsamenleving die het kabinet-Rutte onder leiding van Hugo de Jonge wil optuigen. Parlementariër Fleur Agema verzet zich er hevig tegen: “Een gevaccineerde krijgt privileges ten opzichte van een niet-gevaccineerde en dat is niet eerlijk.”

PVV-Kamerlid Fleur Agema fileert vakkundig het wetsvoorstel dat de juridische onderbouwing voor de ‘testsamenleving’ zou moeten zijn. In een uitgebreid bericht beargumenteert ze waarom haar partij tegen verplichte testbewijzen en een vaccinatiepaspoort is.

Eerst behandelt ze de epidemiologische situatie “en daarmee de tijdigheid van de wet,” zo stelt ze. Zij stelt dat de nijpende situatie in de ziekenhuizen binnenkort achter ons zal liggen, omdat mensen vanwege het betere weer meer tijd buitenshuis zullen doorbrengen. Daarbij erkent ze wel dat ontsnappen aan de “verspreiding van het virus door aerogene transmissie in binnenruimtes” wat langer op zich zal laten wachten, omdat het weer momenteel nog wat tegenzit.

Ze wijst ook op een verschil met vorig jaar: zo’n 30 procent van de bevolking heeft al corona gehad en een groot deel van de risicogroepen is al, of wordt binnenkort, gevaccineerd.

Alleen al om die redenen vindt de PVV een vaccinatiebewijs niet proportioneel. Iets wat Agema nog eens extra kracht bijzet door te wijzen op de tweedeling die ontstaat tussen wel en niet-gevaccineerden:

“Een gevaccineerde krijgt privileges ten opzichte van een niet-gevaccineerde en dat is niet eerlijk. Ik gun iedereen z’n vakantie naar de zon, maar dan wel IEDEREEN.”

Daarbij wijst ze ook nog maar eens op het feit dat het nog helemaal niet zeker is of een gevaccineerde geen corona meer kan krijgen of overdragen. “Het kan schijnveiligheid zijn,” waarschuwt ze.

Agema haalt ook uit naar minister Hugo de Jonge. Er is namelijk een breed aangenomen motie-Wilders “die stelt dat er geen sprake mag zijn van verplichte vaccinatie en ook niet van dwang of drang.” De Jonge zegt dat er met zijn wet geen sprake is van drang, omdat leuke dingen doen niet perse hoeft. Je kunt er inderdaad voor kiezen om gewoon nog een jaar binnen te gaan zitten, dus wat nou drang? De PVV gaat in ieder niet mee in die redenering.

Maar waar haar bericht echt schittert (en dan is ze pas op de helft) is op het punt van aerogene transmissie van het virus. Ze noemt een paar goede voorbeelden en komt dan met haar belangrijkste observatie:

“De één miljoen mensen die tijdens de eerste golf in ons land binnen enkele weken besmet raakten zijn natuurlijk nooit allemaal aangehoest of ondergeniest. Maar ook de 165.000 besmettelijken die er zelfs met een harde lockdown, mondkapjesplicht en avondklok nog steeds waren, moet toch iets anders te denken geven dan dat het vermaledijde volk maar niet wilde deugen.”

Haar conclusie is net zo duidelijk: ‘Het virus kan niet tegen goede ventilatie.’ Dus het is duidelijk wat er moet gebeuren: gewoon goed ventileren, in heel Nederland. Dan is dat virus zo een kopje kleiner gemaakt, en kunnen we daarna het land weer gewoon normaal opengooien. Zónder allerlei malle testfratsen. Klinkt goed, toch.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. STOP FVD

  Ik ook, ben ook helemaal voor alles of niets. Dus of iedereen of niemand. Door corona kan niet iedereen, dan maar niemand. Maar dat is ook weer niet goed. Dus ach, makkelijk scoren met vantevoren te verwachten reacties. Wat mij betreft had die testsamenleving ook niet gehoeven, maar het idee (zo wordt het gebracht iig) is dat er dan voordat het weer allemaal open kan, er tenminste iets kan.

  1. rutte leugenaar

   de stopidioot loopt blind achter een idioot aan die een onomkeerbare vaccinatie vergelijkt met het eten van een frikandel

   het I.Q van een lege borrelnoot met borrelpraat

   1. STOP FVD

    Zegt het slimpie van dds met zijn zelf gefabriceerde cijfers en “feiten” om zijn onzinnigheid te bewijzen. Geloof in je eigen onzin wappie!

