Klagende leraren niet blij met onderwijsversoepelingen: ‘Op mij hoeven ze niet te rekenen’

Demissionair minister Arie Slob heeft aangekondigd dat middelbare scholen vanaf 31 mei weer helemaal opengaan. Na maanden van digitaal onderwijs betekent dat dat leerlingen eindelijk weer fysieke lessen krijgen. Maar helaas lopen er genoeg steen en been klagende docenten rond in Nederland die allesbehalve blij zijn met de aangekondigde versoepelingen. 

Voor Nederlandse scholieren was 2020 én begin 2021 een rampzalige tijd. Grotendeels was het onderwijs door de lockdowns digitaal geworden. Met name de tweede lockdown duurde enorm lang en veel onderwijsexperts én docenten maken zich al langer zorgen over de gevolgen hiervan. Reden voor opluchting dus dat nu ook middelbare scholen weer de draad kunnen oppakken.

Helaas is niet iedereen blij met de versoepelingen, de Telegraaf meldt dat er veel leraren zijn die bezwaren hebben tegen de aangekondigde versoepelingen. Sommige docenten zijn dan ook niet blij met bestuursorganisaties binnen de onderwijswereld die de versoepelingen steunen. Deze bestuurders erkennen dat digitaal onderwijs alles behalve optimaal was, en dus zijn de aangekondigde versoepelingen meer dan welkom. Maar sommige, klagende docenten delen deze mening niet:

“De bestuurders zitten veilig in hun kantoren beleid te maken, maar wij leraren staan met onze poten in de klei. Op mij hoeven ze voorlopig in ieder geval niet te rekenen.”

Voor scholieren is het mooi meegenomen dat ze binnenkort weer fysiek onderwijs kunnen genieten. Het is voor hen te hopen dat ze niet op een school zitten waar er veel leraren zitten die weinig trek hebben in het oppakken van het reguliere onderwijs.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. rutte leugenaar

  Geheel geïndoctrineerd door de verspreidde angsten van Hugo Goebbels en zijn rebellengroep.

  Corona is een hoax. Mortaliteit van 0 04% en er is een goedgekeurd medicijn buitenom de twee andere uitstekende medicijnen.

  Corona is gedegradeerd tot verkoudheidvirus wat het altijd ook geweest is.

 2. J. Punt

  Staan niet met ‘hun poten in de klei’ maar op hun reet in een stoel. Klagen is een tweede natuur in het onderwijs tegenwoordig. Is het niet hierover dan wel over de werk’druk’ en vakanties van 3-4 maanden per jaar. Komt bij dat de meeste knetterlinks zijn dus die mogen wel lekker thuisblijven.

  1. Gebande_3

   Staan op hun reet in een stoel.

   Vreemde leraren had u.

  2. Emile Takma

   Die drie-vier maanden vakantie zoog de heer Punt uit zijn duim. Mogelijk betreft het een retorische overdrijving.

   1. CZ

    Aldus Max Emile Van Velenamen.

   2. J. Punt

    Zomervakantie zijn al dik 8 weken in de meeste districten. Talloze tussendoor weken, feestdagen enz. Jaja, retezwaar. Dat is alleen het gezeur van die activistische moedertjes die gillen dat hun autische dommerik een nieuwe Einstein of elon musk is met zijn rijdende vibrator op batterijtjes.

 3. Gebande_3

  Scholen open ?
  Sinds de terrassen open zijn hebben we slecht weer.
  Ik zeg: Alles weer op slot, dan gaat de zon weer schijnen.

 4. kattekop

  De duitse bondskanselier Schröder noemde leraren jaren geleden al faule säcke

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.