Baudet: OMT-lid Jan Kluytmans ‘loopt door PCR-tests binnen’ in coronatijd, koopt droomvilla van 1,25 miljoen euro

Terwijl de middenstand totaal naar de knoppen wordt geholpen door het dictatoriale wanbeleid van Rutte III heeft de Big Pharma-elite juist de tijd van haar leven. Dat geldt ook voor Outbreak Management Team-lid Jan Kluytmans, aldus FVD-leider Thierry Baudet die daarbij een artikel aanhaalt dat eind april in Weekend verscheen.

Eind 2020 berichtte Follow the Money dat deze arts-microbioloog met zijn lab flink verdiende aan het gebruik van PCR-tests. Dat was natuurlijk sowieso al problematisch omdat hij ook de overheid adviseert over hoe de samenleving weer open kan (testsamenleving!) en dergelijke, maar daar kwam nog eens bij dat hij de overheid niet geïnformeerd had over deze zakelijke belangen. Die overheid vond dat overigens geen probleem, maar dat zegt meer over het gebrek aan een moreel kompas in Den Haag dan over de ernst van dit belangenconflict.

Hoe dan ook, dat hij flink verdiend heeft lijkt bevestigd te worden zijn aankoop van een nieuwe villa, verbindt Baudet de twee zaken aan elkaar. De villa kostte 1,25 miljoen euro en heeft een mooi zwembad en allerlei andere luxe speeldingetjes.

De FVD-leider is hier verbolgen over. “OMT-lid Jan Kluytmans – die met zijn lab binnenloopt op PCR-tests – koopt terwijl de middenstand stuk gaat, zijn droomvilla van 1,25 miljoen met zwembad,” aldus Baudet op Twitter.

Tja, we zullen maar zeggen: de één zijn dood is de ander zijn brood, he? In dit geval letterlijk in fysieke zin (hallo, al die mensen die sterven) als in financiële zin (hallo, al die ondernemers die hun bedrijf ten onder zien gaan).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Heel vervelend voor die mensen, maar gossie, wat leuk voor Kluytmans als OMT’er dat hij zo’n mooie woning kan kopen. Het verschil moet er zijn, immers. En trouwens, in deze coronatijden is het volstrekt normaal dat we een nieuwe Big Pharma-elite krijgen. Toch? Nou dan!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Branzino

  Ik begrijp de schrijver eigenlijk wel. Het is inderdaad sneu als je zelf een paar euro bij je deelnemers moet proberen los te peuteren om te kunnen overleven en iemand anders koopt zomaar een kapitale villa. Hoe die gefinancierd is, lijkt dan niet zo relevant. Ik heb eerder nooit iemand gehoord over die kosten van PCR-tests, alleen gezeur over de effectiviteit ervan.

 2. Monty

  Op Cuba zou zoiets niet kunnen daar verdient een chirurg net zoveel als een taxichauffeur.

  1. usb3.0

   Het salaris van een taxichauffeur of chauffeuse is daarin tegen heel hoog vergeleken met de Nederlandse taxichauffeurs of chuaffeuses

 3. nexit_nooit

  Terwijl de middenstand totaal naar de knoppen wordt geholpen door het dictatoriale wanbeleid van Rutte III heeft elite van Jumbo, Albert Hein, Delivero, thuisbezorgd.nl, Gamma, Praxis enz enz juist de tijd van haar leven.

  Oh, sorry, eenzijdig kijken is de linkse DDS methode, altijd afgunstig naar andermans verdiensten.

 4. rafi

  Ik zou zelf nooit zo’n rietendakker durven te kopen. Met Oud en Nieuw zou ik altijd bang zijn een vuurpijl erop te krijgen.

  1. Cootje

   Kan je toch een curses volgen riet dekken .

 5. leukeditter

  goed zo baudet,, blijf deze maffiapraktijken belichten. van rutte en de jonge weten we nu genoeg

 6. usb3.0

  Ja sommige die hebben geen moreel besef, net als die sywert, vergis je niet dit zijn dus mensen waarbij de coronacrisis geen invloed heeft, doen wat ze willen drijven handel, zijn op pad, houden zich niet, let wel, niet aan de regels..