 2. Edjan

  De overheid wil graag kunnen ingrijpen in het privéleven van haar onderdanen. Testbewijs en vaccinatiepaspoort zijn daarvoor prima middelen. Dus wil de overheid die hebben en houden. Wie gelooft dat dit tijdelijke maatregelen zijn die na de corona (wanneer is dat?) opgeheven zullen worden, is in mijn ogen naïef.

  1. STOP FVD

   Dat jij naief bent dat wisten we al. Rottig dat je derhalve met het idee rondloopt dat de overheid je onderdrukt en graag op ieders priveleven wilt ingrijpen, en dat kan blijven doen. Straks ben je ook nog al je eigendommen kwijt. Je zou maar net een huis gekocht hebben.

   1. usb3.0

    coronawappie en fascistische vaccinazidrammer stopje moet dit even bekijken..

    h**ps://www.waarheid.tv/132-time-to-re-open-society

    1. STOP FVD

     En dan gaan kijken naar wappie tv? Dat is precies mijn punt, WAPPIE! Jullie zien “bewijzen” die er niet zijn en blijven maar geloven in jullie theorietjes. Maar ja wat wil je als jullie leidertjes roepen dat het een griepje is en dat er een complot achter moet zitten, dan volg je natuurlijk blind. Word wakker idioot!

 3. ET007

  Als gezonde persoon mag je lekker hard werken, moet je verlof nemen om naar de kroeg te kunnen en wordt de vakantie je ontzegd omdat je nog niet geprikt bent. Wedden die dadelijk extra mag betalen voor een nieuwe piek omdat vaccinatie geen vrijbrief is voor besmetting.

 4. Mar

  Kent Fleur Agema de spreuk “As it net kin sa’t it moat, dan moat it mar sa’t it kin” (= als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan)?

  Wie de vaccinatie niet wil, die kan toch nog terugvallen op een test als die wat leuks wil gaan doen of op vakantie naar de zon (in Nederland is er geen zon blijkbaar).

  1. usb3.0

   Waar bemoeit de regering zich mee, dat jij je dat niet afvraagt en kom niet met die flauwekul dat niet gevaccineerde schuld hebben dat is namelijk een leugen..

   1. Canta

    usb3.0
    “Waar bemoeit de regering zich mee”
    Jij had dus liever gehad dat Rutte gereageerd had zoals Trump en Bolsonaro. Die de mensen vertelden: niks aan de hand, gewoon op de oude voet doorgaan!
    In Brazilië de meeste coronadoden ( misschien worden ze nog ingehaald door India)
    en de VS waar het nu, nu Biden WEL maatregelen neemt, daar beter gaat.
    En geef zelf eens antwoord op de vragen ipv het over te laten aan je vriendje “rutte leugenaar”.

    1. usb3.0

     Nee canta, jij hebt helemaal geen idee wat er gebeurt, de neiging naar nazisme, fascisme is omwille van een ifr van 0,15% heel erg groot.
     Je ontwijkt het probleem door er van alles bij te halen, dit heeft te maken met het verkr*chten van mijn privacy, het stelselmatig buiten sluiten van mensen die uit “vrij wil” een keuze maken en jij bent daar deel aan en ik noem dat fascisme

    2. CZ

     @Canta: Niet kijken, ik herhaal, niet kijken!

     ht’ps://www.waarheid.tv/132-time-to-re-open-society

    3. rutte leugenaar

     overal ter wereld zijn de cijfers nagenoeg gelijk met of zonder lock down , met of zonder avondklok ! griep is griep en aan griep gaan mensen al decennia dood. Check even de nieuwsberichten van 2018, lachenb joh , dan is corona een snotneus !

  2. rutte leugenaar

   mar loopt blind achter een idioot aan die een onomkeerbare vaccinatie vergelijkt met het eten van een frikandel

   het I.Q van een lege borrelnoot met borrelpraat

 5. Max Aue

  Wappies die naar de zon willen kunnen zich laten testen.

  Ik zie het probleem niet.

 6. Max Aue

  Mensen die vakantie willen houden in landen als Thailand of Egypte moeten vaccinatiebewijs tegen malaria overleggen anders komen ze het land niet in.

  Dit gaat helemaal nergens over.

  1. Stanly2000

   Ernst,

   “Voor sommige (tropische) ziekten bestaan geen inentingen. Bijvoorbeeld malaria, ebola, dengue of legionella.”
   Weer een kletsverhaal dus.

  2. september

   Als je naar Thailand gaat dan worden vaccinaties geadviseerd.Maar tegen malária bestaan alleen pillen.Vaccinaties tegen malária zijn er nog niet.

   1. Stanly2000

    Ernst kletst maar wat om te treiteren!

   2. rutte leugenaar

    maakt geen donder uit , bewezen technieken kan je niet vergelijken met experimenten. Dat is de clou

    Jozef Mengele had graag zo een roedel gewillige onwetende beschikbaar gehad voor zijn experimenten

  3. rutte leugenaar

   wil de decadente tról een malaria vaccinatie vergelijken met het experimenteer vaccin tegen corona ?

   max anus is dommer dan gedacht en doet niet meer mee.

 7. Mar

  PVV is tegen de EU, maar verwacht dus wel van andere landen dat zij precies hetzelfde gaan doen als Nederland. Gewoon de boel los.

  Kan Fleur ons garanderen dat wij deze zomer een bezoek kunnen brengen aan onze zoon en vrouw in Amerika, zonder vaccinatie, test en vaccinatiebewijs of zijn wij afhankelijk van wat men in Amerika gaat doen? Gaat Fleur dat leuke uitje voor ons regelen?

  1. rutte leugenaar

   Als je opgelet had , had ook jij kunnen weten dat Amerika grotendeels open is en geen aanvullende eisen stelt aan bezoekers. Vraag maar even aan zoontje lief dome muts en stemmingmakertje.

   p.s hij wou wel ver bij je vandaan

 8. Beukman

  “Een gevaccineerde krijgt privileges ten opzichte van een niet-gevaccineerde en dat is niet eerlijk. Ik gun iedereen z’n vakantie naar de zon, maar dan wel IEDEREEN.”

  aldus Fleur Agema.

  Pijnlijk populisme óf pijnlijke domheid? Ik vrees het eerste.

  1. leukeditter

   populisme? keiharde waarheid beukzool, laat ze eerst maar eens bewijzen of dat vaccin helpt, ik denk iedereen naar de donder en alleen maar meer virussen komende jaren. een onder noodverordening doorgezet vaccin is wel heel erg gevaarlijk he beukehol of niet

   1. Hendrik_Groen

    Of het vaccin helpt of niet helpt is helemaal niet aan de orde. Het gaat er om of je naar de zon kunt wat onze Fleur beweert. En als de omringende landen zoals Spanje, Frankrijk, Turkije en noem maar op een testbewijs of een vaccin paspoort willen zien heb je dus geen andere keus dan thuis blijven.

    1. Beukman

     Precies. Maar hoe leg je dat uit aan editter en de aanhang van Fleur?

     1. usb3.0

      Jullie zijn te dom om echt te begrijpen wat er echt gaande is

     2. Beukman

      En jij bent zeker te slim om het ons uit te leggen?

     3. usb3.0

      Al zou ik het uitleggen dan nog begrijpt domoor beukho*r het niet, beukho*r gëilt namelijk op het opheffen van de privacy nog maar niet spreken over het weggeven Nederland…

     4. CZ

      Bukman, de rugridder van Max Van Velenamen, hij vindt het heerlijk dat ons land volstroomt met belastingslurpers. Bukman is een zure bejaarde die allang geen belasting meer betaald.

  2. september

   Hallo Beukman,als je zonder vaccinatiepaspoort het niet mogelijk is om naar het buitenland te gaan,dan kan je ook in Nederland op vakantie gaan

 9. Monty

  ”gun ik hun vakantie naar de zon”

  Wat is er mis met onze boreale zon?
  De mensen kunnen toch beter hier hun geld uitgeven i.p.v. die knoflook landen.
  Wees solidair met onze ondernemers.

  Eigen land eerst, zou Wilders moeten promoten.

 10. usb3.0

  Het is puur fascistisch wat er gaande is, fascistenwappies maxje, mar, beukho*r, stopje gniffeln dan ook in hun handjes..

 11. Mar

  Volgende vraag voor Fleur:

  Wat wil zij gaan doen voor Nederlanders wonende in het buitenland of buitenlanders die Nederland een bezoek willen brengen?

  Laat zij daarvoor hetzelfde principe gelden of ligt het dan anders?

 12. Monty

  ”gun ik hun vakantie naar de zon”

  Maar als andere landen een vaccinatie paspoort eisen.
  Kan Wilders dan een uitzondering voor Nederlanders afdwingen?

  1. leukeditter

   het idee alleen al ..vaccinatiepaspoort!! ifr 0,13% inmiddels.. je gaat nog eerder dood aan een liesbreuk , allemaal afschieten die paspoortgekken

 13. Lucky Luke

  Kunnen we deze dame ook fileren, zodat ze geen onzin meer uitkraamt, ze heeft dus kennelijk niet begrepen hoe het virus zich over de wereld heeft verspreid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.