Hoera! Burgerinitiatief voor Build Back Better-debat in Tweede Kamer haalt magische grens van 40.000 handtekeningen

Goed nieuws voor iedereen die zich zorgen maakt over al die “Build Back Better”- en “Great Reset”-uitspraken en doelen van de boven-ons-gestelden. Het burgerinitiatief om een Build Back Better-debat te agenderen is de magische grens van 40.000 handtekeningen gepasseerd. Dit aantal is wat nodig is om zo’n voorstel – zo’n burgerinitiatief – naar de Tweede Kamer te kunnen krijgen in de hoop dat de Kamer het daadwerkelijk gaat behandelen. 

In de Tweede Kamer waren er al partijen die graag een Build Back Better-debat wilden hebben. Henk Krol (eerst van 50Plus en daarna van zijn eigen fractie) was er bijvoorbeeld een uitgesproken voorstander van. En dat gold natuurlijk ook voor Forum voor Democratie. Maar het hele partijkartel wilde er niet aan. Waarom zou je immers openlijk debatteren over iets dat je veel beter achter de schermen even kan fiksen?

Omdat de Kamer het niet uit zichzelf deed besloot een groep actieve burgers om het heft in eigen handen te nemen. Zij begonnen een burgerinitiatief met het doel om 40.000 handtekeningen in te zamelen om zo’n debat te agenderen.

De reden dat het burgerinitiatief dat wilde wordt uitgelegd op de eigen website. “Plotseling, uit het niets, gebruiken wereldleiders de slogan Build Back Better. Ook onze koning (seconde 49) en premier Rutte (seconde 20) verwezen onlangs in hun videoboodschappen voor de Verenigde Naties naar de noodzaak to Build Back Better.”

“Maar waar komt deze slogan zo plotseling vandaan? Wat bedoelen ze met Build Back Better? En waarom is deze slogan nooit een onderdeel geweest van het publieke debat in Nederland?” aldus het initiatief. “Een debat hierover  in de Tweede Kamer is meer dan nodig want onze volksvertegenwoordigers zijn uitsluitend verantwoording schuldig aan ons, de soevereine Nederlandse bevolking, en niet aan allerlei internationale organisaties, globalistische instellingen en multinationals.”

En dus wil het initiatief dat er a) een debat over komt en b) dat de Kamer expliciet afstand neemt van het Great Reset Initiative van het World Economic Forum. Voor de goede orde, die Great Reset is geen wappie-complottheorie. Het WEF en aanverwante geesten praten er openlijk over. Kijk maar op de website van het WEF.

Nou, hoewel de coalitiepartijen er niet aan wilden heeft het burgerinitiatief nieuws; de magische grens van 40.000 handtekeningen is gepasseerd. Dat houdt in dat dit nu gepresenteerd kan worden aan de Tweede Kamer. En als die de zorgen van burgers serieus neemt zal er nu dus wél een debat over deze materie moeten komen. Voor de zekerheid probeert het initiatief uit te komen op 50.000 handtekeningen, dit in het geval dat er ongeldige handtekeningen gezet zijn die niet meetellen.

Maar de 40.000 handtekeningen zijn dus verzameld. Het wordt geagendeerd. Niet omdat het partijkartel dat wil, maar omdat betrokken burgers niet langer op hun achterwerk bleven zitten en in actie kwamen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. STOP FVD

  De Great Reset is wel degelijk een complot wappie theorietje, simpelweg zeggen dat het ergens staat heft dat niet op. Het gaat er namelijk om dat DAAR naar verwezen wordt en wappies roepen dat corona alleen maar in het leven is geroepen om agenda 2030 te bewerkstelligen.

  Dus het is WEL een COMPLOT WAPPIE THEORIE! Goed om bevestigd te krijgen (wederom) dat DDS deze zienswijze steunt en derhalve de journalistieke masterminds hier ook complotgekkies zijn.

  1. rafi

   Je slaat werkelijk wartaal uit, idioot!

   1. leukeditter

    hahahaha die is echt zwaar gestoord en bijzonder lomp. ik zou me verzuipen als ik hem was

   2. STOP FVD

    Hahaha, zegt een wappie! LOLOLOLOL😂😂😂😂😂

    1. nexit nu aub

     zit je nou om je eigen stommiteiten te schateren stopidioot ?

     1. STOP FVD

      Nee slechts die van jou en co 😂😂😂😂😂

  2. Tommy76

   Onder wat voor steen leef jij?!

   Dit is echt beschamend hoor.

   h**ps://www.amazon.nl/Covid-19-Great-Reset-Thierry-Malleret/dp/2940631123

  3. nexit nu aub

   je bent niet van deze wereld als je the great reset nog steeds wil ontkennen en wil bestempelen als een complot. Eigenlijk ben je net zo een idioot als de idioten die ontkennen dat mensen dood gingen aan griep wat we influenza noemde.

   past allemaal bij de stopidioot.

   oja , het theekransje nog maar even posten,
   h**ps://static.wixstatic.com/media/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.jpg/v1/fill/w_960,h_672,al_c,q_90/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.webp

   Als mensen nog steeds niet willen begrijpen dat ze vierkant in de zeik worden genomen door rutte en kaag ga je vast ook voor een platte aarde !

   1. STOP FVD

    Opperwappie trekt ook weer zijn grote scheur open.

   2. STOP FVD

    Anders lees jij dit even :

    h**ps://socialisme.nu/ingezonden-wat-schuilt-er-achter-the-great-reset/

  4. usb3.0

   Nee hoor stopwappie dat is het niet, het is een feitelijkheid die je gewoon terug kunt vinden op internet domoor, maar jij bent zo verschrikkelijk dom en zit zo vast in je wappie-wappie identiteit dat je andere berichten niet meer kunt ontvangen en ventileren zo verschrikkelijk dom dat jij bent zeg, niet normaal wat een imbeciel ben jij…

   1. STOP FVD

    Zegt het domme wappie dat bichute een betrouwbare informatiebron vindt 😂😂😂

    1. usb3.0

     Jullie, coronawappie de wappie stopje en maxje-mietje, zijn te dom om het écht te snappen.
     Jullie, bewust onwetende zuigende randdebielen, die het ineens hebben of build back better, wel typisch want het gaat daar niet over en ineens toch wel dus er zit natuurlijk een kern van waarheid anders begint maxje-mietje er niet over, domoren zijn het, beide..

     1. STOP FVD

      Jaha, dat is typisch wat DE wappie zegt, wij willen het echt niet snappen, bla bla. De wappies zien iets wat er niet is, DAT is wat er aan de hand is. Maar ik kan je daar niet mee helpen, de tijd zal het leren.

      Jij bent degene die in een complotje gelooft, ik niet, dus wie is er dan eigenlijk een domoor. Ik weet het antwoord allang.

     2. usb3.0

      Je bent te zwak en begrijpt het inderdaad niet, je wilt het niet begrijpen, of je bent echt té dom om het echt te begrijpen, ik denk het laatste, by far..
      Je bent een ontkenner van feitelijkheden die jij complot noemt dommer kan het niet natuurlijk, of toch wel? ja wel dat kan wel door dit te ontkennen…

     3. STOP FVD

      “usb3.0
      Je bent te zwak en begrijpt het inderdaad niet, je wilt het niet begrijpen, of je bent echt té dom om het echt te begrijpen, ik denk het laatste, by far..
      Je bent een ontkenner van feitelijkheden die jij complot noemt dommer kan het niet natuurlijk, of toch wel? ja wel dat kan wel door dit te ontkennen…”

      Je onzin nog een keer opschrijven, maar dan iets anders maakt het er echt niet beter op wappie, of wil je gewoon graag het laatste woord hebben?

     4. CZ

      Aldus stopwappie.

   2. Emile Takma

    Ja, op het internet wordt netjes uitgelegd wat build back better behelst:

    BBB has its roots in the improvement of land use, spatial planning and construction standards through the recovery process. The concept has expanded to represent a broader opportunity by building greater resilience in recovery by systematically addressing the root causes of vulnerability.[5] The term first caught international attention in 2006 during the 2004 Indian Ocean Tsunami relief effort, where the UN Special Envoy Report offered ten key propositions for BBB:[6]

    Governments, donors, and aid agencies must recognize that families and communities drive their own recovery.
    Recovery must promote fairness and equity.
    Governments must enhance preparedness for future disasters.
    Local governments must be empowered to manage recovery efforts, and donors must devote greater resources to strengthening government recovery institutions, especially at the local level.
    Good recovery planning and effective coordination depend on good information.
    The UN, World Bank, and other multilateral agencies must clarify their roles and relationships, especially in addressing the early stage of a recovery process.
    The expanding role of NGOs and the Red Cross/ Red Crescent Movement carries greater responsibilities for quality in recovery efforts.
    From the start of recovery operations, governments and aid agencies must create the conditions for entrepreneurs to flourish.
    Beneficiaries deserve the kind of agency partnerships that move beyond rivalry and unhealthy competition.
    Good recovery must leave communities safer by reducing risks and building resilience.
    The phrase was used in 2009 by former President Bill Clinton while referring to Haiti after the political upheaval and storms of 2008.[7] It was reiterated by UN Sec. Gen. Ban Ki-Moon in February 2010 with reference to Haiti after the 2010 earthquake.[8]

    The recently researched book by Mannakkara, Wilkinson and Potangaroa called Resilient Post Disaster Recovery through Building Back Better developed a sound framework for BBB, including indicators that have been tested in numerous countries.[9] In the book, the authors argue for a holistic approach incorporating disaster risk reduction activities with community engagement, effective monitoring and implementation.