  1. Cootje

   Van moreel besef kan je niet eten , of op heb jij een adres die het door de brievendoos gooit .

  2. Monty

   ”doen wat ze willen drijven handel, zijn op pad, houden zich niet, let wel, niet aan de regels”

   Zeg maar, de VOC mentaliteit. Zo is Nederland een wereldmacht geworden, wat kan daar op tegen zijn.
   De rijken werden rijker over de ruggen van de armen.

 7. janrama

  Het is wat, zie je anderen binnenlopen en moet je zelf bedelen om het hoofd boven water te houden.

  Michael kan toch corona steun aanvragen of een maandelijkse bijdrage van Baudet?

  1. usb3.0

   jantje drama, keurt dit soort exorbitante zelfverrijkingen goed

   1. Monty

    Misschien moeten we naar een samenleving met meer gelijkheid?

    1. usb3.0

     Misschien moet je je rare opmerkingen eens even lekker voor je houden, ik proef namelijk altijd heel sterk een cynische of sarcastische ondertoon..

    2. september

     Blijf hier al die opmerkingen maar maken die je wilt trek je maar niks aan van usb.3.0 die weet nooit iets Anders te melden.

   2. Cootje

    Ik heb daar zelfs respect voor .

 8. Aborifa

  Thierry kan beter lid worden van een linkse jalouziepartij.

 9. Niet L niet R

  Als je als minister van volksgezondheid geen kennis van zaken heb, dan zoeken bepaalde figuren het randje van fatsoen omzich te verrijken, in deze moeilijke tijd!

  1. Cootje

   Van fatsoen kan je in Nederland niet eten , schijt hebben aan die hele bananen republiek levert meer op , banken kunnen zelfs met witwassen en frauderen hun miljarden winsten daarop met een boete af kopen zonder individuele strafvervolging ,een paar miljard min 750 miljoen die ook nog eens aftrekbaar is van de belasting kom je niet van in het arme huis , moraal hoort rot de deur

 10. Cootje

  Deze man heeft het ijzer gesmeed toen het heet was , je moet in Nederland goed voor je zelf zorgen een ander doet het niet , en de socialisten zijn groot verdieners in de subsidie stromen en het banen carousel , moraal hoort helemaal niet bij Nederland , en ik gun deze man liever zijn huis dan 5000 bootjes toeristen of de hele zuid Europese bevolking die mogen genieten van de Corona gelden en die toeristen is een discussie dat we de veestapel moeten halveren de opvreters en hand ophouders moeten we voor 100% van af

  1. Aborifa

   Is het waar wat beweerd wordt door Thierry?

 11. Branzino

  Lees vooral het artikel van Follow the Money eens om wat meer achtergrondinfo te verzamelen. het verhaal zit wel ietsje genuanceerder in elkaar dan Baudet doet voorkomen. Er blijven nog wel een paar boeiende vagen over.

  Kijk op ftm.nl/artikelen/kluytmans-belang-coronatesten?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=OMTKluytmans&share=Nq6LyHT8ZcG7n9rsRqv73lunlZ9grMFAr3yZKf7Nk%2Bn3VrEhypCx%2Fulm5dSr

 12. Beukman

  Het is duidelijk dat het succes van het vaccineren door de overheid de populisten in het defensief heeft geduwd.

  – De ideeënfailliete Engel heeft een proces aangespannen tegen een viroloog die iets onaardigs over hem had gezegd.

  – Fleur Agema heeft er een schepje bovenop gedaan, en sproeit extreem bizarre voorstellen om zich heen, zoals het ophangen van co2-meters in de strijd tegen corona.

  – En nu dus grachtengordeleliteknul Baudet, die niks beters weet te verzinnen dan verongelijkt brullen dat een OMT-lid een te duur huis heeft gekocht.

  Allemaal aanwijzingen dat het goed gaat met de bestrijding van corona – vooralsnog.

