Screenshot 2021 05 29 at 101101

Baudet: OMT-lid Jan Kluytmans ‘loopt door PCR-tests binnen’ in coronatijd, koopt droomvilla van 1,25 miljoen euro

Geen categoriemei 29 2021, 10:30
Terwijl de middenstand totaal naar de knoppen wordt geholpen door het dictatoriale wanbeleid van Rutte III heeft de Big Pharma-elite juist de tijd van haar leven. Dat geldt ook voor Outbreak Management Team-lid Jan Kluytmans, aldus FVD-leider Thierry Baudet die daarbij een artikel aanhaalt dat eind april in Weekend verscheen.
Eind 2020 berichtte Follow the Money dat deze arts-microbioloog met zijn lab flink verdiende aan het gebruik van PCR-tests. Dat was natuurlijk sowieso al problematisch omdat hij ook de overheid adviseert over hoe de samenleving weer open kan (testsamenleving!) en dergelijke, maar daar kwam nog eens bij dat hij de overheid niet geïnformeerd had over deze zakelijke belangen. Die overheid vond dat overigens geen probleem, maar dat zegt meer over het gebrek aan een moreel kompas in Den Haag dan over de ernst van dit belangenconflict.
Hoe dan ook, dat hij flink verdiend heeft lijkt bevestigd te worden zijn aankoop van een nieuwe villa, verbindt Baudet de twee zaken aan elkaar. De villa kostte 1,25 miljoen euro en heeft een mooi zwembad en allerlei andere luxe speeldingetjes.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1398518406115123203
De FVD-leider is hier verbolgen over. "OMT-lid Jan Kluytmans - die met zijn lab binnenloopt op PCR-tests - koopt terwijl de middenstand stuk gaat, zijn droomvilla van 1,25 miljoen met zwembad," aldus Baudet op Twitter.
Tja, we zullen maar zeggen: de één zijn dood is de ander zijn brood, he? In dit geval letterlijk in fysieke zin (hallo, al die mensen die sterven) als in financiële zin (hallo, al die ondernemers die hun bedrijf ten onder zien gaan).
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Heel vervelend voor die mensen, maar gossie, wat leuk voor Kluytmans als OMT'er dat hij zo'n mooie woning kan kopen. Het verschil moet er zijn, immers. En trouwens, in deze coronatijden is het volstrekt normaal dat we een nieuwe Big Pharma-elite krijgen. Toch? Nou dan!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten