Legendarisch! Thierry Baudet versus de héle Tweede Kamer: ‘Syriërs kunnen terug naar huis!’

Woensdag kruiste de Tweede Kamer de degens over de terugkeer van Syrische vluchtelingen naar hun thuisland. Terwijl bijna de hele Kamer van mening was dat daar de tijd nog niet rijp voor was, nam FVD-voorman Thierry Baudet een radicaal ander standpunt in: het is tijd voor deze migranten om te vertrekken.

Het was heerlijk om te zien tijdens het Kamerdebat afgelopen woensdag over het terugsturen van asielzoekers naar Syrië: Thierry Baudet stond achter het spreekgestoelte, legde uit dat Syriërs best terug kunnen, en werd vervolgens steeds weer aangevallen door allemaal zogenaamd geschokte leden van het partijkartel. Maar Baudet bleef fier overeind staan. Ja, ze kunnen terug. Nee, Assad is geen lieverdje, maar dat is niemand in het Midden-Oosten. En een vluchtelingenstatus is bedoeld voor een tijdelijke situatie, en mag niet misbruikt worden om stiekem massa-immigratie op te leggen aan de eigen bevolking. Hulde!

Baudet was nog maar een paar minuten bezig met zijn inbreng toen de interruptie geplaatst werd. Het was mevrouw Kuik van het CDA. Deze dame vond het verschrikkelijk, vreselijk, echt niet kunnen! dat Baudet gezegd had dat het in grote delen van Syrië rustig is, en asielzoekers terug kunnen als ze uit de steden/dorpen komen, en verder geen specifieke reden hebben waarom Bashar al-Assad hén in het vizier zou nemen.

Hoe durfde de FVD’er! Weet hij dan niet dat ambtelijk bestuursapparaat daar heel anders over denkt? Oké, ja, in Denemarken begrijpen ze dat Syriërs best terug kunnen, maar dat is ánders!

Nou, zei Baudet, daar denkt hij dus even heel anders over. “Een heel groot deel” van de vluchtelingen, zei hij, “is gevlucht vanwege bombardementen, heeft geen enkele politieke betrokkenheid. En een deel is gedeserteerd.” Wat dat laatste betreft, desertie is natuurlijk een strafbaar feit. Maar: dat is af te kopen in Syrië voor $8.000. Wat Baudet betreft vergoed Nederland dat gewoon voor die “vluchtelingen” die gedeserteerd zijn, zodat ze daarna veilig terug kunnen. En trouwens, zei de FVD-leider, Nederland moet gewoon “aan tafel” met Assad om oplossingen te bedenken voor mensen. Best rationeel allemaal. Maar blijkbaar was het CDA daar nog nooit opgekomen.

Kuiks interruptie was nog maar het begin van het salvo op Baudet. Tunahan Kuzu van Denk kwam ook boos langs. Want, riep hij, wat Baudet zei zou vreselijk zijn. Assad is een brute dictator! Hij mishandelt zijn eigen burgers! Hij onderdrukt mensen! Hij is “een wrede dictator die gifgas gebruikt tegen zijn eigen bevolking!” En de afgelopen jaren zouden misschien wel 2.000 Syriërs na terugkeer opgepakt zijn door de Syrische autoriteiten waarna ze gemarteld werden. Is dat dan wat Baudet wil!?

Baudet was ook daar niet van onder de indruk. Nee, “ik ben een tegenstander van marteling, als dat is wat de heer Kuzu wil bevragen,” antwoordde hij droogjes.

Daarna ging Kuzu verder dat al die mensen als ze terugkeren vreselijk mishandeld gaan worden, “maar dat is helemaal niet het geval,” zei Baudet terecht. “Het is helemaal niet zo dat die 80.000 Syriërs die naar Nederland gekomen zijn politieke activisten zijn die gewapenderhand de strijd hebben gevoerd tegen Assad.” En als dat wel zo zou zijn, trouwens, moet je je afvragen of dat soort “gewapende strijders” tegenwoordig in Nederland leven.

“Er zijn allemaal redenen,” ging Baudet verder, “waarom mensen gevlucht zijn.” Maar veruit de belangrijkste reden is gewoon dat het daar oorlog was, en dat mensen zich dus niet veilig voelden; niet omdat ze tegen of voor deze of gene partij waren.

En zo ging het ongeveer dertig minuten door. Steeds weer kwamen er quasi-principiële Kamerleden langs die Baudet ervan beschuldigden arme Syrische burgers voor de wolven te willen gooien. En steeds weer bleef Baudet heel rustig uitleggen hoe de situatie in Syrië werkelijk is, en wat het Nederlandse (terugkeer)beleid zou moeten zijn.

Het was fantastisch om te zien; Baudet in optima forma.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

87 reacties

 1. STOP FVD

  Legendarisch dat sukkeltje wéér alleen staat HAHAHAHA. Mooi hoor. Zou er ook trots op zijn, weer tegen de stroom in zwemmen. Wappie!

  1. Mistgabel

   Pfff, reageer hier pas, maar irriteer me nu al aan u.
   Ten eerste bent u slecht geïnformeerd en je lijkt wel een kleuter.

   U weet toch wel dat de ellende in Syrië gekomen is door bemoeienissen van de VS en de EU?
   Dat mede daardoor de vluchtelingenstroom op gang is gekomen en dat u daarover werd/word voorgelogen door de reguliere media?

   Niet?
   Dat vermoeden had ik al.

   Uw tegenreactie zal wel dat slappe middeltje worden, wappie.
   Want meer heeft u niet.

   1. rutte leugenaar

    beter blijven lachen om die autistische keutel !

    Lopen er nog een paar rond hier. Het gewauwel uit de onderbuik ruik je op flinke afstand ! Verbale diarree dus inhoudsloos en geen argument waarneembaar anders dan de samenstelling van de maaltijd van gisteren.

    1. Emile Takma

     Poepie spreekt deze keer niet over strónt maar over diarree. Het schiet niet echt op.

     1. Jack Flash

      Je hebt geen argumenten takkema, je begint alleen maar wat stom na te zeiken hier sukkel.
      Een grote afgang.
      Kijk eens of je nog wat taalfoutjes kunt vinden frustraat.

     2. Emile Takma

      Jack kiest voor de meer inhoudelijke lijn.

      😂

     3. rutte leugenaar

      wat is je puntje strónt vlé®k ? het schiet inderdaad niet op met je verbale diarree

   2. september

    Já je hebt hier op dit forum verschillende meningen,dat blijft.zo.Met sommige ben Ik het eens,Met Andere niet,Ik erger er mij niet aan. Ieder zijn mening

    1. rutte leugenaar

     meningen uitstekend , het zielige gewauwel van sommige is triest.

     geen argumentatie en slechts het mannetje spelen. je vrindje de strónt vlé®k en de druiloor de stopidioot zijn er heer en meester in. Zielig inhoudsloos gewauwel op meerdere accounts.

     1. STOP FVD

      Hahaha, weleens van zelfreflectie gehoord wappie! Wij hebben je onzin menigmaal onderuitgehaald, maar je blijft het daarna simpelweg verkondigen, oftewel je verspreidt moedwillig leugens.

      DAAR ben jij heer en meester in, wees er trots op. En dan heb JIJ dit commentaar. Op en top wappie!

      Jij bent vast gener@@l in dit leger :

      h**ps://nos.nl/artikel/2381518-nederlands-tróllenleger-verspreidde-nepnieuws-over-corona

     2. CZ

      Lockdownie, de stopwappie.

     3. usb3.0

      @CZ

      “lockdownie” hahahaha hij is goed.

      Lockdowniefestijist, lockdownwappieflappie

     4. Forlan

      Hahahahahah lockdownie!
      Bedankt dat je mij in mijn pauze even een lach op mijn gezicht geeft.

      Ik zal het begrip pauze even uitleggen voor de lockdownie en Max Ernest Tokkie; als je een vaste baan hebt krijg je bij een 8 urige werkdag even rust, gemiddeld een half uur tot een uur in totaal.

   3. Forlan

    Wen er maar vast aan. We proberen ze al jaren naar Jopie te sturen maar ze vinden het leuker om hier te provoceren.

 2. rutte leugenaar

  Als die idioot van een biden even stopt met zijn interventies in syrie en kapt met bommen gooien kunnen die gelukszoekers niet naar huis maar moeten ze naar huis.

  Immers vol = vol !

  1. Emile Takma

   Bij mijn weten zijn de V.S. op dit moment militair niet actief in Syrië, maar mogelijk heeft Poepie andere informatie.

   1. rutte leugenaar

    ja strónt vlé®k ik heb andere informatie over jouw goede vriend biden domme jongen

   2. CZ

    Max Ernst Van Velenamen.

 3. Emile Takma

  Baudet spreekt zichzelf tegen. Eerst beweert hij met nergens op gebaseerde stelligheid dat Syrië een veilig land is waar mensen zonder problemen naar kunnen reizen. Vervolgens beweert hij dat we de vraag of we vluchtelingen moeten opnemen dan wel terugsturen niet moeten baseren op de ‘zieligheid’ van de vluchtelingen.
  Die veiligheid interesseert deze racist dus geen ruk: hij wil Nederland blank houden en vluchtelingen moeten gedwongen terugkeren.

  1. Mistgabel

   Dus Denemarken is ook racistisch.

   Manmanman.

   1. Emile Takma

    In het debat werd Baudet uitgelegd dat Denemarken er ook niet in slaagt vluchtelingenverdrag te sturen.

    1. rutte leugenaar

     wat wil de strónt vlé®k nu zeggen ? Aan dit gewauwel is geen touw vast te knopen

     quote er ook niet in slaagt vluchtelingenverdrag te sturen. end

     voor een taalpurist geen hoogstandje , voor een domme jongen gewoon

    2. CZ

     Max kakspat Van Velenamen.

  2. rutte leugenaar

   wat begrijpt de strónt vlé®k niet in de heldere uiteenzetting van Baudet ?

   1. Geen selectie maken op zieligheid
   2. Syrie is veilig dus vallen de gelukszoekers niet onder de asielwetgeving

   Zeg het maar tról waar spreekt Baudet zich tegen domme jongen ? Nederland is al lang niet blank domme jongen. Trouwens, dit is een racistische uitspraak strónt vlé®k !

  3. Harry Haller

   Baudet spreekt zichzelf niet tegen. Hij geeft een aanvullend argument.

   1. Emile Takma

    Baudet vindt veiligheid niet van belang voor de vraag of we vluchtelingen moeten toelaten dan wel terugsturen maar bepleit het terugsturen met het (overigens ongefundeerde) argument van veiligheid.

    Ziet mijn goede vriend de interne tegenstrijdigheid niet?

    1. usb3.0

     emietje heeft niets met Nederland das ook duidelijk

    2. Harry Haller

     Wellicht zie ik het over het hoofd, maar ook na het voor de tweede keer doorlezen van het artikel zie ik nergens staan wat jij beweert, Takma.

     1. september

      Ik heb het ook niet gelezen dus Takman ,Takkema,heeft het fout

     2. usb3.0

      Ontwapend!

     3. plakband

      Harry Haller: De Takma-nick heeft de slecht geïnformeerde links geïndoctrineerde lezers als doelgroep. Die moeten vooral niet zelf gaan denken. Dat doet Takma voor ze. Goed geïnformeerde lezers nemen het commentaar van Takma niet serieus.

     4. rutte leugenaar

      de strónt vlé®k maakt graag stemming zoals je weet en schroomt niet om een ruttetje te doen !

     5. Emile Takma

      Mijn goede vriend gaat toch niet ontkennen dat Baudet van mening is dat Nederland blank moet blijven?

      ht*ps://youtu.be/KsKSZ5XpQi0

     6. rutte leugenaar

      een belgische link ? even kijken , een belgische link , het staat er echt .be

      🤣😂🤣😂😂🤣😂
      dat kunnen we niet serieus nemen strónt vlé®k

      youtu hahahaha kom nou toch strónt vlé®k , wat moeten we met diewappiesite ?

    3. Jack Flash

     Er zijn relatief weinig onveilige gebieden, aldus Baudet.
     De interne tegenstrijdigheid maak jij ervan takkeman.

  4. Jack Flash

   “Hij wil Nederland blank houden”
   Dit komt niet voor in het hele debat dat ik reeds gisteren heb gezien.
   Je l*lt uit jouw nek takkeman.

   1. rutte leugenaar

    uiteraard , nep nieuws verspreiden zijn de vaccinatiewappies goed in !

    1. STOP FVD

     Jij ook ongetwijfeld :

     h**ps://nos.nl/artikel/2381518-nederlands-tróllenleger-verspreidde-nepnieuws-over-corona

     1. Forlan

      Haha nepnieuws over corona lockdownie.. wat denk je van”Mondkapjes hebben geen toegevoegde waarde” oeps toch wel..
      “Mensen vallen dood neer in de straten” oeps oh nee toch niet.
      “De avondklok heeft geen toegevoegde waarde gehad” oeps dat had je niet kunnen zeggen ernst! Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het komt van alle kanten stopdownie!

   2. Emile Takma

    ht*ps://youtu.be/KsKSZ5XpQi0

    1. CZ

     Max Emile Van Velenamen.

     1. rutte leugenaar

      met een kneus van een link. je kan de strónt vlé®k niet serieus nemen zoals de tról zelf weer bewijst.

  5. usb3.0

   “hij wil Nederland blank houden en vluchtelingen moeten gedwongen terugkeren.”

   Je bent een heel dom en zielig kereltje natuurlijk, maar goed, Nederland moet van Nederlanders blijven en vluchtelingen uit veilige landen moeten gewoon zo snel mogelijk terug

  6. usb3.0

   “met nergens op gebaseerde stelligheid dat Syrië een veilig land is”

   Nee hoor dit zegt Baudet helemaal niet, Baudet zegt dat grote delen van Syrië volledig veilig zijn

 4. Mistgabel

  Nederland gaat kapot door gehersenspoelde deugneuzen.

 5. Mireille

  Dat wat hij zegt over veiligheid heeft hij niet persoonlijk vastgesteld. Dus moeten we deze bollebof absoluut niet ernstig nemen.

  1. rutte leugenaar

   geen enkel kamerlid heeft dat ooit persoonlijk vast gesteld domme muts
   toch wordt door het individu op afstand beoordeelt of je spreekt over een veilig land domme muts

   🤮 voor je stemmingmakerij

   1. Vanduinen

    Dit zegt Buitenlandse Zaken erover : “Reis niet naar Syrië. Dit heeft te maken met de burgeroorlog in het land. Het hele land is onveilig. … Nederlanders die in Syrië zijn, moeten zelfstandig het land verlaten.12 mei 2021

    1. Emile Takma

     Ja, en zo liggen de feiten die Baudet glashard ontkent.

     1. rutte leugenaar

      slechts 1 feit , de 6,5 miljoen vluchtelingen kunnen wij niet opvangen bij een bevolkingsdruk van 17,5 miljoen mensen op 33000 km2 grond strónt vlé®k

      minder , minder , minder

    2. rutte leugenaar

     dat hadden we al vast gesteld , die randdebiel biden bombardeert als of hij op een playstation battlefield speelt !

     h**ps://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/syrie/reizen/reisadvies

     slechts 1 feit , de 6,5 miljoen vluchtelingen kunnen wij niet opvangen bij een bevolkingsdruk van 17,5 miljoen mensen op 33000 km2 grond.

     minder , minder , minder

     1. Emile Takma

      De links vermelden niet dat en in welke mate de V.S. bombardeert in Syrië, Poepie.

     2. Fortiori

      U bent niet sterk in getallen.

     3. CZ

      Aldus kakspat Emile Van Velenamen.

     4. usb3.0

      “Het hele land is onveilig.”

      Nee hoor, volgens het rapport waar Baudet uit citeert is het slechts een klein gedeelte onveilig.

      “De links vermelden niet dat en in welke mate de V.S. bombardeert in Syrië”

      Nederland zegt ook niet in welke mate Syrië onveilig is

 6. Fortiori

  Baudet legt een windei. En iedereen is lyrisch over zoveel vernuft.

  1. Emile Takma

   HET WARE GELOOF

   Als de kardinaal een scheet heeft gelaten, zeggen ze:
   “Sjonge jonge, wat ruikt het hier lekker,
   net of iemand lever met uien staat te bakken.”
   Dat soort katholieken, daar ben ik niet dol op.

   1. Harry Haller

    Het was wel netjes geweest als je de auteur had genoemd. Gerard Reve verdient dat dubbel en dwars.

    1. Emile Takma

     Ja, daarin kan ik mijn goede vriend van harte bijtreden.

  2. CZ

   Zie je de ene dan komt de andere. Van Velenamen komt nooit alleen.

 7. leukeditter

  wat een fantastisch optreden van Baudet..sjapooo…rutte kun je wat van leren linkse liegzak

  1. Emile Takma

   Baudet kwam inhoudelijk wel klem te zitten in het debat. Hij ging af als een gieter.

   1. CZ

    Aldus Emile Max Van Velenamen.

    1. Emile Takma

     CZ is enorm trots over de keutels die hij hier over de schutting gooit.

     Hij acht zichzelf een sterke inhoudelijke debater.

     1. usb3.0

      Aldus Emile Max Van Velenamen

     2. CZ

      Van Velenamen is een lockdownie!

   2. Fortiori

    De man spoort niet, om het netjes te zeggen. De opstelling achter de lessenaar zeggen voldoende. Hij zoekt stennis en kan niet zonder. Humbug is het wat hij ophoest.

    1. Emile Takma

     Het gerucht gaat dat hij dagelijks cocaïne snuift. Gelet op zijn opgefokte gedrag zou me dat niet verbazen.

     1. usb3.0

      Het is een feit dat jij liever jonge jongetje een veeg uit de pan wil geven, smeerlap

     2. Jack Flash

      Het gerucht gaat dat jij p*dofiel bent. Gelet op jouw interesses zou mij dat niet verbazen.

     3. Emile Takma

      Gerrit begint voor de zoveelste keer over pédofilie. Hoe zou dat komen?

      😉

     4. usb3.0

      Even wat uitspraken op een rij dat iedereen even weet met wie we te maken hebben..

      emietje takema rechtvaardigt p̧edofilie, neemt geen afstand, bagatelliseert het, sterker nog,

      “De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik [emietje takema] warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~emietje takema ~”

      …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
      ~emietje takema~

      – emietje takema vindt dat het recht van vereniging* een belangrijke pijler is van onze rechtsstaat.

      – emietje takema vindt het zeer goed dat de rechter dit* het gewicht gegeven heeft dat het volgens emietje takema toekomt.

      * = ped*partij martijn

      Dat het even duidelijk is voor iedereen…

     5. Emile Takma

      Het is inderdaad aandoenlijk hoe Gerrit maar blijft doorpraten over pédofilie. Waar zijn hoofd vol van is loopt zijn mond van over.

     6. usb3.0

      Het probleem? het zijn emietjes’ uitspraken en als emietje begint over “het gerucht gaat dat” is het wel belangrijk met wie we dan te maken hebben die dit soort uitspraken doet.. heeft natuurlijk niets te maken met waar het hoofd vol van is, emietje wordt gewoon even op z’n plekje gezet vanwege zijn domme uitspraken

     7. Emile Takma

      Het gerucht dat Baudet een reguliere cocaïnegebruiker is is niet uit de lucht gegrepen:

      ht*ps://www.mediacourant.nl/2020/11/youp-in-talkshow-beau-wat-heb-je-in-je-neus-gestopt-thierry/

     8. CZ

      Veel verder komt Van Velenamen niet @USB, je hebt ‘m weer aan de schutting genageld, wie wat bewaard die heeft wat.

 8. Monty

  Waarom bepleit Baudet alleen Syrische vluchtelingen?
  Waarom geen vluchtelingen uit Somalische of Eritrea.
  Is het in die landen nog niet veilig volgens Baudet of komen hier aparte debatten voor.

  En even terug in de geschiedenis wat te doen met de Vietnamese bootvluchtelingen en Tamils uit Sri Lanka?
  Daar gaan ze zelf weer naar op vakantie.

  Beetje selectief van Baudet of gaat hij deze groepen ook aanpakken?

  1. usb3.0

   Oh vind monty het selectief, waarom bepleit monty niet dat er actie moet worden ondernomen? waarom gaat monty het nuanceren? staat monty achter het standpunt dat mensen uit relatief veilige landen terug zouden moeten of meent monty dat iedereen hier maar moet blijven met alle gevolgen van dien..?

   1. STOP FVD

    Jij ook ongetwijfeld :

    h**ps://nos.nl/artikel/2381518-nederlands-tróllenleger-verspreidde-nepnieuws-over-corona

    1. usb3.0

     Kijk daar is dé opper wappie der wappies die de linkse propaganda klakkeloos overneemt, feiten zijn niet besteed aan deze coronawappie en vaccinazidrammer

   2. Monty

    ”Oh vind monty het selectief,”

    Ja monty vind dit selectief van Baudet.
    Usb3 vind dit niet selectief van Baudet.

    Schijnbaar mogen van hen vluchtelingen uit Eritrea en Somalië wel blijven.

    1. usb3.0

     Je ontwijkt de vragen monty, overigens heeft Baudet het niet over Eritreeërs en Somaliërs maar over Syriërs laten we het dan ook daar op houden, dus Syriërs die gerust veilig terug kunnen..

     1. Monty

      Ik stel dat Baudet selectief is.
      Jou vraag is niet relevant.

      Baudet vind dat Syrische vluchtelingen veilig terug kunnen naar hun land.
      Echter zijn er echter meer vluchtelingen waarvan het land veilig is.
      Waarom benoemd hij deze ook niet.
      Of komen daar ook debatten over?

   3. Emile Takma

    vindt

    1. Monty

     Ook goed.
     Hoop dat je de zin desondanks wel kon begrijpen.

     1. usb3.0

      De kans is zeer groot dat onze taalautische taalnazi volledig ontspoort..

 9. Usenetdude

  Tja er zal toch weinig veranderen. Jammer dat Thierry het op zoveel vlakken heeft verpest. Nu komt zodadelijk groen links aan de macht met VDD. Let maar op dat gaat heel veel geld kosten!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.