  1. Jack Flash

   Viroloog ranzig brengt Willem Engel indirect in verband met terrorisme.
   Ik vind dat nogal wat Beukman.

   1. Beukman

    Misschien kan je me een quote van de viroloog geven waarin hij Engel in verband brengt met terrorisme, Jack?

    Mag ik je er overigens op wijzen dat deze viroloog al een tijdje met zijn gezin ondergedoken zit vanwege ernstige bedreigingen aan zijn adres?

    1. CZ

     Zuigen Bukman.

    2. Jack Flash

     Jaaah Beukman tuurlijk weten we dat.
     Als je het nieuws nou echt gevolgd had zou je ook weten dat van ranst heeft gezegd dat het door types als Engel komt.
     Bron; WNL agelopen week.

     1. Beukman

      Onzin, Jack.
      Engel baseert zich op dit interview met Van Ranst in FD:

      fd.nl/economie-politiek/1384887/van-ranst-onbegrijpelijk-dat-jullie-willem-engel-zoveel-ruimte-geven

      Kun jij me even aanwijzen waar in dat interview Engel in verband wordt gebracht met terrorisme?

    3. Harry Haller

     Wilders zit al 14 jaar ondergedoken, maar dat vindt Beukman prima want dan gaat het om de islam en moslims. En is het je eigen schuld als je vermoord wordt of in een safehouse woont.

 13. Rieks

  Onlangs was Seehofer positief getest op corona. Hij zei dat hij drie dagen thuis is geweest, had geen enkel probleem, daarna weer aan het werk. Zoals Seehofer zijn er zovelen. Maar waarom trekken die politici dan niet de conclusie dat het allemaal niets om het lijf heeft, dat het een grote hype is?! Maar toch staat men voor die lockdown die mensen raakt in hun bestaan! De waarheid moet toch eens boven water komen. Maar zoiets schrijven ze over 10 jaar in hun biografie, dan pas hebben ze de moed.

  1. Beukman

   Seehofer kwam er weer bovenop, een heleboel andere politici kunnen het echter niet navertellen. Uiteraard geldt dit ook voor miljoenen andere mensen. Daarnaast is een veelvoud van dat aantal helemaal of gedeeltelijk invalide geraakt door corona.
   Het spreekt voor zich dat dit aantal nog vele malen hoger was geweest zonder lock downs of andere maatregelen om besmetting tegen te gaan.

   Nee Rieks, het valt helemaal niet mee.

   1. CZ

    3.5 miljoen op wereldschaal inderdaad. Lekker zuigen Bukman!

    1. Beukman

     3,5 miljoen doden, zuigman.

     Tel daar nog het aantal mensen bij op die er blijvend letsel aan hebben overgehouden, en dank God dat we in Nederland maatregelen hebben getroffen om de schade aan doden en invaliden nog enigszins beperkt te houden.

     En als je toch op je knietjes zit, bedankt God dan ook meteen dat we we niet hebben geluisterd naar de bizarre adviezen van Engel en Agema.

   2. Harry Haller

    Onzin en lülkoek.

    1. CZ

     @Harry: Juist!

  2. Jack Flash

   Bij WNL s’ochtends vd week Beukman. Volgens WNL heeft van ranzig die uitspraak gedaan.
   Als WNL liegt, houdt het op.

   1. Beukman

    Dat Van Ranst moet onderduiken, zal vermoedelijk óók komen door typisch als Engel, Jack. Dat mag Van Ranst ook gewoon zeggen, áls hij het al gezegd heeft, want ik heb het nergens kunnen vinden. Ik ben daarom heel benieuwd of jij je bewering kan hard maken.

    Engels steen des aanstoot is echter het interview in FD. In dat interview is Van Ranst best mild over Engel.

    Met andere woorden: Engel is een mietje.

    1. CZ

     En Bukman een zuiger.

     1. Beukman

      En CZ de zuigman doet weer mee voor spek en bonen.

  3. Emile Takma

   “Maar waarom trekken die politici dan niet de conclusie dat het allemaal niets om het lijf heeft, dat het een grote hype is?! ”

   Mogelijk is deze steekproef wat aan de krappe kant.

   1. Rieks

    Mijn buurman van 83 belandde ook in het ziekenhuis (corona, zei men) en was na vier dagen weer thuis. Ook twee gevallen is een kleine steekproef…. Maar ik denk dar er wereldwijd honderdduizenden van die gevallen positief getesten zijn die na een paar dagen weer aan het werk gaan. De vraag mag dan gesteld worden hoe ernstig corona werkelijk is. En of het misschien niet gewoon een kuchje of een kleine verhoging is. En die slachtoffers en invaliden van Beukman, hierboven: ik heb het vermoeden (vele verklaringen beginnen met vermoedens toch) dat op vele doodverklaringen, sinds we corona kennen, dat lichtvaardig wordt ingevuld. Want de medische wereld verklaart toch zelf dat de symptomen van corona niet zo duidelijk zijn en lijken op vele andere ziekten zoals longontsteking, tbc of gewoon ouderdom. Bovendien wisten we toch allang dat vele doodsoorzaak verklaringen niet kloppen, iets wat weinig aandacht krijgt, merkwaardig. Maar nu dwaal ik af.

    1. usb3.0

     Dit noemen ze vals positief daar staan de p©r tests om bekend maar men doet net alsof de p©r test het middel is om virussen op te sporen, maaaaaarrrrrrrrr als je feitelijkheden over de p©r test beschrijft wordt je neergezet als “wappie” en wappies hebben gelijk

    2. Beukman

     Waar komt toch die behoefte vandaan om de gevolgen van corona te bagatelliseren, en je oren te sluiten voor wat de deskundigen schrijven en zeggen?

     1. usb3.0

      Hoe komt het toch dat beukho*r de feitelijkheden wbt de p©r tests, de onzin mbt een mondkapje, of de 1,5meter onzin zo hartstochtelijk verdedigt

     2. CZ

      “( . . . ) je oren te sluiten voor wat de deskundigen schrijven en zeggen?”

      De arrogantie zuigt je tegemoet. Zelf nadenken is linksen niet gegeven. Er geen energie aan schenken is de enige optie.

     3. usb3.0

      “de feitelijkheden wbt de p©r tests”

      Moet zijn “de feitelijkheden wbt de p©r tests in de wind slaat”

     4. usb3.0

      “deskundigen”

      Die structureel voor paal worden gezet omdat mensen blijven nadenken..

     5. CZ

      “deskundigen”

      Tja… het ligt er maar net aan wie je “deskundig” noemt. Hugo De Jonge zegt het zo: “Het vaccin is volmaakt veilig” en “Het vaccin heeft alleen maar voors”

      Driemaal raden voor welke kerk hij preekt.

     6. Beukman

      CZ komt eindelijk tot het diepe inzicht:

      Er geen energie aan schenken is de enige optie.

      Handel daar dan ook naar, hypokriete zuigman.

     7. CZ

      Aldus Zuigman Bukman.

     8. usb3.0

      “Driemaal raden voor welke kerk hij preekt.”

      Er zijn inmiddels ruim 300 mensen overleden na vaccinazi

     9. september

      Er zijn nu eenmaal die dat.blijven doen die blijven dat doen.,zo als usb3.0 en C.Z..Geen aandacht aan schenken.

     10. CZ

      “Er zijn inmiddels ruim 300 mensen overleden na vaccinazi”

      Juist, hij preekt voor de farmakerk.

 14. Emile Takma

  Michael van der Galien vindt het kennelijk heel bijzonder dat een medisch specialist een huis van 1,25 miljoen koopt.

  Onder welke tegel leeft hij?

 15. Emile Takma

  “De FVD-leider is hier verbolgen over. “OMT-lid Jan Kluytmans – die met zijn lab binnenloopt op PCR-tests – koopt terwijl de middenstand stuk gaat, zijn droomvilla van 1,25 miljoen met zwembad,” aldus Baudet op Twitter.”

  Baudet wordt echt zielig!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.