  5. arnoud

   nee idioot die je bent, het is wel degelijk waar, wat ze met ons willen. het zijn pure globalisten, en het is wel degelijk waar dat ze de corona daar voor gebruiken, ik zal een uitspraak citeren van de voorzitter van het WEF de heer Klaus Schab; de corona pandemie is een tool voor de great reset. mensen als jij moeten ze op sluiten en nooit meer los laten, of je moet bij Klaus Schab op de schoot gaan zitten, daar !! ben jij op je plaats, Kaag en Rutte en Maxima zijn je al voor gegaan.

 2. Monty

  ”besloot een groep actieve burgers om het heft in eigen handen te nemen”

  Hulde voor de reageerders van dit blog die deel hebben genomen aan dit initiatief en het niet alleen hebben gelaten bij het dagelijks klagen op dit blog.

  Bravo!!

  1. Aborifa

   Gelijk heb je Monty.

  2. Edjan

   Dank, Monty! 👍

   1. Jack Flash

    Graag gedaan monty.

   2. Emile Takma

    Het is niet iedereen gegeven ironie te kunnen oppikken.

    1. Jack Flash

     Nee hoor, monty is bekeerd.

     😂

    2. Edjan

     Monty? Ironisch? Whoehahahaha!

     1. Monty

      🤣😅

    3. Aborifa

     Zeg dat wel.

 3. Aborifa

  Die chef van het WEF is trouwens een op Blofeld gelijkende mof.

 4. Lucky Luke

  “Build Back Better-debat”, Volgens mij leef ik in Nederland, zijn er nog meer van die anti Nederlandse mafketels, nog één “Outbreak Management Team”, hoe zot moet het worden als zelfs de overheid er aan meedoet.

  1. Aborifa

   Inderdaad, dikdoenerij al dat Engels.

  2. nexit nu aub

   het OMT is de kleuterschool in vergelijk met het WEF !

   1. Antihedo

    Dat is appels met peren vergelijken

  3. usb3.0

   Het “mooie” is dat het gewoon zichtbaar is en een ieder die dit als complottheorie heeft bestempeld moet dus terstond terugkomen op die uitspraken, de “wappies” hebben gelijk..

 5. Branzino

  Ik ben nu wel erg benieuwd waar men mee gaat komen in zo’n debat. Dat einddoel van BBB en de reset staan nergens in detail uitgeschreven. Het zijn nog vage ideeën, wensen eerder, dingen die misschien zouden kunnen gebeuren. Maar in een debat wil je een doel bereiken, maar dat af te keuren doel is er helemaal niet. En het lijkt me lastig om te beslissen dat je ergens tegen bent, terwijl niet duidelijk is waar je dan precies tegen zou moeten zijn.

  Ik voorzie een boeiend debat, waarin iedereen even zijn toekomstbeeld zal presenteren, anderen reageren daarop en vervolgens gaat iedereen over tot de orde van de dag en dat is dus gewoon weer de politiek van vandaag.

  Bovendien gaat zo’n debat tussen partijen en niet n.a.v. een voorstel van het kabinet, want zo’n voorstel is er niet. Al die partijen zou men kunnen dwingen om precies aan te geven waar ze dan in ieder geval tegen zijn. Men kan elkaar uitdagen om uitspraken te doen. Allemaal best wel nuttig, maar verder toch vooral tijdsverspilling, juist omdat de concreetheid voorlopig ontbreekt.

  1. Branzino

   En verder is het natuurlijk wel gewoon een complottheorie. Maar die great reset is geen complot, want dat is inderdaad gewoon opgeschreven en uitgesproken, vaal zelfs, in het openbaar ook. Daar is weinig geheims aan. Maar het idee, dat het hier om een groot geheim gaat, die reset, met machtige leiders die dat in het geniep uitwerken en uitvoeren, dat is het vermeende complot. Beste deelnemers hier, er is geen complot van Schwab of anderen, zoals Kaag, Maxima, e.a. Mensen als Baudet c.s. maken dat ervan en daar zal het debat dan waarschijnlijk ook over gaan. Voordeel is, dat men dan gauw klaar is.

 6. Pieter48

  Zie hier de arrogantie van het kartel. Eerst een heel land kapot bezuinigen en nu de bevolking weer overleveren aan een nieuw onzalig plan. Wat gaat de gewone man hier weer van ondervinden? We zijn nog bezig om de klimaat waanzin te verwerken .Zelden is het voor de gewone burger zo’n puinhoop geweest als we het nu meemaken. Gelukkig gaat mevrouw Kaag het land redden denkt ze.

 7. Antihedo

  Leuk zo’n burgerinitiatief maar laat de democratie vooral zijn werk doen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.